Berkecz Balázs blogja

Már nem csak Bayernek, Orbánnak is viszket

2017. április 16. 10:55 - BerkeczBalazs

Orbán kegyence, legelvetemültebb gondolatainak szócsöve, Bayer elvtárs néhány napja fenyegette meg a kormány ellen tüntető fiatalokat, de most maga a maffiafőnök is megszólalt a nettó fideszes propagandát közvetítő közrádióban: "sokaknak viszket a tenyere". Nemár, Vitya... tényleg?!

orbannak_viszket.png

Az ember még azt is hihetné, hogy Orbán kezdi megérteni, hogy nagyon elszabták a dolgokat, és ezért mennek heti három-négy alkalommal tízezrek utcára tüntetni az általa épített rezsim ellen, de nem. Orbán nem a tüntetők tenyerére gondolt, hanem annak a "békés és derék keresztény embereknek" hazudott klánnak a viszkető tenyerére, akik a fideszesített választási rendszer révén hatalomra jutottak.

Orbán nem érti, hogy mi történik az utcákon, ehelyett ez az elvetemült kleptokrata erőszakkal fenyegetőzik. Az ő esetében sajnos ez a reakció normális, hiszen régen lepörgött nála az a mentális mutáció, ami elvetemült hatalommániás diktátorrá tesz valakit.

Orbán fél, ahogyan kis kegyence, udvari bolondja, Bayer Zsolt is fél. És van okuk rá, mert több ezer 18-25 éves fiatal arccal találkozni ezeken a tüntetéseken, akiknek nagyon elege van abból a kilátástalanságból, amit a putyini Orbánisztán jelképez. 

Ezek a fiatalok viszont nem félnek, mert nincs más esélyük ebben az országban normális világot teremteni, mint Orbánt és klánját elzavarni. És ezeknek a fiataloknak a nagyszülei sem félnek már, mert azt látják, hogy gyerekeinek és unokáiknak nem lesz esélye egy 2018 utáni machinált választás után már egy normális országra.

Én sem félek. Nem félek a gyáva pöcsként viselkedő Bayertől, az olajos Pintér rendőrségétől, Lázár besúgóitól és Rogán sefteseitől sem. Nincs félnivalóm. Ahogyan az Együtt más politikusainak sincs.

Mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az Orbán-klán eltakarodjon a hatalomból, és annak érdekében, hogy Magyarország újra szabad, boldog és prosperáló ország lehessen!

Mi az Együttben egyetértünk Gulyás Márton felvetésével is, miszerint új, arányos választási rendszert kell kialakítani. Az Együtt erre tett javaslatot már 2016-ban:

Az Együtt egy összetartó, sokszínű országot szeretne hazánkból, Magyarországból teremteni. Ennek ma sok akadálya van. A politikai rendszeren belül kitüntetett ebben a felelőssége az előző és a mai választási rendszernek. Ezért kell változtatni. 

Az Együtt szerint egy arányos és nyitott választási rendszer hozzájárul egy jobb Magyarország megteremtéséhez. Ahol a politika nem egymás megsemmisítő kiszorításáról, a fekete-fehér választások leegyszerűsítő világáról szól, hanem sokféleségünk kompromisszumokon alapuló egyeztetéséről. Az együttműködés kultúrájáról.

2002 óta egy olyan országban élünk, ahol a politikai törésvonalak megerősödtek, és élhetetlenné vált a hazánk. A politikai elitcsoportok önmérsékletében nem bízhattunk annyira eddig sem és ezután sem, hogy a konfliktusok csillapodását remélhetnénk.

Az Együtt javaslata egy arányos és nyitott választási rendszerre ebben segít: egy jogintézménnyel kényszeríti ki a kompromisszumkötések kényszerének megjelenését és megerősítését a demokratikus politikai verseny keretei között. Az Együtt választási rendszere az egypólusú kormányzóképesség minden áron való kikényszerítése helyett egy kompromisszumos politikai rendszert képzel el. Ez nem szünteti meg a politikai identitásokat, nem mossa el az értékrendi különbségeket. De az öldöklő felülkerekedés helyett a kompromisszumkényszert állítja a politika középpontjába. Szükség volna már erre.

A kérdés ma az, hogy a sokak által vágyott demokratikus berendezkedést jelentő választási rendszert békésen, vagy kemény pofonokkal tudjuk-e megvalósítani. 

 

................................
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr2312429655

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tüntetésekből mi a helyes továbblépés? 2017.04.17. 09:36:07

A tüntetésekből a helyes továbblépés az, hogy egy olyan pártot kell alapítani, ami a párthatalommentes demokrácia megteremtésének a célját tűzi ki, aztán indulni a választásokon és megnyerni azt. Orbánék is így csinálták. Nincs ebben semmi lehetetlen...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása