Berkecz Balázs blogja

Bedurvult a Simicska-Orbán háború

2015. február 06. 19:43 - BerkeczBalazs

Bayer Zsolt bepancsolt Simicska Lajosnak, Simicska legecizte Bayert és Orbánt, majd azt mondta, hogy ebben a háborúban valószínűleg valaki elhullik. Mindezt azután, hogy a kormány az RTL Klubbal való békülés jegyében bevezeti az ötszázalkékos reklámadót, ami nagyjából ötszörösére emelné Orbán egykori kollégiumi szobatársa médiabirodalmának fizetési kötelezettségeit. A fideszes oligarcha szerint emiatt totális háború lesz, a kérdés az, hogy ki húzza a rövidebbet.

Van még valaki ebben az országban, aki - ha eddig kétkedve is fogadta az erről szóló híreket - nem hiszi el, hogy egy maffiaállamban élünk?

Magyar Bálint szerkesztésében megjelent "A magyar polip – a posztkommunista maffiaállam" című könyvben így fogalmaznak az Orbán-Simicska háború egyik fő területét jelentő médiáról:  "A médiapolip azonban – ahogy Vásárhelyi Mária mondja – nemcsak agymosoda, hanem pénzmosoda is. A fogadott család szűk körei az állami média legnagyobb beszállítói, az állami frekvenciákból hálózatot építők, az állami támogatások élvezői, az állami reklámok kedvezményezettjei, az állami forrásokból médiát vásárlók, gründolók. Ők azok, akik az illegitim állami kényszer eszközeivel kiszorított szereplők helyét átveszik. Míg Berlusconi a médiabirodalma segítségével épített politikai hatalmat Olaszországban, addig a Fidesz politikai hatalmával építi a Család médiabirodalmát. Végül is a szerencse forgandó, s a Család tulajdonában lévő médiabirodalom – mint ahogy 2010 előtt is – segíthet átvészelni a szűk esztendőket. Jobb a dolgokat nem a véletlenre bízni."

De mi történik most, amikor a Fidesz egykori pénzembere, az adóhatóság egykori - sokakról sokat tudó - elnöke, a jobboldali médiabirodalom feje azt mondja az RTL Híradónak, hogy ő egy igazi dzsungelharcos és ezt a háborút is meg fogja nyerni?

Az biztos, hogy izgalmas napok várnak Orbánra, Rogánra, Lázárra, a még hithű fideszes káderekre és Simicskára is. Mi pedig figyeljünk, mert fideszéknél sose volt még ennyire durva.

 

(kép forrása: http://hirhatar.com) 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr607147341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása