Berkecz Balázs blogja

Tiffán haverja a vádlottak padján?

2016. április 09. 08:28 - BerkeczBalazs

Egyre csak gyűlnek a viharfelhők Orbán kedvenc borosgazdája, Tiffán Zsolt feje felett. Miután Tiffánt megkérték, hogy ne induljon a Fidesz megyei elnökségéért teljesen visszavonult a saját vadászterületeként kezelt Harkányba, de újabb sikerekkel nem, legfeljebb újabb botrányokkal "dicsekedhet" a saját hevessége és a méltatlan fideszes városvezetés révén. Most itt az újabb botrány: a hírek szerint egyik kedves barátját és támogatóját különösen nagy hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolta meg a Baranya Megyei Főügyészség.

tiffan_2.png(kép forrása: facebook.com)

Arról számolt be a Népszabadság pénteken, hogy Baranya egyik legsikeresebb agrárvállalkozóját állítják bíróság elé várhatóan még az év első felében. Az ötvenéves P. Sándor sokak szerint azért szárnyalhatott, mert jó kapcsolatot ápolt a megye meghatározó fideszes politikusával, Tiffán Zsolttal. A napilap úgy értesült, hogy a hegyszentmártoni P. Sándort különösen nagy hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolta meg a Baranya Megyei Főügyészség. 

Népszabadság szerint a "takarmánytermeléssel és állattenyésztéssel foglalkozó P. Sándor cége 2013-ban szerződést kötött huszonöt környékbeli őstermelővel arról, hogy 10-20 millió forintért gabonát vásárol mindegyiküktől. Ám a szerződött partnereknek nem volt földjük, gépük, pénzük és szaktudásuk az ilyen szintű mezőgazdasági tevékenységhez.

Csak őstermelői igazolványuk volt, s azért szerződtek P. Sándor cégével, mert 20-25 ezer forintot kaptak az aláírásukért. Mivel valamennyien olyan dél-baranyai faluban éltek, ahol az állástalanság 50-80 százalékos, és közmunkából, napszámból, segélyből tartották el családjukat, számukra ez a pénz is jól jött. Aztán 2014 őszén azzal szembesültek, hogy az eladott gabona után 1-2 millió forint adóelmaradásuk van, amelyet életük végéig vonnak majd csekélyke jövedelmükből."

Népszabadság értesülései szerint P. Sándornak azért kellhettek az őstermelők, mert a tőlük papíron megvett gabona után visszaigényelhette a kompenzációs adót. Az ügyben a NAV pécsi bűnügyi igazgatósága folytatott nyomozást, és megállapította, hogy P. Sándor 300 millió forintért vett nem létező gabonát a nem termelő őstermelőktől, s a valótlan tartalmú adó-visszaigényléssel 63 millió forint kárt okozott a költségvetésnek. Ezért kell majd felelnie a bíróság előtt a vállalkozónak, aki egyébként tagadja vádbeli bűncselekményt.

A pecsistop.hu is foglalkozott P. Sándor ügyeivel, tavaly például azt írták, hogy "két cégével 300 hektár állami földet is nyert, 200 hektárt konkrétan úgy, hogy csak egy kérvényt írt, nem is pályázott. P. Sándor felesége trafikokat nyert, a vállalkozó - aki Tiffán Zsolttal annyira jóban van, hogy a Pécsi STOP információi szerint az országgyűlési képviselő kampányában is részt vett - ezeken túl egy biogáz-erőműre is nyert 625 milliót, 22,7 milliót pedig munkahelyteremtésre kapott." 

Harkányban is nyomultak. Jelen állás szerint P. Sándor felesége és Tiffán sofőrje tulajdonolja azt a SER 2015 Kft-t, amely cég az index.hu és a pecsistop.hu információi szerint szinte alakulásával egyidőben, pályáztatás nélkül bérelhette ki a harkányi gyógyfürdőben működő Éden Ételbárt. Sőt, azt csiripelik a harkányi verebek, hogy azóta egy újabb jól menő vendéglátóegység bérleti joga is az ő érdekeltségükbe került, szintén pályáztatás nélkül.

tiffan_p_sandor.png(kép forrása: facebook.com)

Szemmel látható, hogy P. Sándor környezetében eddig nagy volt a hátszeles, fideszes lendület, de ahogyan a Népszabadság is megfogalmazta: "sokan azt jósolták, hogy a hegyszentmártoni vállalkozó sérthetetlen, s valahogy kimászik majd az őstermelők becsapásából. Ez a prognózis bukni látszik, amiből viszont a politikában jártas baranyaiak arra következtetnek, hogy Tiffán amúgy is gyengülő pozíciója végleg megroggyant."

Egy ideje hallani a pletykát, miszerint Orbán már nem támogatja Tiffán 2018-as képviselőjelöltségét sem, a fenti hír is ezt látszik igazolni. 

Kérdezném, hogy Tiffánnak a baráti szálakon kívül van-e valamilyen üzleti kapcsolata P. Sándorral, de teljesen felesleges lenne.

Viszont Tiffán Zsoltot idézném zárszóként, aki azt írta pár hónapja sajátjai viselt dolgai kapcsán, hogy "Viktor! Vedd már észre!!!Ezek maffiózók!!!!"... de ezt is felesleges hosszan ragozni, mert az említett Viktor tudja ezt a legjobban. 

Csatlakozz, hogy megállítsuk őket!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr478580366

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Berkecz Balázs: Tiffán haverja a vádlottak padján? 2016.04.09. 13:39:01

Egyre csak gyűlnek a viharfelhők Orbán kedvenc borosgazdája, Tiffán Zsolt feje felett. A hírek szerint egyik kedves barátját és támogatóját különösen nagy hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolta meg a Baranya Megyei Főügyészség.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása