Berkecz Balázs blogja

Varga Miklós esete a Fidesszel, a kétfarkúakkal és a pszichológusokkal

2017. november 15. 00:32 - BerkeczBalazs

Megvan még Varga Miklós és az Európa című sláger? És az, hogy Varga a Fidesz 2010-es kampánynyitóján a megzenésített Nemzeti dallal fejezte ki szeretetét Orbán Viktor felé, majd egy évvel később kapott is egy szép lovagkeresztet? Most viszont Varga művész úr engem is megtisztelt néhány emlékezetes Facebook-kommenttel.

varga_miklos.png

Pénteken posztoltam egy videót a Facebookon arról, hogy Tóth Barnabás, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kaposvári elnöke akciózott Kerepesi Tibor, az Együtt képviselő-jelöltjének rendezvénye után Kaposváron, a Cseri parkban, miközben arrogáns, alezredesi szinten igazoltató rendőrök jelentek meg, hogy "általános igazoltatás alá vonják" a kétfarkú aktivistáját.

Erre a bejegyzésemre reagált Varga Miklós is a következő kommentel: "A választások közeledtével úgy látom lesz dolga a pszichológusoknak is..."

Mivel nem voltam abban biztos, hogy Varga szerint kinek kellene pszichológus, ezért megkérdeztem tőle: "Tisztelt Művész Úr! Kivel lesz dolga a választások közeledtével a pszichológusoknak?"

Jött is a válasz: "Aki megnézi ezt a videót, annak elég egyértelmű. Ez lenne a politika?"

ke_pernyo_foto_2017-11-15_0_04_51.png

Gondoltam tovább szondázom a Művész Urat, hogy megértsem mit is gondol a politikáról: "Pintér Sándort kellene megkérdeznie, hogy normális-e az, hogy egy politikai akciónál 6 rendőr kell igazoltasson egy békés aktivistát azzal a hazugsággal, hogy általános igazoltatásról van szó, nem politikai célú rendvédelmi vegzálásról. Sajnos az látszik, hogy a Fidesznél ez a politika, ez az igen egyszerűen átlátható, szimpla emberi és politikainak nevezett törzsi érdekek mentén működő aljas Orbán-rendszer. Néhány fideszes rendezvényen Ön is szerepelt már. Önnek még mindig tetszik ez a rendszer?"

Erre jött a fideszes trollokat megszégyenítő pontosságú sablon: "Valahogyan nekem elegánsabbnak tűnik ez a rendőri “vegzálás” egy magánterületen, mint a 2006-os októberi a budapesti utcákon. Vagy az Önnek jobban tetszett? Akkor nem voltak kérdései a regnáló belügyminiszterhez? A békés aktivistára pedig tényleg ráfér egy pszichológiai vizsgálat. Kérdésére válaszolva igen, sokkal jobban tetszik ez a rendszer, mint a kétfarkúak által kínált alternatíva."

ke_pernyo_foto_2017-11-15_0_05_40.png

Bevallom, erre már tényleg nem tudtam nem válaszolni: "Mindig elcsodálkozom, amikor ilyen habonyárpádi/hoppálpéteri/bayerzsolti egyszerűséggel gondolkoznak sokak által nagyra tartott emberek. Megnyugtatom, nekem az sem tetszett, ami a 2006-os októberi a budapesti utcákon történt. Mi az Együttben azon dolgozunk, hogy végre európai élet legyen Magyarországon. Azért dolgozunk, hogy ne az a vén, keresztesháborús, náci/kommunista tömeggyilkosos európai élet legyen itthon, hanem boldog, nyitott és gazdag európai élet teremtődjön Magyarországon. A pszichológusokra pedig a tikkelő bonsai-cézárnak, és a remegő szájú, mindenkit idegesen igazoltató csendőröknek van szüksége, valamint azoknak, akik boldogok attól, amit a Fidesz művel ebben az országban. Ha érdekli, hogy mit kínál az Együtt, akkor itt olvashat utána: https://program.egyuttpart.hu" (Erre eddig még nem jött válasz, ha jön, akkor frissítem.)

ke_pernyo_foto_2017-11-15_0_06_21.png

Viszont ezek után megnéztem Varga Miklós közösségi oldalát is, mert kíváncsi voltam, hogy ott mit oszt a művész úr. A nálam elejtett kommentekből kiindulva talán nem meglepő, hogy az utolsó nyilvános bejegyzésében Putyin fotója alatt a következő üzenet áll: "A mai Oroszország jogelődje volt talán az egyetlen állam, amely nem írta alá a trianoni békeszerződést 1920-ban. A németek négy órával a végső szentesítés előtt aláírásukat adták a szerződéshez, az oroszok soha." Hát, ilyen ez a Varga-féle vén Európa a heroizált Putyinnal és a piedesztálra emelt Szovjetunióval... (Gondolom manapság ciki olyat megosztani fideszes körökben, hogy a mai Oroszország jogelődje mit művelt 1956 októberében, de majd a pszichológusok talán segítenek ezt is helyretenni a kormányváltás után.)

ke_pernyo_foto_2017-11-14_23_40_31.png

UPDATE: Varga Miklós válaszolt. Rezsiszilárdi alaposságról állított ki bizonyítványt a lovagkeresztes művész úr.

Varga Miklós: "Anélkül, hogy minősítenék bárkit is, ne haragudjon, engem nem győzött meg egy olyan párt, amelyiknek egy “bohócforradalmár” az elnöke. Ennél azért többre van szükség egy kormányváltáshoz! Az egyszerű gondolkodásról pedig azért nem nyitnék vitát, mert furcsa eredményre jutnánk. Ha egy párt programja abban merül ki hogy “orbántakarodj” ezzel nem jutunk sehova. És ez nem Fidesz szimpátia kérdése!"

És a kicsit lemondó válaszom: "Sajnálattal látom, hogy rezsiszilárdi alapossággal sikerült az Együtt elnökét és programját megvizsgálnia. Juhász Pétert, az Együtt elnökét nevezték már sok mindennek, de a “bohócforradalmár” nekem is új, és ha a pártunk 491 pontból álló programja (fentebb be is linkeltem, hogy ne kelljen keresse) - amelynek 5 kulcsígérete között szerepel az igazságos családtámogatást, a tandíjmentes felsőoktatás, az egészségügyi kiadások növelése, és az euró bevezetése - abban merül ki Ön szerint, hogy “orbántakarodj”, akkor abból az következik, hogy tényleg nem érdemes vitatkoznunk egymással, mert valóban furcsa eredményre jutnánk..."

ke_pernyo_foto_2017-11-15_7_47_23.png

UPDATE2: Varga Miklós tovább kommentel... Ha nincs program az a baj, van program, akkor meg az. Hozzáállását egy klasszikus Hofi-idézettel tudnám leírni: "Ha sapka van rajta, azért, ha meg nincs rajta, akkor azért!"

ke_pernyo_foto_2017-11-15_13_08_46.jpg

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr8813276807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása