Berkecz Balázs blogja

Igazságtétel és demokratizálás: vissza a lopott holmit!

2016. november 03. 14:32 - BerkeczBalazs

Orbán és strómanjai, valamint a fideszes kiskirályok és helytartóik határtalan arcátlansággal és gátlástalansággal harácsoltak össze olyan média egyeduralmat és gazdasági háttérhatalmat, amelyet gyengébb banánköztársaságokban csak szemlesütve merne vállalni bárki, de a világon sehol sem tartanak örökké az ilyen monolit, hazug populista rendszerek, Orbán rendszere is bukni fog és az igazságtételt senki sem kerülheti el.

karenyhites.png(az eredeti kép forrása: Vidó Gábor / pecsistop.hu)

Talán eddig a titkolták a fideszes sameszok, de a bukott népszavazás és a fülsüketítő füttykoncert óta Orbán is tudja, hogy egyre több és több embernek van tele a hócipője a rezsimjével. Orbán rezsimje bukásra van ítélve.
 
Mi viszont az Együttben úgy gondoljuk, hogy Orbán Viktor bukását követően Magyarország csak akkor léphet a békés, polgári gyarapodás útjára, ha tiszta vizet öntünk a pohárba. Ezért meg kell valósítanunk az igazságtétel és demokratizálás programját. Ez az igazságtétel érinti Orbán Viktor legszűkebb érdekkörét is. Tiborcz Istvánt, Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt és Andy Vajnát, akik földekhez, kastélyokhoz, milliárdos hasznot hozó koncessziós jogokhoz, túlárazott közbeszerzéseken milliárdos haszonhoz jutottak állami segítséggel, és akik strómanként a miniszterelnök vagyonát kezelik. Az igazságtételt nem kerülheti el egyetlen megtollasodott vidéki fideszes kiskirály és helytartó sem, akik vagyonokat loptak el mindannyiunktól, és számolatlanul lopták, lopják ma is a pénzünket.

Fel kell számolni az oligarcháknak kedvező törvényeket, a szerzett jogokat és a stróman-kultúrát. A korrupt módon szerzett állami földbérleteket fel kell mondani, a politikai alapon kiárusított földeket vissza kell szerezni.

Jóvátételi adót kell fizettetni mindazokkal, akik az Orbán-rezsim kedvezményezettjeiként tisztességtelenül jutottak vagyonhoz, állami közbeszerzésekhez, uniós pályázatokhoz.

Az Orbán-rezsim magyarok tömegétől vette el a magánnyugdíj-megtakarításaikat, trafikjaikat, földjeiket, földbérletüket. Rengeteg embert kényszernyugdíjaztak, foglalkoztatási-tilalommal sújtottak, és megaláztak. Őket az államnak részlegesen, szimbolikusan kártalanítania kell.

Az igazságtétel alapja a magyar választópolgárok döntése, amellyel leváltják az Orbán-rezsimet. Ennek a rezsimnek a felszámolására kell felhatalmazást kérni a választóktól. Mert az Orbán-rezsim és utódja közötti hatalomátadás nem hagyományos kormányváltás, több annál, szakítani kell mindenben.

Mindazonáltal az Együtt elkötelezett a tekintetben, hogy az Orbán-rezsim utáni demokratizálás során nem szabad költségvetésileg betarthatatlan ígéreteket megfogalmazni. A kárenyhítés pénzügyi költségeit nemzetközi bírósági határozatok és józan számítás alapján kell kiszámítani.

Erre a kárenyhítésre tett javaslatot az Együtt, melyről a következő időszakban társadalmi vitát is kezdeményezünk.

 

---------------------

 

Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt! http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat. http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr311927417

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Berkecz Balázs: Vissza a lopott holmit! 2016.11.03. 15:13:02

Orbán és strómanjai, valamint a fideszes kiskirályok és helytartóik határtalan arcátlansággal és gátlástalansággal harácsoltak össze olyan média egyeduralmat és gazdasági háttérhatalmat, amelyet gyengébb banánköztársaságokban csak szemlesütve merne vállal…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.