Berkecz Balázs blogja

Végre kiderül valóban 10 millába kerül-e egy Ákos-koncert

2016. január 15. 06:56 - BerkeczBalazs

Ki kell adnia a váci önkormányzat tulajdonában lévő cégnek azokat a szerződéseket, amelyeket a múlt nyári Ákos-koncerthez kapcsolódóan kötöttek -  erről a Budakörnyéki Járásbíróság döntött szerdán. Kiderül végre, hogy mennyit és milyen feltételekkel fizetett a fideszes önkormányzat cége az Orbán-rezsim védencének 10643295_a3dbad30a17f6d21f43a55b16537c7c9_wm.jpgÁkos és a védelmezők (kép forrása: index.hu)

Néhány hete számoltam be arról, hogy a váci önkormányzat tulajdonában lévő Váci Dunakanyar Színház Kft. által tavaly júniusban megrendezett V4 Fesztivál és Színházi Találkozón fellépett a női princípium nagykövete, Kovács Ákos is. Ferjancsics László, a Vácért Lokálpatrióta Egyesület és az Együtt önkormányzati képviselője szerette volna megtudni, hogy mibe fájt ez Vácnak, ezért az Ákos-koncertre vonatkozó közérdekű adatigénylést nyújtott be az önkormányzati tulajdonban lévő céghez, ahol először a kérdések megválaszolására időt kértek, majd egyszerűen nem válaszoltak. Az önkormányzati képviselő perre vitte az ügyet annak érdekében, hogy mindenki megtudhassa mennyiért és milyen feltételekkel lépett fel Orbánék popzenész haverja Vácott. 

Január 13-án végre megszületett az elsőfokú ítélet: ki kell adnia a cégnek azokat a szerződéseket, amelyeket a múlt nyári Ákos-koncerthez kapcsolódóan kötöttek.

Ferjancsics László egy másik adatkéréséből már tavaly novemberben kiderült, hogy a Fehér Sólyom nevű céggel – mely Kovács Ákoshoz köthető – a Váci Dunakanyar Színház Kft. egy tízmillió forintos megállapodást kötött 2015 nyarán, annak ellenére, hogy az ominózus per során a cég képviselője még úgy nyilatkozott, hogy „nem szerződött semmilyen társasággal kifejezetten Ákos koncert megrendezése érdekében, ezért nem állnak rendelkezésre olyan szerződések, melyek ezzel kapcsolatban kiadhatóak lennének". Ugyanakkor a bíróság indokolása szerint, ha a cég nem tudja megítélni, hogy a V4 fesztivál keretében mely szerződések vonatkoztak az Ákos-koncertre, akkor az összes fesztiválos szerződést ki kell adnia.

Remélem, hogy most végre kitisztul a kép és kiderül, hogy Ákos váci koncertje kapcsán ki szerződött kivel, milyen tartalommal és mennyiért.

Fontos megjegyezni, hogy ezzel a váci önkormányzati céggel szemben eddig is több per volt folyamatban, mert nem adtak ki közérdekű adatokat - a bíróság egyszer sem döntött a színház javára. A városi kft. eddig több tízmilliónyi juttatást kapott a Fidesz-KDNP többség irányította váci önkormányzat költségvetéséből.

Az Együtt nem hagyja, hogy a Fidesz–KDNP és a hozzájuk közel álló cégek eltitkolják, mire költik a magyar polgárok pénzét!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr158270966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása