Berkecz Balázs blogja

Döntött a bíróság: nyilvánosságra kell hozni minden OLAF-jelentést

2017. június 22. 17:14 - BerkeczBalazs

A Miniszterelnökség eddig csak azokat az OLAF-jelentéseket tette nyilvánossá, amelyek a habonyi kommunikáció szempontjából hasznosak, de a többi korrupciós jelentést hazug módon takargatta. Ferjancsics László, az Együtt és a Vácért Lokálpatrióta Egyesület önkormányzati képviselője viszont perre vitte az ügyet. A Miniszterelnökség nem titkolózhat tovább: a Fővárosi Törvényszék ítélete szerint nyilvánosságra kell hozni minden OLAF-jelentés fontosabb adatait, így a fideszes lopásokról szólókat is!

nincs_tobb_sunnyogas.png(Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

Február közepén közérdekű adatigénylés révén kaptunk egy, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) nyomozásairól szóló listát. 50 projektben talált visszaélést az OLAF, viszont a Miniszterelnökség által átadott dokumentumokból nem derül ki világosan, hogy pontosan mely projekteket vizsgálták, csak az egyes operatív programokra hivatkoznak. Így két újabb közérdekű adatigényléssel éltünk, de a Miniszterelnökség megtagadta mindkét esetben az adatok kiadását, miközben hazug módon adatvédelmi okokra hivatkozott, és az OLAF-ra mutogatott.

A Miniszterelnökség hazugsága azért átlátszó, mert a 4-es metróval kapcsolatos OLAF jelentés kiadásakor Csepreghy Nándor államtitkár éppen azzal indokolta az időzítést, hogy az OLAF nemrég közölte velük: ha a közzététel megfelel a magyar adatvédelmi szabályoknak, akkor nyilvánosságra hozhatják a dokumentumot.

Ferjancsics László, az Együtt és a váci lokálpatrióták önkormányzati képviselője nem adta fel, és bírósághoz fordult annak érdekében, hogy megszerezze ezeket az információkat. 

Ma döntött a Fővárosi Törvényszék, és az ítéletük értelmében a Miniszterelnökség nem titkolózhat tovább, így 15 napon belül ki kell adniuk, hogy az OLAF az elmúlt két évben (2015-ben és 2016-ban) a Miniszterelnökségnek küldött, 23 uniós program visszaéléseit taglaló vizsgálati jelentésekben kik az érintett szervek, mik a jogsértések típusai, melyik EU által finanszírozott projektről van szó (támogatott szervezete és a projektgazda neve).

Akármi is derül ki az anyagokból, abban minden fideszes kiskirály biztos lehet, hogy az igazságtételt senki sem kerülheti el, még ők sem. Az ilyen monolit, hazug és kapzsi rendszerek sehol, sem tartanak örökké, egyszer Orbán rendszere is bukni fog, és az igazságtételt senki sem kerülheti el. Mi az Együttben nem felejtjük el az Orbán-rezsim bűnöseit és bűneiket, ezért a rezsim bukása után jóvátételi adót kell fizettetni mindazokkal, akik az Orbán-rezsim kedvezményezettjeiként tisztességtelenül jutottak vagyonhoz, állami megrendelésekhez, uniós pályázati pénzekhez.

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr4112614067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása