Berkecz Balázs blogja

Orbán ma is gyűjti a receptet a kínai vakablakos, ruszki pottyantóssal felszerelt diktatúrához

2017. november 28. 16:48 - BerkeczBalazs

A Fidesz-kormány olyan diktatúrák nyomdokain jár, mint a Putyin-rezsim és Erdogan elnyomó Törökországa, vagy a kommunista Kína, amelynek miniszterelnöke talán éppen arról ad tanácsokat Orbánéknak, hogy miként kell méginkább minden másként gondolkodó egyént és közösséget végleg ellehetetleníteni.
orban_kina.png
(kép forrása: pekingikacsa.blog.hu)

Kínában sajnos számos példát találni arra, hogy miként tapos el a rezsim mindent, ami nem tetszik neki. Az egyik ilyen egy a Fálun Gong (másnéven: Fálun Dáfá) meditációs gyakorlatot végző spirituális csoportok üldözése.
 
Legutóbb két év börtönre ítéltek egy ismert emberi jogi ügyvédet Kínában többek között azért, mert az ősi Fálun Gong meditációs iskola követőit védte.
 
Szégyen, hogy hazánk vezetői szemet hunynak a kínai rezsim bűnei felett, de ennél is sokkal rosszabb a helyzet: a Fidesz-kormány ugyanazon az úton indult el a teljes közigazgatás, az ügyészség, és idővel a bíróság letérdelésével, mint azok a diktatúrák, amelyek paranoiás és korrupt vezetői miatt egyre gyakrabban kell lezárni fél Budapesten.
 
Ennek egyik fontos jele, hogy Orbán emberei egyre többet és egyre komolyabb hangon beszélnek arról, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie az Emberi Jogok Európai Egyezményéből. Ha ez megtörténne, akkor a Fidesz ezzel az intézkedéssel tenné teljessé az általa a 7 éve rozsdás vasbetonnal alapozott alaptörvényre velejéig korrupt fideszes káderekkel felhúzott kínai vakablakos, penészes falú, ruszki pottyantóssal felszerelt diktatúrát.

A kínaipiacos Pintér rendőrsége már egy tibeti zászlót békésen lengető tüntetőt sem tűr meg közterületen...

... ahogy már fúre fújni is tilos.

De ez így nem mehet tovább!

A kormányváltás után a liberális demokrácia helyreállítása érdekében megteremtjük a Negyedik Magyar Köztársaságot.

A magyar alkotmányos demokrácia 1989-90-es örökségéből megtartjuk és megerősítjük az alkotmányos szerkezetre és a végrehajtó hatalom kialakítására vonatkozó szabályokat, újra megerősítjük az intézményi fékeket és egyensúlyokat.

Az új alkotmány kidolgozása során társadalmi vitára bocsátunk olyan alkotmányos, liberális demokrata alapértékeket és elveket, amelyeket úgy kívánunk az alkotmány részévé tenni - német mintára -, hogy azok megváltoztathatatlannak legyenek nyilvánítva.

Hatályon kívül helyezzük a vallásszabadságot sértő, nemzetközi vállalásainkkal ellentétes egyházügyi szabályozást. 

A magyar kül- és Európa-politikában alapvető stílusváltásra van szükség, hazánknak haladéktalanul vissza kell nyernie teljes cselekvő- és kommunikációképességét.

Magyarországnak az átalakuló Európában a legszorosabban együttműködő országok csoportjában van a helye. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy részesei legyünk az új uniós együttműködési formáknak.

Hazánk biztonságának megerősítése érdekében tisztázni kell és új alapokra kell helyezni az Oroszországhoz és a jelenlegi orosz vezetéshez való politikai, gazdasági viszonyunkat. A jelenlegi kiszolgáltatottságot csökkenteni kell, a magyar nemzeti érdekek érvényesítésének feltételeit meg kell erősíteni.

Az Együtt programja itt érhető el: https://program.egyuttpart.hu

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr7213399763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.