Berkecz Balázs blogja

Sok jó hazai zenekar fogott össze azért, hogy a PNG beteg dobosának segítsenek

2019. július 15. 10:28 - BerkeczBalazs

Zenekarom, a Persona Non Grata egy fontos ügyben indított jótékonysági akciót, ugyanis a dobosunk, Balog Tamás nagyon beteg. A PNG kortársai, legendás hazai zenekarok és művészek fogtak össze, hogy segítsenek Balognak. 

Kiss Tibor Noé, kortárs író, a PNG tagjainak régi barátja, akit a zenekar kért meg arra, hogy segítsen a nevükben összefoglalni a "Barátok Balogért" elnevezésű fontos ügy lényegét:

"Sziasztok, Balog Tamás és a Persona Non Grata zenekar nevében kérem a segítségeteket. Tamás 47 éves, ebből harmincat a szigetvári konzervgyárban, tizenkilencet pedig a PNG dobosaként töltött el. 1990-ben a zenekar alapítói között volt, és a 2016-os újrakezdés óta ismét tagja az együttesnek. Néhány hete kiderült, hogy Tamás súlyos beteg, átesett egy fontos műtéten, de további kezelések várnak rá. A család anyagi helyzete kritikus, a párjával együtt nevelik 12 éves kisfiúkat, közben gondoskodnak Tamás demenciával küzdő édesanyjáról is. A lesújtó hír hallatán a PNG többi tagja pillanatokon belül akcióba kezdett, ennek eredménye, hogy tizenöt magyar zenekar küldött egy-egy dalt egy – a "Barátok Balogért" címmel megjelenő – MP3-albumhoz, a lemez „másik oldala” pedig egy PNG best of-válogatást tartalmaz. A kiadványhoz a zenekar régi barátja, Gróf Balázs készített borítót. Az albumon szereplő zenekarok a maguk műfajában elsőrangúak, vagy egyenesen legendásak, sokunk láthatja viszont fiatalkori kedvenceinek nevét a tracklisten. A lista sokszínű, ahogy maga a Persona Non Grata is már a kezdetektől fogva az volt. Ezúttal azonban a zenénél is fontosabb a gesztus, hogy ennyi különböző ember és közösség tartotta fontosnak a kiállást valaki mellett, aki most bajba került. A Bandcampre feltöltött lemezért mindenki annyit fizet, amennyit tud, de a megadott bankszámlaszámra történő utalással is segíthetitek Tamás gyógyulását, a családot. Reméljük, hogy sok kicsi sokra megy, mindannyiunk összefogása pedig olyan lelkierőt ad Tamásnak, amire most mindennél nagyobb szüksége van!
A szervezők nevében: Kiss Tibor Noé, író"

Nagyon hálásak vagyunk a gyors és önzetlen segítségért az Anima Sound System, a Diabolus in Musica, a Korai Öröm, a Másfél, a NoiseWather, a Psycho Mutants, a Shapat Terror, a Stukker, a Talayapa, a Hétköznapi Csalódások, a The Worldstylers, a Trinity's Breakfast, a VHK, a 30Y és 71PA tagjainak, valamint Gróf Balázsnak és Kiss Tibor Noénak, továbbá mindazoknak akik máris segítettek, vagy segítenek anyagiakkal Balog Tamás barátunk felépüléséhez!

Balog Tamás OTP Banknál vezetett lakossági bankszámlaszáma:

11773315-01152272

 kepernyofoto_2019-07-15_10_26_27.png

A dupla lemezt itt tudjátok megvásárolni:
https://personanongrataofficial.bandcamp.com

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr3814947288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása