Berkecz Balázs blogja

Kifizetnél 10 millát egy Ákos koncertért? (szavazás)

2015. december 16. 10:04 - BerkeczBalazs

A váci önkormányzat tulajdonában lévő Váci Dunakanyar Színház Kft. által idén júniusban megrendezett V4 Fesztivál és Színházi Találkozón is fellépett a nyárspolgár, Kovács Ákos is. A Vácért Lokálpatrióta Egyesület és az Együtt önkormányzati képviselője hónapok óta pereskedik azért, hogy megtudja mennyiért és milyen feltételekkel lépett fel Ákos, a női princípium védelmezője Vácott. Az önkormányzati cég titkolózik. Hajjaj...

akos_heti_valasz.pngKovács Ákos a Heti Válasz címlapján

Az Ákos-koncert szerződéseit firtató képviselő kérdéseinek megválaszolására először időt kért az önkormányzati tulajdonban lévő, és tízmilliókkal támogatott színházas cég, majd egyszerűen elfelejtett válaszolni. Az adatkérés nem teljesítése miatt jelenleg egy per van folyamatban, melynek első tárgyalási napján a színház nem képviseltette magát a Budakörnyéki Járásbíróságon.

Hogy egy önkormányzati cégnek miért kell titkolóznia arról, hogy mennyit és milyen feltételekkel fizet ki egy fellépőnek, az számomra talány, viszont egy másik adatkérésből érdekes módon kiderült, hogy a váci színház idén februárban megállapodott egy céggel, amely megállapodás tartalma egy június 27-i „Ákos koncert” volt,  és amelynek díjazásánál tízmillió forint szerepelt. A cég neve Fehér Sólyom Kft., azonban ma ilyen cég nem található a nyilvános céginformációk között, viszont Fehér Sólyom Bt. igen. Ennek a cégnek beltagja Kovács Ákos, a kültagja pedig a felesége.

szerzodes_lista_2015_1.png

Az is érdekes, hogy a Váci Dunakanyar Színház Kft. már kiadott egy táblázatot, amiben egy sorban szerepel a júniusi Ákos koncert tízmilliós összeggel és a „megállapodás" szóval, míg az ominózus perben a cég képviselője úgy nyilatkozott, hogy „nem szerződött semmilyen társasággal kifejezetten Ákos koncert megrendezése érdekében, ezért nem állnak rendelkezésre olyan szerződések, melyek ezzel kapcsolatban kiadhatóak lennének". Reméljük, hogy a per végére tisztul a kép és kiderül, hogy ki szerződött kivel, milyen céllal és mennyiért.

Mindeközben joggal gondolnánk, hogy embereknek egyre kevesebb pénze jut arra, hogy szórakozzanak, ráadásul a népesség felét kitevő nőknek azt is javasolja a kormányzó erő egyik vezetője, Kövér László, hogy minden egyéb léhaság helyett maradjanak otthon szülni, de ennek ellenére nem megy rosszul a női princípium másik védelmezőjének, Kovács Ákosnak: a napi.hu még tavaly szeptemberben számolt be arról, hogy az előző évieknél jóval nagyobb bevételt termelt Kovács Ákos Fehér Sólyom Bt.-je, 2013-ban 107 millió forintos adózott nyereséggel zárta az évet.

Hogy az idei év miként zárul Ákoséknál még nem tudhatjuk, de ebben a konzervatív közegben a konzervatív tehetség láthatóan utat tör magának...

UPDATE: Szerződés bontott Ákossal a Magyar Telekom, ezt a kommunikációs cég sajtóosztálya erősítette meg az Indexnek, mondván a cég "nem tartja összeegyeztethetőnek az előadóművész egy televíziós csatornán adott interjújában elhangzottak szellemiségét" cégcsoportjuk hitvallásával és értékrendjével. Ezek szerint nem mindig kifizetődő szexista bunkónak lenni. Ez úton is üdvözlöm a Magyar Telekom döntését!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr478175844

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nő dolga, hogy szüljön? 2015.12.16. 19:18:42

Ha arról van szó, hogy legyen egyforma a nyugdíjkorhatár, akkor egy csomó hölgy tiltakozik az egyenjogúság ellen. Ha azt várnánk el, hogy a bíróságok családjogi ügyben egyformán döntsenek? Szintén. Hogyha a nemi alapú diszkrimináció ellen tiltakozva mi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.