Berkecz Balázs blogja

Magyarország nem halszagú, hanem gyűlölettől és a középszertől bűzlik

2016. augusztus 25. 07:41 - BerkeczBalazs

Bayer Zsolt nem akarja visszaadni a kitüntetését, és saját blogján elkezdte összegyűjteni saját leépült szellemi közege benyallintós visszajelzéseit és kommentálni az ő kitüntetése miatt a lovagkeresztjeiket visszadók hosszú névsorát. Nagyon pitiáner ez az egész, de Bayertől értelmes ember nem várhatott semmit. De van itt még más is.

orban_bayer_1.png

A Terror Háza Múzeum főigazgatója, a Tel Aviv-i és a jeruzsálemi Jad Vasem egyetemen is megfordult Schmidt Mária például így kommentálta a zsidóságot gyakran és gyomorforgatóan szapuló Bayer kitüntetését: lovagkeresztet kapott a keresztes lovag, aki nem engedi, hogy értékeinket, hagyományainkat, érzéseinket és józan eszünket elveszítsük!”.

Az a Stefka István, aki az átkosban még az MSZMP belügyminisztériumával bizalmas viszonyt ápolt, ma már igazi szélsőjobbosként erősen csúsztatva magyarázza Bayer megmagyarázhatatlan bizonyítványát.

Az ilyen Bayer-féle önmagukat jobboldalinak, önmagukat értelmiséginek mondók, tudósok, művészek, politikusok, újságírók és mások, 2010 előtt balliberális összeesküvést kiáltottak, olykor zsidóztak, mondván, miattuk nem tudják megmutatni tehetségüket, szorgalmukat, tudásukat, mert "ezek mindenütt ott vannak, ezek mindent a kezükben tartanak".

Most azonban náluk van a pénz, paripa, fegyver. Náluk van minden, amit Orbán engedélyével zsebrevághattak. Ők döntenek az ellopott tévékben, köztévékben és újságjaikban, ők döntenek a hivatalokban, bizottságokban és emlékbizottságokban, ők döntenek az ellopott milliárdjaikról is. Ők döntenek mindenütt, mindenről ebben a gyűlölettel szétplakátolt országban.

Itt van például a Zrínyi Emlékév ügye, amelynek a felelőse tök véletlenül az a Hóvári János lett, aki tavaly azt az emlékezetes misét szervezte Orbán Viktor születésnapján azért, hogy a hívek a Kedves Vezetőért imádkozhassanak. Sajnos a Szigetvári Emberekért Egyesület sajtóközleményéből nagyon úgy fest, hogy az Orbánisztánban megszokott hozzánemértés, a középszer és a végtelen szervilizmus ennek a nemes ügynek is odavágott, ugyanis a szigetvári önkormányzati testület többségét adó civilek többek között az alábbiakat fogalmazták meg az MTI-hez is eljuttatott közleményükben (amit az MTI "jó" szokásához híven nem közölt):

"Hiába próbálkoztunk folyamatosan a párbeszéddel, elképzeléseink, felvetéseink süket fülekre találtak. Az országos emlékbizottság az alakuló ülésen kívül egy alkalommal sem ült össze. Az állam késedelmesen, az előzetes elvárásokhoz képest jóval csekélyebb mértékben határozta meg az anyagi kereteket, amely azonban még így is jelentősnek tűnt a város lehetőségeihez képest.

Jelenleg, 2016. augusztus 23-án annyit tudunk, hogy (...) a programok időpontjai több esetben nem tisztázottak, vannak fellépők, akik nem lettek feltüntetve, és vannak olyanok, melyekről eddig nem is tudtunk.

Egyesületünk, képviselőink, alpolgármesterünk nyílt levelek, sajtóközlemények formájában hívta fel mind a Szigetváriak, mind pedig az ország lakosságának figyelmét arra, hogy az emlékév rendezvényeinek előkészítésének menete messze elmarad a várakozástól.

A városvezetést végül – mintegy három héttel ezelőtt (!) - a szombat-vasárnapi színpadi rendezvények megszervezésével bízta meg az emlékbizottság. Aki csak kicsit is ért a rendezvényszervezéshez, tudja, hogy ennyi idő alatt, még nem lekötött előadókat találni szinte lehetetlenség, de a Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület mégis megtett minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy minőségi produkciókat hozzon Szigetvárra. Megtette ezt úgy, hogy bízott a szóbeli megállapodásban, ami lehet, hogy hiba volt, hiszen az augusztus 20-i hétvégén azt a tájékoztatást kapták, hogy az emlékbizottság nem finanszíroz könnyűzenei produkciókat.

Cserébe az előzetes tervek szerint három napon keresztül Szigetvár főterén, a Zrínyi téren ugyanazokat az ismeretlen művészeti produkciókat ismétlik meg.

Nem állunk semmi jó szándék útjába, nem akadályozunk senkit munkájában, sőt, segíteni akarunk, ezért kell felhívni a figyelmet arra, hogy mára teljesé vált a fejetlenség: a város vezetése napról napra új programtervekkel szembesül úgy, hogy a szakmai és a humán háttérrel senki sem törődik, Hóvári és Fazekas urak pedig teljesen rutintalanok a rendezvényszervezésben.

Van még két hét, csodát nem lehet tenni, de sok dolgot még a helyére lehet tenni. Nem tudjuk hová fordítódik az emlékév rendezvényeire szánt 475 millió forintos közpénz, főleg úgy, hogy teljesen amatőrnek tűnik a kormányzati hátterű szervezés. A város nem kapott ebből az összegből egy fillért sem. És hogy mennyit költöttek az illetékesek ebből az összegből a városra? Mindenki ítélje meg saját tapasztalatai alapján.

Eddig minden évben, jóval kisebb összegből, méltósággal emlékeztünk meg Zrínyi Miklósról és a szigeti hősökről. Szomorú, és szégyenletes, hogy az anyagi lehetőségek – látszólagos – növekedéséhhez képest attól kell tartanunk, hogy sokan csalódni fognak a  450. évforduló alkalmából lebonyolításra kerülő programok miatt."

Ennyit tudnak Áder, Orbán, Lázár, Bayer, Schmidt, Hóvári és elvtársaik. Pedig most nem hivatkozhatnak balliberális fölényre, most nem hivatkozhatnak semmiféle összeesküvésre. Most aztán bizonyíthatnának. S ehhez képest nem csak egy tisztességes Zrínyi Emlékévet, de még egy normális, '56-hoz méltó emlékdalt sem tudnak összehozni. S saját magukat leplezték le, hogy sosem voltak ők semmiféle balliberális összeesküvés foglyai, csak a saját középszerűségüké.

---------------------
A Bayer kitüntetésének visszavonását követelő petíciót itt tudod aláírni:
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr7411610896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása