Berkecz Balázs blogja

Ákos és a Fidesz, avagy nehogy már a csík tolja a repülőt

2015. december 18. 07:48 - BerkeczBalazs

Kövér és a Fidesz ugyan most azt mondja, hogy nem akarja a genderőrületet, és a jól megvédett Kovács Ákos sem akarja, de óvatosan emlékeztetnék arra, hogy még az Orbánék által összefércelt alaptörvény szerint is egyenjogúak a nők és a férfiak. Ferenc pápa szerint pedig a nemek közti "radikális egyenlőségnek" keresztény gyökerei vannak, vagyis a hívőknek alapvető feladatuk az azonos munkáért azonos bért elvének támogatása. Közben Orbán kedvenc borásza is kilöttyintette a véleményét, Tiffán szerint azé a haza, aki teleszüli, és akik kétségbe vonják Kövér és Ákos szavait, azok az emberiség létezését kérdőjelezik meg

orban_es_akos.jpgBarátok közt (a kép forrása: magyarnarancs.hu)

Most nem citálnám ide Kövér és Kovács stupid mondásait szó szerint, mert már mindenki hallott arról, hogy Ákos szerint mi a női princípium, és hogy nem érdekes kevesebbet keres-e egy nő, és arról is hallhatott minden közügyek iránt érdeklődő, hogy a Fidesz alelnöke úgy gondolja, hogy a női önmegvalósítás legmagasabb minősége az unokák szülése kellene legyen. Vagyis Kovács Ákos és Kövér László szerint a nőknek nem kellene mással foglalkozni, csak szüljenek, mossanak, vasaljanak, főzzenek vacsorát, és ne szóljanak bele a férfiak dolgába. Vagyis - szerintük - nem egyenlő jogokkal rendelkeznek a nők és a férfiak.

"Azé a haza,aki teleszüli! Nehogy már a csík tólja a repülőt!"

Mindeközben Tiffán Zsolt, Orbán kedvenc borásza is igyekezett megvédeni a nyilvánosság előtt üzlettársát, Kovács Ákost. A közlés két részletben, vitathatatlanul tiffánosan sajátos stílusban történt. Az első Facebook bejegyzés még este nyolc körül íródott és kicsit hosszabb lélegzetvételű is, de a lényege az, hogy Tiffán szerint már Kós Károly is megmondta, hogy "Azé a haza,aki teleszüli!" és "Nehogy már a csík tólja a repülőt!" Tiffán nagyívű gondolatait azzal zárta, hogy "mindazok,kik kétségbe vonják az említett két derék úr szavait,az emberiség létezését kérdőjelezik meg!" 

kepernyofoto_2015-12-17_1_36_52.pngViszont a késő esti, borgőzösebb szösszenetet teljes egészében idézném, annyira jól ábrázolja a fideszes országgyűlési képviselő rozéfröccsként felpezsgő lelkivilágát:

Liberális hülyegyerekek!
Ti,kik azt sem tudjátok,kik vagytok!
Ti,akik már azt sem tudjátok,ki,vagy mi ellen tiltakozzatok!

Az Embernek az asszonya szül gyereket!
Az embernek a lánya unokát szül!
Ez annyira egyszerű,mint az 1x1!
Bárcsak olyan egyszerűek lennétek,mint a raklap!
De nem! Nektek ez nem megy!
Nektek a reciprok a menő: Álmodj Berálylány!
Soha ne feledjétek a közmondást:
Lehet a szarból ostort fonni,csak nem lehet vele csattogtatni.

kepernyofoto_2015-12-17_1_37_14.png

Tiffán helyesírási hibáktól, és tárgyi tévedésektől hemzsegő tetemrehívása eddig nem sok embert érintett meg, viszont az Ákost korábban szponzoráló Telekom nem tartotta összeegyeztethetőnek a "derék" előadóművész Echo TV-nek adott interjújában elhangzottakat a cégcsoportjuk hitvallásával, szellemiségével és értékrendjével, ezért szerződést bontottak vele

Lett is nagy patália.

Először Lázár János szaladt neki a telekommunikációs óriásnak, mondván, hogy megdöbbentő, amit a Telekom megengedett magának Ákos lapátra tételével, pedig szerinte egy német cégnek különösen tudnia kéne, hogy mi az a diktatúra. És már Lázár is belengette, hogy ha a kormánynak nem tetszene a Telekom véleménye valamilyen témában, akkor most azonnal felmondhatná a szerződéseket velük? Aztán meg is mutatták Lázárék, hogy ki a Jani, kovácszoltáni keménységgel bemondták, hogy minden állami szerződést felmondanak a Telekommal, aztán meg azt, hogy nem mindent, csak a mobilnetes szerződéseket.

Ezzel a Fidesz-KDNP kormánya ismét bebizonyította, hogy nemcsak fogalma sincs a véleményszabadság fogalmáról, de kicsinyes bosszújával semmibe veszi a közbeszerzések eredményét is.

A Fidesz-KDNP a döntéssel elismerte, hogy egyetért Kovács Ákos azon nézeteivel, miszerint a nők dolga az, hogy a princípiumuk beteljesítésével férjhez menjenek, szüljenek egy rakás gyereket, és ne a saját karrierjükkel vagy akármilyen más vágyukkal foglalkozzanak.  

De nézzük, hogy mit ír erről a Fidesz által fércelt alaptörvény XV. cikke:

(1) A törvény előtt mindenki egyenlő. Minden ember jogképes.
(2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.
(3) A nők és a férfiak egyenjogúak.
(4) Magyarország az esélyegyenlőség és a társadalmi felzárkózás megvalósulását külön intézkedésekkel segíti.
(5) Magyarország külön intézkedésekkel védi a családokat, a gyermekeket, a nőket, az időseket és a fogyatékkal élőket.

Külön és ismételten idézem Magyarország Alaptörvénye XV. cikkének (3) bekezdését, miszerint a nők és a férfiak egyenjogúak. Vagyis azonos munkáért azonos bérezés jár nekik, ugyanolyan lehetőségeket kell nekik biztosítani minden területen, így a magán- és a közélet területén is.

Végezetül a magát kereszténydemokratának hazudó Fidesz-KDNP szimpatizánsait szeretném emlékeztetni Ferenc pápa egy idén tavaszi audienciáján elhangzottakra, amikor is a Katolikus Egyház vezetője azt mondta, hogy a nemek közti "radikális egyenlőségnek" keresztény gyökerei vannak, vagyis a hívőknek alapvető feladatuk az azonos munkáért azonos bért elvének támogatása. Ferenc pápa "botránynak" nevezte a nemek közti fizetési különbséget, akinek azokhoz is volt pár keresetlen szava, akik szerint a hagyományos családi struktúrák felbomlásáról a női emancipáció tehet. Azok, akik ezt állítják, a pápa szerint szimplán hímsoviniszták. A Szentatya azt mondta, hogy "miért gondoljuk adottnak, hogy a nőknek kevesebbet kell keresniük a férfiaknál? Nem! Ugyanazok a jogaik. Az egyenlőtlenség szimplán botrány!" 

Azt hiszem, most már ott tart az Orbán-rezsim, hogy nem csak a saját alaptörvényét kellene átírnia, de ha így haladnak, akkor a Fidesznél rég elfelejtett demokrácia kifejezés mellett nyugodtan kitörölhetik az értékek közül a keresztény szót is. 

Az már csak a pofátlanság csimborasszója, hogy Rogán Antal azzal magyarázza a kormány megmagyarázhatatlan döntését, hogy szerintük a Telekom megsértette az alaptörvény szólás-, és véleményszabadságra vonatkozó részét. Ráadásul ezt az a Rogán bírta a maga pofátlanságával leírni, aki számos pert indított a róla szóló véleményeket nem elviselve.

UPDATE: TIFFÁN MA NEKIMENT AZ INDEXNEK IS egy Facebook bejegyzésben. Idézem:

Köszönetnyilvánítás

Hálásan köszönöm az Index szerkesztőségének,hogy Facebook-bejegyzéseimet rendre leközli! Hálás vagyok azért is,hogy gondolataimat szöveghűen tálalják! Uraim! Önök a XXI. század újságírásának kiváló képviselői! Néha már az Einstein-i gyorsaság fokozatában dolgoznak! Egy képviselő mindig hálás lehet,ha ilyen reklámot kaphat! Kérem,engedjék meg,hogy hálám jeléül meghívjam Önöket január havában pincészetembe,hol boraink kóstolgatása közben alkalmunk nyílik egy felhőtlen kvaterkázásra! Ez a minimum,amit Önökért tehetek! Egyben felhívom Spirk József kollegájuk figyelmét,hogy nem vagyok Villány országgyűlési képviselője. Ugyan ott lakom,de kérésem ellenére saját pátriámat nem képviselhetem. Ezt a posztot - az általam erősen tisztelt - Hargitai János Úr viseli! Nos! Arra kérem Önöket- amennyiben elfogadják meghívásomat -,hogy szerény hajlékomban is ugyanolyan cinizmussal,trágársággal és az emberi nemi szervek bősz felemlegetésével beszéljenek,ahogy azt álnevek mögé bújva teszik nap mint nap! Halászlevet fogok főzni. Lesz benne tej is,meg ikra is, az egyenjogúság jegyében! Hozzá 2015-ös évjáratú Rosé-t fogunk kortyolgatni! Jó lesz,na!
Bízva meghívásom elfogadásában,
Maradok tisztelettel
Tiffán Zsolt

tiffan_spirk.png

 Azt hiszem ez már tényleg a NO COMMENT kategória...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr108181032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása