Berkecz Balázs blogja

Így gyarapodik egy "ügyes" fideszes?!

2016. október 25. 09:09 - BerkeczBalazs

A dél-baranyai Harkány egy remek hely lehetne, ha nem tennék tönkre a rogáni sikereket elirigyelő fideszes kispályások. Az egyik alpolgármester Hitler-viccel égette le magát, a másik alpolgármester egy korábbi, eltitkolt büntetőügyébe bukott bele, pár hete a gyűlöletnépszavazás kapcsán történtek náluk fucsaságok, most pedig azt állítják az egyik harkányi Facebook-oldalon, hogy a hitlerező alpolgármester vette meg a néhány hete áron alul, 42 százalékkal olcsóbban elpasszolt önkormányzati ingatlant. Így gyarapodik egy "ügyes" fideszes?!

ugyes_fideszes_1.png(kép forrása: facebook.com/index.hu)

Közösen Összefogva Harkányért nevű Facebook-oldal a következő sztorit tette fel a legnépszerűbb közösségi oldalra és juttatta el ezzel egyidőben hozzám is az állításukat igazoló tulajdoni lap másolatát, melyen széljegyen szerepel Remmert Ferenc harkányi fideszes alpolgármester és felesége tulajdonjog bejegyzés iránti kérelme, továbbá elküldtek két önkormányzati határozatot: az egyik 2013 októberében kelt, amely szerint akkor még 18 milliót ért a Remmert Ferenc családi házának közvetlen szomszédságában álló önkormányzati tulajdonú családiház, valamint egy 2016 májusi önkormányzati határozatot, amely szerint a CSOK és egyéb kormányzati hókuszpókuszok, és Harkány fürdőváros állítólagos fejlődése ellenére a harkányi önkormányzata szerint már csak 10,4 milliót ér.

A harkányi Táncsics utca 30. szám alatt található ingatlan egy szövevényes, helyi adótartozás okán létrejött ingatlancsomag cseréje révén jutott a Mentőhajó Alapítványhoz idén július végén (sikerült egy fonyódi önkormányzati üdülőt is elkótyavetyélni ebben a bizniszben), de alig 2 hónapot volt a keszüi székhelyű alapítvány tulajdonában, mert már október elején széljegyre került Remmert alpolgármester és felesége tulajdonjog bejegyzés iránti kérelme.

Mondhatnám pestiesen szólva, hogy ügyes, de az a gyanúm, hogy nem véletlenek sorozata vezetett odáig, hogy egy önkormányzati ingatlan annak elpasszolása előtt lesz 42 százalékkal olcsóbb, majd egy vargabetűvel néhány hónap alatt az adott önkormányzat alpolgármesterének tulajdonában köt ki.

Nem bízom az Orbán-rezsim hatóságaiban, viszont egy harkányi polgár arról tájékoztatott, hogy ma megteszi a ismeretlen tettes ellen feljelentését az ügyben, de magam is jogi lépéseket tervezek. Baksai Tamás harkányi polgármesternek és alpolgármesterének, Remmert Ferencnek pedig azt javaslom, hogy gyorsan fontolják meg lemondásukat.

Az Együtt kormányváltás után minden pénzt vissza fog venni a magyar adófizetőket megkárosító bűnözőktől. A fideszeseknek és aktív kiszolgálóiknak pedig felelniük kell majd azért, hogy éveken keresztül szervezetten rabolták ki az országot és lopták el a magyar polgárok pénzét.

Végezetül idézem a hírforrást, a Közösen Összefogva Harkányért nevű Facebook-oldal tárgyi bejegyzését:

"Ez se kávéházi történet"

GRATULÁLUNK! 7,6 millió forinttal meglopták Harkány Városát.

Baksai alpolgármestere Remmert úr mostanság, egy igen-igen szerencsés ember. Miért is?

A rendelkezésre álló dokumentumok szerint Remmert úr, a családi rezidenciája melletti, Táncsics u. 30 szám alatti ingatlant, régóta szerette volna megszerezni. De eddig két baki volt a történetben:

• A 156/2013. (X.31.) sz. Önk. határozatában Harkány Város Képviselő-testülete úgy döntött, hogy a harkányi 378 hrsz-ú, Harkány, Táncsics M. u. 30. szám alatti ingatlan induló vételárát, a hivatalos értékbecslés alapján 18 000 000,- Ft összegben határozta meg. Ezt az összeget Remmert sokallta.

• Remmert, a kötelezően előírt 22 havi köztartozás mentességi igazolásából csak 2 hónapnyit tudott igazolni. Tehát vélelmezhető az anyagi gond fennállása Remmertnél.

De hát vannak csodák:

• 2016. május 26.-án a Baksai Testület elé, Dr. Markovics Boglárka előterjesztésében újra odakerül az ingatlan. Jegyző Asszony egy frissített, ingatlanforgalmi értékbecslő által tett nyilatkozatra építve, a nettó forgalmi érték meghatározását 10.400.000.- Ft induló licitárral javasolta a képviselőtestületnek, és javasolta, hogy jelölje ki az ingatlant értékesítésre. (150/2016. (V.26.) sz. Önkormányzati határozat)

• Értékesítés helyett teljesen véletlenül, ez az ingatlan is belekerült abba a „Baksai-Remmert nevével fémjelzett csere-bizniszes csomagba”, melyről hónapok óta beszél a város, és nem csak a város. (161/2016. (VI.23.) sz. Önkormányzati határozat)

• A Táncsics utca 30-as szám alatt lévő ingatlan cseréjét a Földhivatal, 35944/2/2016.07.28 határozati számon és érkezési idővel, bejegyezte. Csere után az új tulajdonos a Mentőhajó Alapítvány

• A Mentőhajó Alapítvány alig több mint két hónapig tartotta magánál a 7,6 MFt-tal, 10 400 000,- Ft-ra leárazott ingatlant. Fogta és eladta.

• A Földhivatal az ingatlan tulajdoni lapjára széljegyet helyezett el 37679/2016 2016.10.05 határozati számon és érkezési idővel. A széljegy tulajdonjog bejegyzési kérelmet tartalmaz, melyet Remmert Ferenc és R. Ferencné nyújtott be.

• REMMERT-é a Testület által nemrégiben leárazott és elcserélt ingatlan.

GRATULÁLUNK! 7,6 millió forinttal meglopták Harkány Városát.

UPDATE: Remmert Ferenc, Harkány alpolgármestere egy sajtónyilatkozatot juttatott el hozzám, amelyet azért teszek itt közzé, mert nagyon tanulságos és fordulatos olvasmány. A lényeget összegezném: a telket 2013 óta meg kívánta vásárolni, és gyanúja szerint egy okirathamisítás révén lett 11,2 millió Ft helyett 18 milliósra felsrófolva akkor az azóta általa és felesége által megvásárolt ingatlan ára. Három kérdésem van csak az alábbi sajtónyilatkozat kapcsán Remmert Ferenchez:

  • Remmert úr, ha már úgy is legalább 3 éve meg kívánta venni azt a Táncsics utca 30. szám alatti ingatlant, akkor jelezte-e ezt a vásárlási igényét hivatalosan is Harkány város jelenlegi polgármesterének, és ha nem, akkor miért nem? 
  • Ön szerint nem lett volna-e tisztább nyílt pályázatot kiírnia az Ön által is képviselt önkormányzatnak a harkányi önkormányzat tulajdonában álló nemzeti vagyonról, és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 6/2012.(IV.06.) számú rendelete szerint, és versenyben megvenni ezt az Ön által már 3 éve kinézett önkormányzati ingatlant, mint egy telekcsere után csendben megállapodni azzal, aki az önkormányzattól megszerezte?
  • Különösen adekvát a kérdés, ha már újságírókat és engem is becsületsértési perrel fenyeget: tesz-e feljelentést a - Baksai Tamás polgármester állítása szerint - 2013-as értékbecslés kapcsán az önkormányzat munkatársai által feltárt okirathamisítási ügyben?

sajtonyilatkozat_remmert_ferenc_1.jpg

sajtonyilatkozat_remmert_ferenc_2.jpg

sajtonyilatkozat_remmert_ferenc_3.jpg

-----------------------------------

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.

http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!

http://egyuttpart.hu/tamogass/

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr8011836475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása