Berkecz Balázs blogja

Eleged van, de nincs visszaadható lovagkereszted? Itt üzenhetsz!

2016. augusztus 23. 09:32 - BerkeczBalazs

Internetes petíciót indítottam Bayer Zsolt kitüntetésének visszavonásáért. Szerintem a gyűlölet nem érdemel elismerést, ezért továbbra is azt követelem Áder János köztársasági elnöktől, haladéktalanul vonja vissza a rasszista, xenofób, gyűlöletgyáros firkásznak adományozott Magyar Érdemrend lovagkeresztjét.

ird_ala_a_peticiot.png(képek forrása: facebook.com / index.hu)

Múlt héten elsőként szólítottam fel a köztársasági elnököt a kitüntetés visszavonására, de válasz nem érkezett sem Áder Jánostól, sem hivatalától.

Áder annak ellenére sem vonta vissza a Bayer Zsoltnak adományozott Magyar Érdemrend lovagkeresztjét, hogy a korábbi kitüntetettek tömegesen adják vissza elismeréseiket, pedig jól jelzi az általános felháborodást, hogy a korábban kitüntetett kiválóságok közül már 52-en jelezték, tiltakozásul visszaadják a lovagkeresztet a köztársasági elnöknek.

Ha te is felháborodtál a goebbelsi tempón, akkor üzenj velem együtt Áder Jánosnak és írd alá azt a petíciót, amelyben a gyűlöletgyáros Bayernak adott lovagkereszt visszavonását kérjük:

http://www.peticiok.com/ader_janos_vonja_vissza_bayer_zsolttol_a_lovagkeresztet

Néhány óra leforgása alatt eddig több mint 870 fő írta alá a petíciót, Kaltenbach Jenő például az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez, de az Együtt politikusain kívül olyan közéleti szereplők is aláírták már, mint Falus Ferenc vagy Hegedűs "Hege" István, és a tudományos élet szereplői közül Scharle Ágota, Anh Nguyen vagy Rényi András.

Az alábbi szöveggel megfogalmazott petíciót a következő napokban személyesen fogom eljuttatni a köztársasági elnöknek!

Tisztelt Áder János Köztársasági Elnök Úr!

Az Orbán-kormány újabb határt lépett át azzal, hogy Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény alapján a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére szolgáló elismerést, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést egy olyan méltatlan személynek adta, mint Bayer Zsolt.

Bayer Zsolt alpári stílusú, gyűlöletkeltő és kirekesztő írásai még a fideszes hátterű médiatanácsnál is kiverték a biztosítékot, amikor egy az iszlám követőit és a 14 évesnél idősebb migránsokat potenciális gyilkosoknak tituláló cikke miatt állampolgári bejelentésre indított hatósági eljárásban 250 ezer forint bírság megfizetésére, az internetes tartalom haladéktalan eltávolítására, a jogsértés elkövetéséről szóló közlemény közzétételére kötelezte a Magyar Hírlap című újságot.

Szégyenletes, hogy egy Bayer-féle rasszista, xenofób, gyűlöletgyáros állami kitüntetést kaphatott Magyarországon, pláne olyan kitüntetést, amelyet az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére adnak.

Bayer kitüntetése a korábbi kitüntetett kiválóságok közül is sokakat olyannyira felháborított, hogy jelen petíció elindításáig harmincan jelezték, hogy lovagkeresztjüket tiltakozásul visszaadják Önnek.

Magam és jelen petíció aláírói kérjük, hogy Köztársasági Elnök Úr végre mossa le azt a gyalázatot, amely az állami kitüntetések fényét beárnyékolja, és vonja vissza a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést az érdemtelenül kitüntetett Bayer Zsolttól!

Tisztelettel,

Berkecz Balázs

és jelen petíció aláírói

 

---------------------
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat.
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr4911404474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.