Varga Miklós esete a Fidesszel, a kétfarkúakkal és a pszichológusokkal

2017. november 15. 00:32 - BerkeczBalazs

Megvan még Varga Miklós és az Európa című sláger? És az, hogy Varga a Fidesz 2010-es kampánynyitóján a megzenésített Nemzeti dallal fejezte ki szeretetét Orbán Viktor felé, majd egy évvel később kapott is egy szép lovagkeresztet? Most viszont Varga művész úr engem is megtisztelt néhány emlékezetes Facebook-kommenttel.

varga_miklos.png

Pénteken posztoltam egy videót a Facebookon arról, hogy Tóth Barnabás, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kaposvári elnöke akciózott Kerepesi Tibor, az Együtt képviselő-jelöltjének rendezvénye után Kaposváron, a Cseri parkban, miközben arrogáns, alezredesi szinten igazoltató rendőrök jelentek meg, hogy "általános igazoltatás alá vonják" a kétfarkú aktivistáját.

Erre a bejegyzésemre reagált Varga Miklós is a következő kommentel: "A választások közeledtével úgy látom lesz dolga a pszichológusoknak is..."

Mivel nem voltam abban biztos, hogy Varga szerint kinek kellene pszichológus, ezért megkérdeztem tőle: "Tisztelt Művész Úr! Kivel lesz dolga a választások közeledtével a pszichológusoknak?"

Jött is a válasz: "Aki megnézi ezt a videót, annak elég egyértelmű. Ez lenne a politika?"

ke_pernyo_foto_2017-11-15_0_04_51.png

Gondoltam tovább szondázom a Művész Urat, hogy megértsem mit is gondol a politikáról: "Pintér Sándort kellene megkérdeznie, hogy normális-e az, hogy egy politikai akciónál 6 rendőr kell igazoltasson egy békés aktivistát azzal a hazugsággal, hogy általános igazoltatásról van szó, nem politikai célú rendvédelmi vegzálásról. Sajnos az látszik, hogy a Fidesznél ez a politika, ez az igen egyszerűen átlátható, szimpla emberi és politikainak nevezett törzsi érdekek mentén működő aljas Orbán-rendszer. Néhány fideszes rendezvényen Ön is szerepelt már. Önnek még mindig tetszik ez a rendszer?"

Erre jött a fideszes trollokat megszégyenítő pontosságú sablon: "Valahogyan nekem elegánsabbnak tűnik ez a rendőri “vegzálás” egy magánterületen, mint a 2006-os októberi a budapesti utcákon. Vagy az Önnek jobban tetszett? Akkor nem voltak kérdései a regnáló belügyminiszterhez? A békés aktivistára pedig tényleg ráfér egy pszichológiai vizsgálat. Kérdésére válaszolva igen, sokkal jobban tetszik ez a rendszer, mint a kétfarkúak által kínált alternatíva."

ke_pernyo_foto_2017-11-15_0_05_40.png

Bevallom, erre már tényleg nem tudtam nem válaszolni: "Mindig elcsodálkozom, amikor ilyen habonyárpádi/hoppálpéteri/bayerzsolti egyszerűséggel gondolkoznak sokak által nagyra tartott emberek. Megnyugtatom, nekem az sem tetszett, ami a 2006-os októberi a budapesti utcákon történt. Mi az Együttben azon dolgozunk, hogy végre európai élet legyen Magyarországon. Azért dolgozunk, hogy ne az a vén, keresztesháborús, náci/kommunista tömeggyilkosos európai élet legyen itthon, hanem boldog, nyitott és gazdag európai élet teremtődjön Magyarországon. A pszichológusokra pedig a tikkelő bonsai-cézárnak, és a remegő szájú, mindenkit idegesen igazoltató csendőröknek van szüksége, valamint azoknak, akik boldogok attól, amit a Fidesz művel ebben az országban. Ha érdekli, hogy mit kínál az Együtt, akkor itt olvashat utána: https://program.egyuttpart.hu" (Erre eddig még nem jött válasz, ha jön, akkor frissítem.)

ke_pernyo_foto_2017-11-15_0_06_21.png

Viszont ezek után megnéztem Varga Miklós közösségi oldalát is, mert kíváncsi voltam, hogy ott mit oszt a művész úr. A nálam elejtett kommentekből kiindulva talán nem meglepő, hogy az utolsó nyilvános bejegyzésében Putyin fotója alatt a következő üzenet áll: "A mai Oroszország jogelődje volt talán az egyetlen állam, amely nem írta alá a trianoni békeszerződést 1920-ban. A németek négy órával a végső szentesítés előtt aláírásukat adták a szerződéshez, az oroszok soha." Hát, ilyen ez a Varga-féle vén Európa a heroizált Putyinnal és a piedesztálra emelt Szovjetunióval... (Gondolom manapság ciki olyat megosztani fideszes körökben, hogy a mai Oroszország jogelődje mit művelt 1956 októberében, de majd a pszichológusok talán segítenek ezt is helyretenni a kormányváltás után.)

ke_pernyo_foto_2017-11-14_23_40_31.png

UPDATE: Varga Miklós válaszolt. Rezsiszilárdi alaposságról állított ki bizonyítványt a lovagkeresztes művész úr.

Varga Miklós: "Anélkül, hogy minősítenék bárkit is, ne haragudjon, engem nem győzött meg egy olyan párt, amelyiknek egy “bohócforradalmár” az elnöke. Ennél azért többre van szükség egy kormányváltáshoz! Az egyszerű gondolkodásról pedig azért nem nyitnék vitát, mert furcsa eredményre jutnánk. Ha egy párt programja abban merül ki hogy “orbántakarodj” ezzel nem jutunk sehova. És ez nem Fidesz szimpátia kérdése!"

És a kicsit lemondó válaszom: "Sajnálattal látom, hogy rezsiszilárdi alapossággal sikerült az Együtt elnökét és programját megvizsgálnia. Juhász Pétert, az Együtt elnökét nevezték már sok mindennek, de a “bohócforradalmár” nekem is új, és ha a pártunk 491 pontból álló programja (fentebb be is linkeltem, hogy ne kelljen keresse) - amelynek 5 kulcsígérete között szerepel az igazságos családtámogatást, a tandíjmentes felsőoktatás, az egészségügyi kiadások növelése, és az euró bevezetése - abban merül ki Ön szerint, hogy “orbántakarodj”, akkor abból az következik, hogy tényleg nem érdemes vitatkoznunk egymással, mert valóban furcsa eredményre jutnánk..."

ke_pernyo_foto_2017-11-15_7_47_23.png

UPDATE2: Varga Miklós tovább kommentel... Ha nincs program az a baj, van program, akkor meg az. Hozzáállását egy klasszikus Hofi-idézettel tudnám leírni: "Ha sapka van rajta, azért, ha meg nincs rajta, akkor azért!"

ke_pernyo_foto_2017-11-15_13_08_46.jpg

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment

Fideszesek lopásai miatt felfüggeszthetnek több ezer milliárd uniós támogatást

2017. november 14. 08:28 - BerkeczBalazs

Vizsgálódik az EU, és a lopós fideszesek miatt bukhatjuk az uniós milliárdokat, amelyek nélkül nincs ma Magyarországon fejlesztés. Cinkos, aki néma, ezért nem hagyhatjuk, hogy ilyen igen egyszerűen átlátható szimpla emberi és politikainak nevezett törzsi érdekek mentén működő aljas rendszer működjön tovább hazánkban!

fideszesek_lopasai.pngfotó: Yves Herman / Reuters / index.hu

Egy áz általam indított OLAF-bejelentés kapcsán - a 24.hu friss információi szerint - a 420 milliárd forintos víziközmű-tender kapcsán az Európai Bizottság már kimondta, hogy nem működik megfelelően a magyar ellenőrzés. Most ennél is nagyobb pofonra készül: több mint ezer milliárd forintnyi szerződésben fognak kutakodni az auditorok.

Információim szerint is súlyosak a brüsszeli kifogások, a pályázati rendszer alapjait érintik (vagyis gyökeres átalakítást tennének szükségessé). Korábbanportfolio.hu és az azóta sajnálatos módon kinyírt Népszabadság is úgy értesült, hogy a támogatásokért felelős Regionális Főigazgatóság udvarias, de határozott hangú levélben tudatta Lázárral, hogy a kormánynak engednie kell: az a pénzosztási szisztéma, amely a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felszámolása után a miniszterelnökség fennhatósága alatt a tárcáknál kiépült, ugyanúgy nem felel meg a vonatkozó uniós előírásoknak, mint a kérdéskört szabályozó, idén elfogadott magyar törvény és kormányrendelet.

Információim szerint nincs ma olyan operatív program, amelyik kapcsán ne lenne valamilyen vizsgálódás az Európai Csalás Elleni Hivatalnál, és a szabálytalanságok miatt elzárultak a pénzcsapok Brüsszelben. 

Sajnos az EU-nak nyomós oka van arra, hogy felfügesszenek több ezer milliárd uniós támogatást. Itt van néhány példa az Orbán-rendszer korrupt működésére:

Központosított lopás: 420 milliárdos gigatender haveroknak

Mint ismert, 2016. március 19-én tettem bejelentést az OLAF-nál egy gigatender miatt, mert a gyanú szerint a kormány arra készül, hogy egyszerre 420 milliárd forintnyi munkát juttat közpénzből fideszes oligarcháknak. Emlékezetes, márciusban a HVG írt arról, hogy a Nemzeti Fejlesztési Programiroda követelményeinek szinte csak a Duna Aszfalt Kft., a Mészáros és Mészáros Kft. és a Békés Drén Kft. képes majd megfelelni.

Áprilisban az Átlátszó számolt be arról, hogy több Fidesz-közeli cég, többek között egy Mészáros Lőrinccel és Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal összefüggésbe hozható, OLAF-vizsgálatban is érintett vállalkozás segít majd lebonyolítani csalás-gyanús, 420 milliárd forint összértékű közbeszerzéseket a Nemzeti Fejlesztési Programiroda megbízásából, 5 milliárd forint uniós pénzért. 

Tavaly április 14-én ismét az OLAF-hoz fordultam, mert az Átlátszó alapos cikkét olvasva az a gyanúm támadt, hogy Orbán és Tiborcz haverjai tömött zsebekkel fognak segíteni 420 milliárddal telepakolni újabb fideszközeli zsebeket. Az ötmilliárdos tenderen ugyanis öt ajánlattevő nyert, akiken keresztül eljuthatunk a gönyűi kikötőtől Felcsútig, a Design Terminaltól Garancsi Istvánig, áttételesen pedig természetesen Tiborcz István felé tartanak a szálak. 

A Világgazdaság értesülése szerint az Európai Bizottság már áprilisban kérte ennek a 420 milliárdos közbeszerzésnek a leállítását, de ennek ellenére Orbánék nem álltak le, 2016 augusztusban - a gyanúmat megerősítve - születtek meg az első eredmények a 420 milliárd forintos gigatenderen. A felcsúti polgármester cégén kívül megbízást kapott az EuroAszfalt Kft., Swietelsky, a Penta, a Hódút, a Magyar Vakond és az A-Híd is.

Mint ismert, február 27-én jelent meg a Közbeszerzési Hatóság hivatalos lapjában egy felhívás, amely kereken 500 milliárd forintos keretközbeszerzés keretében várt ajánlatokat a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet hatáskörébe utalt építési beruházások megvalósítására vonatkozóan. Mivel túl nagy keretösszegről szól a közbeszerzés, ráadásul a pénzügyi fedezete sincs meg a gigatendernek, ezért minden előzmény szerint valószínűsíthető volt, hogy fideszes haverokra van szabva a kiírás, ezért az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordultam. 

Egy másik esetben elértük, hogy jelentősen visszavegyen az 500 milliárdos gigaközbeszerzésből a kormány

Az OLAF-bejelentéskor hívtam fel arra is a figyelmet, hogy az Orbán-kormány rendszerint nem tartja be a jogszabályokat, ugyanis az általa létrehozott Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet (NFSI) közbeszerzési kiírásában az Európai Unió és Magyarország 2014–2020-as fejlesztési időszakra kötött Partnerségi Megállapodásában szereplő "KEHOP 5. Energiahatékonyság növelése, megújuló energiaforrások alkalmazása” című prioritáshoz rendeltösszes finanszírozás 995 millió euró, amely mai árfolyamon számolva 306 milliárd forint, és így mindössze 61,2%-át fedezte a kiírt 500 milliárdos keretnek. Vagyis a közbeszerzés nem felelt meg a hatályos Partnerségi Megállapodásban foglaltaknak, valamint a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendeletnek sem, hiszen nincs meg a pénzügyi fedezete az 500 milliárd forint keretre közbeszereztetés alatt álló projekteknek. Ráadásul a hatályos Partnerségi Megállapodásban szereplő 306 milliárdos összegű energetikaikorszerűsítéses keretben benne van még 90 milliárd lakossági felújításra elkülönített keret is, amire szintén nem jogosult az NFSI leszerződni, és így már csak maximum 216 milliárd állhat az NFSI-hez rendelt projektek fedezetként rendelkezésre, szemben az 500 milliárdos közbeszerzési kiírással. Azt is követeltem, hogy belső vizsgálat induljon arra, hogy kiderüljön kik a felelősei az érvénytelen közbeszerzés kiírásának, majd el kell őket számoltatni.

A jelek szerint most az Orbán-kormány is belátta, hogy szabálytalan közbeszerzést írtak ki, ezért az NFSI megbízásából eljáró PROVITAL  Fejlesztési Tanácsadó Zrt. idén áprilisban hivatalos levélben értesítette a tender iránt érdeklődő gazdasági szereplőket arról, hogy módosítják a kiírást (ITT letölthető a dokumentum).

Kamupályázattal vesztette el uniós pénz jellegét 17 milliárd forint

A 24.hu cikke szerint kamupályázatot írt ki az Orbán-kormány, amit a Klikkel nyerettek meg korábban megvalósított programokra, így 17 milliárdot az államkassza nyelt el. Pont akkora összegű támogatást nyúltak le, mint amekkora a KLIK gigászi adósságállománya volt. Az ügy rendkívüli összegű uniós közpénzzel történt visszaélés gyanúját veti fel, ezért ez esetben is az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordultam.

Hollókő és Becsó

A magyar közügyek átláthatóságáért küzdő, Pulitzer-emlékdíjas atlatszo.hu 2016 augusztusában egy másik aggasztó, az uniós pénzekkel való visszaélés gyanúját felvető információkról számolt be "Az uniós milliárdokból felújított Hollókőn épül a fideszes Becsó család háza" című cikkében. Az atlatszo.hu által feltárt összefüggések alapján egy bejelentésben arra kértem az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) illetékeseit, hogy vizsgálják ki ezt a csalás és korrupció gyanúját felvető ügyet.

Rendszerszintű összeférhetetlenség Magyarországon az uniós finanszírozású Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban

A magyar kormány 272/2014. (XI. 5.) rendelete - amely a 2014-2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szól – komoly összeférhetetlenségi kérdéseket vet fel, és jelentős visszaélésekre adhat okot, ráadásul több megyéből van olyan jelzés, hogy el is indult a "játék" ezekkel a pénzekkel, ezért bejelentést tettem az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF). A gyanúm - sajnos - természetesen beigazolódott: egyenlőtlen, igazságtalan és szakmaiatlan a területfejlesztési pénzek elosztása: fideszes pártkomisszárokon keresztül döntik el, hogy egyes településekre mennyi közpénz jusson fejlesztésre. Több helyen - így Baranyában, Békésben és Veszprémben is - alapos a gyanú, hogy hivatali visszaélés, költségvetési csalás, illetve hanyag kezelés bűncselekményét követték el a területfejlesztési források elosztásánál, emiatt az Együtt feljelentést és OLAF-bejelentést tett

Számos egyéb feljelentést tettünk más korrupciós ügyekben is, de sajnos a hazai ügyészség és nyomozó hatóságok jellemzően nem indítanak vizsgálatot, eljárást egyetlen Fideszhez köthető ügyben sem. A foglyul ejtett magyar állam hatóságai az igazság felderítése helyett pedig a Fidesz korrupt kisurait szolgálják, de mi figyelünk, és - ahogy eddig is, úgy ez után is - külföldön keresünk majd jogorvoslatot, legalább az uniós milliárdok ellopása ellen.

Az Együtt a kormányváltás után igazságtételt tesz és igazságossá teszi a pályázati rendszert is!

Az Orbán Viktorhoz kötődő korrupt személyi kör, családtagok és strómanok 2010 után állami befolyással szerzett vagyonát kártalanítás nélkül visszavesszük és kárpótlásra fordítjuk. 

Jóvátételi adót vetünk ki azon vállalkozásokra, amelyek az elnyomó Orbán-rendszerrel kollaborálva anyagi haszonélvezői voltak a rendszer közbeszerzéseinek és működésének. A jóvátételi adó bevételét kárenyhítésre és kárpótlásra fordítjuk az Orbán-rezsim kárvallottjainál.

Az Együtt programja itt érhető el: https://program.egyuttpart.hu

tiborcz.png

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment

Lázár és Semjén mókusszőr ecsettel nyírja ki a beruházásokat

2017. november 13. 10:54 - BerkeczBalazs

Semjén Zsolt nyújtotta be Lázár Jánossal közösen az örökségvédelmi törvény módosításának azon tervezetét, amely lényegében ellehetetleníti a hazai beruházásokat, ugyanis a kapacitással és önálló gazdálkodási jogkörrel lényegében nem rendelkező megyei múzeumokra bízzák az összes régészeti feltárás feladatait. Ez az ország 90 százalékában azt jelenti, hogy egyetlen megyei beruházás elvisz minden meglévő kapacitást, vagyis a többi kivitelezés indulása csúszik, amíg egyetlen helyen dolgoznak a régészek. És van még további nehézség is.

futurearcheology8.jpg(fotó forrása: korosikultura.hu)

Elsőre nem tűnhet lényegesnek a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat, de több sebből is vérzik a Lázár minisztériumától már megszokott dilettantizmussal készült jogszabály-tervezet, amely mókusszőr ecsettel nyírja ki a beruházásokat.

Az egyik problémát az okozza, hogy a mekkeleki gondossággal kiizzadt törvénytervezet teljesen kizárná a feltárásokból a magáncégeket, és így régészeti feltárási tevékenységet kizárólag a Magyar Nemzeti Múzeum, a Budapesti Történeti Múzeum, a megyei hatókörű városi múzeumok és a régészeti gyűjtőkörrel rendelkező területi múzeumok, a régészet szakon mesterképzés folytatására jogosult felsőoktatási intézmények, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Régészeti Intézete, valamint a jogszabályban kijelölt örökségvédelmi szervek végezhetnek. Ez lényegét tekintve az ország 90 százalékában azt jelenti, hogy egyetlen megyei beruházás elvisz minden meglévő kapacitást, vagyis a többi kivitelezés idnulása csúszik, amíg egyetlen helyen dolgoznak a régészek.

A másik probléma, hogy eddig a régészeti feltárásra 30 régészeti feltárás elvégzésére alkalmas nap helyett simán csak 30 nap lesz, vagyis ha 30 fagyos vagy viharos nap lesz egybefüggően, akkor nem lehet elvégezni vagy nem lehet szakszerűen elvégezni a régészeti feltárást.

A harmadik probléma az, hogy a megyénként jellemzően egy-egy akkreditált régész-csapattal rendelkező múzeumok - a Magyar Nemzeti Múzeum és szegedi múzeium kivételével - csak megyei akkreditációval rendelkeznek, így nem is tudnak besegíteni megyén kívül. Ráadásul ezek a múzeumok jellemzően nem rendelkeznek önálló gazdálkodással, így nem tudnak, vagy csak nagyon bonyolultan képesek időszakosan kapacitást bővíteni.

Az egész agyrém a törvény-tervezet indoklása szerint az egyszerűsítés és bürokrácia-csökkentés, miközben világos, ha teljesen kizárják a régészeti feltárásból a professzionális, akkreditált régészeti cégeket, miközben egy végletekig bürokratikusan működő, kapacitással alig rendelkező múzemummal kell egy beruházást előkészíteni, az sok mindent jelenthet, de egyszerűsítést és bürokrácia-csökkentést bizonyosan nem.

Az Együtt azt követeli Semjén Zsolttól és Lázár Jánostól, hogy vonják vissza a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló, a hazai beruházásokat ellehetetlenítő törvényjavaslatot.

A kormányváltás után a szétrombolt államigazgatás és a független intézmények szakmaiságának helyreállításához célzott ösztöndíjrendszerrel hívunk haza tapasztalt szakembereket külföldről és a nemzetközi intézményektől.

Az Együtt programja itt érhető el: https://program.egyuttpart.hu

 

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

 

komment

Ne fújjál füvet, mert megjön a rendőrség

2017. november 11. 10:10 - BerkeczBalazs

És ne kérdezd meg a rendőröket, hogy miért jöttek, vagy miért igazoltatnak valakit, mert előállítanak. Ez a logikus Orbánisztánban, Pintér Sándor rendőrségénél, miközben Kaposváron egy közpark helyére 300 fős határvadász-laktanyát építenek a legközelebbi határtól 72 kilométerre.

ne_fujjal.png

Az történt pénteken, hogy Kerepesi Tibor, az Együtt kaposvári képviselő-jelöltje szervezésében aláírásgyűjtéssel tiltakoztunk a Cseri park beépítése ellen, ugyanis Kaposvár városvezetése ahelyett, hogy az ország maganemében egyedülálló parkját karbantartotta volna, közjót szolgáló funkcióval látta volna el, inkább megnyitotta az utat annak beépítésére, pedig az ide tervezett laktanyának Kaposváron is számos, lényegesen megfelelőbb helyet lehetett volna találni. 

Erre a rendezvényre jött el Tóth Barnabás, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kaposvári elnöke is, aki az aláírásgyűjtéssel egybekötött sajtótájékoztató végén gondolt egyet, és elővette a kutyapártos festékszórós mintáját, és elindult, hogy jelképesen megjelölje az építési területet, én pedig elkísértem, hogy dokumentáljam a történetet. 

Két civilruhás rendőr már a volt ekkor is a helyszínen, az ő dolguk volt biztosítani az előre bejelentett politikai rendezvényt. Viszont amint a kétfarkús passzivista elkezdte a fűre fújni a mintát, azonnal megjelent a láthatáron négy morcosan és gyorsan közeledő egyenruhás rendőr is. Egy alezredesi rangban lévő tiszt lépett oda Tóth Barnabáshoz azzal, hogy "intézkedés alá vontam önt, uram". Erre megkérdeztem, hogy "Szabad tudni, mi az igazoltatás célja?" Majd jött a válasz: "Uram, önt nem vontam intézkedés alá." Majd visszakérdeztem: "Van olyan szabály, hogy nem lehet kérdezni?" Erre ugyan az a volt a válasz: "Nem. Uram, önt nem vontam intézkedés alá." Újra próbálkoztam: "Csak kérdezem." Jött a válasz egy fáradjak odébb intéssel: "Legyen szíves!" Ekkor már a kétfarkús passzivista jegyezte meg, hogy "Nem szabad zavarni, mert ilyenkor nagyon komoly koncentrációk folynak és bele lehet zarani az embert, hogy ha megzavarják a dolgába".

Majd egy perc múlva újra próbálkoztam, így folyt tovább az emeletes párbeszéd:

- Állampolgárként lehet érdeklődni, hogy ez minek minősül így?

- Uram, utoljára mondom, hogy nem vontam intézkedés alá.

- És akkor ez azt jelenti, hogy közterületen nem kérdezhetek egy szolgálatban lévő rendőrt?

- Jelen pillanatban nem, mert más személyt vontam intézkedés alá.

- Ja értem, elnézést kérek.

- Utoljára szólítom fel. 

- Mi történik, ha még egyszer megkérdezem?

- Elő fogom állítani.

- Ja, értem.

- Nem önnel szemben intézkedem, uram.

Ekkor lépett közbe Tóth Barnabás:

- Én tolmácsolok. Ha elmondod nekem a kérdést, akkor tovább kérdezem, hátha sikerül.

- Akkor tedd fel a kérdést kérlek: Mit követtél el?

- Mit követtem el? (fordul Barna az intézkedő rendőrhöz)

 - Uram általános igazoltatás alá vontuk, jó? Iratait elkértem, a rendszerben leellenőrizzük, amennyiben nem szerepel a rendszerben, nem kell nekünk, akkor további jó utat fogunk kívánni.

Erre örömmel megjegyezte Tóth Barnabás: "Én tudok rendőrül."

Azt végül nem kérdeztük meg, hogy miért kell egy ilyen ártalmatlan politikai akcióhoz 6 rendőr (élükön egy igazoltató alezredessel), de bizonyára erre sem kaptam volna választ, ahogy a rendőrül tudó Tóth Barnabás sem.

Viszont itt a videó az egész akcióról, megéri megnézni, hogyan épül fejben és terepen Orbánisztán:

A kormányváltás után a szétrombolt államigazgatás és a független intézmények szakmaiságának helyreállításához célzott ösztöndíjrendszerrel hívunk haza tapasztalt szakembereket külföldről és a nemzetközi intézményektől.

Az Együtt programja itt érhető el: https://program.egyuttpart.hu

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment

Két nyilatkozat, amiből világos lesz: teljesen hülyének nézi a pécsieket a Fidesz

2017. november 10. 12:54 - BerkeczBalazs

Miközben Hoppál Péter pécsi önkormányzati tényfeltáró bizottsági elnök (sic!) szerint még mindig a szocialisták a felelősek a pávazsolti elmúlt nyolc év hibáiért, addig Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint Hoppálék nem kértek segítséget a kormányzattól.

hoppal_kovacs.png(képek forrása: youtube.com / facebook.com)

Mészáros Lőrinc Orbán-stróman újságja, Bánki Erik lovardájának partiarcaiként is ismert Dunántúli Napló munkatársai készítettek interjút Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselővel, az immár közel két hónapja működő pécsi "tényfeltáró bizottság" elnökével, amelynek feladata lenne Páva Zsolt vezette önkormányzat gazdálkodásában keletkező többmilliárdos költségvetési hiány okainak vizsgálata.

Hoppálék előre borítékolható orbáni logikával a következőkre jutottak 2 hónap alatt: "Az már most a napnál is világosabb, hogy a szocialista időszakban rekordadósság keletkezett Pécs városában, mely a polgári kormány által véghezvitt adósságkonszolidációt követően is érezteti negatív hatását." Ezen sorok elolvasása óta is azon gondolkodom, hogy ezen mondat elhangzásakor elröhögte-e magát Hoppál és Mészáros "független" újságírója... És persze epedve várom a riposztot a csokitolvajoktól.

Mindeközben a Pécsett göbbels-i sorosozással haknizó egykori Soros-ösztöndíjas Kovács Zoltán kormányszóvivő is nyilatkozott, ezúttal a mohácsi fideszes hírharangnak, a Mohácsi Újságnak. Innen vették át Mészáros propagandistái a bama.hu-ra a kormányszócső következő mondatát is: "Gazdálkodási kérdésekben a kormány nem szokott tanácsokat adni az önkormányzatoknak, hiszen léteznek erre vonatkozó szabályok, másrészt mindenkinek a saját felelőssége ezzel foglalkozni." De a hatalmas költségvetési zűr kapcsán is elmondta, hogy "Pécs közösségének és vezetőinek a feladata ezzel a kihívással szembesülni, de a kormány minden olyan segítséget meg fog adni, amire szükség van és amit a pécsiek kérnek. Ez bizalom alapján működik."

Azonban Kovács szerint a kormány csak konkrét dolgokkal foglalkozni, akkor tudnak segíteni, ha konkrét kérés, illetve kérdés érkezik hozzájuk az önkormányzattól és a Hoppál Péter által vezetett testülettől, de jelen pillanatban ilyen kérésről nincs tudomása.

Az is kiderült, hogy a kormányzat csak bizalmi alapon segít, de ezek szerint Pécsben nem bíznak, hiszen közel egy éve hagyják a saját levében főni a teljesen alkalmatlan fideszes többségű pécsi önkormányzatot.

A fenti nyilatkozatokból és a helyzetből két dolog következik: 

  1. Teljesen hülyének nézi a pécsieket a Fidesz.
  2. Már az előző pont miatt is rég elérkezett az idő arra, hogy elhúzzanak a város éléről a pécsi társadalmi és gazdasági csőd felelősei: Orbán Viktor, Páva Zsolt, Csizi Péter, Hoppál Péter, Bánki Erik, Hargitai János, Kővári János, Nagy Csaba és Tiffán Zsolt, valamint a pécsi közgyűlés minden tagja. 

Senki ne dőljön be az "aki megcsinálta a bajt, tegye is helyre" dumának, hiszen ha a kedves pécsiek közül bárkinek van vagy lenne egy saját cége, amelyet csődbe visz az általa megbízott ügyvezető, akkor hagyná-e hogy tovább herdálja a vagyont, vagy egy feljelentés mellett kitenné a szűrét, és keresne egy olyan új cégvezetőt, aki képes rendbe tenni a bajba sodort vállalkozást? Pécs egy hasonlóan elrontott "ügyvezetés" eredményeként vergődik és veszíti el minden vagyonát. Ne hagyjuk! Mondjon le azonnal Páva Zsolt és az egész pécsi közgyűlés, mondjon le Hoppál Péter és Csizi Péter is, hiszen ők is egyetemlegesen felelősek azért, hogy Pécs ma a legrosszabb gazdasági és társadalmi helyzetben lévő megyei jogú város. 

Az Együtt a kormányváltás után helyreállítja és átláthatóvá teszi a hazai önkormányzatiságot!

 

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment

Lázár már megint akkorát hazudott, mint egy ház

2017. november 08. 15:58 - BerkeczBalazs

Lázár János szerint öt év múlva nálunk lesz Közép-Európa legjobb közlekedési infrastruktúrája. Hazudta ezt aközben, hogy az ő felelősségi körébe is tartozó Országos Területrendezési Tervről szóló törvény tervezetéből szó szerint ki lett törölve minden tervezett híd, a tervezett új főtszakaszok 88%-a és minden eddig tervezett elkerülőút nyomvonala.

lazar_hazugsag.png(felhasznált fotó forrása: MTI / index.hu)

Orbán balkeze szerdán Egerben, az I. Magyar közlekedési konferencián arról hablatyolt a Mandiner tudósítása szerint, hogy "képesek leszünk teljesíteni azt a célkitűzésünket, hogy 2022-re Magyarország Közép-Európa legjobb közlekedési infrastruktúrájával rendelkező országa legyen" az autópályák hossza és a magasabb rendű főutak minősége tekintetében „le fogjuk hagyni a környező országokat”.

A WikiPedián elérhető adatok szerint Magyarország közútjainak 0,9%-át teszi ki az autópályák hossza. Nézzünk meg egy kis közép-európai összehasonlítást: Lengyelországban 0,8%, Csehországnál ez az arány szintén 0,9%, Ausztriában és Szlovéniában 1,4%, míg Szlovákiában 2%, Horvátországban pedig 4,3%. Vagyis ha Lázárék tartani akarják a szavukat, akkor 470%-al kellene megnövelni az autópályák méretét itthon.

Mindeközben a Seszták-féle NFM véleménye szerint a jelenleg meglévő főúthálózat betölti a szerepét, ezért csak 5 út esetében indokolt a tervezett főúthálózatban szerepeltetése (megjegyzem, hogy a hatályos OTrT-ben még 43 tervezett főút szerepel), vagyis a tervezett új főtszakaszok 88%-át törölné az a kormány, amelynek egyik vezéralakja arról hazudik, hogy a magasabb rendű főutak minősége tekintetében 2022-re le fogjuk hagyni a környező országokat.

És akkor a közlekedési infrastruktúra kapcsán nem beszéltünk a budapesti metró, a hazai vasút és a vidéki utak általánosságban horrorosztikusan súlyos állapotáról.

Az Együtt nem ígér hazugságokat. Mi abban hiszünk, hogy együttműködő, boldog és nyugodtan gyarapodó országot közösen kell teremtenünk. Egy olyan hazát, amely nyugatra tart, és nincsenek tönkretéve mindennapjai kirekesztő politikai konfliktusokkal. 

A mi Magyarországunkban minden gyermek egyenlő, és az állam segít mindenkinek abban, hogy lehetőségeit jobban kibontakoztassa. 
A mi világunkban működnek a kórházak és a rendelők, megfizetik a nővért és az orvost, és a szegényebbeket sem hagyja magukra az állam. 
Hiszünk abban, hogy te is európai életet akarsz élni, segíted szüleidet, javítod környezetünk állapotát, és elfogadod a különböző kisebbsé- geinket, ahogy mi is tesszük. Azért dolgozunk, hogy olyan kormánya legyen Magyarországnak, amely ezekben segít neked és másoknak is.

Bővebben: https://program.egyuttpart.hu 

 

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment

A Fidesz leradíroz 38 tervezett főutat, 52 hídépítést és 52 elkerülőutat?

2017. november 07. 13:10 - BerkeczBalazs

Lázár János és Seszták Miklós mekkeleki teljesítményének hála az Országos Területrendezési Tervről szóló törvény tervezetéből szó szerint ki lett törölve minden tervezett híd, a tervezett új főtszakaszok 88%-a és minden eddig tervezett elkerülőút nyomvonala. Ezek megőrültek vagy minket néznek hülyének?

mekkelekek.png(felhasznált fotók forrása: Kovács Attila / MTI / MTVA)

Gyakorló főéptészként szembesültem azzal, hogy elkészült és véleményezhető az Országos Területrendezési Terv (OTrT) felülvizsgálatának módosításának elkészített környezeti értékelése.

Rögtön meg is néztem, hogy mit tervez a fideszes galeri módosítani területrendezésileg Pécs és Baranya vonatkozásában, hiszen annyi mindent ígért már Orbán szűkebb hazámnak, az OTrT törvénynek pedig pont az a célja, hogy meghatározza az ország egyes térségei területfelhasználásának feltételeit, a műszaki-infrastrukturális hálózatok összehangolt térbeli rendjét, a fenntartható fejlődésre, valamint a területi, táji, természeti, ökológiai és kulturális adottságok, értékek megőrzésére, illetve erőforrások védelmére - így ebből a jogszabályból kell kiderüljön milyen útépítések, hídépítések, erőművek és egyéb meghatározó létesítmények épülnek/épülhetnek majd itt. 

Azonnal le is vert a víz, mert egyrészt lekerült a napirendről a 67-es főút meghosszabbítása Horvátországig, ami nagyon sokat jelentene a szinte a szabad levegőtől is elzárt Ormánságnak, de a borsodi térség szegénységével vetekvő nyomorban tengődő Nyugat-Baranya egésze számára fontos beruházás lenne ez az út, ahogyan nem épül elkerülő szakasza Szigetváron Európa egyik legveszélyesebb útszakaszának, 6-os útnak sem

Nem szerepel már a Pécs-Pogányi repülőtér sem az országos területrendezési terv tervezetében, mondván: az OTrT-ben jelenleg feltüntetett országosnak ítélt repülőterek helyett csak a valóban országos szerepű repülőterek került a módosító javaslatba. Vagyis Orbánéknak nem fontos már annyira a Roszatomnak kölcsönadandó reptér, de lekerült a mohácsi Duna-híd is az országos területrendezési tervről.

Ennél van rosszabb hírem is: a fideszes törvénytervezet az egész országban leradíroz minden tervezett hídépítést és elkerülőutat! Hogy miért? Mert - most kapaszkodjanak meg - a kormányzati álláspontra hivatkozó stratégiai környezeti vizsgálat szerint "az OTrT-ben 2003. óta gyűlő elkerülő utak átfogó vizsgálatára lenne szükség, mert az utóbbi 15 évben a megvalósult közúthálózati fejlesztések jelentős forgalmi átrendeződést jelentenek. Számos település esetében már nem indokolt az elkerülő út kiépítése, több esetben vizsgálatra szorul az is, hogy az elkerülő úton jelentkező már mérsékelt forgalom településből való kivezetése nem befolyásolná-e negatívan a település gazdasági életét." 

A kormányzati megrendelésre készült stratégiai környezeti vizsgálat tehát nem foglalkozott azzal, hogy milyen hatása van annak, ha 52 db főút tervezett településelkerülő szakasza nem épül meg, így vizsgálatok hiányában az elkerülő utak szükségességének eldöntését – és a megyei illetve a települési rendezési tervekben az út helyének biztosítását – az NFM véleménye alapján a kiemelt térségi és megyei területrendezési tervekre kellene bízni, ezért az elkerülő utakat tartalmazó szöveges mellékletet és a szerkezeti terven a nyomvonalakat az OTrT tervezetéből törölték.

Arra viszont egyáltalán nincs válasz az elérhető anyagokban, hogy 52 db folyami és vasúti híd területrendezési törvényből való törlésére mi szükség?!

És ehhez hozzájön még, hogy 38 db tervezett távlati főútszakaszt is töröltek, vagyis a törvény-tervezet szerint azok sem épülnek meg. Hogy miért? Az NFM véleménye szerint a jelenleg meglévő főúthálózat betölti a szerepét, ezért csak 5 (hatályos OTrT-ben 43 tervezett főút szerepel) út esetében indokolt a tervezett főúthálózatban szerepeltetése.

Ennyire megalapozatlan és szakmaiatlan munkát végez Lázár János és Seszták Miklós csapata, vagy nemes egyszerűséggel így hátrál ki a Fidesz azokból az ígéretekből, amelyek szerint 38 új főútszakaszt, valamint elkerülőutakat és hidakat építenek az ország 104 pontján?!

Mindenesetre nagy gáz van, ahogy Lázár János fogalmazott: riasztó állapotban van az állam, nagyságát, mozgásképtelenségét és az elnehezültségét tekintve is.

Az Együtt megoldást kínál a magyar vidék és az építésügyi rendszer problémáinak megoldására is.

Bővebben: https://program.egyuttpart.hu 

 

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment

Ez a Fidesz egyik legsúlyosabb intézkedése a nyilvánosság ellen

2017. november 02. 15:06 - BerkeczBalazs

Az Orbán-rezsim szinte minden közterületi reklám elhelyezését megtiltja, kivéve az utasváró, a kioszk és a közművelődési célú hirdetőoszlop esetét. Ezzel vége a multiplakátoknak, a házfalra festett hirdetéseknek, a kirakatra ragasztott fóliareklámoknak, a ledes kijelzőknek, a fényszalagoknak és minden más közterületi reklámnak. Az Együtt keresi annak lehetőségét, hogy a piaci versenyt, valamint a vélemény- és szólásszabadságot súlyosan korlátozó közterületi reklámokról szóló fideszes jogszabályt európai uniós versenyhatóságnál támadja meg.

nem_hagyjuk_szo_nelkul.png

A közterületi reklámokat teljesen a fideszes önkormányzatok kézi irányítása alá helyező jogszabály rossz a kis- és középvállalkozásoknak, de az ellenzéki véleménynyilvánítást is teljesen ellehetetleníti. Ezzel szemben nem szab gátat a kormányzati propagandadömpingnek, de akár a polgármesterek közszolgálatinak hazudott, valójában politikai kampányainak.

Az Együtt álláspontja szerint a Fidesz által elfogadott és az elmúlt időszakban hatályba lépett közterületi reklámokról szóló jogszabály egyáltalán nem a települések érdekeit, illetve településképét védi. A kormány valójában a Fidesz érdekei szerint kívánja újraszabályozni a piacot, illetve újraosztani a plakáthelyeket szerte az országban. Ezt Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke mondta csütörtökön egy közösen tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Szerintünk a központilag vezérelt átalakítás egyaránt rossz a piaci versenynek, valamint a szólás- és véleményszabadságnak, hiszen az ellenzéki pártok egyáltalán nem férhetnek hozzá hirdetési felületekhez, de a piaci hirdetéseket is érdemben korlátozza az új jogszabály.

Az Együtt elkezdte a Párbeszéddel közösen a felkészülést a 2018-as választási kampányra, és azt tapasztaljuk, hogy 100 hirdetéshelyből gyakorlatilag csak 25-30 hely hozzáférhető egy ellenzéki párt számára. A többi hely vagy Fidesz-kézben van, vagy fideszes strómanok, vagy a kormánynak lekötelezett felületgazdák irányítása alatt áll. Éppen ezért az Együtt keresi annak lehetőségét, hogy milyen európai uniós versenyhatósághoz lehet az ügyben fordulni. 

A településképet egyáltalán nem szolgáló fideszes jogszabály nemcsak a hirdetési felületeket forgalmazó médiacégeket, illetve óriásplakátokat érinti. A rendelkezés szerint ugyanis még egy kis üzletben, például egy pékség kirakatában sem helyezhető ki egy üdítőital-plakát vagy akár egy molinó sem. Nem beszélve a mozgó óriásplakátok korlátozásáról.

Ráadásul a településkép törvény szerinti rendeletalkotásra kötelezett önkormányzatok nemcsak a jogszabály minimális előírásait tartják be, hanem olyan pluszrendelkezéseket, szigorításokat és helyi reklámadókat is beiktatnak, amivel a polgármesterek, helyi fideszes politikusok teljesen a kézi irányításuk alá vonják a közterületi reklámokat.

Azért is fontos minden nemzetközi fronton fellépni a fideszes jogszabály ellen, mert a kormányzati plakátok megjelentetését továbbra sem korlátozza semmi sem, ráadásul a helyi polgármestereknek immár arra is lehetőségük lesz, hogy közszolgálatinak hazudott, de valójában politikai hirdetéseket jelentessenek meg, miközben az ellenzéki vélemények közzétételére nem hagynak semmilyen felületet sem.

Az Együtt a kormányváltás után megújítja és átláthatóvá teszi a hazai közéletet, eltöröljük az értelmetlen és felesleges rendelkezéseket tartalmazó településképi szabályozást.

Bővebben: https://program.egyuttpart.hu/programok/megujulo-kozelet 

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment

Orbánék kinyírnak minden üzleti célú közterületi reklámot

2017. október 26. 12:03 - BerkeczBalazs

Orbánék kinyírják a közterületi reklámpiacot, de nem csak a közéleti reklámokat, a Miniszterelnökség szakmai dilettantizmusának "hála" az üzleti célú mosópor, üdítőital és egyéb közterületi reklámokat is elpusztítja a maffiakormány csak azért, hogy más ne kampányolhasson.

kozterulet_reklam_1.png

A Fidesznek nem lett volna meg a kétharmad, így - alkotmányellenesen - sima feles jogszabályba, a településkép védelméről szóló törvénybe zsúfolta a plakátpiac szabályozását, amelyet most ismét módosítottak.

A fideszes többségű droidokból álló Országgyűlés szeptember 19-én elfogadta a T/17312. számú törvényjavaslatot (2017. évi CV. törvény), amely értelmében a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvénnyel, valamint a településkép védelméről szóló törvény reklámok közzétételével kapcsolatos rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 104/2017. (IV. 28.) Korm. rendelettel összhangban 2017. október 1-ig módosítani kell, vagy meg kell alkotni a reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésének, alkalmazásának követelményeiről, feltételeiről és tilalmáról szóló önkormányzati rendeletet, valamint a reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésére vonatkozóan a településképi bejelentési eljárásról szóló önkormányzati rendeletet, vagy meg kell alkotni az ezeket a szabályokat együttesen tartalmazó településképi rendeletet.

Hogy mire lehet számítani a 3200 településen - a törvény erejénél fogva - kötelezően megalkotandó rendeletekben? Erre ad választ az önkormányzatok reklámszabályozási rendelkezési lehetőségeit maximálisan bekorlátozó 104/2017. (IV. 28.) Korm. rendelet a településkép védelméről szóló törvény reklámok közzétételével kapcsolatos rendelkezéseinek végrehajtásáról. Ennek értelmében: közterületen reklám közzétételére kizárólag utcabútor használható (vagyis utasváró, kioszk, közművelődési célú hirdetőoszlop és információs vagy más célú berendezés, amely - a kormányrendelet szerint - részben reklámnak nem minősülő információs cél vagy egyéb cél megvalósításával közérdeket is szolgál, vagyis nem lehet rajta üzleti vagy politikai célú reklámot elhelyezni). 

Magántulajdonú reklámhordozókra ugyan ez vonatkozik. Sőt, a kormányrendelet 2. számú melléklete egyértelműsíti, hogy reklám közzététele és reklámhordozók, reklámhordozót tartó berendezések elhelyezése nem megengedett sehol.

Figyelem: ez azt jelenti, hogy MINDEN közterületi reklám elhelyezését megtiltják, kivéve az utasváró, a kioszk és a közművelődési célú hirdetőoszlop esetét. Ezzel vége a multiplakátoknak, a házfalra festett hirdetéseknek, a kirakatra ragasztott fóliareklámoknak, a ledes kijelzőknek, a fényszalagoknak és minden más közterületi reklámnak.

Külön izgalmas, hogy Orbánisztánban mindezt úgy sikerült 3200 települési vezetővel közölni, hogy ugyan az Országgyűlés szeptember 19-én elfogadta a T/17312. számú törvényjavaslatot, de ez csupán szeptember 25-én jelent meg a Magyar Közlönyben, így az önkormányzatoknak nem maradt érdemi ideje felkészülni a rendeletalkotásra.

Szerencsétlen polgármestereknek, jegyzőknek és főépítészeknek a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárságáról elektronikus úton küldtek egy levelet, amiben jelezték, hogy dolguk lesz: 5 munkanapon belül kellene egy olyan ügyben rendeletet alkotni, amiről a Miniszterelnökség munkatársai a nyári településképi-ügyben tartott roadshow-jukon sem mertek beszélni (mondván, hogy a reklámok ügye más tárcához tartozik). Ez nyilván nem tartható, így önkormányzatok ezreit kergeti mulasztásos törvénysértésbe a nettó fideszes pártérdekeket érvényesítő kormányzat. Pofa leszakad...

Ennél még jobban megmutatja a Lázár-féle Miniszterelnökség szakmai alkalmatlanságát az, hogy a jogszabály kihirdetését követően kereken egy hónappal, október 25-én sikerült küldenie az Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárságnak egy olyan rendelet-mintát, ami megfelel a felsőbb jogszabályi előírásoknak. 

Mára többen megalkották a sajátjukat, így Kecskemét is (Hugyecz Zoltán erről szóló friss írása ITT). Az ő pééldájukon is látszik, hogy Orbánék kinyírják a közterületi reklámpiacot, de nem csak a közéleti reklámokat, a Miniszterelnökség szakmai dilettantizmusának "hála" az üzleti célú mosópor, üdítőital és egyéb közterületi reklámokat is elpusztítja a maffiakormány csak azért, hogy más ne kampányolhasson.

Sorosozni és migránsozni "természetesen" sajnos lehet majd ezután is közterületi hirdetéseken, mert az a göbbels-i gondolkodású Orbán-kormány szerint közérdekű hirdetésnek számít...

Az Együtt a kormányváltás után megújítja és átláthatóvá teszi a hazai közéletet!

Eltöröljük az értelmetlen és felesleges rendelkezéseket tartalmazó településképi szabályozást.

Törvény által érvénytelenné teszünk minden olyan média-együttműködési szerződést, amely az állami vagy önkormányzati hirdető tartalmi befolyását rögzíti a médium felett.

Megszüntetjük a médiapiacot sújtó különadókat, ideértve a médiaügynökségek különadóját és a reklámadót.

Megszüntetjük a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot és a Médiatanácsot. Erősítjük a közvetlen kormányzati szerepvállalást az ágazat igazgatási ellenőrzésében, és nagy teret engedünk a szakmai szervezetekkel közös társszabályozásnak.

A magánkézbe kijátszott, önkormányzati támogatást kapó, helyi médiumok kiegyensúlyozottságát társszabályozással és bírósági fellebvitellel tesszük kikényszeríthetővé.

Támogatjuk a helyi és közösségi rádiók újbóli megerősödését. Külön, célzott pályázatokkal ösztönözzük a helyi, kisközösségek saját digitális médiafelületeinek létrehozását.

Létrehozzuk a médiaombudsman intézményét.

A közoktatási alaptanterv részévé tesszük a médiafogyasztás és médiakultúra kérdéseit.  

Bővebben: https://program.egyuttpart.hu/programok/megujulo-kozelet 

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment

Szabálysértési ügyben alkotmánybírósági döntés?!

2017. október 21. 09:45 - BerkeczBalazs

Immáron fél éve történt, hogy Gulyás Mártonék fogva tartása miatt tiltakozásképpen tojással dobáltuk meg a Gyorskocsi utcai rendőrséget. A bíróság tárgyalás nélkül részesítette figyelmeztetésben az Együtt politikusait, mi pedig tisztességes tárgyalást kértünk. Erre egy friss végzésben a Pesti Központi Kerületi Bíróság az Alkotmánybíróság döntésének meghozataláig felfüggesztette az ügyünkben folyó szabálysértési eljárást. Hogy is van ez?

alkotmanybirosag_szabsert.png

Mint ismeretes: április 12-én, az Együtt politikusaival (Spät Judittal, Juhász Péterrel, Lázár Róberttel és Pataki Mártonnal) közösen Gulyás Márton fogvatartása ellen tiltakozva tojással dobáltuk meg a Gyorskocsi utcai fogda vaskapuját. Akkor már második napja tartották fogva Gulyás Mártont és Varga Gergőt. Mindkettejüket politikai véleménynyilvánítás közben vitték el a rendőrök, egyikük sem akart senkit megfélelmlíteni és egyikük sem akart személyben kárt tenni egy a gyülekezési törvény ahtálya alá tartozó rendezvényen, ahogy mi sem ezt terveztük, hanem a markáns politikai véleményünket fejeztük ki egy látványos, előre bejelentett akcióban.

Az előre bejelentett tojásdobálás a Gulyást és Vargát is őrző Gyorskocsi utcai fogda vaskapuját érte, és a kivonuló rendőrök kvázi tettenértek bennünket, viszont miután az adatainkat felírták szabadon távozhattunk. Ahogy Juhász Péter, az Együtt elnöke is megfogalmazta már: felmerül a kérdés, hogy ha minket ezért, garázdaságért, büntetőeljárásban, nyilvánvalóan csoportosan elkövetve nem állítottak elő, akkor hogy lehetséges az, hogy Gulyás Mártont és Varga Gergőt - akik nem csoportosan követték el a Sándor-palotánál az akciót - azonnal előállították, és közel 3 napig őrizetben tartották? 

A Riddim Colony zenekarból és a Ligetvédők csapatából is ismert Komáromy Gergő, azaz G Ras és Kiripolszky Csongor fejenként 30 ezer forintos bírságot kapott garázdaságért szintén a Pesti Központi Kerületi Bíróság gyorsított eljárásban meghozott ítélete alapján, amiért húsvét hétfőn lemosható ételfestékkel dobták meg a szovjet emlékművet a Szabadság téren. Az elkövetőket Gulyásékhoz hasonlóan azonnal őrizetbe vették, és a Gyorskocsi utcában a fogdán kellett megvárják a tárgyalásukat.

Szerintem a fenti ügyekből nyilvánvaló, hogy a rendőrségen keresztül a hatalom meg akarja félemlíteni a civileket, a Fidesz kormánya pedig nem akarja meghallani az ellenvéleményeket. Ezért is volt diktatúrákra jellemző az a módszer, ahogyan lecsapott a rendőrség, az ügyészség és a bíróság Gulyás Mártonra, Varga Gergőre, Komáromy Gergőre és Kiripolszky Csongor akik velünk együtt ártatlanok, nem követtek el garázdaságot, pusztán az alaptörvényben rögzített jogukkal élve a szabad véleményüket fejezték ki a keleties elnyomó, köztörvényes maffiózóként viselkedő rezsimmel szemben.

Sem a civilek esetében nem valósult meg a garázdaság vétsége azzal, hogy egy festékes palackkal összekentek egy épületet illetve emlékművet, sem nálunk nem valósult meg, hiszen a mi akciónk kizárólag a sajtótájékoztatóval egybekötött eseményre meghívott újságírók előtt történt, és egyértelműen a politikai véleménynyilvánítás keretei között értelmezhető, a társadalomra való veszélyesség és a félelemkeltés nem értelmezhető egyikünk akciójánál sem, de a függetlennek egyre kevésbé nevezhető bíróság elítélte a civil aktivistákat is, ahogyan bírósági tárgyalás nélkül állapította meg a bíróság azt is, hogy az Együtt tojásdobálós akciója kihívóan közösségellenes volt, és alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat és megbotránkozást keltsen, emiatt bírósági figyelmeztetésben részesítettek minket.

Most kaptam egy újabb végzést a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól, amelyben Komáromy Gergő és Kiripolszky Csongor hasonló ügyére hivatkoznak, amely kapcsán alkotmányjogi panasszal éltek a civilek, mivel szerintük is a szabad véleménynyilvánítás mindenkit megillető jogát gyakorolták a Szabadság téri akció során, vagyis nem minősülhet garázdaságnak az ő cselekményük sem. Ezzel összhangban az Együtt politikusainak tojásdobálós véleménynyilvánítása ügyében folyó szabálysértési eljárást az Alkotmánybíróság döntésének meghozataláig felfüggesztette a Pesti Központi Kerületi Bíróság. 

vegzes.jpg

Mi az Együttben kiállunk a saját jogaink mellett is, és - ha egyszer befejezi a hatalom az időhúzást, akkor - rendes bírósági tárgyaláson fogjuk bebizonyítani, hogy nem követtünk el szabálysértést, nem vagyunk garázdák, hanem a szabad véleménynyilvánítás alkotmányos jogával éltünk.

Viszont a szabadságkorlátozó Orbán-rezsim folyamatos harcot hirdet mindenki ellen, aki tőle független. Ezt a harcot fogja folytatja a Fidesz most is a média szabadsága és az európai magyar polgárok szabadsága ellen. 

A kormányváltás után magyar alkotmányos demokrácia 1989-90-es örökségéből megtartjuk és megerősítjük az alkotmányos szerkezetre és a végrehajtó hatalom kialakítására vonatkozó szabályokat, újra megerősítjük az intézményi fékeket és egyensúlyokat.

Polt Pétert az alkotmányos rend ellen elkövetett bűnök miatt eltávolítjuk hivatalából!

Az Alkotmánybíróság jelenlegi, kollaboráns tagjainak automatikus hivatalvesztése után az új Országgyűlés erős intézményi garanciákkal, konszenzusos, többpárti jelölési folyamat után kiegyensúlyozott, alkotmányos demokrácia párti, új testületet alkot. Az új Alkotmánybíróságon belül törekedni fogunk a magyar jobboldali, polgári, konzervatív, liberális és progresszív alkotmányos hagyományok széleskörű képviseletére a pluralizmus tisztelete és megerősítése érdekében.

Bővebben: https://program.egyuttpart.hu/programok/szabad-koztarsasag

————————

Programunkat itt találod: 
https://program.egyuttpart.hu

Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment