Berkecz Balázs blogja

Mi a baj ezen a magyar Ugaron?

2015. augusztus 02. 09:32 - BerkeczBalazs

Kövér "Köteles" László, a bús magyar bajuszkirály ismét mondott egy nagyot, miszerint ma már, tíz év távlatából azt látjuk: mindaz, amit a magyar baloldal sajátosságának, genetikai hibából fakadó torzult karakterének gondoltunk, az valójában az európai baloldal karaktere. L. Simon László pedig egy olyan "olvasói levéllel" védte meg főnökét, Lázár Jánost a jobber Heti Válasz főszerkesztőjétől, hogy azt még Biszku Béla is megirigyelhette volna. A Fidesz csúcsra járatta a kreténséget, miközben egyre többen menekülnek el ebből az országból. Hogy is van ez?

Kövér László már betegesnek mondható baloldal-fóbiájához csak a Wikipédia róla szóló szócikkéből idéznék: "Apai nagyapja asztalosmesterként dolgozott. Az 1930-as évektől tagja volt a Szociáldemokrata Pártnak, majd az MSZMP-nek." (...) Kövér László a rendszerváltás előtt "1978-1979-ben sorkatonai szolgálatot teljesített. KISZ-titkár, 1983-tól a szakkollégiumi mozgalom tagja, 1984-ben a Bibó István Szakkollégium tagja, majd nevelőtanára, emellett a Századvég című folyóirat alapító szerkesztője volt. 1986. február-szeptember között az Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának segédmunkatársa volt. 1987 és 1988 között Soros-ösztöndíjasként a közép-európai társadalmi mozgalmakat kutatásával foglalkozott." Vagyis egy kivetkőzött kommunista osztja az észt a baloldalról, ráadásul teljesen idióta módon genetikai hibából fakadó torzult karaktert emleget, miközben már a saját nagyapja is szocdem majd kommunista volt? Normális ez az ember?

Kövér nem normális, ahogy az orbáni rezsim sem az. 

És erről írt múlt héten vezércikket Borókai Gábor, az első Orbán kormány szóvivője, amikor Tarlós Istvánra hárítva úgy írt Lázár Jánosról, hogy a főpolgármester szerint "gond van a miniszterrel. Gond van, ahogy általában lenni szokott a gyorsan magasra érő, egy pontra felfüggesztett emberekkel, akik vigyázó szemüket mindig csak felfelé szegezik, lefelé kalimpáló lábukkal meg sokakba belerúgnak. A lázári háttérbeszélgetéseken csak a miniszterelnök nem szokott alkalmatlan minősítést kapni, mindenki más megszégyenül. Személyében és szervezetében egyaránt. A közelmúltban a – lázári kritika szerint – végletesen lepusztult Szent István-i állam szembesülhetett önnön kisszerűségével és szervezetlenségével. Ami legalább annyira meghökkentő, mintha az OTP azon venné észre magát, hogy Csányi Sándor ostorozza..."

Lázárnak nyilvánvalóan ciki lett volna erre reagálni, ezért minden bizonnyal önszántából szaladt főnöke helyett a pofonért L. Simon László államtitkár, amikor olvasói levélben próbálta megvédeni Lázárt, például ilyen mondatokat vágva Borókaihoz: "Nyilván nem gondoltad végig, hogy Lázár János megtámadásával, valamint az orbáni szándék szerint létrehozott Miniszterelnökség példátlan kritikájával éppen azt követed el, amivel a minisztert, Lázár Jánost vádolod: Összetartás helyett szétfeszítesz. (...) Te, kedves Gábor, valójában nem Lázár Jánost támadod tőled szokatlanul éles hangon, hanem Orbán Viktort."

Miközben L. Simon Orbánnal próbálta azonosítani Lázárt és az egész miniszterelnökséget, aközben neki - az index.hu információi szerint - Orbánnál kellett magyarázkodnia a megtévesztő marketinggel folytatott barackmag biznisze miatt. Szegény L. Simon most saját logikája szerint (is) lejáratta Lázárt és Orbánt is. 

Orbánt ilyen kicsit sem érdekli, hogy mi van velünk, magyarokkal (Kép forrása: Reviczky Zsolt / nol.hu)

Orbán hallgat, a magyarok többsége pedig csendben lelépett vagy még itthon tűr

Orbán egyébként hallgat az őt testnedvekkel összefüggésbe hozó Simicskáról (persze Simicska is hallgat a közös viselt dolgaikról), és nem beszél a riasztó állapotú államról és az erről valló Lázárról, nem nyilatkozott a barackmag miatt szőnyegszélre állított L. Simon ügyében sem, ahogy nem szólalt meg a sajátjait maffiaváddal illető Tiffán Zsolt önfeljelentése kapcsán sem.  De miért is tenné?! - hiszen a magyarok egy része láthatóan jól elrágódik azokon a gumicsontokon, amiket Guccsi Árpi és Finki gyártott neki.

Egy fél Magyarország retteg azoktól a menekültektől, akiknek eszük ágában sincs huzamosabb ideig nálunk maradni, mert valóban működő gazdasággal megáldott, nyitott, felvilágosult országokba vágynak.

Egy fél Magyarország válik lassan depresszióssá és közben okol valaki mást a saját sanyarú helyzetéért, miközben Orbán és haverjai olyan leírhatatlan mértékben építették le lelkileg, szellemileg és gazdaságilag ezt az országot, hogy szó nélkül el lehetett lopni a nyugdíj kasszát, a magyar földet, a dohányárusítás jogát, a befizetett adóforintokat és az unió euró milliárdjait. 

Az ország másik fele pedig kiábrándultan nézi Magyarország lecsúszását. Akik tudják, hogy itthon nagy baj van, azoknak egy része már külföldön van, és ott próbál meg boldogulni. Egy másik része most keresi, hogy Londonba, Frankfurtba vagy merre érdemes indulni. Egy harmadik része még elvan Magyarországon, többségük kizárta az életéből a politikát, próbál túlélni, és várja a csodát.

De miért nem csinál valamit az ellenzék?

Az ellenzék minden eredménytelenség ellenére teszi a dolgát: sokszor sok helyen hangot adott annak, hogy nagy a baj. Az Együtt is. Szigetvári Viktor, Juhász Péter, Pápa Levente, Zentai András és még sokan számos feljelentéssel próbáltak a törvénytelenségek ellen fellépni. Mondjuk sok illúziónk nincs a rendőrséggel és az ügyészséggel kapcsolatban. 

Minden híresztelés ellenére van programunk arra, hogy miként kellene működnie egy normális Magyarországnak, és számos törvényjavaslattal próbáltuk kizökkenteni a fideszes droidok által működtetett törvénygyárat, de ezek legtöbbször kudarcra vannak ítélve. Ahogy az internetadó történetéből is jól látszik, a Fidesz csak az erőből ért, és százezer ember hömpölygése az utcán elég erős kép ahhoz, hogy meggondolja magát.

A csoda tehát nem fog önmagától és az ellenzéktől megtörténni. És az elmúlt 10 hónap történéseiből az is jól látható, hogy ezen a szerencsétlen helyzeten a civilek sem képesek változtatni. A Fidesz által alkotott választási törvény esélyt sem ad arra, hogy ne lehessen hatalmi marakodásként beállítani a sokszínű pártos és civil ellenzéki erők építkezését. A 2014-es tapasztalatok ismeretében semmi nem fog itt változni, amíg az átlagember a komfortzónában marad, amíg nem érzi elemi szükségét annak, hogy Orbánékat el kell zavarni. Az átlagember nem érzi magát biztonságban, nem él jól, de éppen a folyamatos habonyi ellenséggyártás az, ami még a Fidesz karjaiban tartja még, mert ettől úgy érezheti, hogy az erőskezű Orbán meg tudja védeni őt a Fidesz által rajzolt démonoktól (lehet az a hazánkat ezermilliárdokkal támogató EU "démona" vagy a Németországban letelepülni kívánó menekültek hada, mindegy, a lényeg, hogy a milliárdokból működtetett állami kommunikációs gépezet eleget szajkózza a baj lehetőségét a kevesek által nézett debil királyi tévén kívüli világban is, mondjuk plakátokon és egyéb hirdetési felületeken). Viszont ebben az ellenséggyártásban azt mérte el a Fidesz, hogy ez éppúgy taszítja a gyűlöletbeszédre fogékony csalódott, gyanakvó átlagembert a Jobbik karmaiba is. 

Ezért kell józan módon beszélni arról, hogy Orbánék rémei valójában nem démonok, nem az EU és nem a menekültek rántják a romlás mocsarába Magyarországot, hanem az a hazug és gyűlöletkeltő politika, amit Orbánék és a Jobbik folytatnak. Amelynek az a lényege, hogy tartsd rettegésben a népet, érezze úgy, hogy te megvéded, és ha ügyes vagy, akkor kilophatod még a szemét is. 

És az a rossz hírem, hogy nem lesz sokkal jobb a helyzet Magyarországon attól, ha a Fideszt és gonosz kistestvérét, a Jobbikot elzavartuk, de közben visszajönnek a régi populista, lopós trógerek.

Éppen ezért mostantól egyre többet, sőt, rengeteget kellene beszélgetnie egymással azoknak a tisztességes embereknek, akik pártszimpátiától függetlenül egy jobb, élhetőbb, barátságosabb és boldogabb országban szeretnének élni, egy olyan országban, ahol normális az élet, ahol nem kell tudnod feltétlen, hogy ki van kormányon, mert nem kell a kegyeit keresned, ahol nem kell félned attól, hogy az éppen regnáló kormány álláspontjától eltérő véleményt fogalmazzál meg, ahol nem kell attól tartanod, hogy az állásod, az üzleted vagy a verejtékkel megszerzett vagyonod veszélyben van azért, mert valaki a kormányzó elitből egyszercsak úgy gondolja, hogy átrendezi a viszonyokat.

Mi az Együttben azért dolgozunk, hogy Magyarország ismét az a hely lehessen, ahol származástól, politikai- és világnézeti hovatartozástól függetlenül előrébb lehet jutni, ha dolgozol, ahol biztonságban tudhatod a gyermeked és a magad jövőjét, ahol akkor is jó élni, ha nem vagy egyik párt kegyeltje sem. Ehhez korszakváltás kell és nincs időnk tovább várni! A korszakváltás pedig csak akkor fog sikerülni, ha együtt állunk neki.

kép forrása: y-gen.blog.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr457671940

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Berkecz Balázs: Mi a baj ezen a magyar Ugaron? 2015.08.02. 13:00:01

Akik tudják, hogy itthon nagy baj van, azoknak egy része már külföldön van, és ott próbál meg boldogulni. Egy másik része most keresi, hogy Londonba, Frankfurtba vagy merre érdemes indulni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.