Berkecz Balázs blogja

Mennyit bukik Pécs a fideszes csődön?

2017. szeptember 28. 06:26 - BerkeczBalazs

Ma tart rendkívüli közgyűlést Pécs bukott és illegitim városvezetése. Az alig 2 napja összehívott testület többek között a bőrklinika értékesítéséről is dönt, de milyen értéket nyúlna le az orbáni maffiaállam Pécs családi ezüstjéből?

pecs.png

Információim szerint 24 milliárdos mínuszt sikerült összehoznia minden idők leglúzerebb pécsi városvezetésének, az Orbán által mindig is madárnak nézett Páva Zsoltnak, a legbalekebb államtitkárnak, Hoppál Péternek, és Bánki Erik táskahordozójából alpolgármesterré, majd országgyűlési képviselővé és illegitim tanácselnökké avanzsált Csizi Péternek. Páva ebből a mínuszból 5 milliárdot vallott be néhány hete, majd a közelmúltban potom 50%-al megugrott a beismert hiány összege, amikor Csizi 7,5 milliárdról kezdett beszélni.

Ha elhinnénk, hogy Csizi ezúttal igazat mondott, akkor azt kellene gondolnunk, hogy 7,5 milliárd értékben vinne a pécsi családi ezüstből a jóságos atyuska szerepében tetszelgő Orbán-kormány, aki a Szabad Pécs szerint lenyúlná a két legjobban működő, nyereséget termelő, és így valós piaci értékkel rendelkező városi céget, a pécsi távhőszolgáltatót, vagyis a PÉTÁV Kft.-t, illetve a pécsi víziközmű-szolgáltatót, a Tettye Forrásház Zrt.-t is. A nagy rezsihazugság kormány ezeket vélhetően a nemzeti közműholdingba, az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-be tolná be. A PÉTÁV nagyságrendileg és alsóhangon 6,1 milliárd, míg a Tettye Forrásház 4,6 milliárd forintot ér.

A másik einstandolandó tétel, amelyről már többször írt a sajtó a Pécs–Pogány repülőtér lehet. Ennek értékét a pécsi önkormányzat tavasszal 2,8 milliárdos értéken állította be a költségvetésében.

Sőt, a Szabad Pécs úgy tudja, hogy mindezeken túl egy komolyabb, jelenleg még a pécsi önkormányzat tulajdonát képező ingatlanokból álló csomag is állami kézbe vándorolhat át.

Vagyis Pécs megpávásodott önkormányzata a Zsolnay után elveszítheti minden vagyoni tartalékát, amelyek értéke alsó hangon is 13,5 milliárd forint lehet, szemben a Csizi által bevallott 7,5 milliárdos hiánnyal.

Ideje lenne végre egyrészt színt vallani a fideszes kóklereknek, és elmondani az átvert pécsieknek, hogy valójában mennyivel rövidítették meg a közös vagyont.

És már rég itt van az idő arra, hogy elhúzzanak a város éléről a pécsi társadalmi és gazdasági csőd felelősei: Orbán Viktor, Páva Zsolt, Csizi Péter, Hoppál Péter, Bánki Erik, Hargitai János, Kővári János, Nagy Csaba és Tiffán Zsolt, valamint a pécsi közgyűlés minden tagja. 

Senki ne dőljön be az "aki megcsinálta a bajt, tegye is helyre" dumának, hiszen ha a kedves pécsiek közül bárkinek van vagy lenne egy saját cége, amelyet csődbe visz az általa megbízott ügyvezető, akkor hagyná-e hogy tovább herdálja a vagyont, vagy egy feljelentés mellett kitenné a szűrét, és keresne egy olyan új cégvezetőt, aki képes rendbe tenni a bajba sodort vállalkozást? Pécs egy hasonlóan elrontott "ügyvezetés" eredményeként vergődik és veszíti el minden vagyonát. Ne hagyjuk! Mondjon le azonnal Páva Zsolt és az egész pécsi közgyűlés, mondjon le Hoppál Péter és Csizi Péter is, hiszen ők is egyetemlegesen felelősek azért, hogy Pécs ma a legrosszabb gazdasági és társadalmi helyzetben lévő megyei jogú város. 

Az Együtt a kormányváltás után helyreállítja és átláthatóvá teszi a hazai önkormányzatiságot!

Bővebben: https://program.egyuttpart.hu/programok/megujulo-kozelet 

 

UPDATE: MENTSÜK MEG PÉCSET! NE HAGYJUK, HOGY A FIDESZES MAFFIA TÖNKRETEGYE: TÜNTESSÜNK, AMÍG NEM MOND LE PÉCS LEGLÚZEREBB VÁROSVEZETÉSE!

 

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr9612904800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.