Berkecz Balázs blogja

Egy sor volt Soros-ügynök sorosozik

2016. május 22. 11:52 - BerkeczBalazs

A Fidesz szerint az aktuális főgonosz maga Soros György, és az az Oroszország szolgáltatja a követendő példát, akit korábban a főgonosszal azonosítottak. Mi miatt fordította meg a köpönyegét Orbán Viktor és az ő Fidesze?

uzenjuk_moszkvanak.png

Lázár János e heti nyilatkozata szerint Soros György intenzív kampányt folytat, az a meggyőződése az amerikai milliárdosnak, hogy Európának muszlim bevándorlókra van szüksége. Lázár még Obamát is betámadta, amire az Egyesült Államok elnökének első számú szóvivője úgy reagált, hogy világossá tette: Lázárék vekengése válaszra sem érdemes.

Majd az egyre katatónabban nyilatkozó Lázár után az elborult elmék másik ikonja, Orbán is sorosozott egyet: szerinte az Egyesült Államok bizonyos politikusai mögött a Demokrata Párt egyik legfontosabb finanszírozójaként álló” Soros György mozgatja a szálakat.

Ráadásul néhány hete egy másik józan fideszes elme, Tiffán Zsolt is kidugta a fejét abból a pállott biciklibelsőből, amelyben él, és harkányi közönsége előtt vallott arról, hogy szerinte Soros-hatalmak nyomorítják meg ezt az öreg földrészt: ők pénzelik a bevándorlókat és a nekik asszisztáló internacionalizmusban fetrengők tudatlan tömegeit is.

Ez a nagy Soros-ellenesség nem mindig jellemezte a Fideszt. Sőt, sokan a fideszes vezetők közül - a saját mai interpretációiknak megfeleltetve - mondhatni Soros-ügynökök voltak!

Ennek igazolására idézném a Fiatal Demokraták Szövetségének 1992. szeptember 28-i nyilatkozatát is:

Megdöbbenéssel figyeljük mind a Soros Alapítványt, mind pedig Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon.

Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújtani fog. Tiltakozunk az Alapítvány politikai csatározásokba történő bevonása ellen.

De nem csak Sorosról változott meg Orbán és a Fidesz véleménye az elmúlt évek során, és nem csak barátból lett ellensége, de nagy ellenségből lett barátja is az érdekeik mentén gyakran köpönyeget forgató fideszeseknek.

Nem is olyan régen, 8 éve, 2008. február 28-án Orbán Viktor országjáró kampánykörútján Rákosmentén elmondott beszédében még így fogalmazott az oroszok kapcsán:  "Hát, ha mi nem penderültük volna, ha nem is a Pilvax kávéház asztalára, de a Hősök terére, akkor az oroszok még mindig itt szalonnáznának a kertek alatt. (...) Nem lehet az oroszokkal olyan megállapodást kötni, olyan szerződést aláírni, amelyet tíz évre titkosítanak, hogy mi ne tudhassuk meg, hogy pontosan honnan, kik, hogyan befolyásolják az életünket, és pontosan milyen gazdasági számítások alapján várhatjuk Magyarország felemelkedését vagy éppen meggyengülését."

Ezzel szemben manapság a Putyinnal bizniszelő Orbán szerint már köszönet illeti Oroszországot a paksi erőmű bővítésére kötött szerződésért (aminek tartalmát Orbánék 30 évre titkosították), és a szíriai beavatkozásért is (ahol az oroszok szerepe minimum kérdéses).

Ráadásul a Fidesz hivatalos honlapján is megjelent közlés szerint Orbán Viktor azt is kijelentette néhány hónapja, hogy "Magyarország az európai-orosz és a magyar-orosz kapcsolatok normalizálásában érdekelt" és a Fidesz saját diktátora az is mondta, hogy "talán szerénytelenül hangzik, de azt mondhatjuk, hogy ami jó a kapcsolatunkban, arról mi tehetünk, ami nem jó, arról pedig nem".

Végezetül idézek még egy Orbán-beszédet:

"Nem csak a mostani kormánynak, hanem minden leendő kormánynak hogy még egyszer eszébe ne jusson Magyarországon, hogy egy hazugsághadjárattal becsapja a népet, figyelmen kívül hagyja a választási programját, és amikor a nép ezzel szemben felemeli a hangját azt mondhassa: bennünket ez nem befolyásol. Ennek akarunk véget vetni! Ez többször szól, mert bár fontos a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése, de a döntésünknek nem ez a jelentése, még ennél is fontosabb: mert a demokráciában a saját életünkhöz van közünk. A gondolatba vetett hitről is szól.

Kedves Barátaim! Az igen azt jelenti, hogy komolyan vesszük egymást, hogy következménye van a szavaknak. Az igen azt jelenti, hogy a politikusok felelősséget viselnek a tetteikért és a szavaikért is, a politikusok nem reménykedhetnek abban, hogy összeköttetéseik és magas pozícióik miatt a disznóságaikat megúszhatják, nem reménykedhetnek abban, hogy felelősségre vonás nélkül tehetnek tönkre egy országot. Mert ezt nem lehet, nem fogjuk tűrni, és március 9-én a három igennel megtesszük az első lépést a felelős politika irányába.

Mi nem akarunk sokat. Három dolgot várunk el a mi kormányunktól, a mi mindenkori kormányunktól. Három dolgot. Azt akarjuk, hogy pártatlan legyen. Ne a saját érdekei, korrupciós megfontolásai hajtsák a döntésekbe. Azt várjuk, hogy feddhetetlen legyen. Amit velünk szemben támaszt erkölcsi és jogi követelményt, tartsa be. És azt szeretnénk, ha tisztelhetnénk a kormányunkat is, és az államunkat is. De ha valaki azt akarja, hogy tiszteljék, ahhoz tiszteletreméltónak is kell lenni. Pártatlanság, feddhetetlenség, tiszteletreméltóság: ezt várjuk az ország vezetőitől."

Na, tettekben ezt a beszédet is legalább ezerszer cáfolta meg Orbán Viktor és az ő maffiapártja.

Orbán és a Fidesz - ha hagyjuk, akkor - hamarosan Putyin és az oroszok gyarmatává teszi hazánkat.

Ha te sem szeretnél egy gyarmaton élni, akkor csatlakozz, hogy megállítsuk őket!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr658737090

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ulfkotte: Így alakítaná át Soros György Magyarországot is 2016.05.30. 07:57:26

“Az 1913-ban alapított, jó hírű balliberális brit hetilap, a New Statesman már 2003-ban leleplezte egy hosszú cikkben azt, hogy Soros György kiket bíz meg vezetői feladatokkal az általa is finanszírozott, állítólag közhasznú szervezetekben: gyakran az ...

Trackback: Ulfkotte: Így alakítaná át Soros György Magyarországot is 2016.05.30. 07:53:39

“Az 1913-ban alapított, jó hírű balliberális brit hetilap, a New Statesman már 2003-ban leleplezte egy hosszú cikkben azt, hogy Soros György kiket bíz meg vezetői feladatokkal az általa is finanszírozott, állítólag közhasznú szervezetekben: gyakran az ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása