Berkecz Balázs blogja

Dilettáns vagy tudatosan rombol a kormány?

2014. november 26. 14:53 - BerkeczBalazs


Magyarországon ma már milliók tudják, amit most az Eurostat adatai és az OECD legfrissebb tanulmánya is alátámaszt: számszerűsített tény, hogy az Orbán-kormány nyomorba taszítja az Magyarországot.

Ízekre szedi a kormány a Nemzeti Munkaügyi Hivatalt, amely a jelenlegi formájában meg is szűnik. 

Nem csak a munkaügy adminisztrációs rendszerét csapja szét, de jövőre közel 30 milliárd forinttal kevesebbet költ majd arra, hogy érdemi segítséget adjon azoknak, akik elveszítik a munkájukat. A legtöbb forrást ugyanis arra a közmunkára tervezik költeni, ahonnan szinte lehetetlen kitörni.

Az adatokon nem csodálkozom, hiszen a fideszes szociálpolitika már régen kikötötte a gerendára azt a bizonyos kötelet többek között a feudális közmunkával, és a munkanélküli segély mértékének valamint idejének drasztikus csökkentésével. A munkanélküli segély tervezett kivezetésével pedig majd a sámlit is kirúgják alólunk.

A Fidesz – a korábbi kormányzati gyakorlattól eltérően – nem tekinti kiemelt feladatnak a szegénységtől leginkább sújtott leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztését sem. Ennek eredményeképpen a 33 legleszakadtabb kistérség egyike sem tudta a megítélt fejlesztési források tekintetében elérni még az országos átlagot sem: van olyan kelet-magyarországi kistérség (a csengeri) akiknek az országos kistérségi átlag 17%-a jutott, az Ormánságban az átlag 25%-át sem érték el, de a sokat emlegetett ózdi kistérségnek is csak egy átlagos kistérségnek jutó fejlesztési forrás alig 55%-át sikerült megszereznie. Hogyan lehet így megállítani a leszakadást?!

Magyarország nyomorúságos helyzetét nem lehet már az „elmútnyócévre” és a világgazdasági válságra kenni: a szociálpolitika drasztikus és kontraproduktív átalakítása valamint a fejlesztési pénzek érthetetlen átcsoportosítása az Orbán-kormány ténykedésének köszönhető.

Az álnemzeti Fidesz és az álkeresztény KDNP hagyja, hogy százezrek éhezzenek, és tétlenül nézi, amint százezrek kényszerülenk kivándorolni ebből az Európa kínpadján, újságpapíron dideregve szenvedő országból, miközben Orbánék keleti csemegét és orosz pezsgőt vedelnek ázsiai barátaiknál, és hogy a jólétben olyan nagyon el ne hízzanak - a hírek szerint - hetente szaladgálnak az egyre jobban hízó svájci bankszámláik után. 

Komolyan érdekel, hogy miért hagyja az álnemzeti, álkeresztény és álkonzervatív kormány, hogy családok fázzanak és éhezzenek ebben az országban?

Valóban dilettánsok gyülekezete dolgozik Orbán kabinetében vagy ezek szándékosan akarják tönkretenni az országot?

Ha hozzánemértésből, akkor takarodniuk kell!

Ha tudatosan, akkor nem csak takarodniuk kell, de vállalniuk kell annak jogi - és erkölcsi felelősségét is, hogy egy országot és egy nemzedéket hoztak kilátástalan helyzetbe!

 

 

(fotó: MTI)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr386934775

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Keserű lett a nemzeti nyalóka 2014.11.27. 11:27:09

Kicsit mentolos, kicsit keserű: de a miénk. Hamarosan polcokon a nemzeti nyalóka. Már megint a nőkkel van a baj: nem elég hogy kihívóan öltözködnek, tegnap az is kiderült lassabban szoknak le a dohányzásról, hiszen körükben nőtt az ebből fakadó megbet...

Trackback: Horváth András hazudott, vagy csak nem bontotta ki minden részletét az igazságnak? 2014.11.26. 20:30:17

Valótlanságokkal, féligazságokkal, csúsztatásokkal és ferdítésekkel hergelni és manipulálni a közvélemény arra fogékony részét nagyon aljas dolog. Pláne, ha valaki azért teszi, mert a tanult szakmájára ráunva ezzel a módszerrel próbál felkapaszkodni a ...

Trackback: Mit keres még Gyurcsány Ferenc a politika húspiacán? 2014.11.26. 20:26:16

Elkúrtuk Feri akkora vehemenciával próbál az ál-civil ellenzéki mozgalmak élére állni, mintha abban bízna, hogy már senki nem emlékszik a Nagy Őszödi Coming Outra. Pedig a stílus ugyanaz. Ez az ember a korrigálhatatlan, súlyos jellemhibák és személyis...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.