Berkecz Balázs blogja

Lázár, Rogán és a fideszes keresztapák

2015. szeptember 17. 06:53 - BerkeczBalazs

Aggódom szegény Lázár János miatt, aki a vs.hu értesülései szerint talán le is mond azért, mert nem bírná elviselni, hogy eztán Rogán Antal mondja meg a tutit. Pedig néhány napja még úgy tűnhetett, hogy Lázár lenyomta a Rogán-féle belvárosi önkormányzati lobbit és a kormány szeptember 4-i döntésével megvalósul a nagy álma: az általa önkormányzati befolyásolási pontnak nevezett jegyzőktől a kormányhivatalokhoz kerül az elsőfokú építési hatóság. Persze miközben a nagyok egymást mogyorózzák, addig vidéken kis fideszes keresztapák szüretelnek a Lázár által felügyelt uniós pénzekből. Mintha csak maga Móricz Zsigmond írná a Rokonok kortárs adaptációját.

Lázár néhány hete Szekszárdon még így fogalmazott"elfogadtam azt a kompromisszumot, hogy a városoknál van az elsőfokú építéshatóság, mert nagyon sok polgármester kollégám azért ragaszkodik ehhez, mert ez egy befolyásolási pont, az egy szívességi faktor az ő vélelmük szerint, hogy kié az elsőfokú építési hatóság. A jegyző az elsőfokú építési hatóság vagy pedig a járási hivatal vezetője, az adott esetben - nem biztos, hogy Szekszárdon, és nem biztos, hogy hasonló méretű megyei jogú városoknál, de mondjuk egy budapesti kerületben, egy frekventált kerületben - egy fontos, netán gazdasági konzekvenciákkal járó kérdés, ezért egy nagyon erős önkormányzati lobbi a hatóság elsőfokú eljárási szintjét az önkormányzati világban tartotta. Nincs esélye annak, hogy onnan kiszedjük, még akkor is, ha emellett sok érv szólna." 

Ehhez képest az építésügy átalakítását célzó intézkedési tervről és a hozzá kapcsolódó feladatokról szóló 1567/2015. (IX. 4.) kormányhatározat szerint az ügyintézés hatékonyabbá tétele érdekében az általános építésügyi hatósági hatáskört a jegyzőtől a járási hivatalba kell integrálni, hogy az engedélyezési eljárásokban a szakhatósági közreműködés az integráció következtében nagymértékben lecsökkenjen, aminek a szervezeti, személyi és forrásigényét, valamint hatásait vizsgálni kell. Valamennyi járásban legalább egy építésügyi hatóságot létre kell hozni. Vagyis szívességi faktor ide-oda, coki az önkormányzatoknak. Gondolom, hogy ez különösen fájdalmas lehet olyan frekventált budapesti kerületekben, mint amilyen a Rogán által védett V. kerület.

Erre most itt a vs.hu információja, miszerint Orbán Viktor a Fidesz velencei frakcióülésén több személyi döntést is bejelent, és ezek szerint Rogán Antal kabinetfőnök, Kósa Lajos frakcióvezető, Gyürk András a Fidesz ügyvezető alelnöke lesz. Lázár János nem ért egyet a főnökével, nem szeretné ugyanis, ha Rogán szervezetileg hozzá tartozna, és neki kellene felelnie a kabinetfőnök döntései miatt. A vs.hu-nál úgy értesültek, ha Orbán nem tudja garantálni Rogán elkülönülését Lázártól, akkor a hódmezővásárhelyi lányos anyukák kedvence lemond. Hajjaj...

image_aspx.jpegOrbán, Lázár, Rogán - ki ül közelebb? (kép forrása: 

Ráadásul miközben a nagypályás luivütonok és gavallér fácánvadászok egymással küzdenek, addig a kispályás fideszes keresztapák is osztják az észt és a pénzt.

Tiffán Zsolt, Orbán kedvenc borásza, a Fidesz baranyai elnöke - mint tudjuk - a minap még arra panaszkodott, hogy a sajátjai is szívatják őt azzal, hogy "ordas hazugságokat terjesztenek" róla és Tiffán tudja, hogy "kik osztják az észt" az övéi közül, szerinte belső háborúk zajlanak a Fideszben: "Helyosztás zajlik: egyszer ez, egyszer az az erős ember. Ha valaki persona non grata, akkor társai az ellenzéki sajtó segítségével próbálják lejáratni." Tiffán azt is megállapítja: "töketlenség és a gátlástalanság uralkodik e táj felett. Táskahordozók világa lettünk, amelyben 'polkorrekt' fiúk utasítanak rendre az ilyen írások miatt." Sőt, felhívta Orbán Viktor miniszterelnök figyelmét: "Viktor! Vedd már észre!!!Ezek maffiózók!!!!"

tiffan-zsolt.jpgTiffán baráti körben (kép forrása: okpecs.hu)

Az Orbánnál árulkodó Tiffán Baranya megyei közgyűlési elnöksége alatt az ő és az édesapja tulajdonában álló Colchicum Kft.-nek nyert meg 108 milliós fejlesztési forrást még 2012-ben. Tavaly Tiffán gyerekének keresztapja, Végi "Füge" János cége nyert 94,5 millió forintot egy a tulajdonában lévő harkányi szálloda szobáinak teljes körű felújítása, a wellness szolgáltatás bővítése és felújítása mellett egy kerékpár tároló és azt kiszolgáló műhely kialakítására.

A fideszes Végi János a jelek szerint annyira jól teljesített Tiffán utolsó végvárának számító Harkányban (ahol Tiffánnak külön utazási kerete van a városi kisbuszhoz), hogy őt választották meg a harkányi TDM egyesület elnökének, akit irodavezetőként az a Mojzes Tamás segít, aki Tiffán 2014-es országgyűlési képviselői kampányát vitte és Siklós fideszes polgármesterjelöltjeként is próbálkozott (de végül csak egy listás helyet sikerült elcsípnie). Mojzes a jelek szerint nagyon tehetséges, hiszen az októberi siklósi önkormányzati választási bukta után a TDM irodavezetése mellett már a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház egyik vezetőjeként is jeleskedik.

Úgy tűnhet, hogy Tiffán barátai nagyon szerencsések, hiszen a fideszes képviselő másik cimborája, Pintér Sándor tavaly biogáz-erőműre nyert hatszázmilliót egy uniós pályázaton, de a Népszabadság gyűjtése szerint már 2011-ben is pályázat nélkül kapott meg 266 hektárt Szentlőrinc közelében, és azóta is számos településen nyert állami földet, ráadásul Pintér Meat and Drink Kft. nevű, üdítőital-gyártásra létrehozott, múlt és árbevétel nélküli cége 21 milliós támogatást kapott nyolc ember foglalkoztatására. Pintér felesége pedig két trafikot nyert. Idén némi üröm is vegyült az örömbe, mert - szintén a Népszabadság információi szerintőstermelőkkel kötött fiktívnek tűnő szerződések miatt nyomoz a környékükön a NAV.

Azt viszont továbbra sem tudjuk, hogy kire gondolt Tiffán Zsolt, amikor táskahordozókról, pénzt és lóvét osztó maffiózókról jelentett Orbán Viktornak, de a hozzám eljuttott harkányi szórólapok tanulsága szerint már másoknak is szemet szúrt, hogy valami nem stimmel Tiffánnal és barátaival.

kepernyofoto_2015-09-17_1_23_31.png

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr627794166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása