Berkecz Balázs blogja

Kémény, külföldi lobbi, maffiavád?

2015. június 27. 10:49 - BerkeczBalazs

Kérdések az őszinteségi rohamot kapott Lázárnak és Tiffánnak

"A pofámról égett le a bőr, a föld kinyílt a lábam alatt, hogy ilyen pofátlanságra képesek vagyunk." és "Viktor! Vedd már észre!!!Ezek maffiózók!!!!" Ennek a két elhíresült mondatnak a mögöttes tartalmát próbáljuk megtudni Szabó Szabolccsal, az Együtt országgyűlési képviselőjével. Szabolcs levelet, én közleményt írtam.

Főnökök (kép forrása: origo.hu)

Lázár János azt mondta az ominózus június 8-i szekszárdi fórumon, hogy "Nehogy azt gondolják, hogy ez a jogszabály tömeg, amiben élünk az véletlenül jött létre. Én azt tanultam meg egy év alatt, amióta miniszter vagyok, hogy ezeken a jogszabályokon keresztül érdekcsoportok érvényesítik a saját maguk szempontjait. Most nem a törvényekről beszélek csak, hanem ott is kézzel fogható, és a törvények talán a legtranszparensebbek ebből a szempontból, hanem egy kormányrendelet vagy végrehajtási rendelet az, amikor föláll egy építész Kecskemétről, és megkérdezi tőlem, hogy - és a pofámról égett le a bőr és kinyílt alattam a talaj - mondjam már meg azt, hogy kistéglából miért nem lehet kéményt építeni, három éve miért hozott a Fidesz-kormány olyan szabályt, hogy csak két meghatározott típusból lehet kéményt építeni ebben az országban? Hogy ez miért van? És két napi nyomozás után megtudtam, hogy ki volt az a két külföldi cég, akik ezt a jogalkotásban elérte. A pofámról égett le a bőr, a föld kinyílt a lábam alatt, hogy ilyen pofátlanságra képesek vagyunk. Ez valamikor 2011-12-ben történt. Pontosan ezen a jogszabályi szinten történnek izgalmas dolgok adott esetben, amire már mindenki legyint, mert a miniszter sohasem olvassa el, amikor aláírja, félreértés ne essék, mert ez nem az ő szintje." 

Szabó Szabolcs a következő írásos kérdéssel fordult Lázárhoz:

- Konkrétan mely kormányrendeletek, végrehajtási rendeletek és jogszabályok érintettek még a Lázár János által ismert ügyekben?

- Milyen intézkedéseket tett Lázár Jánosannak érdekében, hogy az általa említett lobbiérdekek ne érvényesülhessenek, vagy legalább kisebb mértékben legyenek befolyással a hazai jogalkotásra? A megfelelő fórumokon és a döntéshozó személyeknek Lázár János jelezte-e tapasztalatát, hangot adott-e véleményének?

- Melyik két külföldi cég volt az, amelyik a Lázár János által említett ügyben befolyással bírt a jogalkotásra?

- Folyik-e vizsgálat az említett ügyben, és ha igen, akkor mikor indult, milyen jogcímen és milyen szakaszban van az eljárás? 

- Tervezi-e a Lázár János a lobbitevékenységet szabályozó 2010. évi CXXXI. törvény módosítását annak érdekében, hogy az ilyen és ehhez hasonló érdekérvényesítések hazánkban ne vagy csak kisebb mértékben forduljanak elő?

- Lázár János tett-e javaslatot arra, illetve a kormányon belül folyik-e valamilyen előkészítő munka arra vonatkozóan, hogy a kormányrendeletek, illetve a végrehajtási rendeletek minél transzparensebbek legyenek?

kepernyofoto_2015-06-27_10_47_11.png

Tiffán Zsolt a minap közösségi oldalán fakadt ki, és azt állítja, hogy vannak maffiózó fideszesekDe konkrétan kire gondolt? Miért nem tesz feljelentést?

A Fidesz baranyai elnöke azt írta, hogy tudja, hogy kik osztják az észt és a lóvét az övéi közül, sőt felhívta Orbán Viktor miniszterelnök figyelmét: Viktor! Vedd már észre! Ezek maffiózók! Tiffán arról is értekezik, hogy belső háborúk zajlanak a Fideszben: Helyosztás zajlik: egyszer ez, egyszer az az erős ember. Ha valaki persona non grata, akkor társai az ellenzéki sajtó segítségével próbálják lejáratni.

De kire gondolt Tiffán Zsolt? 

Ha Tiffán Zsolt vádaskodik, akkor miért nem nevezi meg névvel azokat, akiket maffiaváddal illetett?

Tiffán miért nem tesz feljelentést, ha szerinte maffiózókkal dolgozott eddig együtt?

Lázárnak miniszterként 15 napon belül kell írásban válaszolnia Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő kérdéseire.

És hogy Tiffán válaszol-e? Én kíváncsian várom.  

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr907576370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.