Berkecz Balázs blogja

Áder egy káder, aki méltatlanná vált hivatalára

2017. április 10. 20:13 - BerkeczBalazs

Áder János a lex CEU aláírásával ma bebizonyította, hogy nem képes arra, hogy fontos alkotmányossági kérdésekben ne a Fidesz álláspontját érvényesítse. Áder Jánost nem érdekli az, amit az Alaptörvény és a demokrácia elvei előírnak. Az Együtt mostantól nem tekinti legitim köztársasági elnöknek Áder Jánost, az ehhez való kiállásra hívja fel a többi ellenzéki pártot is.

ader_kader.png(az eredeti kép forrása: index.hu)

Az Együtt április 4-én internetes petíciót indított azért, hogy Áder János köztársasági elnök ne írja alá a Közép-európai Egyetemet (CEU) ellehetetlenítő törvénymódosítást és ne rendelje el annak kihirdetését, mivel Orbánék putyini törvénymódosítása ellentétes az Alaptörvénnyel. A petícióhoz csatlakozó több ezer aláíró, és a tízezreket megmozgató tüntetések ellenére Áder János mégis aláírta Orbánék szégyentelen és felháborító, alaptörvényellenes törvényét.

Áder János köztársasági elnöknek az Alaptörvény szerint a nemzet egységét kellene kifejeznie, aki őrködik az államszervezet demokratikus működése felett, de nyilvánvalóan nem ezt teszi. A köztársasági elnök hallgatásával asszisztált ahhoz, hogy elvtársai Orbánisztánná változtassák Magyarországot. Áder haverjához, Orbán Viktorhoz hasonlóan magasról tesz a demokráciára. Az Együtt szerint Áder János nem államfő, hanem egy káder, aki azt teszi, amit a fideszes pártközpontból Orbán üzen neki.

Az Együtt álláspontja szerint Áder mostani lépése már nem maradhat következmények nélkül, számunkra a jelenlegi köztársasági elnök méltatlanná vált hivatalára, így nem tekinti többé legitim államfőnek. Ennek következtében az Együtt a jövőben semmilyen ügyben nem fordul Áder Jánoshoz. Az Együtt felszólítja az összes ellenzéki pártot, hogy csatlakozzon Áder bojkottjához! Pártunk kiemelt jelentőségűnek tartja, hogy semmilyen ügyben ne forduljon senki a köztársasági elnökhöz, hiszen méltatlanná vált hivatalára. 

UPDATE: SPONTÁN TÜNTETÉS KEZDŐDÖTT A SÁNDOR-PALOTÁNÁL

UPDATE2: Akcióban az Együtt a jövőgyilkos Fidesz székháznál! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr8112415489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása