Berkecz Balázs blogja

Ezt olvassa el, mielőtt kvótafórumra megy

2016. szeptember 21. 07:51 - BerkeczBalazs

Azt hitte, hogy Orbán jól elzavarja a gazdasági bevándorlókat? Dehogyis! A migráció veszélyeiről szóló rémtörténetekkel és aljas gyűlölettel kampányoló Fideszes brancs összehozta a világ egyik legnépszerűbb uniós tartózkodási engedély bizniszét, és eddig több ezer állami letelepedési kötvényt értékesített, amelyek értékét 5 év múlva vissza kell csengetni a többségében ázsiai és afrikai bevándorlóknak. Tudta?

Ha nem tudta, akkor tájékozódjon, ugyanis az Orbán-kormány 2012-ben, még a keleti nyitás jegyében módosította a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról 2007. évi II. törvényt, létrehozva ezzel a letelepedési államkötvény intézményét. Korábban anyagi helyzettől függetlenül három év folyamatos magyarországi tartózkodás volt a letelepedési engedély előfeltétele, de a fideszes törvénymódosítás révén 300 ezer euró (kb. 93 millió forint) öt éves hazai parkoltatása árán élethosszig tartó tartózkodási engedélyt szerezhet a tehetős gazdasági bevándorló magának és a családjának.

Az alábbi tényközlő, de kissé könyvtárszagú videót az egyik idegenrendészeti ügyintézéssel foglalkozó cég vezető képviselője tette közzé. A filmecskéből megtudhatjuk, hogy milyen egyszerű és nagyszerű is ez a letelepedési program.

De van itt egy sokkal színesebb, szagosabb videó is, ahol a szíves érdeklődőknek elmondják, hogy a magyarországi letelepedési államkötvény ma a legjobb ajánlat Európában.

Elérhető már olyan reklámfilm is, amiből megtudhatjuk, hogy milyenek azok az elégedett ügyfelek, akik a letelepedési kötvény vásárlása révén már nálunk üzletelnek. Nem akarom ezt az ultrarövidfilmet elszpojlerezni, de a bemutatott képek tanúsága szerint nagyon boldogok és elégedettek ezek a fideszes törvénymódosítás révén érkezett bangladesi és indiai bevándorlók.

Sőt, a Magyar Nemzet értesülései szerint a letelepedési kötvényeket forgalmazó cégek, illetve a velük szerződésben álló ügynökségek azzal reklámozzák a kötvényeket, hogy melléjük a vásárlók magyar útlevelet is kapnak majd. Van is itt egy videó, amiben egy Encubate nevű kanadai cég munkatársa azt magyarázza el, hogy jelenleg Magyarországon a letelepedési engedély megszerzése után 8 évvel igényelhető állampolgárság, de szerinte ez a 8 év hamarosan 5 évre csökken, és a kötelező magyar nyelvvizsga intézménye is megszűnik. 

Kormányzati Tájékoztatási Központ pedig máris mindenkit perrel fenyeget, aki azt állítja, hogy a kormány lazítana az állampolgárság megszerzésének feltételein. Mindeközben Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke pedig úgy nyilatkozott a HírTV-nek, hogy „Nem foglalkoztunk ennek az ügynek a részleteivel, amint van konkrét információm, tájékoztatom önöket”. A csatorna a Terrorelhárítási Központ főigazgatója is igyekezett szóra bírni annak kapcsán, hogy miként vásárolhatott jogerősen elítélt fehérgalléros bűnöző, konkrétan egy orosz adócsaló letelepedési kötvényt, de a TEK egyik szorgos őre lecsapott a riporternőre. Ugye, milyen európai?!

Én csak azt kérem, hogy amikor rasszista és xenofób hülyeségekkel próbálják fideszes politikusok traktálni a kvótafórumos közönséget, akkor legyen ott minden alkalommal valaki, aki megkérdezi a kormánypárti haljakendet arról, hogy a kereszténységet fennen hirdető Fidesz szerint miért ér kevesebbet egy háború elől menekülő szegény ember élete, mint azé az emberé, aki megteheti, hogy egy pénzért megváltható letelepedési engedély fejében 93 milliót kölcsönöz 5 évre a magyar államnak?

De ezért ne menjenek el ezekre a fórumokra, mert ez az egész népszavazásos cirkusz plakátostul, fórumostul nem szól másról, mint hogy eltereljék a figyelmet a maffia-kormány lopásairól.

Mi az Együttben úgy gondoljuk, hogy az Orbán-kormány ostoba, Európa-ellenes és méreg drága népszavazása helyett a működésképtelenség határára sodródott egészségügy rendbetételére van szükség.

Az Együtt beint Orbán Viktor politikájának! Nem stadionokra, nem budapesti nyári olimpiára, nem Paks2-re, nem gyűlöletkeltő kampányokra és nem fölösleges népszavazásra van szükség, hanem 120 milliárd forint pluszforrásra az egészségügyben.

 

 

---------------------

A Bayer kitüntetésének visszavonását követelő petíciót itt tudod aláírni:
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr4411732181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása