Berkecz Balázs blogja

Az MSZP és a Fidesz két jó barát?

2016. március 31. 17:26 - BerkeczBalazs

Szigetváron legalábbis vannak erre utaló jelek, amióta egy civil szervezet szerzett többséget az önkormányzat képviselőtestületében számos megnyilvánulás egyértelműsíti, hogy az MSZP nem különb a Fidesznél, és hogy a legnyilvánvalóbb szituációkban sem tudnak disztingválni. Mit lehet várni ezek után?

fideszmszp.jpg(kép forrása: 24.hu)

Az index.hu számolt be arról, hogy 2015 jaunárjában a szigetvári önkormányzat közmeghallgatása a Fidesz és az MSZP közös támadásává vált a városi képviselő-testületben abszolút többségben lévő civil szervezet, a Szigetvári Emberekért Egyesület ellen. A közmeghallgatáson "egy fideszes és egy szocialista politikuson kívül gyakorlatilag senki nem kapott szót. A város polgármestere, az MSZP és a DK támogatásával megválasztott Vass Péter a rendezvény elején egy blokkban engedélyezett összesen 50 kérdést Madaras Zoltánnak, a Fidesz megyei önkormányzati képviselőjének és Kapronczai Józsefnének, az MSZP szigetvári elnökének.

A két – elvileg szemben álló – helyi politikus ezt követően nyilvánvalóvá tette, hogy összedolgozott, és közösen állította össze a kérdéssort, amellyel a testületben többségben lévő Szigetvári Emberekért Egyesületet bombázták. A szervezet tagjai szerint az összes kérdés a civil szervezet lejáratását célozta."

2015 őszén jött az újabb érthetetlen szocialista akció, amikor szigetvári gyógyfürdőt terhelő hitel megújítását nem támogatta a kormány, és emiatt Vass Péter polgármester és magam is értetlenségünknek adtunk hangot. Majd néhány hetes kommunikációs offenzíva után, az adósságmegújítás engedélyezésével körülbelül egy időben egy elég érdekes  tartalmú nyílt levelet fogalmazott meg az MSZP szigetvári szervezete a saját közösségi oldalán (erről hvg.hu is beszámolt). A szocik azt a több, mint érdekes következtetést vonták le a levelükben, hogy miattam szivatja a Fidesz-kormány Szigetvárt, ezért azt tartanák célravezetőnek, ha felmondanám a külsős főépítészi megbízásomat a városban.

2016 februárjában újabb zavar támadt a szocialista kommunikációs gépezetben, amikor világossá vált, hogy összeférhetetlen, vagyis szabálytalan a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályáztatási rendszere, ugyanis az itt meghirdetett felhívások döntés-előkészítő bizottságába egy főt delegál az a megyei önkormányzat, aki másik oldalról kedvezményezett is, hiszen részt vesz a pályáztatott projektek egy részében konzorciumi partnerként. Sőt, ezt a helyzetet kihasználva néhány megyei önkormányzati vezető saját befolyásával üzérkedik akkor, amikor úgy állítja be a helyzetet, hogy ha nem a megyével konzorciumban nyújt be egy település támogatási igényt, akkor nincs is esélye nyerni. Az MSZP is beszállt a kommunikációba, de meglepő módon a fideszesek oldalán. 

Az elmúlt hetekben Szigetvár MSZP-DK támogatással megválasztott polgármesterének elfogadhatatlan, "nem 100%-os" gyerekeket beteg malacokhoz hasonlító kijelentésiből gerjedt vita, amelynek keretében a szigetvári MSZP elnöke, Kapronczai Zsuzsa tetszését fejezte ki a Mengeléket megszégyenítő, undorító megnyilvánulás iránt, majd elnézően, mi több, kedélyesen kvaterkázott a megszólalóval.

A botrányos ügy kapcsán felmerült kérdések miatt nyílt levelet is írtam az MSZP elnökének, Tóbiás Józsefnek, de legnagyobb meglepetésemre a mai napig nem érkezett válasz a kérdéseimre.

Legutóbb a bukott fideszes képviselő-testület által favorizált rendezvényszervező cég, a Land-Art Kft. bérelte a termet az MSZP és a DK által szervezett oktatási fórumhoz, amelyen Hiller István és Niedermüller Péter voltak a vendégek. Szigetváron 2010 és 2014 közötti fideszes érában nem nagyon volt olyan önkormányzati rendezvény, amelyet ne ez a Kft. rendezett volna, de a jelek szerint a cég vezetői szívesen segítenek a Fidesszel egyre jobb viszonyt ápoló szigetvári MSZP-nek is.

Úgy tűnik, hogy ez a nagy fideszes barátkozás és az értelmezhetetlenül ostoba kommunikáció nem nagyon zavarja az MSZP országos vezetését sem, pedig a szigetvári terembérlet ügye is olyan helyben, mintha a Mészáros és Mészáros Kft. újítaná fel az MSZP székházát Budapesten.

Ha valóban nem történik érdemi lépés az MSZP országos vezetése részéről és nem tesznek rendet a szigetvári szervezetük háza táján, akkor azt kell gondoljam, hogy ez már tényleg a tehetetlen, gatyaletolós végjáték része a szociknál.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr788548916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása