Berkecz Balázs blogja

Ilyen a cselekvő ellenzék

2017. május 03. 07:22 - BerkeczBalazs

Orbán Viktor legnagyobb barátja a tétlenség és az apátia, legnagyobb ellensége pedig a cselekvés és a kitartás. Csak akkor nézhetünk bele tiszta lelkiismerettel a tükörbe reggelente, ha úgy indulunk el munkába, aznap is mindent meg fogunk tenni az igazságért, magunkért, azokért az emberekért, akiket képviselünk. Nekünk, akiket Orbán Viktor ki akar rekeszteni a nemzetből, csakis a cselekvés maradt: a cselekvés ad nekünk tartást és erőt.

cselekvo_ellenzek.png

Aktívnak lenni azt jelenti, hogy kiállunk önmagunkért, hogy nem fogadjuk el megváltoztathatatlannak a jelent. Aktívnak lenni azt jelenti, hogy nemcsak kritizáljuk a körülöttünk lévő világot, hanem teszünk is egy olyan világért, amiben hiszünk, amilyenben élni szeretnénk.

Az Együtt aktív, sőt, az Együtt maga a cselekvő ellenzék pártja. Országszerte aktívan küzdünk a korrupció, az igazságtalanságok és az elnyomás ellen, a szabadságunkért, hazánkért. Bátran kiállunk az elnyomó hatalommal és tisztességtelen propagandagépezetével szemben: ha kell, sípokkal; ha kell, a jog eszközével; ha kell, szakmai érvekkel; ha kell, ellenállással küzdünk a szabadságunkért.

Az Együtt Juhász Péterrel, Baranyi Krisztinával, Szigetvári Viktorral, Szelényi Zsuzsannával, Hajdu Nórával, Ferjancsics Lászlóval, Hugyecz Zoltánnal, Lővei Csabával, Bod Tamással, Szabó Szabolccsal, Molnár Tiborral, Pintér Lóránttal és Kerepesi Tiborral az élén bizonyította be, hogy nem kell megváltoztathatatlannak vagy leválthatatlannak elfogadnunk Orbán Viktor rendszerét. Bebizonyítottuk, hogy cselekvéssel és kitartással igenis ellenzékben is lehet eredményeket elérni. 

Nem várunk arra, hogy majd a hatóság, az önkormányzat, vagy másvalakik megoldják helyettünk a problémákat, és megvívják helyettünk a küzdelmeket. Ha cselekszünk, eredményt, sikert érhetünk el, és a változás és a győzelem részesei lehetünk. Mert Magyarországot csakis mi változtathatjuk meg.

Az elmúlt években az Együtt lépett fel a legradikálisabban és legkeményebben az Orbán-rezsim visszaélései és korrupciós ügyei ellen, a demokráciáért, szabadságért.

A Rogánt levadászó Juhász Pétert ma már szinte senkinek nem kell bemutatni Magyarországon, ahogyan az Orbánt és strómanjait rendre sokkoló Szigetvári Viktort sem, de Baranyi Krisztinát - aki rövid időn belül elérte, hogy a kormány Budapesten felszámolja a környezetünkre és az egészségünkre évtizedek óta veszélyt jelentő Illatos úti mérgeket, emellett elérte azt is, hogy megállítsák a Tisza további szennyezését - is sokan ismerhetik már, mint az Együtt egyik legkérlelhetetlenebb harcosát.

Az Együtt az a párt, akinek vidéki politikusai is a legnagyobb elánnal küzdenek egy normális Magyarországért. Korábban már írtam az ellenzéki harcosok vidéki klubjának krémjéről, de most kiegészítem még néhány névvel és a hozzájuk kapcsolódó akcióval a korábbi listát:

Fejes Györgyi egyedüli ellenzékiként küzd a Tápió és Galga vidéke elfelejtett gondjainak képviseletéért, kemény hangvételű blogot ír, ahol kendőzetlenül számol be a fideszes bűnözők viselt dolgairól.

Szigetszentmiklóson a Bucka-városrész lakóinak lakókörnyezeti problémái évek óta megoldatlanok, amik megnehezítik életüket. Benkovits Cecília, az Együtt politikusa igazi cselekvő ellenzékiként az önkormányzatban bizottsági tagként felvállalja e városrész megoldatlan problémáinak képviseletét, síkra száll bármilyen fórumon érdekeik érvényesítéséért. Emellett karitatív tevékenységet végez a mélyszegénységben élők megsegítésére.

Gombkötő Róbert, az Együtt kerepesi önkormányzati képviselője a településre tervezett szemétégető, valamint a Szilasliget-Nagyrét beépítése ellen küzd. Véleménye szerint meg kell értetni a többi önkormányzati képviselővel, hogy ilyen súlyú ügyekben nem dönthetnek a kerepesiek megkérdezése nélkül, nem építhetnek enélkül szemétégetőt a szomszédba, nem építhetnek be csak úgy egy a közösség által kedvelt zöldterületet. Nem születhet meg egyetlen döntés sem rólunk, nélkülünk, az akaratunk ellen.

Jenei Zsanett fiatalként, nőként küzd azért, hogy Magyarország egy jobb hely legyen mindannyiunknak és levetkőzzük az egész országot béklyóba kötő provincionalizmust, és visszaverjük a fideszes helyi kiskirályok túlhatalmát. Jenei Zsanett igazi bátor, cselekvő politikusként viselkedett, amikor mohácsiként tiltakozott a busójáráson történt női bántalmazás, szexuális erőszak miatt.

Juhász Béla sződligeti polgármester egyetlen egyszer sem hagyta magát, és szembeszállt a Fidesz helyi embereivel. Az ott élők eddig mindig jutalmazták bátorságát és kitartását: minden alkalommal őt választották meg polgármesternek. Juhász Bélának most naponta kell szembenéznie a Fidesz helyi, kinevezett kiskirályaival, akik mindenféle tisztességtelen eszközt bevetnek a polgármesterrel szemben, ha már tisztességes versenyben nem tudták őt legyőzni.

Teket Melinda, az Együtt fiatal bajai politikusa kemény támadásokat állt ki 2013-ban a helyi időközi önkormányzati választások alkalmával. A Fidesz mindent bevetett magasra fejlesztett megfélemlítési és gyűlöletkampányában: Teket Melindát autóval követték ismeretlenek az utcákon, választók tömegeit vezették félre és félemlítették meg álhírekkel, illetve fenyegetésekkel. Végül kiderült, hogy a Fidesz egy körzetben így is elcsalta a választásokat. Teket Melinda állta a sarat, bátran végigcsinálta a kampányt, és ma is önkormányzati képviselő a városban. 

Vargha Nóra fóti önkormányzati képviselő csak idén csatlakozott az Együtthöz, mert mostantól egy cselekvő pártban akar politizálni. Ő az, aki kinyomozta a helyi önkormányzat Hungária Értékpapírhoz került pénzeit. Kitartó munkájának meg lett az eredménye, az önkormányzat nem titkolózhatott tovább. Vargha Nóra nem ijedt meg a helyi fideszes kiskirályok fenyegetéseitől sem, folytatja a tényfeltáró munkát, s eközben folyamatosan településfejlesztési javaslatokkal bombázza az önkormányzatot.

Varga Tamás az Együtt szombathelyi politikusa, aki szerint ha igazságtalanságban van részünk, nem maradhatunk csendben. Ha egy egész közösséget ér igazságtalanság, akkor pedig cselekednünk is kell. Nem várhatunk a másikra, hogy majd ő lép, majd ő tiltakozik helyettünk; nem várhatunk másvalakikre, hogy ők majd szólnak értünk is. Ez a hatalom csakis az erőből ért, márpedig a közösségtől, a közös kiállástól nincs nagyobb ereje semminek és senkinek sem. Ezért álltunk ki Szombathelyen a Jordán Tamást, illetve a városi színházat ért igazságtalanság ellen pártszimpátiától függetlenül, és közösen el is értük, amit akartunk: a hatalom, ha időszakosan is, de visszakozott a színházigazgató leváltásától.

Mi az Együttben cselekszünk a hazánkért, cselekszünk mindazokért, akik a saját erejükből nem mernek vagy nem tudnak cselekedni. Cselekszünk azért is, hogy kinyissuk Magyarországot a tisztességes élet előtt: mindenki előtt kinyitjuk a felemelkedés, az előrelépés útját. A cselekvésből változás, a változásból együttműködés és egy jobb, igazságosabb Magyarország lesz.

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr8512475595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása