Berkecz Balázs blogja

Bukott per és végrehajtás: Pécs elvesztette a Zsolnay-háborút

2017. április 27. 07:26 - BerkeczBalazs

Nagyot bukott Pécs városa és egy sereg porcelános munkás a fideszes pancserek által indított Zsolnay-háborúban. Dicstelen és vérlázító az, ahogyan Páva Zsolt polgármester és Szabó Iván ügyvéd mesterkedése révén kiforgatta saját magát Pécs városa a Zsolnay-vagyonból és ahogyan 120 egykori Zsolnay-dolgozót berántottak az egzisztenciális slamasztikába. Páva Zsolt azonnal mondjon le!

bukott_per_vegrehajtas.png(kép forrása: MTI / index.hu)

Még februárban számoltam be arról, hogy a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. többségi tulajdonosával folytatott körmönfont, fideszes oligarchák önös érdekei érdekei által zajló harcban az arrogáns, öntelt és dilettáns városvezetés elvesztette a kontrollt, melynek eredményeként Bachar Najari jelzálogjogot szerzett fontos pécsi önkormányzati ingatlanokra vonatkozóan (így bármikor érvényesítheti a szír származású üzletember a frissen szerzett jelzálogjogát a Líceum utca 7 szám alatti ingatlanra, az Esze Tamás utca 5 szám alatti ingatlanra és a Perczel Miklós utca 2 szám alatti ingatlanra vonatkozóan valamint a Zsolnay Porcelánmanukafktúra ingatlanjaira és eszközkészletére vonatkozóan is, de ezekben cége révén már így is többségi tulajdonos). A Zsolnayra szemet vetett az Orbán-Tiborcz érdekkörhöz tartozó WHB Kft. Is, de végül az egész eltaktikázott sakkjátszma legnagyobb vesztese Pécs városa lett, amely így nem csak a vagyonát, hanem a pécsi gazdaságba befektetni szándékozók bizalmát is eljátszotta.

Április végén jött a következő pofon. Ahogyan arról a napi.hu is beszámolt: jogellenesen mondott fel a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. csaknem százhúsz egykori dolgozója tavaly, ezt a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság is megerősítette hétfői nem jogerős döntésében. A bíróság húszmillió forint összegű - a perköltséget és dolgozónként egy havi távolléti díjat is tartalmazó - kártérítés megfizetésére kötelezte az alpereseket. 

Most pedig itt az újabb megrázó fejlemény: NAV végrehajtás indult a Ledina Épületkerámia Kft. ellen. Ez az a cég, amiről az Átlátszónak így nyilatkozott Szabó Iván, Pécs város ügyvédje: "a közgyűlés hozott egy ilyen határozatot, hogy létrehozza a Ledina Kerámia Kft.-t annak érdekében, hogy a Zsolnay-kultuszt meg az embereket átmentse".

ledina_vegrehajtas.png

Összegezve: Páva Zsolt és csapata kisakkozta Pécs városát a Zsolnay-vagyonból, 120 volt Zsolnay-dolgozót küldött egzisztenciálisan a padlóra, hiszen egyrészt a cég, ahová átterelték őket NAV végrehajtás alá került, másrészt egy nem jogerős per szerint tetemes kártérítést is kell fizetniük azért, mert bedőltek Páva és Szabó vízügyes mintára indított manőverének.

A kialakult katasztrofális helyzet fő felelőse az akciót elindító fideszes többségű önkormányzat, így a kármentés érdekében az a legkevesebb, hogy Páva Zsolt polgármesternek azonnali hatállyal le kell mondania mandátumáról!

Páva Zsolt közel nyolc éve vezeti a pécsi önkormányzatot, de ma már teljesen világos, hogy nem a pécsiek érdekeit, hanem kizárólag Orbán és a Fidesz gazdasági és pártérdekeit képviseli.

Az ügyet mi az Együttben is figyelemmel kísérjük, és magunk is mindent megteszünk azért, hogy a Zsolnay brand ne járatódhasson le, és se a város gazdasága, se a tisztességes befektetők ne kerülhessenek még nehezebb helyzetbe, mint amibe a fideszes városvezetés és a körülöttük mozgó sötét alakok sodorták őket.

Az ügyben már számos feljelentés született, de tisztában vagyunk azzal, hogy a foglyul ejtett magyar állam hatóságai az igazság felderítése helyett a Fidesz korrupt kis- és nagyurait szolgálják, miközben Orbán és strómanjai, valamint az őket kiszolgáló fideszes maffia a közös pénzünket, a közös értékeinket, és a közös jövőnket lopja el, de mi nem felejtünk: az Együtt a rendszerváltás után visszaveszi az ellopott, elherdált állami vagyont, és Orbánisztánból együtt, közösen fogunk európai Magyarországot teremteni!

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr3612457739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása