Berkecz Balázs blogja

Megbukott a teszten az Ős-Dráva Program és a Fidesz is

2016. augusztus 13. 09:00 - BerkeczBalazs

Volt egyszer egy kormányülés 2013-ban Kémesen, ahol Orbán Viktor miniszterelnök a bevezetőjében azt találta mondani, hogy az Ős-Dráva Program lehetséges sikere a kormány és az ország tesztje is, mert értékmérője annak, hogy mit tudnak kezdeni az elesett térségekkel. Eltelt három év, nézzük, hogyan sikerült a Fidesz-kormány és Orbánisztán tesztje.

A kérdés már csak azért is időszerű, mert augusztus 12-én jelentette be nagy dirrel-durral józan életű Tiffán Zsolt, az Ős-Dráva Program miniszteri biztosa a szentlőrinci gazdanapokon rendezett sajtótájékoztatóján, hogy a 43 ormánsági településen megvalósuló projekt fejlesztik a vízgazdálkodást, amelyre a 2016-2020-as időszakban 11 milliárd forintot különített el a kormány és a Szaporcán megvalósult Ős-Dráva Látogatóközpont további fejlesztésére 1,5 milliárd forintot kapott az ökoturisztikai látványosságot fenntartó Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság.

Ja, és az Ormánság szociális problémáinak enyhítésére köztük családvédelemre, ifjúság-felzárkóztatásra, közösségépítésre, roma-integrációra, egészség- és közszolgáltatás-fejlesztésre mintegy kétmilliárd forintos forrást kapott a program.

Gondolom ez utóbbit tartja a legkisebb problémának a Fidesz és Tiffán tekintetes úr, ezért költik csak az ötödét a teljesen elszegényedett ormánságiakra, mint az öntözésre. 

Még mielőtt a rózsaszín kormányzati kommunikációtól meghatódva naivan azt hinnénk, hogy az egész Ős-Dráva Programnak van értelme, először érdemes kicsit körbenézni.

osdrava_1.png

Ungár Tamás, a Népszabadság újságírója a minap írt egy szomorú cikket az Ős-Dráva Programról. A riporthoz fideszes polgármesterek nyilatkozták le, hogy semmire sem jó ez a tiffáni program "csak propaganda, semmit se hoz nekünk", és egy másik polgármester ezt nyilatkozta szó szerint, hogy "a program irányítói nem akarják, hogy belelássunk a lapjaikba. Talán azért, hogy a hozzájuk kötődő üzleti körök nyerjék majd el a munkákat, s lenyúlhassák a mil­liárdokat."

És valóban. Maga Tiffán Zsolt számolt be főnökének arról, hogy ő tudja "kik osztják az észt" az övéi közül, sőt felhívta Orbán Viktor miniszterelnök figyelmét: "Viktor! Vedd már észre!!!Ezek maffiózók!!!!"

Sőt, Tiffán Zsolt, a Fidesz egykori baranyai vezére azt is megerősítette, amit már régóta állítok erről a fideszes világról: "töketlenség és a gátlástalanság uralkodik e táj felett" és azt is, hogy "táskahordozók világa lettünk".

Az Ormánság szinte egészét lefedő Sellyei kistérség a hat éve tartó Ős-Dráva program ellenére a hivatalos kormányzati pályázati információkat tartalmazó szechenyi2020.hu oldalról elérhető adatok alapján mindösszesen 11,88 milliárd Ft uniós támogatást tudott lekötni, szemben az országos kistérségi átlaggal, amely 58,67 milliárd Ft. Ez azt jelenti, hogy az Ormánság nagyobbik részére 79,75%-kal kevesebb támogatás érkezett, mint egy átlagos hazai kistérségbe. Így aztán lehet felzárkózni, ugye?!

Nos, a fentiek alapján könnyen megállapítható, hogy az Ős-Dráva Programmal megbukott a teszten az Orbán-kormány és Orbánisztán is, de még a rosémanók csínytevéseinek gyakorta kitett Tiffán miniszteri biztos is. 

Elfogadhatatlan, hogy fideszes politikusok a sajátjukként kezelik a közpénzeket, és az ország fejlesztése helyett saját meggazdagodásukra fordítják az uniós forrásokat; a Fideszt nem az érdekli, hogy mire adják a támogatásokat, hanem az, hogy miként tömhetik meg zsebeiket a milliárdokkal.

A hazai ügyészség és nyomozó hatóságok nem indítanak vizsgálatot, eljárást egyetlen Fideszhez köthető korrupciós ügyben sem, és a foglyul ejtett magyar állam hatóságai az igazság felderítése helyett a Fidesz korrupt kisurait szolgálják, de mi figyelünk, és - ahogy eddig is, úgy ez után is - külföldön keresünk majd jogorvoslatot, legalább az uniós milliárdok ellopása ellen. 

Mi nem felejtünk, az Együtt a rendszerváltás után visszaveszi az ellopott, elherdált állami vagyont és Orbánisztánból együtt, közösen fogunk európai Magyarországot teremteni!

 

---------------------
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat.
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr3410407208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása