Berkecz Balázs blogja

Pécs többet érdemel a fideszes maffiánál, új választást!

2017. szeptember 07. 11:22 - BerkeczBalazs

Ma tartotta Pécs önkormányztata azt a rendkívüli közgyűlést, amelynek egyik tervezett napirendje a csődhelyzetbe jutott önkormányzat testületének önfeloszlatása lett volna. A fideszes papucsok nem szavazták meg a napirend felvételét sem. Engem kivezettek az ülésről, mert elmondtam, hogy Pécs többet érdemel a fideszes maffiánál. Az Együtt szerint a nem fideszes képviselőknek is példát kell mutatnia: mondjanak le, követeljenek ők is ezzel időközi választást Pécsett, csak ez teremt tiszta helyzetet!

pecs_fideszes_maffia.png

Egy hete helyezte gyámság alá Orbán Viktor és a Fidesz Páva Zsoltot, Pécs polgármesterét, mindeközben a gyámot képviselő Csizi Péter arról hazudozik a sajtóban, hogy nem ők okozták a bajt. Pécsett a gazdasági csőd mellett bekövetkezett a totális morális csőd is.

Alig néhány éve történt, hogy az állam átvállalta az önkormányzatok adósságát, ráadásul Pécs második volt országosan a 45 milliárd forintos adósságával, de most ott tartunk, hogy Páva Zsolt már bevallott újabb 5 milliárd adósságot, most Csizi Péter már 7,5 milliárdról beszél,  miközben megbízható információm szerint 24 milliárd forint mínuszban van Pécs városa és cégei. Mindeközben Csizi a 45 milliárdos állami konszolidáció után még mindig a néhai Tasnádi Péter vezette közgyűlésre mutogat.

Pécs hatalmas gazdasági és társadalmi lecsúszásban van, amely Páva Zsolt és a Fidesz 8 éves dúlása eredményeként csődközelbe sodorta az egykor szebb időket megélt baranyai megyeszékhelyet, miközben haverjaival semmi mást nem tettek, csak Orbán és a Fidesz gazdasági és pártérdekeit képviselték. Erre nem megoldás a Csizi Péter által bejelentett különadók bevezetése sem. Csak újabb munkahelyek fognak megszűnni, és folytatódik a lefelé tartó spirál. Az Együtt ezért azt követeli, hogy a különadókról szóló előterjesztést ne tárgyalja a közgyűlés, vonják azt vissza.

Mindebből jól látszik, hogy Páva Zsolt, Csizi Péter, Hoppál Péter és a többi haszonleső fideszes képviselő alkalmatlan arra, hogy a pécsieket képviselje.

Ezt mutatta meg a mai közgyűlés is, amire már az elején is nehezen akartak beengedni Jenei Zsanett, Ágoston Andrea és Rajnai Attila társaságában. A tömegre hivatkoztak a biztonsági örök, ami mint kiderült a Fidesz által kivezényelt, jobb sorsra érdemes nyugdíjas nénikből és bácsikból állt. Először a karzatra tereltek, ahol teljesen világossá vált, hogy Páváék az elszeparálásunkat próbálták így megoldani. Végül kellő határozottsággal bejutottunk az ülésterembe, ahol végig két biztonsági őr állt mellettünk.

Először Lovász István jegyzőtől érdeklődtem arról, hogy mi az oka a csapatunkat ért különleges bánásmódnak, illetve hogy felszólalhatok-e a közgyűlésen, de erős mellébeszélés jött csak válaszként. Majd odaléptem a pulpitushoz és Páva Zsoltot is megkérdeztem, hogy szót kaphatok-e, de azt válaszolta, hogy nem ad erre lehetőséget.

Így nem maradt más lehetőségünk, mint alkalmas pillanatban felmutatni a mólinónkat, amelyen az állt, hogy: "Pécs többet érdemelne nálatok, új választást!" A molinót a biztonsági őrök kitépték a kezünkből, majd egy másikat is elvettek, amelyet Ágoston Andrea, a Liberálisok pécsi elnöke próbált meg Jenei Zsanettel, az Együtt választmányának tagjával közösen felmutatni. Ezen az állt, hogy "Nem lehet a végtelenségig mellébeszélni". Végül - miután hangosan is elmondtam a véleményem - kivezettek az ülésről.

Márpedig Páva Zsolt ma is mellébeszélt, a 9 évvel ezelőtt regnált városvezetésre mutogatott, miközben tavaly decemberben még arról hazudozott a helyi fideszes hírharangban, hogy példátlan lehetőségek előtt áll a város, soha nem jutott ennyi pénz fejlesztésekre. Csizi Péter hasonló, ámde jóval arrogánsabb lózungdumát nyomott, miközben az általa vezetett illegitim tanácsadó testület mellé a Fidesz most egy másik testületet is állított, Hoppál Péter vezetésével. Mondhatnánk, hogy ez olyan, mint egy rossz kabaré, de ez inkább egy hatalmas disznóság.

Pécs rettenetes gazdasági és társadalmi lecsúszását egyik illegitim testület sem tudja megállítani, hiszen ezek gittegyletek olyan emberekből állnak, akik közül többen személyesen is felelősek Pécs tragikus állapotáért.

Páva Zsolt és a Fidesz 8 éves dúlása eredményeként került csődközelbe az egykor szebb időket megélt baranyai megyeszékhely, miközben haverjaival semmi mást nem tettek, csak Orbán és a Fidesz gazdasági és pártérdekeit képviselték.

Pécs bajaira nem megoldás a Csizi Péter által bejelentett különadók bevezetése sem. Csak újabb munkahelyek fognak megszűnni, és folytatódik a lefelé tartó spirál. Az Együtt ezért azt követeli, hogy a különadókról szóló előterjesztést ne tárgyalja a közgyűlés, vonják azt vissza.

Mindebből jól látszik, hogy Páva Zsolt, Csizi Péter, Hoppál Péter és a többi haszonleső fideszes képviselő alkalmatlan arra, hogy a pécsieket képviselje.

Az Együtt ismételten felszólítja Páva Zsoltot, hogy távozzon végre a közéletből és vigye magával Csizi Pétert és a többi képviselőt is, akik egyetemlegesen felelősek azért, hogy Pécs a magyarországi nagyvárosok rangsorában sereghajtó.

Legyen időközi választás, ahol a pécsiek megválaszthatják azt a polgármestert és azokat a képviselőket, akikben megbíznak!

Az Együtt a rendszerváltás után helyreállítja a hazai önkormányzatiságot és visszaveszi az ellopott, elherdált állami vagyont. Orbánisztánból együtt, közösen fogunk európai Magyarországot teremteni!

Az Együtt a kormányváltás után helyreállítja a hazai önkormányzatiságot!

 

————————

Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr4712809308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása