Berkecz Balázs blogja

500 milliárd egyetlen közbeszerzéssel?!

2017. február 28. 07:25 - BerkeczBalazs

A Fidesz turbó fokozatra kapcsolt a közpénzek ellopásában: február 27-én jelent meg a Közbeszerzési Hatóság hivatalos lapjában, a Közbeszerzési Értesítőben egy felhívás "Keretmegállapodás az NFSI hatáskörébe utalt építési beruházások megvalósítására Magyarországon" címmel, amely kereken 500 milliárd forintos keretközbeszerzés keretében a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet vár ajánlatokat építési beruházások megvalósítására vonatkozóan. Nem volt még ilyen magas összegű közbeszerzés Magyarországon, tartunk tőle, hogy ezt a pénzt is ellopják, ezért az Együtt az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul.

penztalicska_1.png(képek forrása: keripeardon.wordpress.com és index.hu)

Ez a mostani még 80 milliárddal nagyobb annál a 420 milliárdos keretközbeszerzésnél, amely kapcsán tavaly áprilisban az OLAF-hoz fordultam, mert az alapos az gyanúm támadt, hogy Orbán strómanjai viszik el a munkákat. 2016 augusztusában - a gyanúmat megerősítve - már arról számolt be a sajtó, hogy Mészáros Lőrinc cége, illetve a Duna Aszfalthoz köthető vállalkozások is a finisébe jutottak a hatalmas viziközműtendernek. Információim szerint az OLAF is vizsgálja az ügyet

Ebben az arcátlanul magas összegű közbeszerzési ügyben is már a kritériumoknál körvonalazódik, hogy valamelyik udvari beszállító fut be a végén, hiszen az elmúlt 8 évben nem nagyon lehetett más cégnek az elvártnak megfelelő referenciája. Nem is érthető, hogy mi indokolja azt, hogy az ország számos pontján tervezett kisebb-nagyobb energetikai fejlesztést miért kell egyetlen közbeszerzésben lepályáztatni, hiszen ezzel kizárják a kis- és középvállalkozásokat is a munkákból (viszont így egyetlen nagy szerződés keretében, szinte átláthatatlanul lehet majd lenyúlni tengernyi közpénzt). Közel egy éve lehetett számítani arra, hogy a keretközbeszerzéses bulival ezen a területen is megpróbálkoznak Orbánék.

Nem hagyhatjuk, hogy ilyen igen egyszerűen átlátható szimpla emberi és politikainak nevezett törzsi érdekek mentén működő aljas rendszerben dőljön el újabb ötszázmilliárdnyi közpénz sorsa, akkor egy későbbi uniós ellenőrzésnél még csúnyább vége lehet ezeknek az ügyeknek, és végképp elbukhatja hazánk ezt a temérdek uniós pénzt, ezért ma bejelentést teszünk az OLAF-hoz.

Az Együtt a rendszerváltás után visszaveszi az ellopott, elherdált állami vagyont, és Orbánisztánból együtt, közösen fogunk európai Magyarországot teremteni!

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr5412300057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása