Berkecz Balázs blogja

Társadalmi mélypont a sérült gyerekek lemalacozása kapcsán

2016. március 20. 11:41 - BerkeczBalazs

Mint ismeretes, Szigetvár állatorvos végzettségű polgármestere szerint a nem százszázalékos, hátrányos helyzetű gyerekeket a beteg malacokhoz hasonló módon elkülönítetten, a múlt rendszer felzárkóztató iskoláihoz hasonló rendszerben és nem integráltan kellene tanítani. A téma természetesen Szigetváron is széles körben beszéd tárgya lett, miután tévék és újságok foglalkoztak a kijelentéssel. Valaki odáig ragadtatta magát a szigetvári polgármester védelmében, hogy a „korcs” gyerekek tömeges lemészárlását is kívánatosnak gondolta. Ezt a nyílt levél-szerű Facebook-posztot sajnos több, mint százan kedvelték eddig, köztük az MSZP szigetvári elnöke, az önkormányzat külsős bizottsági tagja is. Azt hiszem eljutottunk Szigetváron a "malacozás" kapcsán a társadalmi mélypontra. 

animal-farm-002.jpg„Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél.” (kép forrása: whatson.bfi.org.uk)

Miután privátban Szigetvár külsős főépítésze vagyok, ezért a megbízásommal játszom, amikor kritikát fogalmazok meg a város polgármesterével szemben, de neveltetésemnél, igazságérzetemnél és politikai meggyőződésemnél fogva nem tehetem meg, hogy ne reagáljak Vass Péter polgármester szavaira.

Szerintem Európában és Magyarországon nincs rendjén, hogy szegregálják a gyerekeket. Ezt mondja az Európai Unió szakpolitikája is.

Számomra egyébként a világszerte elismert és sikeres finn oktatási rendszer az etalon, mert a finn gyerekek tudása a világ élvonalában van, miközben a finneknél az első hat évben nincs osztályzás, és házi feladatot is csak elvétve kapnak a diákok, a gyerekeket nem szegregálják, a pedagógusok pedig a társadalom legmegbecsültebb tagjai. 

Ráadásul az általam (is) képviselt politikai közösségnek, az Együttnek a tagjai olyan Magyarországban hisznek, ahol nincs szegregáció, ahol a kisgyermek kortól indulva a közoktatás teljes rendszerén keresztül segítik az otthonról hozott hátrányok lekűzdését, ahol esélyt adnak a ma esélyteleneknek is.

A polgármester kijelentése kapcsán legyen elég ennyi, mert sajnos van Vass Péteren túli utóélete is az ügynek, mivel a téma természetesen Szigetváron is széles körben beszéd tárgya lett, miután tévék és újságok foglalkoztak a kijelentéssel. 

Valaki, egy nem közszereplő fiatalember odáig ragadtatta magát a szigetvári polgármester védelmében azt írta egy hosszú nyílt levél-szerű Facebook-posztban, hogy ő tovább menne, nem csak elkülönítené a beteg gyerekeket, mint a beteg malacokat, de a „korcs” gyerekek tömeges lemészárlását is kívánatosnak gondolta. 

"Ha ÉN egy tejhatalmú diktátor lennék, nem hogy elkülöníteném a fogyatékos korcsokat a normális gyerekektől, hanem szúrnám őket altatóméreggel agyon és dobálnám be őket a mobil krematóriumba amivel járnék őket gyűjteni!"

Ezt a ma reggelre eltávolított Facebook-posztot sajnos szégyenletes módon több, mint százan kedvelték, köztük az MSZP szigetvári elnöke, az önkormányzat külsős bizottsági tagja, Kapronczai Zsuzsa is. A helyi szocialista politikus a posztot nem csak lájkolta, de támogatólag ekként kommentelte:

"B....! Mindent elolvasok amit ide írsz! A dokis témával azonosulok most is! A többit költői túlzásnak gondolom! Amúgy pedig ! Az utolsó mondat humora mindent visz! :)"

Sőt, arra bíztatta ennek a súlyosan vállalhatatlan és káros posztnak a szerzőjét, hogy írjon még, mert lenyűgözőek az írásai. (A képernyőről lementett tartalom itt érhető el.)

kepernyofoto_2016-03-19_12_46_30.png

Bármennyire hihetetlennek tűnik, tényleg ezt írta az embertelen poszt alá a szocialista politikus. Ez az ügy több, mint felháborító, idegtépő és gyomorforgató, amiből szerintem több dolog biztosan következik:

Ha valaki arról ír, hogy lemészárolna ártatlan gyerekeket, és azt valaki kedveli, és vigyorgó szmájlikkal poénkodva kommenteli, annál nincsen lejjebb. Mindegy, hogy milyen "minőségében" tette (Kapronczai Zsuzsa azzal védekezett egy kommentben a Facebookon, hogy ez egy magán beszélgetés volt).

Kapronczai Zsuzsa ezzel a viselkedésével végképp méltatlanná vált arra, hogy a szigetváriakat Szigetvár Város Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának külsős tagjaként képviselje. Azonnal mondjon le és kérjen bocsánatot a tanulási és egyéb nehézségekkel küzdő gyerekek szüleitől bocsánatot. 

Másrészt ideje az MSZP országos vezetésének színt vallania arról, hogy támogatják-e az oktatásban a szegregációt, hiszen nem szólaltak meg az elmúlt napokban az általuk polgármesterként és megyei önkormányzati képviselőként támogatott Vass Péter kijelentései kapcsán sem, de az, hogy egy városi szervezetük elnöke ilyen módon reagáljon egy fogyatékos gyerekek lemészárlásáról szóló írásra, az mindenképpen Tóbiás József és az MSZP elnökségének megnyilvánulásáért kiált!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr668506330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása