Berkecz Balázs blogja

Az Orbán-klán tisztújít, Kósa magyarázkodik

2015. december 13. 11:03 - BerkeczBalazs

Vasárnap tartotta tisztújító kongresszusát a Fidesz. Nagy meglepetések nem születtek: Orbán elnök maradt, és kiderült, hogy kik azok a megbízható tisztek az Orbán-klánban, akik vezetői szinten vihetik tovább a jól jövedelmező, de egész Magyarországot csontig leélő és fideszes haveroknak kiárusító üzletet. Kósa Lajos a Magyar Idők nevű házifirkászdának magyarázta el, hogy mi várható a Fidesznél, és hogy a politikában "nem a valóság számít, hanem csak az indulatkeltés a fontos".

orban_viktor_kosa_lajos_rogan_antal_toni.jpgOrbán vezér és tisztek (kép forrása: 444.hu)

Kósa nem hagyott kétséget afelől, hogy a demokratikusnak nem nevezhető Fideszben is Orbán dönt mindenről, ugyanis a "miniszterelnök úgy döntött, hogy kormánytagok ne legyenek az elnökségben, hiszen a kormány operatív ügyekkel foglalkozik, az elnökség politikai-stratégiai kérdésekkel". (Ez olyan, mint az MSZMP KB és a Kádár-kormány közötti munkamegosztás?) Kósa azt is elárulta, hogy az alelnökjelöltek közül Németh "Rezsi" Szilárd lehet esélyes, míg az elnökségben Gulyás Gergely, Pelczné Gáll Ildikó, Kubatov Gábor, Kövér László és Kósa Lajos várható befutóként. És láss csodát, Kósa jóslata beteljesedett: Lázár és Pokorni pedig távozott az alelnöki posztról.

De mondott Kósa még néhány érdekeset, például arra a kérdésre, miszerint "nem készülnek még a következő kampányra". Erre Kósa válasza a következő: "A legjobb kampány a sikeres kormányzás. Ma rendkívül alacsony az infláció, növekszik a gazdaság, nőnek a reálbérek. A foglalkoztatási mutatók szerint az ország minden társadalmi csoportja meg tudja találni a számítását. Ezeket az eredményeket azonban be is kell tudni mutatni, „el is kell tudni adni” az embereknek. Vannak persze feszültségek, de ezek nélkül nincs kormányzás. Úgy érezzük, nagyon sok még a teendő, az pedig sohasem jön el, hogy már nincs semmi dolgunk." 

Vagyis Kósa szerint most is kampány van, és itt emlékeztetnék arra, hogy Kósa Lajos a HirTV P8 című műsorában 2014. január 11-én mit mondott a kampányokról kioktatólag az akkor még a Fidesz ülepéből alig kilógó HírTV műsorvezetőinek: "Azt hol tanulták önök, hogy a valóság az számít egy politikai kampányban? Na, most komolyan?" Szeretnénk remélni (hangzik a válasz). "De nem számít!" - mondja Kósa.

A valóság valóban nem számít a Fidesznek ebben a kormányzati ciklusban sem, amelyet valóban permanens kampányként fog fel az Orbán-klán.  

Luxus-macera

Kósa szerint meghökkentő valakit azzal macerálni, hogy például milyen karórát hord. Szerinte "ezekben az esetekben nem is a valóság számít, hanem csak az indulatkeltés a fontos". Persze értem én, hogy Kósa szerint meghökkentő egy fideszes nyikhajt azzal macerálni, hogy miből tellett neki egy jobb vidéki családiház árát érő Rolexre, Hublot-ra, esetleg egy tisztes családapa vérrel-verejtékkel megkeresett Suzukiját érő egyedi zakóra vagy luxus táskára. Csak hát az a baj, akárhogy is számolgatom a hivatalos országgyűlési képviselői, miniszteri, államtitkári vagy polgármesteri jövedelmeket, és hiába sokszorosai ezek a bevételek a Suzukival járó gyárimunkás családapa bérének, akkor sem jön ki, hogy miből lehet legálisan hozzájutni ahhoz a pénzhez, amiből ezeket meglehet venni dísznek a százmilliós villák mellé. És persze elugrani Dubajba, majd onnan Új-Zélandra egy jó kis Rolling Stones koncertre, na az sem smafu... Ahogy Jagger is megírta: I can't get no, I can't get no / When I'm ridin' round the world / And I'm doin' this and I'm signing that... 

A veszprémi bukta vette rá Orbánékat, hogy újabb ördögöt kell festeni a falra

Kósa azt is elárulta, hogy a Fidesznek nagy tanulság volt az a veszprémi buktából, hogy kiderült, ha nem tudják megfogalmazni a választás tétjét a jobboldali szavazóknak, akkor nehéz őket mozgósítani. Valószínűleg ennek az új mozgósításnak a része Kósa azon mondása is, hogy a "terrorveszély kezelése érdekében valószínűleg módosítani kell az alaptörvényt, hogy a jogrendünkben legyen erre vonatkozó minősített helyzet"Majd újra kampánytémára vált:, amikor azt állítja, hogy az általuk "bevezetett választási rendszerben nincs rákényszerítve senki arra, hogy bármilyen oligarcha hálójába kerüljön azért, hogy ki tudja fizetni a kampánya költségeit" 

Arról Kósa természetesen elfelejt beszélni, hogy a Fidesz poszt-Simicska időszakában szinte minden kampányát közpénzből fizetett "Kormány Információ"-ba burkolta, legyen az a Fidesz rezsihazugsága vagy a göringi menekültüldözés kampánya.

Majd az interjú végén újra felmerül a kérdés, hogy az Orbán-klán a döntéseit a közjó érdekében hozza-e, vagy a saját maga érdekében. Kósa szerint "nem az a kérdés, hogy egy kormány környezetével mi történik, hanem az, hogy az ország gyarapodik-e". Vagyis ne foglalkozzunk azzal, hogy újabb oligarchák és döbrögik híznak dúsgazdagra az Orbán-klán működése révén, hanem azt nézzük, hogy az ország gyarapodik-e. Ezen a ponton érdemes megállni minden nem oligarcha, nem döbrögi, átlag Fidesz szavazónak és elgondolkodnia azon, hogy ő jobban él-e, mint hat, tíz vagy tizennégy éve?

DEMOKRÁCIA ÉS JÓLÉT KÉZ A KÉZBEN JÁR. A Fidesz nem demokrata, mi pedig nem élünk jólétben, még akkor sem, ha az Orbán-klán ezt hazudja.

papalevente_facebook.jpg

És itt idézném Pápa Leventének, az Együtt alelnökének a friss Facebook-bejegyzését:

A héten publikálták az EU országainak egy főre jutó fogyasztási rangsorát. Nem meglepően a veretes 25. helyet sikerült megszerezni, csak balkáni országok vannak mögöttünk: Románia, Bulgária és Horvátország. A kormány biztos úgy fogja kommunikálni ezt a „sikert”, hogy a balkáni országok éllovasa Magyarország.

Pedig 10-15 éve még tényleg Közép-Európa éllovasai voltunk. Mi oda is szeretnénk visszajuttatni hazánkat, nem pedig véglegesen balkanizálni. Ha nem fordítunk az ország szekerén, akkor örökre le fogunk maradni Európa középső felétől is.

Ahhoz, hogy jöjjenek újra beruházások, alakuljanak újra vállalkozások, teremtsenek új munkahelyeket először is a demokratikus berendezkedést kell visszaállítani. Jogbiztonság, vagyonbiztonság, kiszámíthatóság, azonos feltételek. Csak valódi piacgazdaság fog magasabb jólétet teremteni, ahhoz pedig kell a jogállamiság is. A demokrácia teremthet csak szabadságot és jólétet minél többeknek! Nem véletlen, hogy a Freedom House nyári jelentésében leminősítette hazánkat, és már nem tartja megszilárdult demokráciának. Ezen kell változtatni.


Mi az Együttben azért dolgozunk, hogy demokrácia és jólét lehessen Magyarországon!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr518168726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása