Végre kiderült mi a valódi baja a Fidesznek a menekültekkel (hangfelvétel)

2017. május 22. 13:19 - BerkeczBalazs

Szöllősi Tamással, az Együtt országgyűlési képviselő-jelöltjével közösen bekérdeztünk a soproni nemzeti konzultációnak hazudott fórumon Dömötör Csabánál, a göbbelsi propagandaminiszter-helyettesnél. Érdekesek voltak a reakciók, de itt van Dömötör teljes beszéde is, amiből kiderül, hogy mi a valódi baja a Fidesznek a menekültekkel. De még az is kiderült, hogy a 444.hu Dömötör szerint kinek a tulajdonában. 

Szöllősi Tamással többek között arra voltak kíváncsiak, hogy Dömötör Csaba nem szégyenli-e magát amiatt, hogy ilyen göbbelsi propagandával butítják az arra fogékony közönséget? Mikor fog Orbán Viktor valódi, nem elfogult újságírói kérdésekre válaszolni? Mi a kormány álláspontja az EP szerdai elmarasztaló állásfoglalásával kapcsolatban?

Dömötör Csaba külön köszöntött engem, majd migránsozott egy sort, de érdemi válaszokat nem kaptunk, miközben a sorok közül többen "kussolsz", "csőcseléknek a szemétdombon a helye" és egyéb trágár felkiáltásokkal illették a helyzetet, mások felálltak a helyükről, hogy megakadályozzanak minket abban, hogy feltegyék a kérdéseinket a nyilvános fórumon.

A fórumon az is kiderült, hogy Dömötör Csaba szerint a 444.hu egyenesen egy "Soros által tulajdonolt" média. A fideszes kormányzati propaganda-államtitkár Dömötör odáig ment, hogy konkrét statisztikai adatokkal próbálta igazolni azt, hogy "saját ideológiai témák mentén próbálja" Soros befolyásolni a hazai közéletet. (A hangfelvételen 35:40-től.)

Viszont a nagy sorosozás közben végre kiderült az is, hogy mi a valódi baja a Fidesznek a menekültekkel. Dömötör szerint 2012-ben a francia elnökválasztás során a bevándorlók több mint 90%-a szavazott a baloldalra. És ugyan kevés ilyen mérés van, de ahol mérnek ilyesmit, ott - Dömötör szerint - a "bevándorló-hátterűek túlnyomó része, szinte teljes egésze a baloldali jelölteket támogatja, ezért is lényeges az, hogy a családegyesítéseket például megkötessék, mert az Európai Parlament politikai állásfoglalása alapján van erre nyilvánvaló szándék". (A hangfelvételen 20:30-tól.)

Hát, ezért is kérdeztem Dömötör Csabától, hogy nem szégyenli-e magát amiatt, hogy ilyen göbbelsi propagandával butítják az arra fogékony közönséget?!

domotor_kerdesek.png

................................
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.

 

komment

Paks2: az igazi orosz rulett

2017. május 20. 09:34 - BerkeczBalazs

Nem kapta meg a biztonsági igazolást a Roszatom Finnországba tervezett atomerőműve, de gond van a novovoronyezsi atomerőmű új blokkjával is. Mindeközben tudjuk már azt is, hogy a szintén roszatomos Paks2 nyárra meleg húgyfolyóvá változtatja majd a Dunát. Kell nekünk ez a mindnyájunkat veszélyeztető orosz rulett?

oroszrulett.png

A 444 írta meg: nem nagyon halad a Roszatom finnországi atomerőmű-építése. Az eleve sokat támadott, nagyon gyanús finanszírozású projekt elé a finn Sugárzásvédelmi és Nukleáris Biztonsági Hatóság (STUK) gördített újabb akadályt azzal, hogy a nem megfelelő tájékoztatásra, hiányos dokumentációkra és a kivitelezés órarendjének hiányára hivatkozva megtagadta a biztnsági igazolás kiadását.

Egy másik roszatomos atomerőművel kapcsolatban pedig a Bellona civil szervezet derítette ki, hogy a Paksra tervezett VVER-1200 atomerőmű prototípusa komoly konstrukciós problémával küzd. A tavaly augusztusban átadott Novovoronyezs II. reaktorát novemberben két és fél hónapra le kellett állítani a generátor rendellenessége miatt. Ráadásul a súlyos problémát a Roszatom leányvállalata igyekezte eltussolni.

Az ügyet itthon megszellőztető Energiaklub álláspontja szerint a VVER-1200 atomerőművek konstrukciós problémái és az orosz atomipar átláthatatlansága komoly biztonsági kockázatokat jelentenek Paks II. szempontjából.

Ráadásul az Energiaklub szerint finnországi és a Novovoronyezs II-nél fellépett konstrukciós probléma ugyanis nem egyedi eset, és a Roszatom eltussolási kísérlete se lóg ki a sorból. A VVER-1200-as másik prototípusa, a Leningárd II. atomerőmű építéséről nemrég került nyilvánosságra egy ott dolgozó atommérnök beszámolója rávilágítva a szakemberhiányra, a minőségi követelmények kikerülésére, és a mindent átszövő korrupcióra. Továbbá a Greenpeace magyar nyelven is elérhető tanulmánya rámutatott, hogy az Roszatom működését áthatja a korrupció, csak 2009 és 2012 között 68 felsővezetőt és 208 középvezetőt bocsátottak el korrupciós vádak miatt, beleértve a a nukleáris biztonságért felelős vezérigazgató-helyettest, akit 2011. júliusában 50 millió rubel (254 millió forint) elsikkasztásáért tartóztattak le az orosz hatóságok. A korrupció és konstrukciók problémák összekapcsolódására jó példa a Szergej Sutovnak, a Roszatom ZIO-Podolszk nevű atomerőmű-építő leányvállalata beszerzési igazgatójának az esete, aki követelményeknél jóval gyengébb minőségű acélt biztosított a az atomerőművi berendezések konstrukciójához az árkülönbözetet természetesen zsebre téve, és ezzel összesen 145 millió rubel (737 millió forint) értékű kárt okozva a szállítói igazolások tömeges meghamisításával.

Az Index írt arról a minap, hogy a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő két tőzsdei cég, az Opimus és a Konzum együtt 51 százalékos többségi tulajdont vásárolt a nukleáris erőművekkel és vegyiparral foglalkozó cseh  Královopolská Ria magyarországi leányvállalatában – erről adott ki közleményt az Opimus és a Konzum. Ez azt jelzi, hogy Mészáros Lőrincnek az építőipar, az agrárium, a vendéglátás és a pénzügyek után az energiapiacon is nagy tervei lehetnek. 

De Paks2-vel is lesz számos probléma a fideszes lopáson és a keleti minőségű kivitelezés kívül is. 

Azt még Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos sem rejtették véka alá, hogy - ahogy a környezeti hatástanulmány is fogalmaz - "a Duna ökológiai állapotára a felmelegedett hűtővíz kibocsátása jelenti a legjelentősebb környezeti hatást. Ez a hatás a 2030-2032 közötti időszakban lesz a legerősebb. Az alapállapoti értékelés során meghatározott három érintett taxonon (fitobenton, makrozoobenton, halak) kívül feltételezhetően ebben az időszakban sem kell számolni további közvetlen hatásviselő élőlénycsoporttal. A hőterhelés okozta hatás hosszú távú, erős és nagy jelentőségű." A hatástanulmány szerint a Duna paksi 11 kilométeres szakaszának hőmérséklete akár 8 °C-ot is emelkedhet, de úgy kell majd az atomerőművet üzemeltetni, hogy a maximális 30 °C hőterhelést ne lépjék túl. Ezt Aszódi professzor valahogy úgy kommentálta, hogy lesznek vízi élőlények, amelyek kedvelni fogják ezt a magasabb hőmérsékletet és lesznek olyan halak, amelyek majd máshol fognak úszkálni. Nekem meg valahogy ez úgy jött le, hogy Paks2 beüzemelése után el lehet felejteni a hagyományos paksi halászlét, hiszen az új blokk nyárra meleg húgyfolyóvá változtatja majd a Dunát

Persze mindez ne aggasszon senkit, hiszen Orbán főnöke szerint "az orosz Roszatom céggel való együttműködés elutasítása káros lenne a magyar gazdaságnak" - két éve többek között ezt jelentette ki egy mai moszkvai találkozó kapcsán a Reuters tudósítása alapján Vlagyimir Putyin orosz elnök. 

Szép kilátások a "korrekt" üzleti partnerekkel... 

Az Együtt szerint elhibázott döntés volt az Európai Bizottság részéről, hogy engedélyezte a Paks2 bővítéséről szóló beruházást. Az atomerőmű bővítése egy soha meg nem térülő, tisztességtelen beruházás, amely nem szolgálja a magyar energiapiaci versenyt, és évtizedekre eladósítja hazánkat. Paks2-re így és most nincs szükség, az Együtt éppen ezért már korábban is kezdeményezett népszavazást, most pedig támogat minden kezdeményezést, ami ez ügyben indul.

Az Együtt úgy gondolja, hogy az Európai Bizottság elhibázott és gyáva döntése nyomán romlani fog a verseny hazánk energiapiacán. Ennek a modernizációs szempontból is káros döntésnek pedig a fogyasztók és a magyar vállalkozások lesznek a vesztesei. A Paks2 számára engedélyezett állami támogatást inkább a megújuló energiaforrások felhasználásának fejlesztésére és a magyar energiahálózat, különösen a villamosenergia-hálózat modernizálására és rugalmasabbá tételére kellene fordítani. Ráadásul Orbán Viktor oligarchái, strómanjai és üzleti partnereik kivételével soha egy forintnyi nyereséget nem fog senkinek termelni ez a beruházás az életciklusa során. Ehelyett évtizedekre eladósítja hazánkat, rontva az államadósságunk helyzetét.

Az eljárás ugyanakkor bebizonyította, hogy a magyar kormány mindvégig hazudott az adófizetőknek az ügyben, hiszen állami támogatással valósul meg a projekt annak ellenére, hogy a kormány mindeddig az ellenkezőjét állította.

Az Együtt szerint olyan új, erősebb Európai Unió kell, amely valóban képes a tagállamok szabályszegő magatartása ellen fellépni, mert egy káros és rossz beruházás elhibázott uniós legitimálása csak az európai eszme, a felzárkózás és az átláthatóság sikerének árt Magyarországon.

Paks2-re így és most nincs szükség. Az Együtt korábban maga is kezdeményezett népszavazást, most pedig támogat minden kezdeményezést, ami ez ügyben indul.

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

Orbánék miatt kirúghatnak minket az EU-ból: vasárnap tüntetés!

2017. május 18. 10:11 - BerkeczBalazs

Szerdán az Európai Parlament képviselőinek 58%-a támogatta, hogy eljárás induljon Magyarország ellen, mert az Orbán-kormány kártékony működése miatt súlyosan romlott a demokrácia és jogállamiság állapota. Ennek az lehet a vége, hogy Orbánék miatt kirúghatnak minket az EU-ból, és mehetünk Putyin izzadt hónaljába. Állítsuk meg az Orbán-klánt: vasárnap tüntetések lesznek országszerte!

nem_hagyjuk_tuntetes.png

Az Európai Parlament (EP) május 17-én - Orbánék pártcsaládja által is - elfogadott állásfoglalása szerint magyar helyzet indokolttá teszi annak az eljárásnak az elindítását, amely Magyarország elleni szankciókat is eredményezhet.

Az EP állásfoglalásban ilyen súlyos megállapítások szerepelnek:

  • A képviselők szerint súlyosan romlott a demokrácia és jogállamiság állapota
  • A vitatott törvényeket fel kell függeszteni vagy vissza kell vonni
  • Szigorúan ellenőrizni kell az uniós források elköltését

Az állásfoglalásban az EP-képviselők:

  • azt kérik, hogy indítsák el a 7-es cikkelyt és utasítják az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságot, hogy készítsen plenáris szavazásra kerülő különjelentést Magyarországról
  • felszólítják a magyar kormányt, hogy helyezze hatályon kívül a menedékkérőkkel és civil szervezetekkel kapcsolatos szabályokat szigorító törvényeket és állapodjon meg az amerikai hatóságokkal a CEU ügyében, hogy az egyetem továbbra is szabadon működhessen Budapesten
  • felszólítják a Bizottságot, hogy szigorúan ellenőrizze az uniós források magyar kormány általi felhasználását.

Az Európai Parlament véleménye szerint az elmúlt néhány év magyarországi fejleményei nyomán súlyosan romlott a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok helyzete, Magyarország pedig az EU számára olyan tesztet jelent, amelynek során bizonyíthatja, hogy képes megvédeni alapvető értékeit egy tagállammal szemben. A képviselők megismétlik az EP 2016. október 25-i állásfoglalásának következtetését, miszerint szükség van az uniós alapértékek védelmét ellátó uniós mechanizmusra.

Az EU bekeményít. Jogos, érthető, de rettenetes következményekkel járhat hazánk számára. Magyarországnak vissza kell térnie a Szent István által kijelölt európai útra. Államalapítónkhoz hasonlóan nekünk is be kell keményíteni, és sűrgősen el kell zavarni a legsúlyosabb keleti diktatúrák stílusában mindent és mindenkit kifosztó, leélő, megfeléemlítő és tönkretevő Orbán-klánt, a fideszes maffiát!

Nem hallgathatunk, cselekednünk kell! A lex CEU, a civilek elleni törvény, az EU-ellenes kampány, a szabad média maradéka elleni háború, a reklámadó és számos más intézkedés által hadjáratot folytat a magyar kormány a szabadság megmaradt intézményei ellen. A jövőnk és a szabadságunk ellen. 

Egyetértünk a civil tüntetésszervezők által megfogalmazottakkal, ezért az Együtt május 21-én az alábbi vidéki helyszíneken szervez szimpátia-megmozdulásokat, politikai akciókat, tüntetéseket:

Sopron: Hűség kútja
Pécs: Jókai tér
Debrecen: Petőfi tér 
Békéscsaba: Szabadság tér 1-3 
Veszprém: Kossuth Lajos u. 19. 
Nagykáta: Európa tér
Gyöngyös: Páter Kiss Szaléz út-Szent Bertalan út sarok
Kaposvár: Európa park
Szeged: Belváros

Mi az Együttben cselekszünk a hazánkért, cselekszünk mindazokért, akik a saját erejükből nem mernek vagy nem tudnak cselekedni. Cselekszünk azért is, hogy kinyissuk Magyarországot a tisztességes élet előtt: mindenki előtt kinyitjuk a felemelkedés, az előrelépés útját. A cselekvésből változás, a változásból együttműködés és egy jobb, igazságosabb Magyarország lesz.

Csatlakozz Te is! Tegyük EGYÜTT normális hellyé Magyarországot!

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

Tandíjmentessé tesszük az első diploma megszerzését! (videó)

2017. május 17. 15:44 - BerkeczBalazs

Mi az Együttben mindenkinek meg akarjuk adni a lehetőséget arra, hogy tudásának növelésével juthasson előre az életben. Itt vannak a javaslataink! 
 

ÚJRANYITJUK A FŐISKOLÁK ÉS AZ EGYETEMEK KAPUIT!

A XXI. században a diploma és a mögötte lévő tudás egyre inkább alapfeltétele egy sikeres életpálya megkezdésének. Ezért minél többeknek lehetőséget akarunk adni arra, hogy ezt a tudást megszerezzék. Az Orbán-kormány viszont egy szűk elit kiváltságává tette a továbbtanulást. Ráadásul az elmúlt években egyre többen csak súlyos eladósodás révén juthattak diplomához. Emellett Orbánék pénzkivonással és önkényes beavatkozásokkal lerontották az oktatás színvonalát is, így ma a magyar egyetemek már nem férnek el a világ 500 legjobbja közé sem.
Mi meg akarjuk és meg fogjuk fordítani ezt a folyamatot! Ezért egy új, rendszerváltó kormány tagjaként az Együtt legfontosabb céljai között szerepel majd, hogy minél többen juthassanak korszerű tudáshoz és elismert diplomához. Ezért jelentősen növeljük az oktatásra fordított kiadásokat, ezen belül a felsőoktatás újranyitásának érdekében az alábbi követeléseket fogjuk képviselni

tandijmentes_oktatas.png

Tandíjmentessé tesszük az első diploma megszerzését és nagyobb anyagi segítség a nyújtunk továbbtanuláshoz!

Az első diploma megszerzéséhez szükséges időre tandíjmentessé tesszük a tanulást minden arra vágyó magyar fiatal számára a magyar állam által fenntartott felsőoktatási intézményekben. A tandíj eltörlésén túl emeljük a hallgatói juttatásokat, ösztöndíjakat is annak érdekében, hogy a nehezebb anyagi helyzetből érkezők is megengedhessék maguknak, hogy tanuljanak. Az Orbán-kormány intézkedései miatt ma a magyar oktatási nemhogy esélyt nem teremt, hanem minden korábbinál jobban növeli az otthonról hozott különbségeket. Ezért az oktatási rendszer valamennyi szintjén, így a felsőoktatásban is beavatkozunk azért, hogy minden fiatal ösztönzést és segítséget kapjon a továbbtanuláshoz! 

Tandíjmentesen biztosítunk 3 év nyelvi képzést a felsőoktatásban is!

Nem spórolhatunk a fiatalok nyelvtudásán! Nyelvtudás nélkül nemcsak a diplomához nem lehet ma hozzájutni, hanem jó munkahelyet is sokkal nehezebb találni. A magyar közoktatás azonban 27 évvel a rendszerváltás után sem biztosít megfelelő nyelvi képzést, ennek pótlása hatalmas anyagi teher a családoknak, fiataloknak. Ezért a nyelvoktatást az oktatási rendszer valamennyi szintjén, így az főiskolákon és az egyetemeken is tandíjmentesen és magas minőségben tesszük elérhetővé! Minden hallgatónak 3 évig biztosítani kell az idegen nyelvi képzést, elsősorban az angol nyelv magas, szakmai szintű elsajátításához. Ehhez jelentősen növelni kell a felsőoktatási intézmények nyelvoktatási kapacitását.

diakhitel2.png

Elengedjük mindenkinek a Diákhitel2 tartozását, a már visszafizetett Diákhitel2-t adójóváírás formájában adjuk vissza!

Az Orbán-kormány rengeteg pénzt vont ki a felsőoktatásból és az így keletkező hiányt a diákokkal fizetette meg. A Diákhitel2 kizárólag a kivont állami támogatás helyettesítését szolgálta, az emiatt kialakult hiteltartozás viszont megnehezíti a fiatalok önálló életkezdését. A hitelt elsősorban azoknak kellett felvenniük, akik eleve nehezebb körülmények közül érkeztek, így nem kaptak családi támogatást a tanuláshoz. Ezért elengedjük a tartozását mindazoknak, akik már megszerezték diplomájukat. Akik még nem jutottak el a diplomázásig, azok hiányzó tanulmányaik sikeres befejezésével szintén megszabadulhatnak ettől a tehertől. Akik pedig már visszafizették a Diákhitel2 -t, azok több év alatt adójóváírás formájában kaphatják vissza pénzüket. A hitel elengedésének köszönhetően több fiatal maradhat majd Magyarországon és sokan talán könnyebben térhetnek majd haza külföldről. Ezen túl megvizsgáljuk, hogy milyen arányban van lehetőség a tandíjat a Diákhitel2 felvétele nélkül, korábban önerőből befizető lediplomázott diákok kompenzációjára, adó-visszatérítés formájában.

Felszámoljuk a HÖK, a Hallgatói Önkormányzatok jelenlegi rendszerét, helyette a hallgatók alulról szerveződve hozhassanak létre új, hiteles érdekképviseletet!

................................
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.

 

komment

Fidesz: sikkasztásban elítélt bűnsegédet az értéktár bizottságba!

2017. május 14. 10:22 - BerkeczBalazs

Elképesztően szégyenletes, hogy a volt fideszes, hazaárulózó, fenyegetőző, sikkasztás bűntettében bűnsegédként elítélt Fodor Ibolyát javasolja a Pécsi Értéktár Bizottság új tagjává választani Páva Zsolt, Pécs polgármestere. Ezek után nem csak a volt fideszes elítélt, de Páva Zsolt sem méltó a pécsiek képviseletére.

Fodor Ibolya évek óta égeti az őt pozícióba emelő Fideszt és magát Pécs városát is, de Páva Zsolt és csapata képtelen levonni Fodor Ibolya eddigi méltatlan, önkormányzati képviselői tevékenységgel összeférhetetlen cselekedetei alapján a konzekvenciát, és 2015 óta nem indítottak ellene összeférhetetlenségi eljárást, sőt most a pécsi Fidesz újabb szintet lépett az erkölcsi posvány lefelé vezető, csúszós lépcsőjén.

A Pécsi Stop írta meg először a hírt: egy Páva Zsolt által jegyzett pécsi önkormányztai bizottsági előterjesztésben a fideszes polgármester a Pécsi Értéktár Bizottságba javasolja tagnak a botrányairól elhíresült, folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettében bűnsegédként egy év hat hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, korábban a közgyűlés Fidesz színeiben mandátumot szerzett Fodor Ibolyát.

Mint ismeretes, a Pécsi Értéktár Bizottságot azért hozták létre, hogy meghatározza, melyek "a leginkább megbecsülendő pécsi értékek". Egy ilyen bizottságba a pécsi civileket lehazaárulózó és az RTL riporterét lemajmozó, sikkasztás bűntettében bűnsegédként elítélt képviselőt javasolni egyenlő a politikai és emberi alkalmatlanság egyértelmű kinyilvánításával.

Páva Zsolt most már sokadszor bizonyította be, hogy teljességgel aklamatlan Pécs város vezetésére, de a teljességgel vállalhatatlan Fodor Ibolya közpozícióra jelölésével annak is tanúbizonyságát adta, hogy morálisan is nulla.

Az Együtt felszólítja Páva Zsoltot és Fodor Ibolyát is, hogy távozzon végre a közéletből az előterjesztést pedig azonnal vonja vissza a pécsi testület!
pava_fodor.png
(az eredeti képek forrása: RTL Klub)
-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/
komment

Így lehetetlenít el egy 77 éves asszonyt és családját az orbáni állam

2017. május 13. 14:43 - BerkeczBalazs

Piroska Illésné 39 éve él a pécsi levéltár egykori dolgozójaként egy állami lakásban, amit 23 éve próbál megvenni. Neki nem adják el, miközben egy helyettes államtitkár megvehetett már ugyanott egy lakást, viszont most azzal fenyegetik, hogy kiteszik onnan, ha ismét sajtóhoz fordul. Mindezt Pécs sétáló utcáján, Andy Vajna kaszinója mellett. Van kérdés? Nekem van.

piroska_illesne_1.png(kép forrása: RTL Klub) 

Piroska Illésné és családja 1994 óta próbálja megvenni azt a lakást, amit 1978 óta bérelnek a Levéltártól. Piroskáék eddig 29-szer adták be igényüket a lakásvásárlásra, de hiába próbálkoztak, mindig elutasították különböző indokokkal, például, hogy éppen összegzik az ingatlanokat, vagy nem kívánják értékesíteni, de olyan is volt, hogy azt jelezték a hivatalosságok, hogy kb. 3 hónapon belül értékesítésre kerülnek az ingatlanok.

Ugyanakkor - minden félrebeszélés és hivatali egymásra mutogatás ellenére - ugyanabban az épületben mégis elkelt egy lakás 2011-ben, a Fidesz kormány második évében, a vevő az a Dr. Garai Péter, aki 2011-ben a Türr István Képző és Kutató Intézet pécsi igazgatója volt, majd a Magyar Nemzeti Levéltár felügyeletét ellátó Emberi Erőforrások Minisztériuma Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára lett és jelenleg az Orbán-kormány uniós fejlesztések végrehajtásáért felelős helyettes államtitkáraUgye, micsoda véletlen?! 

Piroska Illésné és családja azonban nem hagyja annyiban a dolgot, nagyon aktívan leveleznek és intézkednek az ügyben (habár az idős asszony egészségét már nagyon megviselték az ügy körüli bonyodalmak), egy 2015 júliusában kelt levelükre a Miniszterelnökségről érkezett válaszlevél, amiben azt írják, hogy nem rendelkeznek elbírálási lehetőséggel, az ügyet továbbították a Magyar Nemzeti Levéltár felügyeletét ellátó Emberi Erőforrások Minisztériuma felé és "Miniszterelnök úr nevében az ügy rendezéséhez sok sikert, kitartást és minden jót" kívánnak Piroska Illésnének.

Talán ennek a lendületnek a megállítására 2015 karácsonyán ünnepekre, és több hétvégére lekapcsolták a villanyt az előlük elzárt villanyóránál, végül bírósági ítélet kellett hozzá, hogy legyen kulcsuk ahhoz a villanyóra szekrényhez, ahol a lekapcsolós "balesetek" történtek. 

Aztán egy újabb levélben 2016-ban még azt válaszolta a Magyar Nemzeti Levéltár az idős pécsi asszony lakásvásárlással kapcsolatos kérelmére, hogy a Levéltár se nem tulajdonosa, se nem kezelője a tárgyi ingatlannak, így nem tudnak neki segíteni, viszont 2017-re megváltozott a hangnem: elkezdődött Piroskáék kiüldözési procedúrája.

Először is azzal kezdte el nyomasztani a jogfolytonosan, 1978 óta lányával és később unokáival is egy háztartásban élő asszonyt a Levéltár, hogy szerintük nem jogszerűen lakik a családja vele a régóta megvásárolni kívánt lakásban, majd az ipari gázszolgáltatás árát és mikéntjét firtató Dr. Balla-Faredin Márk ügyvédi levelére válaszolva határozottan jelezte a kafkai és móriczi mélységekben működő apparatcsik, hogy szerintük az ügyben a nyilvánossághoz fordulni a jóhiszeműség és a tisztesség elvének megszegése lenne, így felmondási okként értelmezik az efféle, felelőtlen lépést.

ke_pernyo_foto_2017-05-13_13_14_04.png

Én ezen a ponton kérdezem Orbánt és az összes fideszes apparatcsikot, hogy szerintük ez a szint még a rákosista vörös vonal alatt vagy felett van-e?

Szintén szeretném tudni, hogy ki vetett szemet a fideszes haverok közül erre az utolsó még állami tulajdonú lakásra ebben a levéltári épületben? - hiszen Garai és Vajna érdekeltsége már bevásárolt ugyanitt.

Lehet, hogy a fideszes maffiaállam és katonái azt hiszik, hogy egy 77 éves asszonyt és családját ilyen módon meg lehet félemlíteni, de nagyon tévednek! 

Mi az Együttben sem hagyhatjuk, hogy bárkit megfélemlítsen ez a rákosista mélységekbe süllyedt orbáni gépezet. Mi nem félünk egyik fideszes kiskirálytól és lekötelezett katonától sem, továbbra is kimondjuk az igazságot, és küzdünk az igazságtalanságok ellen.

Nem hagyhatjuk azt sem, hogy a Fideszesek az elévülési időre hivatkozva megússzák, hogy éveken keresztül meglopták a magyar embereket! Kidolgozott javaslatunk van arra, hogyan számoltatjuk el a fideszes oligarchákat, Orbán Viktort és legszűkebb érdekkörét, amiért szervezetten rabolták ki hazánkat.

Kormányváltás után visszavesszük a törvénytelenül, illetve joggal való visszaéléssel szerzett vagyonokat, jóvátételi adót fizettetünk az oligarchákkal és kárenyhítést juttatunk a rezsim áldozatainak.

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

Tabáni kávézás: Bayer Zsoca megijedt

2017. május 10. 21:11 - BerkeczBalazs

Bayer Zsolt kedden meghívott "mindenkit, minden érintettet" egy kávéra május 15-én, délelőtt 11 órára a Tabáni Gösserbe, mert nem egyedül akarja elvinni a hazai közbeszéd áldatlan állapotáért a balhét. Jeleztem, hogy én is ott leszek. Bayer erre beijedt, és azt üzente blogján, nem örül annak, hogy én is megyek, sőt nem is hívott. Itt a válaszom erre Orbán kis kegyencének, Zsocának.

bayer_beijedt_1.png

Április 12-én még ezt üzente teli szájjal Bayer Hont Andrásnak és nekem:

„Drága hőscincér arcú Bandi, semmi Buda környéki fotel, egyenesen Buda kellős közepe, gyere, rendezzük le, hozhatod a Berkecz Balázst is, ha duhaj, nábobos jókedvem épp engedi, még lábujjhegyre pipiskedve, összekapaszkodva a seggemet is kinyalhatjátok.”

Néhány hét hallgatás után most itt van Bayer legfrissebb üzenete a keddi, mindenkinek szóló kávémeghívás után:

"Örülök, hogy Gulyás Márton igent mondott, így már van értelme a dolognak. Annak kevésbé örülök, hogy Berkecz bejelentkezett, őt a kutya sem hívta, de hát, van ilyen típus, akit soha, egyetlen házibuliba meg nem hívtak, mégis mindig megjelent, és mindjárt a zenét is elkezdte keverni. Sebaj, remélhetőleg nem hozza a fütyülőjét, ugyanis most beszélgetésre készülünk.

Akkor a megbeszéltek szerint, várok mindenkit hétfőn, a megbeszélt helyen. És a Gösser is szívesen lát bennünket."

És itt van az erre írt válaszom:

Drága Zsoca! Tekintettel arra, hogy gyáván kussolsz a nagyszájúskodásod óta, eredetileg azt gondoltam, adok egy esélyt neked, hogy személyesen tisztázzuk azt a helyszínt és időpontot, amire a kényesebb gyomrú Hont kolléga is el tud jönni. De látom megijedtél. Ne aggódj, csak beszélgetni megyek. Tudom, ennek sem örülsz, de a legcsekélyebb szándékom sem volt örömet szerezni neked.

 ke_pernyo_foto_2017-05-10_21_02_33.png

 

komment

Feljelentem Bayer Zsoltot

2017. május 08. 07:32 - BerkeczBalazs

Orbán kegyence nem fenyegethet senkit veréssel, főleg nem nyilvánosan, főleg nem egy közösséget. Feljelentem Bayer Zsoltot közösség elleni uszítás bűncselekmény elkövetése miatt. Egyúttal felszólítom az Orbán-kormányt, hogy teremtsék meg annak lehetőségét, hogy haladéktalanul visszavonható legyen a Bayer Zsolt nevű rasszista, xenofób, gyűlöletgyáros firkásznak adományozott Magyar Érdemrend lovagkeresztje.

feljelentem.png(kép forrása: index.hu)

Bayer Zsolt néhány hete még arról írt nyilvánosan, hogy hamarosan megtapasztaljuk, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni, mert hogy ő és a haverjai is nagyon dühösek már. Bayer megfenyegette azokat a felelős polgárokat, akiknek herótja van attól, hogy Orbán és maffiája határtalan arcátlansággal és gátlástalansággal lopja szét az országot, tesz tönkre mindent, miközben a haverokkal olyan média egyeduralmat és gazdasági háttérhatalmat harácsoltak össze, amelyet gyengébb banánköztársaságokban is csak szemlesütve merne vállalni bárki.

Néhány hete civil szervezetek vezetői és munkatársai tiltakoztak a civil törvény ellen a Parlamentben az Igazságügyi Bizottság ülésén, erre reagálva Bayer egy rádióműsorban nyilvánosan adta ki az ukázt: "ha még egyszer ezek vagy ilyennek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön. (...) Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat."

Bayer Zsolt a miniszterelnök barátja, Orbán és Fidesz legtorzabb gondolatainak szócsöve, akinek szavait isszák a legelvetemültebb fideszesek, akikre hatással van az a sok ártó szándékú ostobaság, amit hallanak. Bayer Zsolt bűncselekményt követett el, amikor ellenzéki civilek elleni véres fellépésre buzdította hallgatóságát, és ez nem maradhat következmények nélkül, ezért ma feljelentem őt közösség elleni uszítás bűncselekmény elkövetése miatt.

Egyúttal felszólítom az Orbán-kormányt, hogy teremtsék meg annak lehetőségét, hogy haladéktalanul visszavonható legyen a Bayer Zsolt nevű rasszista, xenofób, gyűlöletgyáros firkásznak adományozott Magyar Érdemrend lovagkeresztje.

UPDATE: üzentem Bayernek!

Bayer Zsolt egy hónapja üzent Hont Andrásnak és nekem, miszerint ha "duhaj, nábobos jókedve épp engedi", akkor lerendezhetjük vele az ügyünket. Mindketten állunk elébe Bayer meghívásának, de azóta valahogy nem akar megérkezni a helyszín és időpont javaslat Zsocától. Ma a blogos felületén üzentem neki, hátha ettől kap egy kis lendületet:

"Drága Zsoca!
Legutóbb azzal hősködtél, hogy lerendezed az ügyet Hont Andrással és velem, de azóta eltelt közel egy hónap és semmi válasz, csak újabb szereplőkbe kötöttél bele. Mondasz végre egy címet és időpontot, amikor lerendezzük végre ezt a kis ügyet? Ne légy megint olyan gyáva pöcs, mint legutóbb Pécsett, és hozd majd el a keresztedet is, mert bunkót saját lovagkeresztje társaságában még élőben nem láttam.
Üdv,
Berkecz Balázs"

ke_pernyo_foto_2017-05-09_7_50_31.png
UPDATE2: kávézásra hívott "mindenkit, minden érintettet" Bayer

Ma végül Bayer meghívott "mindenkit, minden érintettet" egy kávéra, jövő hétfőn, azaz május 15-én, délelőtt, 11 órakor, a Tabáni Gösserbe. Én megyek, remélem Hont András, Szél Bernadett, Dojcsák Dalma, Szeles András és minden más érintett is ott lesz.

(Úgy tűnik, hogy használt neki a mai üzenetem, ugyanis Zsoca egy hónapja üzent Hont Andrásnak és nekem, miszerint ha "duhaj, nábobos jókedve épp engedi", akkor lerendezhetjük vele az ügyünket. Mindketten állunk elébe Bayer meghívásának, de azóta valahogy nem akart megérkezni a helyszín és időpont javaslat. Erre most jött a kávézós invit "mindenkinek". Jaj, de szép ez...)

................................
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.
komment

Áder ezt nem rakja zsebre! (videó)

2017. május 07. 14:27 - BerkeczBalazs

Áder János a Lex CEU aláírásával végleg bebizonyította, hogy nem képes arra, hogy fontos alkotmányossági kérdésekben ne a Fidesz álláspontját érvényesítse. Áder Jánost nem érdekli az, amit az Alaptörvény és a demokrácia elvei előírnak. Áder viselkedése - még egy gyerek számára is nyilvánvaló módon -  minősíti azt az emberi, erkölcsi és politikai posványt, amelyből Orbánék rendszert csináltak. Itt az én nyílt levélként megfogalmazott üzenetem is, amit Áder nem rak zsebre. 

nyilt_level_adernek.png

Áder Jánosnak, a nem létező köztársaság első számú orbáni káderének!

Tisztelt Áder Úr!

Először is a tisztelt szót vegye egyszerű formaságnak, én nem tisztelem már Önt egy fikarcnyit sem, erről olvashat bővebben az alábbiakban is.

Kósa Lajos azt találta hazudni az Ön személye kapcsán, hogy: "Áder János képes arra, hogy fontos alkotmányossági kérdésekben ne a Fidesz álláspontját érvényesítse, hanem azt, amit az Alkotmány és a demokrácia elvei előírnak."

Ön viszont a Lex CEU aláírásával végleg bebizonyította, hogy nem képes arra, hogy fontos alkotmányossági kérdésekben ne a Fidesz álláspontját érvényesítse, pedig a köztársasági elnöknek az Alaptörvény szerint a nemzet egységét kellene kifejeznie, aki őrködik az államszervezet demokratikus működése felett, de Ön nyilvánvalóan nem ezt teszi.

Feltételezem, hogy a már nem létező köztársaság elnökeként vette arra a fáradtságot, hogy egyszer legalább elolvassa Magyarország Alaptörvényét. Ha így van, akkor az Alaptörvény szövege szerint az elmúlt öt évben mikor igyekezett kifejezni a nemzet valódi egységét, és mikor őrködött az államszervezet valóban demokratikus működése felett?

Drága Áder úr, mikor szólalt meg egyetlen ügyben is határozottan akkor, amikor a Fidesz a hazai demokráciát tiporta és a közvagyont lopta szét? 

Bocsánatot kért-e Ön azért, mert egy - az embereket méltóságában megsértő, Magyarország Alaptörvényével nem összeegyeztethető tevékenységet folytató - Bayer-féle rasszista, xenofób, gyűlöletgyáros miként kaphatott állami kitüntetést Magyarországon?

Bocsánatot kért-e a Lex CEU-ért, vagy bármelyik más szégyenért, amit Ön és elvtársai elkövettek?

Ön a hallgatásával és aláírásaival asszisztált ahhoz, hogy elvtársai Orbánisztánná változtassák Magyarországot. Haverjához, Orbán Viktorhoz hasonlóan valójában Ön is magasról tesz a demokráciára.

Áder úr, Ön és a többi fideszes káder felelősek azért, hogy az Orbán-klán ilyen társadalmi viszonyok közé taszíthatott valamennyiünket és a gyermekeink holnapját.

Tudja Áder úr, én arról a fajta kapzsiságról és igen egyszerűen átlátható szimpla emberi és politikainak nevezett törzsi érdekek mentén működő aljasságról beszélek, ami alapján az Orbán-klán gátlástalanul írhatott át minden jogszabályt kizárólag a saját érdekeiknek megfelelően, és így szó nélkül el lehet lopni a nyugdíjkasszát, a magyar földet, a dohányárusítás jogát, a befizetett adóforintokat valamint az unió euró milliárdjait… Áder úr minden egyes törvény aláírásával asszisztált ehhez, igazi fideszes káderként.

Ráadásul emellé az Ön elvtársai határtalan arcátlansággal és gátlástalansággal olyan média egyeduralmat és gazdasági háttérhatalmat harácsoltak össze, amelyet gyengébb banánköztársaságokban csak szemlesütve merne vállalni bárki. És ehhez az olyanok, mint Ön még tapsoltak is.

Drága, rengeteg közpénzt feleslegesen felemésztő Áder János, szerintem Ön nem államfő, hanem egy káder, aki azt teszi, amit a fideszes pártközpontból Orbán üzen neki. Ön a maffiaállam része, aki méltatlan bármilyen közfunkcióra, nem csak köztársasági elnöknek, ezért azonnal takarodnia kell a közéletből!

Áder úr, Önnek nincs lelkiismerete, de ha mégis lenne, akkor jelzem, hogy nekünk az Együttben kidolgozott javaslatunk van arra, hogyan számoltatjuk el a fideszes oligarchákat, Orbán Viktort és legszűkebb érdekkörét, amiért szervezetten rabolták ki hazánkat.

Kormányváltás után visszavesszük a törvénytelenül, illetve joggal való visszaéléssel szerzett vagyonokat, jóvátételi adót fizettetünk az oligarchákkal és kárenyhítést juttatunk a rezsim áldozatainak.

A rezsim kádereinek pedig felelniük kell mindazokért a bűnökért, amelyeket elkövettek. Csak tájékoztatásul jelzem, hogy a fideszes lopás törvényessé tételéért Ön is rajta van a bűnösök listáján!

Régen elmúlt tisztelettel,

Berkecz Balázs

az Együtt alelnöke

Mint ismert, az Együtt május 8-án a Kossuth térre rendezvényt jelentett be Áder János beiktatása alkalmából azzal a céllal, hogy a Parlamentben is hallható módon beszédet mondhasson és üzenhessen bárki a köztársasági elnöknek, Orbán Viktornak és a Fidesznek.

A te hangodtól is zeng majd az Országház, ha felveszel egy rövid, egy-két perces üzenetet, és elküldöd nekünk: hello@egyuttpart.hu
Ha van kedved egy közös élményhez, találkozunk május 8., hétfő, 13:00-kor a Parlament déli kapujánál a Kossuth téren.

Hívd meg barátaidat, ismerőseidet, hogy minél többen küldjenek hangüzenetet!
Itt találod az eseményt:
https://www.facebook.com/events/747370922054719/

UPDATE: megüzentük Ádernek!

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

Ilyen a cselekvő ellenzék

2017. május 03. 07:22 - BerkeczBalazs

Orbán Viktor legnagyobb barátja a tétlenség és az apátia, legnagyobb ellensége pedig a cselekvés és a kitartás. Csak akkor nézhetünk bele tiszta lelkiismerettel a tükörbe reggelente, ha úgy indulunk el munkába, aznap is mindent meg fogunk tenni az igazságért, magunkért, azokért az emberekért, akiket képviselünk. Nekünk, akiket Orbán Viktor ki akar rekeszteni a nemzetből, csakis a cselekvés maradt: a cselekvés ad nekünk tartást és erőt.

cselekvo_ellenzek.png

Aktívnak lenni azt jelenti, hogy kiállunk önmagunkért, hogy nem fogadjuk el megváltoztathatatlannak a jelent. Aktívnak lenni azt jelenti, hogy nemcsak kritizáljuk a körülöttünk lévő világot, hanem teszünk is egy olyan világért, amiben hiszünk, amilyenben élni szeretnénk.

Az Együtt aktív, sőt, az Együtt maga a cselekvő ellenzék pártja. Országszerte aktívan küzdünk a korrupció, az igazságtalanságok és az elnyomás ellen, a szabadságunkért, hazánkért. Bátran kiállunk az elnyomó hatalommal és tisztességtelen propagandagépezetével szemben: ha kell, sípokkal; ha kell, a jog eszközével; ha kell, szakmai érvekkel; ha kell, ellenállással küzdünk a szabadságunkért.

Az Együtt Juhász Péterrel, Baranyi Krisztinával, Szigetvári Viktorral, Szelényi Zsuzsannával, Hajdu Nórával, Ferjancsics Lászlóval, Hugyecz Zoltánnal, Lővei Csabával, Bod Tamással, Szabó Szabolccsal, Molnár Tiborral, Pintér Lóránttal és Kerepesi Tiborral az élén bizonyította be, hogy nem kell megváltoztathatatlannak vagy leválthatatlannak elfogadnunk Orbán Viktor rendszerét. Bebizonyítottuk, hogy cselekvéssel és kitartással igenis ellenzékben is lehet eredményeket elérni. 

Nem várunk arra, hogy majd a hatóság, az önkormányzat, vagy másvalakik megoldják helyettünk a problémákat, és megvívják helyettünk a küzdelmeket. Ha cselekszünk, eredményt, sikert érhetünk el, és a változás és a győzelem részesei lehetünk. Mert Magyarországot csakis mi változtathatjuk meg.

Az elmúlt években az Együtt lépett fel a legradikálisabban és legkeményebben az Orbán-rezsim visszaélései és korrupciós ügyei ellen, a demokráciáért, szabadságért.

A Rogánt levadászó Juhász Pétert ma már szinte senkinek nem kell bemutatni Magyarországon, ahogyan az Orbánt és strómanjait rendre sokkoló Szigetvári Viktort sem, de Baranyi Krisztinát - aki rövid időn belül elérte, hogy a kormány Budapesten felszámolja a környezetünkre és az egészségünkre évtizedek óta veszélyt jelentő Illatos úti mérgeket, emellett elérte azt is, hogy megállítsák a Tisza további szennyezését - is sokan ismerhetik már, mint az Együtt egyik legkérlelhetetlenebb harcosát.

Az Együtt az a párt, akinek vidéki politikusai is a legnagyobb elánnal küzdenek egy normális Magyarországért. Korábban már írtam az ellenzéki harcosok vidéki klubjának krémjéről, de most kiegészítem még néhány névvel és a hozzájuk kapcsolódó akcióval a korábbi listát:

Fejes Györgyi egyedüli ellenzékiként küzd a Tápió és Galga vidéke elfelejtett gondjainak képviseletéért, kemény hangvételű blogot ír, ahol kendőzetlenül számol be a fideszes bűnözők viselt dolgairól.

Szigetszentmiklóson a Bucka-városrész lakóinak lakókörnyezeti problémái évek óta megoldatlanok, amik megnehezítik életüket. Benkovits Cecília, az Együtt politikusa igazi cselekvő ellenzékiként az önkormányzatban bizottsági tagként felvállalja e városrész megoldatlan problémáinak képviseletét, síkra száll bármilyen fórumon érdekeik érvényesítéséért. Emellett karitatív tevékenységet végez a mélyszegénységben élők megsegítésére.

Gombkötő Róbert, az Együtt kerepesi önkormányzati képviselője a településre tervezett szemétégető, valamint a Szilasliget-Nagyrét beépítése ellen küzd. Véleménye szerint meg kell értetni a többi önkormányzati képviselővel, hogy ilyen súlyú ügyekben nem dönthetnek a kerepesiek megkérdezése nélkül, nem építhetnek enélkül szemétégetőt a szomszédba, nem építhetnek be csak úgy egy a közösség által kedvelt zöldterületet. Nem születhet meg egyetlen döntés sem rólunk, nélkülünk, az akaratunk ellen.

Jenei Zsanett fiatalként, nőként küzd azért, hogy Magyarország egy jobb hely legyen mindannyiunknak és levetkőzzük az egész országot béklyóba kötő provincionalizmust, és visszaverjük a fideszes helyi kiskirályok túlhatalmát. Jenei Zsanett igazi bátor, cselekvő politikusként viselkedett, amikor mohácsiként tiltakozott a busójáráson történt női bántalmazás, szexuális erőszak miatt.

Juhász Béla sződligeti polgármester egyetlen egyszer sem hagyta magát, és szembeszállt a Fidesz helyi embereivel. Az ott élők eddig mindig jutalmazták bátorságát és kitartását: minden alkalommal őt választották meg polgármesternek. Juhász Bélának most naponta kell szembenéznie a Fidesz helyi, kinevezett kiskirályaival, akik mindenféle tisztességtelen eszközt bevetnek a polgármesterrel szemben, ha már tisztességes versenyben nem tudták őt legyőzni.

Teket Melinda, az Együtt fiatal bajai politikusa kemény támadásokat állt ki 2013-ban a helyi időközi önkormányzati választások alkalmával. A Fidesz mindent bevetett magasra fejlesztett megfélemlítési és gyűlöletkampányában: Teket Melindát autóval követték ismeretlenek az utcákon, választók tömegeit vezették félre és félemlítették meg álhírekkel, illetve fenyegetésekkel. Végül kiderült, hogy a Fidesz egy körzetben így is elcsalta a választásokat. Teket Melinda állta a sarat, bátran végigcsinálta a kampányt, és ma is önkormányzati képviselő a városban. 

Vargha Nóra fóti önkormányzati képviselő csak idén csatlakozott az Együtthöz, mert mostantól egy cselekvő pártban akar politizálni. Ő az, aki kinyomozta a helyi önkormányzat Hungária Értékpapírhoz került pénzeit. Kitartó munkájának meg lett az eredménye, az önkormányzat nem titkolózhatott tovább. Vargha Nóra nem ijedt meg a helyi fideszes kiskirályok fenyegetéseitől sem, folytatja a tényfeltáró munkát, s eközben folyamatosan településfejlesztési javaslatokkal bombázza az önkormányzatot.

Varga Tamás az Együtt szombathelyi politikusa, aki szerint ha igazságtalanságban van részünk, nem maradhatunk csendben. Ha egy egész közösséget ér igazságtalanság, akkor pedig cselekednünk is kell. Nem várhatunk a másikra, hogy majd ő lép, majd ő tiltakozik helyettünk; nem várhatunk másvalakikre, hogy ők majd szólnak értünk is. Ez a hatalom csakis az erőből ért, márpedig a közösségtől, a közös kiállástól nincs nagyobb ereje semminek és senkinek sem. Ezért álltunk ki Szombathelyen a Jordán Tamást, illetve a városi színházat ért igazságtalanság ellen pártszimpátiától függetlenül, és közösen el is értük, amit akartunk: a hatalom, ha időszakosan is, de visszakozott a színházigazgató leváltásától.

Mi az Együttben cselekszünk a hazánkért, cselekszünk mindazokért, akik a saját erejükből nem mernek vagy nem tudnak cselekedni. Cselekszünk azért is, hogy kinyissuk Magyarországot a tisztességes élet előtt: mindenki előtt kinyitjuk a felemelkedés, az előrelépés útját. A cselekvésből változás, a változásból együttműködés és egy jobb, igazságosabb Magyarország lesz.

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment