Berkecz Balázs blogja

Orbán és a „döbrögik”

2014. december 09. 10:55 - BerkeczBalazs

Elindult a nem fideszes települések szívatása

A Fidesz ősszel azzal kampányolt sok helyen az országban, hogy csak akkor lesz pénz a településeken, ha fideszes önkormányzati vezetést választanak az emberek. Maga Orbán Viktor nyilatkozta a kampány hajrájában egy a Vas Népének adott interjúban, hogy "az együttműködéshez bizalom kell. Az nem megy, hogy egyik nap diktatúrát kiáltunk, gyalázzuk a kormányt, lejáratjuk külföldön, másnap pedig azt mondjuk, hogy működjünk együtt, mert pénzről van szó". Nagy Csaba, az Orbán-párt baranyai listavezetője is azzal kampányolt, hogy azért támogassák az emberek helyben a Fidesz-KDNP jelöltjeit, valamint a kormánypárt megyei listáját az október 12-i választásokon, mert fontos, hogy az új képviselőtestületek a megyei-és járási területfejlesztési pénzek elosztásában folytatott tárgyalásoknál élvezzék az adott települések a kormány és a megye teljes támogatását.

Orbán és a „döbrögik” ígéretükhöz híven máris betartottak azoknak a településeknek, ahol a magyar polgárok nem a Fideszre szavaztak októberben, és cserben hagyták azokat, akik tavasszal még a Fideszt támogatták, de az önkormányzati választáson másra voksoltak.

A múlt heti Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányrendelet, amely szerint az Orbán-kormány sebtében visszavonta a Baranya megyei közlekedésfejlesztés aktuális feladatairól szóló, tavaly kelt kormányhatározatot. A fideszes politikusok kampányígéreteivel ellentétben, nem hosszabbítják meg a 67-es főutat az országhatárig, nem épül híd a Dráván, és az autópályát sem építik tovább Pécstől Szentlőrincen és Szigetváron – vagyis a Fidesz által ősszel elbukott városokon – át az országhatárig. A választásoknak vége, a Fidesznek már nem fontosak ezek a periférián élő emberek. Semmivé váltak azok az ígéretek, amelyek a munkahelyek lehetőségét, a reményt keltő fejlesztéseket jelentették Magyarország egyik leginkább leszakadó térségének.

A napokban jött a következő pofon a rendkívüli önkormányzati támogatások megítélésével: sok “renitens”, de nehéz helyzetben lévő település - mint például Uszka, Győrtelek, Szigetvár, Sellye stb. - csak a töredékét kapta meg az igényelt támogatási összegnek, míg a kormánypárti testületi többséggel “büszkélkedő” Pécset 1,4 milliárd forinttal, Harkányt 160 millióval, stafírozták ki.

Ez hatalmas gondokat okoz számos településnek. Szigetvár például konkrétan az ötödét kapta meg az igényelt támogatásnak, miközben a leváltott fideszes városvezetés a 2014. február  28-i állami adósságnullázás után hozott össze több százmilliós mínuszt. Nyílván tudják az elvtársak, hogy ezzel komoly fejtörést, sőt akár csődhelyzetet okozhatnak a városnak. Meg is erősödtek azok a hangok, akik szerint rendjén lett volna csak azért fideszes városvezetést választani, hogy legyen kormányzati támogatás.

Én inkább azt kérdezem, hogy helyénvaló egy térség vagy egy település lakóin bosszút állni azért, mert nem a kormány emberére szavaztak?

Helyénvaló az, hogy egy nem kormánypárti többségű önkormányzattal bíró települést kiéheztessenek azért, hogy megleckéztessék az ott lakókat? 

Vajon mennyire demokrata az a párt, akinek helyi prominense, megyei képviselője, Fazekas Róbert, akit kormányzati pénz reményében állásba helyezett a nem fideszes polgármester, a Facebookon úgy nyilatkozik a demokratikusan megválasztott városvezetőről, hogy az ő állásba helyezésével a jobboldal esélyt adott a polgármesternek arra, hogy mutassa meg, mit tud tenni a városért?!

Hát itt tartunk, ilyen társadalmi viszonyok közé taszítottak mindnyájunkat. Felháborító ez a kapzsiság és primitívség. Szégyenletes hogy egy ilyen igen egyszerűen átlátható, szimpla emberi és politikainak nevezett törzsi érdek mentén működő aljasság áldozatai lettünk. Egy olyan gőgős hatalom foglyai, akik egy olyan államot építettek, ahol szó nélkül el lehet lopni a nyugdíj kasszát, a magyar földet, a dohányárusítás jogát, a befizetett adóforintokat és az unió euró milliárdjait, és meg lehet zsarolni bárkit (egyént, szervezetet, médiát, stb.) és koncepciós eljárásokkal vegzálni, ha nem a hatalom kénye-kedve szerint cselekszik…  

Szerintem szégyellje magát Orbán és az összes pitiáner, maffiózó fideszes „döbrögi”!

 

 

(a kép forrása: http://nepszava.com)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr136969371

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Taposóaknákkal, szögesdróttal, fegyveres őrökkel tartanák az országban a menekülő ukránokat 2014.12.09. 22:51:19

Gáz, áram, élelem nincs az országban, szögesdrót, vizesárok, taposóakna lesz Ukrajna keleti határán. Uniós pénzen épül az ukrán műszaki határzár. Ukrajna lesz az új Észak-Korea, amire a saját eszméit ha kell, akár erőszakkal is terjesztő Nyugat már az ...

Trackback: Csak így tovább, fiúk! Csókpuszi: Lenin elvtárs 2014.12.09. 22:47:40

Nyugatról hergelik, módszerük a hazudozás, céljuk az erőszakkal történő kormányra jutás. A magyar baloldal ugyanabból a kottából játszik, mint a leninista bolsevikok 1917-ben, amikor német titkosszolgálati segítséggel először az orosz cárt, majd a legi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása