Berkecz Balázs blogja

A Jobbik összefogna a menekültek ellen?!

2015. szeptember 09. 16:33 - BerkeczBalazs

Mi viszont egy szolidáris, normális, boldog országért küzdünk.

A Jobbik egy meglehetősen érdekes közleményt adott ki, miszerint Magyarország hónapok óta egyre nagyobb bevándorlóhullámoktól szenved, miközben saját állampolgárai elhagyják az országot az aktuális gazdasági helyzet miatt. Ezért szerintük erős összefogást és komoly hozzáállást követel a migránsokkal való küzdelem. A Jobbikhoz közeli N1 TV operatőrnőjének embertelen viselkedését elnézve legfeljebb Orbánnal tudna a szélsőjobb összefogni abban az álszent küzdelemben, amit ők elsősorban kommunikációban vívnak, mert a menekültekkel nem kell küzdeni, ők csak békésen szeretnének élni a világ szerencsésebb felén, ahol nem pusztít a szintén álszent Iszlám Állam.

n1_gancsolas.jpgA gáncsolás (kép forrása: www.demanjo.com)

A Jobbik egyébként annak apropóján közleményezett, hogy Tiffán Zsolt első körben betegnek nevezte Kosztics Józsefet, Siklósnagyfalu polgármesterét azért, mert ő befogadná a falujába a menekülteket mondván, hogy Martonfa helyett náluk létesüljön menekülttábor, majd engem titulált betegnek (különösebb dedikálás nélkül). 

Most vonatkoztassunk el attól, hogy jó ötlet-e Siklósnagyfaluba menekülttábort vinni (szerintem nem), de mennyit ér az az országgyűlési képviselő / miniszteri biztos, aki eddig fikarcnyit sem segítette a térségét, maffiózónak nevezte a sajátjait is (de a felelősséget nem vállalja érte), és most már olyan aggasztó állapotban van, hogy azzal sincs képben: Siklósnagyfalu már nem az ő választókerületében van?! Semmit nem ér, semmit nem segít, csak árt nekünk. Éppen ezért javasoltam Tiffán Zsoltnak azt, hogy látogassa meg a Szigetvári Kórházat, ahol az ország egyik legjobb rehabilitációs osztálya működik. Gyógyulása és tisztségeiből való távozása nem csak az ő egészségének, de a térségnek is a javát szolgálná. Na, de ennyit Tiffánról. 

A Jobbik szerint azonban nem hogy menekülttábor nem kell sehova, de össze kell fogni a menekültek ellen. Szerintem éppen ellenkezőleg: szolidaritás kell a menekültekkel, és ennek az országnak azért kell összefognia, hogy egy normális országban élhessünk, ahol származásra és vallásra tekintet nélkül mindenki boldogulhat!

Szerencsére az elmúlt időszakban világossá vált, hogy Magyarországnak van szolidáris arca is.

Mi az Együttben azt javasoljuk, hogy a magyar kormány álljon az élére az EU-ban folyó kötelező kvóta-vitának, ugyanis az hazánk érdeke, hogy mint schengeni határ ország mentesüljük a dublini egyezmény mára fenntarthatatlanná vált status quo-ja által jelentett nyomás alól, de közben ne hitessük el magunkkal, hogy elfogadható, ha minden menedékkérőtől meg akarunk szabadulni.

Mindennél fontosabb, hogy a korábbiakban az EU által hazánk számára ajánlott minimális, alig ezer fős kvótánál nagyobbat vállaljon hazánk. Szerintünk vállalható cél lehet az, hogy 15 ezer menedékkérő számára biztosítson megfelelő minőségű menekülttábori elhelyezést. Ez Budapestet is beleértve megyénként 750 főt jelent, és közel minden 700 magyar állampolgárra jutna 1 fő menekült.

Az Együtt javasolja, hogy ezt a kormány még idén teremtse meg ideiglenes építményekkel és minőségi, az elmúlt napokban Ausztriában megismert modern sátrakkal és létesítményekkel. 

Ettől még a kvóta nem old meg mindent. A válság enyhítésének sok eszköze van, a kvóta ezek közül csak egy elem.

Mint ismert, az Együtt – egyedüli ellenzéki pártként – négy pilléren nyugvó szakpolitikai javaslatot dolgozott ki a menekültválság kezelésére, melyet a mai napon határozati javaslatként az Országgyűlés elé is terjesztettünk.

A javaslatcsomag a Több emberség, nagyobb biztonság címet kapta, mert a benne foglaltak a szerencsétlen sorsú menekültek számára több emberséget, a jogosan aggódó magyar polgárok számára pedig nagyobb biztonságot jelentenek.

Javaslataink mindenki számára elérhetők honlapunkon: http://egyuttpart.hu/tobb-emberseg-nagyobb-biztonsag/. 

UPDATE:

Vona Gábor szeptember 9-én Pécsett egy tüntetésen - a pecsistop.hu tudósítása szerint - lényegében visszamondta Orbán Viktor nagy vihart kavart szavait arról, hogy ugyan mit tud kezdeni több ezer bevándorlóval Magyarország, ha még a cigányok integrációja sem sikerült. Vonát a beszéde alatt ellentüntető rendes pécsi civilek lenácizták, amire bepörgött a Betyársereg és a Magyar Gárda tagjaira hasonlító hallgatóság, és elindult, hogy megregulázza a náci szólamoktól kiakadt civileket. A rendőrség avatkozott közbe, akik az egyik ellentüntetőt, Böszörményi Istvánt szabálysértés gyanúja miatt előállították és kocsiba tették, majd elvitték a helyszínről. Nem tudom mit követhetett el a rendőrök szerint Böszörményi, de tudjuk, hogy kreatívak, ha szívatni kell.

12011114_10153842497514311_2297099216461256852_n.jpgEz nem a cuki Jobbik (kép forrása: Nagy Erzsébet / Facebook)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr237772940

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 5 ügy, ami miatt a Jobbiknak és a holdudvarának nincs keresnivalója a közéletben 2015.09.10. 16:34:02

Igazat megvallva én nagyon nehezen tudok különbséget tenni a Jobbik és a Fidesz között, mert ugyan az a jobboldali mentalitás tapasztalható.  Ami, arról szól, hogy magukat nemzetinek mondják és ezzel fel is hatalmazzák magukat, hogy nekik mindent lehet...

Trackback: 5 ügy, ami miatt a Jobbiknak és a holdudvarának nincs keresnivalója a közéletben 2015.09.10. 16:29:35

Igazat megvallva én nagyon nehezen tudok különbséget tenni a Jobbik és a Fidesz között, mert ugyan az a jobboldali mentalitás tapasztalható.  Ami, arról szól, hogy magukat nemzetinek mondják és ezzel fel is hatalmazzák magukat, hogy nekik mindent lehet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása