Berkecz Balázs blogja

Miközben a Fidesz fojtogatja Pécset, Orbán személyesen nézi meg a haláltusát

2017. augusztus 31. 09:45 - BerkeczBalazs

Pécsett 8 és fél éve kormányoz a Fidesz, amely sötét korszak egyáltalán nem tanulságok nélküli: a baranyai megyeszékhely csődközelben, ráadásul szinte minden gazdasági mutatóban sereghajtó a megyei jogú városok sorában. Miközben a mindent ellopó Fidesz-maffia fojtogatja Pécset, addig Orbán, a bűnszervezet feje személyesen jön megnézni az általa és hitvány tolvajbandája által előidézett haláltusát.

fojtogatjak_pecset.png

Pécs 2009 óta Orbán és a Fidesz kísérleti telepe: Kubatov Gábor itt tesztelte le a fideszes választási csalások alapját képező Kubatov-listát, itt indult el a rezsihazugság és a közműcégek államosítása egy francia résztulajdonú közműszolgáltató einstandolásával, és ez az a város, ahol úgy is tudott nyerni Orbán hazug csapata, hogy a fideszes kormányzati intézkedések legnagyobb vesztese a Pécsi Tudományegyetem valamint az egykori pécsi bányászok és vasutasok. Mindeközben atomtemető lesz Pécs mellett, de az autópálya nem épül tovább, sőt a balfék fideszes városvezetés mínusz 24 milliárd forinttal (leírom számmal is: 24 000 000 000 Ft) csődközelbe rántotta az egykori kulturális fővárost. 

Kubatov 2010-ben bukott le először a Pécsett kipróbált választási csalással, amit egy titokban készült hangfelvétel bizonyít. Kubatov zárt körben, fideszes és fidelitaszos fiatalok előtt beszélt a párt választói nyilvántartási rendszerének titkairól. Ahogyan arról akkoriban az index.hu is beszámolt: a pártigazgató az akkori felvételen elmondja, hogy Pécsen már meg tudták mondani, hogy „kik azok a komcsik, akik egyébként elmentek szavazni, és nem a Pávát vagy nem a Fideszt támogatták”. Mindez annak volt köszönhető, hogy az ő javaslatára a Fidesz-elnökség elfogadta, hogy a párt térjen át egy a pécsihez hasonló országos online adatbázis-kezelési módra. Majd 2012-ben egy - a fideszes aktivisták képzését szolgáló - videó is nyilvánosságra került, amelyből kiderül, hogy a Fidesz gyakorlatilag a város összes szavazójáról nyilvántartást készített pártszimpátiája alapján. Egy aktivista-eligazításon készült felvételen az is látható, hogy az aktivisták miként magyarázzák el a nyilvántartás helyes használatát.

Gondolom sokan emlékeznek még arra is, amikor Páva Zsolt pécsi polgármester 2009-ben azt mondta, hogy többek között azért kellett einstandolni a francia Suez Environnement által menedzselt Pécsi Vízmű Zrt-t, mert szerinte az a legnagyobb probléma, hogy a cég nem az általa nyújtott szolgáltatás fejlesztésén és az árszínvonal csökkentésén dolgozott. Ez volt a rezsiháború első csatája, ami a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntésével hivatalosan is elbukott, mivel a GVH 1 millió 300 ezer forintra bírságolta a pécsi vízszolgáltatást 2009 őszétől ellátó Tettye Forrásház Zrt-t azért, mert a hatóság szerint a cég visszaélt gazdasági erőfölényével, és 2011. májusától túlzottan magas díjat kért a fogyasztóitól a mellékvízmérők szakszerűségi vizsgálatáért.

Ehhez jött még hozzá az a hír, amit a Szabad Pécs írt meg: a pécsi képviselő-testület jóváhagyásával végrehajtott, Hollandiából, 3,5 milliárdos, 15 éves futamidejű hitelből beszerzett használt buszflotta megvásárlása akár 700 millió forinttal is kevesebbe kerülhetett volna a pécsi adófizetőknek a gyanú szerint, ugyanis egy közvetítő cég közbeiktatásával szerezték be végül a buszokat. Állítólag nem kizárt, hogy nagyjából éppen ez az összeg kötött ki egy pécsi kötődésű, Hollandiában élő magánszemély bankszámláján, és ez kelthette fel a holland hatóságok figyelmét, ami alapján a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés büntette miatt.
Nagyot bukott Pécs városa és egy sereg porcelános munkás a Páva által vezetett fideszes pancserek által indított Zsolnay-háborúban is. 
Emlékezetes, hogy tavaly év végén is felmerült már, hogy Pécs a csőd szélére kerülhet, ugyanis 1,48 milliárd helyett mindössze 86 milliót kapott a kormánypárti város a kormánytól rendkívüli támogatásként. Ez a vergődés azóta sem állt meg, az információim szerint 24 milliárdos mínusszal küzdő megyeszékhely fideszes vezetése szeptember 7-ére olyan közgyűlést hívott össze, amelynek ez a szégyenletes hiány lesz a fő témája. A megoldás nem látszik.
A minap a Pécsi Nemzeti Színházról derült ki, hogy május óta nem kapott egyetlen fillér támogatást sem a rettenetes fideszes alkalmatlanság miatt hatalmas hiánnyal küzdő pécsi önkormányzattól. És még sokan mások sem.
Szeptember 1-ére is összehívtak egy városnapi, ünnepi közgyűlést, pont arra a napra, amikor Orbán Viktor, a maffiaállam elsőszámú elkövetője is Pécsre érkezik, a 650 éve itt alapított első magyar egyetem előtt tisztelgő ünnepi szenátusi ülésre. Az ünnepi szenátusi ülést és az ünnepi közgyűlést eredetileg egy közös rendezvényen tervezték megtartani, de végül - a Szabad Pécs értesülései szerint -  leszóltak Budapestről, hogy jobbnak látnák, ha változtatnának azon a forgatókönyvön, mert Orbán nem akar a hatalmas működési hiánnyal küzdő város testületével és annak lúzer polgármesterével közösen szerepelni.

Mindeközben Páva Zsolt, Nagy Csaba, Hargitai János, Tiffán Zsolt, Csizi Péter, Hoppál Péter és elvtársaik rendkívül gyenge lobbierejét és alkalmatlanságát bizonyítja, hogy Baranya gazdasági leépülése folyamatos, a Pécsi Tudományegyetem az egyik legnagyobb vesztese a felsőoktatás átalakításának. Pécsről és a megyéből egymással versengve menekül a munkahelyteremtő tőke és a jól képzett, vállalkozó kedvű fiatal. Nem hoztak és nem hoznak ezek a fideszes fiúk a bajon kívül Baranyába semmit se.

A választások után a Fidesz-kormány a Baranya megyei közlekedésfejlesztés aktuális feladatairól szóló kormányhatározatot is visszavonta: Orbán és elvtársai kampányígéreteivel ellentétben nem hosszabbítják meg a 67-es főutat Horvátországig, nem épül híd a Dráván, és az autópályát sem építik tovább Pécstől Szentlőrincen és Szigetváron át.

A művészetkedvelő turisták, a dúsgazdag befektetők és a környékre települni vágyó kreatív tehetségek helyett csak a paksi atomhulladék jön majd az orbánisztáni Pécsre, az is kb. 2050-ben, de ha így folytatják a fideszes fiúk, akkor addigra már csak egy maroknyi pécsi renegát sugározhat majd a boldogságtól az Uránváros szélén, amikor az első radioaktív hulladékot szállító kamion átgurul az egykoron szebb időket is megélt kulturális fővároson. 

Mindebből jól látszik, hogy Páva Zsolt, Csizi Péter, Hoppál Péter és a többi fideszes képviselő alkalmatlan arra, hogy Pécs városát képviselje. Mindeközben pécsi fideszes körökben továbbra is Páva Zsolt lemond(at)ásáról beszélnek. 
Számomra nem kérdés, hogy Páva Zsoltnak távoznia kell a város éléről. 

Az Együtt ismételten felszólítja Páva Zsoltot, hogy távozzon végre a közéletből és vigye magával a többi fideszes képviselőt is, akik egyetemlegesen felelősek azért, hogy Pécs a magyarországi nagyvárosok rangsorában sereghajtó.

Az Együtt a kormányváltás után helyreállítja a hazai önkormányzatiságot!

 

UPDATE / BREAKING: A pécsi önkormányzat irányítását új, stratégiai kérdésekben a döntéseket előkészítő, de sok esetben döntéshozó elnökség segíti a jövőben - írta csütörtökön a Pécsma.hu-ra hivatkozva az MTI. Vagyis megpuccsolták Pávát, és Csizi vezeti a várost.

A Pécsi Stopnál is azt írják, hogy döntéshozó elnökséget nevezett ki a pécsi városvezetés fölé a helyi Fidesz-KDNP, a testületet Csizi Péter országgyűlési képviselő vezeti. Az új elnökség stratégiai kérdésekben döntéseket előkészítő, de sok esetben döntéseket is hozó felhatalmazással bír. Ilyen még nem volt - teljesen bepánikolt a pécsi Fidesz. Ez már a végjáték.

Most az is világossá vált, hogy tanácsrendszert vezetett be Pécsett a Fidesz, amit az orbánista pártbizottság vezet. Ez nem önkormányzatiság, ez szégyen!

Szeptember 1-én egy csípős performansszal készülünk Orbán pécsi látogatására.

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr9012792056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása