Berkecz Balázs blogja

A Brüsszelt szidó fideszesek is szeretik a brüsszeli pénzt

2017. június 27. 01:19 - BerkeczBalazs

Ugye nem lepődik meg senki azon, hogy a kétszínű fideszesek miközben éppen kivezetnek minket az EU-ból, és egy fél országot hergelnek Brüsszel ellen, addig a másik kezükkel uniós támogatásokkal tömik tele az amúgy is dagadó zsebeiket? Vastag bőr van L. Simon László, Bánki Erik, a trafikmutyis Horváth István, a rozémanós Tiffán Zsolt és több más bukott kiskirályként vergődő fideszes arcán is. Sőt, az ő számaik fognak igazi meglepetést okozni, csak olvass tovább.

lopas.png(az illusztráció forrása: nyugat.hu)

Úgy látszik, ha pénzről van szó, nem igazán törődnek a fideszes képviselők azzal a propaganda-hadjárattal, amelyet az Európai Unióval szemben folytat a kormányzat. Legalábbis erre utal az, hogy több prominens kormánypárti képviselő és köre is jelentős brüsszeli pályázati támogatásokat nyert el a közelmúltban – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Blikk áprilisban gyűjtötte csokorba, hogy mekkora mértékű területalapú támogatásokat kaptak a házastársak. A legtöbb pénz a lap számításai szerint L. Simon László fitneszedzőként dolgozó feleségének jutott, összesen 23,7 millió forint. A második Horváth István felesége volt 21 millió forinttal, és a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel a parlament gazdasági bizottságát vezető fideszes képviselő, Bánki Erik házastársa 18,5 millió forinttal.

Ez mind smafu ahhoz képest, amit Tiffán Zsolt cége nyert panzió építésre a Szársomlyó tövében. A rozémanók által bukásig hekkelt fideszes borosgazda résztulajdonában lévő Colchicum Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság "Panzió építése a Szársomlyó tövében, a természetben" című pályázata néhány éve 107.928.877,- Ft támogatásban részesült. 

Nem csak Tiffán bukott meg, hanem belső ellensége, Szigetvár fideszes ex-polgármestere, Kolovics János is, akit hivatali vesztegetéssel és hűtlen kezeléssel vádol a Mohácsi Járási Ügyészség (a gyanú szerint az MSZP-től a DK-hoz csatlakozott volt önkormányzati képviselő megvásárolt szavazatával nyerte el nevelt fia a helyi vízműből kiváló, a gyógyfürdőt és tanuszodát működtető cég ügyvezetését). A büntetőeljáráshoz információim szerint nincs köze, de az amúgy informatikus végzettségű Kolovics "őstermelőként" nyert el az Európai Unió vidékfejlesztési forrásait jelentő LEADER keretéből több mint 22 millió forintót gyümölcs- és zöldségfeldolgozó üzem létesítésére. 

Kolovics volt jegyzője, Tiffán haverja, Horváth Krisztián sem járt rosszul: az ő tulajdonában lévő Pelso Consulting Kft. is nyert 20 millió forintot falusi szálláshely létrehozására a Szigetvárral szomszédos Mozsgón, szinte szemközt Kolovics portájával. 

Kolovics János feleségének fiát (aki egy önkormányzati cégnek volt vezetője Szigetváron a fideszes városvezetés idején) szintén hivatali vesztegetéssel és hűtlen kezeléssel vádolta meg az ügyészség, de nem csak ez a közös közte, és édesanyja férje között, hanem az is, hogy ő is közel 13 millió forintot markolt fel a LEADER-ből gyógynövény párlatok előállítására, szintén Mozsgón.

Kolovics elnyert állami földeket is, de nem csak ő nyert, hanem egykori jegyzője, Horváth Krisztián érdekeltségében levő cég, a PIN-HOR-PIG Kft. is.

Nem bízom az Orbán-rezsim hatóságaiban, de kíváncsian várom, hogy miként zárul a Fidesz ex-polgármesterének és az MSZP-DK páros ex-képviselőjének közös büntetőügye.

Az Együtt kormányváltás után minden pénzt vissza fog venni a magyar adófizetőket megkárosító bűnözőktől. A fideszeseknek és aktív kiszolgálóiknak pedig felelniük kell majd azért, hogy éveken keresztül szervezetten rabolták ki az országot és lopták el a magyar polgárok pénzét.

Mi az Együttben nem felejtjük el az Orbán-rezsim bűnöseit és bűneiket, ezért a rezsim bukása után jóvátételi adót kell fizettetni mindazokkal, akik az Orbán-rezsim kedvezményezettjeiként tisztességtelenül jutottak vagyonhoz, állami megrendelésekhez, uniós pályázati pénzekhez.

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr6612622569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása