Berkecz Balázs blogja

Hol tart az Orbán-Simicska háború?

2015. április 07. 01:37 - BerkeczBalazs

Avagy milyen mélyen züllesztette le ezt az országot a Fidesznek hívott sunyi, korrupt "baráti" társaság?

444.hu lebuktatta Lázár János minisztert és helyettes államtitkárát, Csepreghy Nándort, akik korábban azt nyilatkozták, hogy az Európai Bizottság által felvetett kartellgyanú miatt állították le az M4-es autópálya Fegyvernek és Abony közti szakaszának építését, miközben a portál kérdésére Sophie Dupin de Saint Cyr, a bizottság szóvivői szolgálatának munkatársa azt válaszolta, hogy: „A tenderezést nem kérdőjeleztük meg”.

6856331_58aac08d8b907de129302370b7c977a6_wm.jpg

Mondjuk nem ez az első hazugság, amely elhagyta Lázár és Csepreghy száját, de - amellett, hogy már rég ideje lenne megkövetniük a választókat, és távozniuk tisztségeikből - az több, mint érdekes, hogy Lázár János egy évvel ezelőtt kelt, Jávor Benedeknek írott levelében foglaltak szerint az M4-es autópálya-beruházás kilométerenkénti fajlagos költségének mértéke még nem volt minősíthető irracionálisnak. De mi változott azóta?

Miért nem vetődött fel korábban Lázárékban a kartellezés gyanúja a fideszes oligarcha, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép eddigi közel 200 milliárdos értékben elnyert munkái esetében is?

Bizonyára köze lehet az ügyek alakulásához annak az eseménynek is, hogy Simicska két hónapja nyilvánosan gecinek nevezte Orbánt, majd azt mondta, hogy kettejük között háború van, és ebben a háborúban valószínűleg valaki elhullik. Később a mandiner.hu-nak adott interjúban Orbán esetleges ügynökmúltjáról is beszélt.

Orbán az eset után a hir24.hu-nak adott nyilatkozatában ugyan sajnálatos dolognak tartotta, hogy "a személyes sértettség ilyen mélyre juttathat bárkit" és nem látta értelmét "ilyen csinn-bumm cirkuszokat csinálni a magyar politikában", de gondolom Lázár alkirály nem intézkedhet Orbán tudta nélkül olyan kérdésekben, mint egy autópálya szakasz építésének a leállítása. Ahogy Kövér és más fideszes nagykutyák sem eshettek volna neki Simicskának és érdekeltségeinek Orbán jóváhagyása nélkül.

Orbán nyilvánvalóan kerülni próbálja a Simicskával vívott harc látszatát is, ezért mutogatnak most is emberei az itthon oly' sokat szidott Európai Bizottságra (habár az M4-es állítólagos "kartellgyanúja" kapcsán nem lehetett érezni azt a hihetetlen kurucos, szabadságharcos attitűdöt, amely gyakorta megjelenik más EU-val kapcsolatos fideszes nyilatkozatokban). 

Persze az is lehet, hogy Orbán és Simicska között a barátság szikrái még nem hunytak ki teljesen, mert ahogy a delmagyar.hu írja: "Gecizés ide, ügynöközés oda, Miniszterelnökség uniós roadshow-ját még mindig a MAHIR kiállítás Kft. szervezi. A cég a céginfo.hu adatai szerint Simicska Lajos érdekeltsége. Úgy tűnik, a Lázár Janos vezette Miniszterelnökségtől még nem száműzték az Orbán Viktort legeciző egykori barátot."

Mondjuk azon sem csodálkoznék, ha csak véletlen rutinból rendelték volna meg a munkát egy Simicska-cégtől, és az Orbán-Simicska háború egyébként ettől függetlenül tovább élesedne, mert a minap a hvg.hu azt fejtegette, hogy egy nem túl pozitív jelentéssel már az Állami Számvevőszék is "ráhúzta a vizes lepedőt" a NAV-ra és annak Simicskához közel álló elnökére, Vida Ildikóra - ami az álmoskönyvek szerint előjele lehet annak, hogy nemsokára véget ér Vida elnöki karrierje.

Mindenesetre elkeserítő, hogy ez a Fidesznek hívott sunyi, korrupt galeri milyen mélyen züllesztette le ezt az országot.

Te meddig tűröd ezt az egészet még?

 

(kép forrása: index.hu)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr177344292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása