Előrehozott választásra gyúr a Fidesz?

2016. szeptember 23. 10:03 - BerkeczBalazs

Országszerte zajlanak a fideszes hazudozás kvintesszenciáját újra és újra feltáró kvótafórumok. Kubatov Gábor keszthelyi lakossági fórumára bejutott az egyik aktivistánk is, aki hangfelvételt is készített a Fidesz alelnökének és kampánygurujának előadásáról. Érdekes módon a Kubatov-listák atyja a közel egy órás műsorának felében nem a betelepítési kvótáról beszélt, hanem arról, hogy milyen nagyszerű is a Fidesz és az, ahogyan megmenették Magyarországot a komcsiktól és mennyire fontos megerősíteni Orbánt és csapatát ebben a munkában. Tényleg előrehozott választásra gyúr a Fidesz?
kubatov_keszthely.png
Kubatov Gábor és Manninger Jenő Keszthelyen
Kubatov haknija a Balaton Színházban zajlott, aminek bejáratánál Molnár Tibor, a keszthelyi kikötő-botrány kirobbantója és az Együtt aktivistái egy kis performansszal várták a rendezvényre érkező nagyjából 60 fős közönséget. A főként az idősebb generációt vonzó fórum közönségét Orbán egyik beszédéről készült hangfelvétellel fogadta a kis csapatunk, de ennek ellenére nem látszott a kitörő öröm az arcokon, amikor azt hallhatták a Kubatov főnökétől, hogy "számunkra az iszlám világból érkezett emberek nem fenyegetést jelentenek, hanem egy magas civilizáció képviselőiként üdvözöljük őket, és nem szégyellünk időnként tanulni sem tőlük."

Kubatov beszéde viszont eltért Orbán korábbi mondandójától, hiszen a rezsimet méltató félórás pofátlan hazudozás és téves következtetés-cunami után (az egyik kedvencem az a rész, amikor a Fidesz alelnöke arról beszél, hogy már az is az ő kormányzásuk sikere, hogy Kazincbarcikán a GE üzemébe úgy kellett "összehorgászni" az embereket) azért előkerül a fiókból a goebbelsi aljasságrepertoár is, és Kubatov nem egy magas civilizáció képviselőiként üdvözölné az iszlám világból érkezőket, hanem lényegében potenciális terroristának láttatja a menekülteket, apokalipszis víziójának felvezetéseként fel is sorolta az összes terrortámadást, ami az elmúlt években történt Európában.

Kubatov attól is tart, hogy a melegházasság után a többnejűség is legálissá válhat az EU több országában, de keleties sztereotípiákat überelő módon Keszthelyen is elmondta: ő nem gyönyörű lányainak jövőjéért aggódik, mert őket úgy is feleségül veszi majd valaki, hanem fia jövőjéért harcol, ő érte tényleg megtesz mindent.

"Majd mi megmondjuk, hogy kivel akarunk élni!" - zárta a fórumot Kubatov, de arról nem beszélt, hogy eddig 18 ezer gazdasági bevándorló jutott örökös letelepedési engedélyhez a Fidesz kötvény-bizniszén keresztül, amelynek részletei finoman szólva sem voltak egyeztetve a hazai lakossággal sem az Európai Unióval.

Kubatov beszédének lényege viszont nem a kvóta-kérdés volt. Az alább meghallgatható hangfelvétel tanúsága szerint a Fidesz alelnöke egy általános megerősítést vár saját pártjának, ami nem is csak a menekültekkel kapcsolatos xenofób hazudozásra adott hülye választ jelenti, hanem sokkal inkább a Fidesz megerősítését. Jogosan merül fel a kérdés: tényleg egy előrehozott választásra gyúr a Fidesz?

komment

Ezt olvassa el, mielőtt kvótafórumra megy

2016. szeptember 21. 07:51 - BerkeczBalazs

Azt hitte, hogy Orbán jól elzavarja a gazdasági bevándorlókat? Dehogyis! A migráció veszélyeiről szóló rémtörténetekkel és aljas gyűlölettel kampányoló Fideszes brancs összehozta a világ egyik legnépszerűbb uniós tartózkodási engedély bizniszét, és eddig több ezer állami letelepedési kötvényt értékesített, amelyek értékét 5 év múlva vissza kell csengetni a többségében ázsiai és afrikai bevándorlóknak. Tudta?

Ha nem tudta, akkor tájékozódjon, ugyanis az Orbán-kormány 2012-ben, még a keleti nyitás jegyében módosította a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról 2007. évi II. törvényt, létrehozva ezzel a letelepedési államkötvény intézményét. Korábban anyagi helyzettől függetlenül három év folyamatos magyarországi tartózkodás volt a letelepedési engedély előfeltétele, de a fideszes törvénymódosítás révén 300 ezer euró (kb. 93 millió forint) öt éves hazai parkoltatása árán élethosszig tartó tartózkodási engedélyt szerezhet a tehetős gazdasági bevándorló magának és a családjának.

Az alábbi tényközlő, de kissé könyvtárszagú videót az egyik idegenrendészeti ügyintézéssel foglalkozó cég vezető képviselője tette közzé. A filmecskéből megtudhatjuk, hogy milyen egyszerű és nagyszerű is ez a letelepedési program.

De van itt egy sokkal színesebb, szagosabb videó is, ahol a szíves érdeklődőknek elmondják, hogy a magyarországi letelepedési államkötvény ma a legjobb ajánlat Európában.

Elérhető már olyan reklámfilm is, amiből megtudhatjuk, hogy milyenek azok az elégedett ügyfelek, akik a letelepedési kötvény vásárlása révén már nálunk üzletelnek. Nem akarom ezt az ultrarövidfilmet elszpojlerezni, de a bemutatott képek tanúsága szerint nagyon boldogok és elégedettek ezek a fideszes törvénymódosítás révén érkezett bangladesi és indiai bevándorlók.

Sőt, a Magyar Nemzet értesülései szerint a letelepedési kötvényeket forgalmazó cégek, illetve a velük szerződésben álló ügynökségek azzal reklámozzák a kötvényeket, hogy melléjük a vásárlók magyar útlevelet is kapnak majd. Van is itt egy videó, amiben egy Encubate nevű kanadai cég munkatársa azt magyarázza el, hogy jelenleg Magyarországon a letelepedési engedély megszerzése után 8 évvel igényelhető állampolgárság, de szerinte ez a 8 év hamarosan 5 évre csökken, és a kötelező magyar nyelvvizsga intézménye is megszűnik. 

Kormányzati Tájékoztatási Központ pedig máris mindenkit perrel fenyeget, aki azt állítja, hogy a kormány lazítana az állampolgárság megszerzésének feltételein. Mindeközben Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke pedig úgy nyilatkozott a HírTV-nek, hogy „Nem foglalkoztunk ennek az ügynek a részleteivel, amint van konkrét információm, tájékoztatom önöket”. A csatorna a Terrorelhárítási Központ főigazgatója is igyekezett szóra bírni annak kapcsán, hogy miként vásárolhatott jogerősen elítélt fehérgalléros bűnöző, konkrétan egy orosz adócsaló letelepedési kötvényt, de a TEK egyik szorgos őre lecsapott a riporternőre. Ugye, milyen európai?!

Én csak azt kérem, hogy amikor rasszista és xenofób hülyeségekkel próbálják fideszes politikusok traktálni a kvótafórumos közönséget, akkor legyen ott minden alkalommal valaki, aki megkérdezi a kormánypárti haljakendet arról, hogy a kereszténységet fennen hirdető Fidesz szerint miért ér kevesebbet egy háború elől menekülő szegény ember élete, mint azé az emberé, aki megteheti, hogy egy pénzért megváltható letelepedési engedély fejében 93 milliót kölcsönöz 5 évre a magyar államnak?

De ezért ne menjenek el ezekre a fórumokra, mert ez az egész népszavazásos cirkusz plakátostul, fórumostul nem szól másról, mint hogy eltereljék a figyelmet a maffia-kormány lopásairól.

Mi az Együttben úgy gondoljuk, hogy az Orbán-kormány ostoba, Európa-ellenes és méreg drága népszavazása helyett a működésképtelenség határára sodródott egészségügy rendbetételére van szükség.

Az Együtt beint Orbán Viktor politikájának! Nem stadionokra, nem budapesti nyári olimpiára, nem Paks2-re, nem gyűlöletkeltő kampányokra és nem fölösleges népszavazásra van szükség, hanem 120 milliárd forint pluszforrásra az egészségügyben.

 

 

---------------------

A Bayer kitüntetésének visszavonását követelő petíciót itt tudod aláírni:
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.

 

 

 

 

komment

Lázár bayeri és goebbelsi mélységekben

2016. szeptember 19. 15:57 - BerkeczBalazs

A múlt héten Kövér "köteles" László és jászberényi polgármester elvtársa vette elő a cigánykártyát, most pedig Lázár János. Igazi rasszista tempót nyomnak ezek a fideszesek, de nézzük a részleteket.

lazar_bayeri_melysegben.png

Az index.hu beszámolója szerint Kövér László házelnök és Pócs János fideszes képviselő ment el egy gyűlölethaknira Jászberénybe, ahol a város fideszes polgármestere annyira átvette Kövér köteles tempóját, hogy Szabó Tamás a „roma polgártársainkhoz” is szólt pár szót, akiknek igyekezett elmagyarázni: szerinte a romáknak be kell látniuk, hogy minden segítség véges, és ha a migránsokat betelepítik, és segélyt kell nekik adni, innen vonjuk el az erőt. A polgármester lényegében kérte a romákat, győzzék meg egymást, hogy a migránsok eljövetele nekik kevesebb segélyt jelent.

A Fideszben felettébb népszerű gyűlöletgyáros Bayert lelkesen kitüntető Lázár János pedig az ország keleti szélén, Nagyéren tartott fórumot, ahol bayeri mélységekben láttatta a hazai helyzetet, amikor ezt találta mondani: 

„Migránsok százezrei jöhetnek Magyarországra, akikkel nem tudni, hogyan tudnánk együtt élni. – Hiszen 600 éve élünk együtt cigányokkal, akiknek nem tudtuk megoldani a problémáit."

Nos, ez az a pont, amikor azt kell írjam: Lázár, Kövér, Pócs és Szabó kicsit sem különb annál a pojácánál, aki méltatlanul is minden józan gondolkodású ember szerint felháborító módon kapott lovagkeresztet néhány héttel ezelőtt.

Mi az Együttben úgy gondoljuk, hogy a magyarországi cigányság problémáját Magyarország azért nem tudja kezelni, mert az elmúlt 25 évben egyetlen kormány sem indított érdemi, valós, szakmailag megalapozott, politikailag valóban eltökélt programot a cigányság felzárkóztatására. Az elmúlt 25 évben éppen a Lázár János-féle politikai felfogás miatt nem sikerült integrálni a hazai cigányságot, amely a felzárkózás ügyét a "cigányság problémájának" tekinti, nem pedig nemzeti ügynek.

Az elmúlt 25 évben mindegyik kormány álszent módon csak cselekvést, szolidaritást és empátiát színlelt a magyarországi cigányság iránt, miközben saját politikai céljaikra használták fel a közösséget és az integráció ügyét saját díszcigány politikusaik támogatásával. Ennek az álszent politikának pedig az éllovasa a Fidesz gyűlöletkeltő kormánya, melynek egyik vezetője éppen Lázár János.

Ráadásul Lázár János logikájából, miszerint azért nem szabad Magyarországnak menekülteket befogadni, mert a hazai cigányság problémáját sem tudjuk megoldani az következik, hogy 600 évvel ezelőtt a cigányságot sem kellett volna Magyarországnak befogadnia. Ezzel pedig Lázár János, a magyar kormány egyik legbefolyásosabb vezetője útszéli stílusban silányítja cigány honfitársainkat másodrangú állampolgárrá, és a 600 éve velünk élő közösség egészétől tagadja meg a jogot, hogy a magyar nemzet részeként tekintsen önmagára.

Lázár János gyűlöletkeltése a magyar történelem legsötétebb korszakait idézi. Cinizmusa és elszólása miatt erkölcsileg méltatlanná vált pozíciójához, a kormány tehetetlenségének és inkompetenciájának beismerésével pedig mind neki, mind Orbán Viktornak távoznia kell hivatalából.

Persze nem vagyok naiv, Orbán, Lázár és Kövér sem fog eltakarodni.

Viszont ez úton is kérdezném a velem időnként levelező Lázár Jánost:

János, szerintetek mennyire fognak nektek megkegyelmezni az általatok teljesen elszegényített és megalázott a tömegek, miután ebben a gyűlölettel teleplakátolt országban folyamatosan goebbelsi aljassággal hergelitek őket, és Bayer kitüntetésével teszitek teljesen elfogadhatóvá az erőszakot?

Mi az Együttben elítéljük az erőszakot, de soha nem fogjuk elfelejteni a bűneiteket, és megőrizzük a bizonyítékokat mindaddig, amíg egy független ügyészség és bíróság végig nem tudja venni a mocskos ügyeiteket.

 

(a Lázár Jánost ábrázoló fotó forrása: index.hu)

---------------------

A Bayer kitüntetésének visszavonását követelő petíciót itt tudod aláírni:
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.
komment

Önkormányzat vagy prefektúra?

2016. szeptember 17. 10:54 - BerkeczBalazs

Visszajönnek a községi és városi tanácsok? Avagy lesznek-e kormányzati főispánok a közvetlenül választott önkormányzati vezetők helyett? Egyáltalán mi végre is vannak a hazai önkormányzatok? - Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ az LMP, a Jobbik, a Fidesz, az MSZP és az Együtt politikusai valamint az MTA, a TÖOSZ, a PTE és a Faluszövetség szakértői az Együtt és a Váradi András Alapítvány önkormányzati konferenciáján.

onkorm.png

A magyar önkormányzati rendszer végveszélyben van. Az 1990-ben kialakított, és a következő két évtizedben kisebb mértékben alakítgatott struktúra a kezdetektől benne lévő ellentmondások miatt 2010-re már súlyos válságtüneteket mutatott. Ezt a második Orbán-kormány – mint számos más területen – jól ismerte fel, majd a kétharmados többségével élve a lehető legrosszabb választ adta.  Az önkormányzatokat kiüresítették, intézményeiket, hatásköreiket, vagyonukat elvették. Ez a folyamat nem állt meg, és nyilvánvalóan csak hatalmi megfontolás kérdése, hogy eljuthat-e az önkormányzatiság megszüntetéséhez.

Az önkormányzatok mozgásterének folyamatos és határozott lekorlátozása, és túlszabályozása zajlik. Így történhet meg, hogy a Magyar Államkincstár munkatársai az önkormányzati pénzügyeseket több helyen informálisan már arról tájékoztatták, hogy 2017 január 1-től átkerül az önkormányzatok számlavezetése is az államkincstárhoz, miközben az önkormányzati szférában egyfajta állami spiclirendszerként is funkcionáló ASP rendszert kötelezően bevezető törvénymódosítás is átment a közelmúltban a parlamenten.

Mindez azt jelenti, hogy az önkormányzatok bankszámlái elkerülnek a kereskedelmi bankoktól, feltehetőleg egy rakás önkormányzati hitel azonnali visszafizetési kötelezettsége élesedik, hiszen a hitel egyik feltétele gyakran a hitelező banknál történő számlavezetés, ezzel együtt megszűnik az éven belüli folyószámla hitel igénybevételének lehetősége is, és ezzel nagyon sok alulfinanszírozott és vagy alacsony adóbevétellel rendelkező önkormányzat kerül lehetetlenül kiszolgáltatott helyzetbe.

Az is egy fontos kérdés, hogy mi történik azzal a kevéske jobb helyzetben lévő önkormányzattal, akiknek jelentős megtakarítása van, hiszen a kereskedelmi bankszektorból az államiba való átrántással ezeket a pénzeket is elnyeli majd a Magyar Államkincstár (felteszem, ezért történik az egész banki lenyúlás). 

Ahogy Baranyi Krisztina, az Együtt ferencvárosi önkormányzati képviselője is elmondta a konferencián: a Fidesz 2010 óta fokozatosan, de biztos léptekkel és kitérők nélkül halad azon az úton, amely a magyar önkormányzati rendszer kiüresítéséhez vezetett. Mára nagyjából célhoz is ért, a helyhatóságok gyakorlatilag csak dísznek vannak Magyarországon. Ha nem fordulunk vissza, a folyamat hatáskör nélküli látszat-önkormányzatokhoz, kádertemetőkhöz vezet.

Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke úgy fogalmazott a konferencián, hogy miközben az önkormányzati rendszer igényelte a reformot, az Orbán-kormánynak sikerült a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntenie. A helyi önállóság pusztán politikai célú megőrzése csak látszateredmény, hiszen közben a helyi önkormányzati rendszer kiüresedett, az önkormányzatok közfunkciókban betöltött szerepe, költségvetésből való részesedése és mérete, szervezeti kapacitásai teljesen leépültek.

Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere szerint kiherélték az önkormányzatiságot, és teljesen úgy érzi, hogy az önkormányzatok csak egy kavicsok a kormány a cipőjében. A helyiek legtöbb problémájukkal hozzá, mint polgármesterhez fordulnak az ózdiak, de a legtöbb kérdésben ma már az önkormányzat nem tud segíteni, az állam pedig elérhetetlen.

Gertsmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője szerint már nehéz Magyarországon klasszikus önkormányzatiságról beszélni, mert az önkormányzatok önállóságát és forrásait is jelentősen megnyirbálta a Fidesz-kormány. 

Csige Tamás, Hajdúdorog MSZP-s polgármestere pedig azt a kérdést tette fel, hogy "jóságos vagy álságos manó-e az állam"? Szerinte nagyon rossz irány az államosítás, amihez a szemétszállítás problematikáját és a KLIK-et hozta példának. A pedagógus végzettségű városvezető keserű cinizmussal azt is megjegyezte, hogy a Fidesz oktatáspolitikája révén az iskolákban megvalósult az egységesítés, ugyanis a a jó iskolákat is sikerült lezüllesztenie a gyengébbek szintjére.

Ughy Attila, a XVIII. kerület fideszes polgármestere szerint 2010 előtt, ha az állam nem tudott egy közszolgáltatást megoldani, akkor átadta az önkormányzatoknak, de többnyire forrás nélkül. Szerinte az Orbán-kormány már 1998 és 2002 között is tett lépéseket arra, hogy ez másképp legyen, és az akkori koncepcióját folytatva halad a mai útján, amely irány álláspontja szerint alapvetően jó.

Áldozó Tamás, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének társelnöke, Pápa fideszes polgármestere viszont meglepődött az államosítást és az önkormányzatiság átszabását látva, de szerinte sem rossz az az irány, amely felé Orbánék elindultak. Áldozó a prefektúra rémével való fenyegetés kapcsán elmondta, hogy nem lát problémát azzal, ha történelmi elnevezések és funkciók visszajönnek. Szerinte most is lehetnének szolgabírók, főispánok és prefektusok, ahogy néhány régi funkció - mint például a jegyzőké - vissza is jött a rendszerváltás után.

Fábián Adrián, a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karának Közigazgatási Jogi Tanszék vezetője szerint sincs baj ezekkel a történelmi elnevezésekkel. Szerinte az önkormányzatiság nem érdekli az embereket, meg is szűntek a kapcsolódási pontok az önkormányzati vezetők és a lakosság között - utalva ezzel arra, hogy az önkormányzatok megérdemlik a sorsukat. A jogi szakértő szerint viszont a '71-es tanácstörvény, a '90-es önkormányzati törvény és a 2012-ben született önkormányzati törvény több, mint 90%-os átfedést mutat, ráadásul szerinte nem beszélhetünk az önkormányzati rendszer átalakításáról sem, hiszen a rendszer lényegében és az önkormányzatok számát tekintve változatlan.

Nagy Sándor, Szeged alpolgármestere, az Együtt Országos Politikai Tanácsának tagja úgy reagált Fábián Adrián szavaira, hogy friss kutatások szerint az ember és a gorilla genomja 98 százalékban egyezik, mégis jelentős a különbség az ember és a főemlősök között, így az a néhány százaléknyi tartalmi eltérés is rengeteget számít az 1990-es és a mostani önkormányzati szabályozás között. Egy szegedi villamossal kapcsolatos minapi esettel cáfolta azt az állítást is, hogy ne lenne kapcsolat az önkormányzati vezetők és az emberek között. Szerinte nagyon is érzi a lakosság, hogy mire jó az önkormányzat, de érdemes megnézni azt a tanácstalanságot is, amely az iskolák államosítása után kialakult, hiszen ott a szülőknek és a pedagógusoknak valóban nincs kihez fordulni, mert az állam elérhetetlen.

Pálné dr. Kovács Ilona, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja és az MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete igazgatója szerint egy térben vak kormányzás zajlik ma Magyarországon. Az állami központokból hiányzik a helyi tudás, míg az önkormányzat a település egészében gondolkodik. A központosítás meg fogja bosszulni magát. Fábián Adrián mondandójára reagálva elmondta, hogy a struktúraváltás még valóban nem következett be, de jönni fog. Látszólag válságkezelést folytatott az Orbán-kormány 2010-től az önkormányzatoknál is, miközben az önkormányzatok nem voltak válságban. A kormány egy új, hatalomtechnikailag koncentrált modellt vezetett be, amely nem is biztos, hogy megfelel a Helyi Önkormányzatok Európai Chartájának. Sőt, szerinte ez a modell hosszabb távon nem is működőképes, így nem is fenntartható. Az akadémikus úgy vélte, hogy a jelenlegi rendszer ismeretében már most érdemes feltenni a kérdést: 2019-ben valódi mozgástér nélkül mit tudnak ígérni a helyi politikusok? Mit tudnak önmaguk megvalósítani? Egyáltalán mi végre is vannak az önkormányzatok? 

Szabó Gellért, a Magyar Faluszövetség elnöke, Szentkirály polgármestere is csalódottságának adott hangot. 1990 óta polgármester, és azt mondta, hogy legutóbb a rendszerváltáskor érzett olyan izgalmat, mint a 2010-es választások után, de ma már úgy gondolja, hogy ez a mai rendszer csak más, de nem különb az "elmúlt nyolc évnél". Ebben a rendszerben polgármesterként már nem érzi magát olyan hasznosnak, mint korábban. Szerinte többre hivatottak az önkormányzatok. A központosítás kapcsán elmesélte, hogy 2013-ban, amikor még lehetett valaki polgármester és önkormányzati képviselő is egyben, egy ilyen polgármester honatya dicsekedett baráti körben azzal, hogy megmentette települése iskoláját azzal, hogy egyházi fenntartásba adta, miközben ez a fideszes képviselő is megszavazta azt az államosítást, ami elől menekítette városa iskoláját az egyházhoz.

Sértő-Radics István, Uszka polgármestere, az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke, a szakmai vita moderátora elmondta, hogy az Együtt és közpolitikai alapítványa, a Váradi András Alapítvány az elmúlt két évben számos szakmailag megalapozott, tényeken és a legjobb európai gyakorlatokon alapuló közpolitikai beavatkozásra tett javaslatot. 

konf_bb.JPG

A rendezvényen az érdeklődők elolvashatták az Együtt "ÚJRATERVEZÉS" című szakmai vitasorozatának részeként a magyar önkormányzati rendszer megújításához készült vitairatot is, amelyben az alábbi alapelveket fogalmaztuk meg:

Minden településnek lehessen választott vezetésű önkormányzata

A választott vezetésű települési önkormányzatoknak jelentős hagyománya van, és a közelség, a személyes kapcsolatok miatt jelentős bizalmat élveznek, ezért a magyarországi önkormányzati rendszernek lakosságszámtól függetlenül az alapvető elemét kell, hogy képezzék.

Szubszidiaritás

A társadalom életében adódó problémát lehetőség szerint annak helyén kell megoldani. Mindent azon a legalacsonyabb szinten kell megszervezni, ahol az még hatékonyan megtehető. A jelenlegi állapothoz képest a közszolgáltatások széles körét, oktatást, egészségügyet, közösségi közlekedést decentralizálni kell.

Nemzeti közösségvállalás

A legfontosabb közszolgáltatások, oktatás, egészségügy, közbiztonság, közösségi közlekedés minden magyarországi lakost azonos színvonalon illetnek meg. A gazdaságilag leszakadó, hátrányos helyzetű térségeknek a saját forrásteremtő képessége szükségszerűen elmarad a fejlettebb régiókétól, miközben az önkormányzatiság nem eredményezheti a nemzeti szolidaritás felmondását, nem jelentheti azt, hogy aki egy leszakadó térségben él, nem juthat tisztességes orvosi ellátáshoz, hogy a gyerekei nem járhatnak valós esélyeket biztosító iskolába. Ezért szükséges, hogy a legfontosabb közszolgáltatások forrását teljes mértékben központilag, nemzeti újraelosztás mellett biztosítsuk, másrészt felelős gazdaságpolitikával segítsük ezekben a leszakadó térségek gazdasági és társadalmi felzárkózását.

Teljes átláthatóság

A demokratikus helyi közéletnek, a közügyek szabad megvitatásának az alapja, hogy bárki hozzáférhet a helyi önkormányzatok működésével, tevékenységével kapcsolatos minden információhoz, aminek egyetlen korlátját a személyes adatok védelme jelentheti. Az adatigénylés lehetősége mellett valamennyi szerződésnek, képviselőtestületi és bizottsági előterjesztésnek, jegyzőkönyvnek automatikusan elérhetőnek kell lennie az interneten.

Szakmai szempontból és gazdaságilag hatékony működés

A széleskörű nemzeti újraelosztás mellett, a közpénzek hatékonyabb felhasználásának érdekében elvárható, hogy a közszolgáltatásokat gazdaságosan, megfelelő szakigazgatás, mérethatékonyság és szükség esetén települések közötti szoros együttműködéssel végezzék. 

Szabadon felhasználható források

Megfelelő településfejlesztési stratégia kialakításához és végrehajtásához hosszú távon kiszámítható diszkrecionális forrásokra van szükségük az önkormányzatoknak. Ezért újra kell gondolni a források, egyes adók elosztását a központi kormányzat és az önkormányzatok között, a költségvetési törvény elfogadását megelőzően pedig minden évben konzultálni kell az önkormányzatokkal. 

 

---------------------

A Bayer kitüntetésének visszavonását követelő petíciót itt tudod aláírni:
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.
komment

Elég meghasonlott dolog lehet ma Orbán Viktornak lenni

2016. szeptember 15. 09:44 - BerkeczBalazs

Ma már jól látható, hogy miként lesz Orbánisztánban keleti nyitásból keleti zárás. Itt van egy újabb, majdnem elfeledett dokumentum 2012-ből, Orbán Viktor beszéde a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitójáról.

Négy évvel ezelőtt Orbán még úgy gondolta, hogy az európai és az arab civilizációkban a jó akaratú emberek vannak többségben. Szó szerint ezt mondta: "Együttélésre törekszünk, istenfélő és istentisztelő népek vagyunk a szívünk mélyén, és ez megadhatja azt, amire az emberiség vágyik, a civilizációk közötti békés egymásmellett élést, ezért igen is helyén valónak tartom, hogy egy magasabb dimenzióban is értelmet nyer, a mai együttlétünk. (...) Magyarországnak az a politikai közössége, ami egyébként a kereszténydemokrata hagyományokat építő közösség Magyarországon, nagyon fontosnak látja, hogy az arab világ felé kinyissa a diplomácia és az együttműködés kapuit."

Mostanra Orbán a kereszténydemokrácia és az európai civilizáció eszméjére való hazug hivatkozással teleplakátolta és telekürtölte Magyarországot az arab világ elleni gyűlölettel.

De ne felejtsük el, hogy ez az Orbán Viktor egy notórius köpönyegforgató, aki korábban még csuhásnak hívta a papokat, ma pedig keresztények állítja be magát, aki elzavarta az oroszokat majd visszahívta őket, aki nyolc évig a Liberális Internacionálé alelnöke volt, majd bejelentette, hogy minden baj forrása a liberalizmus és ma is építi az illiberális államot, aki maga vallott arról, hogy a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tagja volt, de ma bőszen kommunistázik, és aki néhány éve még a keleti nyitással kampányolt, de ma gyűlöletet szít az arab világ ellen.

Elég skizofrén dolog lehet ma Orbán Viktornak lenni, de nem lehet könnyű hithű fideszesként lekövetni és minden éles váltását elfogadni ennek a folyton önellentmondásba keveredő diktátornak sem. Beteg világ ez a fideszes.

És az a baj, hogy Orbán és a mögé felsorakozott narancsos kergekórsággal megfertőzött nyáj megbetegíti ezt az egész országot is.

De te is segíthetsz a gyógyításban: bojkottáld Orbán gyűlöletnépszavazását és maradj otthon!
Ha arra kényszerít bárki egzisztenciális alapon, hogy vegyél részt a népszavazáson, akkor szavazz érvénytelenül: két X vagy egy nagy Fisz-dúr a szavazólapra és ennyi.
hulye_kerdesre.png

---------------------

A Bayer kitüntetésének visszavonását követelő petíciót itt tudod aláírni:
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.
komment

Levél a fideszeseknek

2016. szeptember 10. 12:04 - BerkeczBalazs

Drága, rengeteg közpénzbe kerülő fideszes káderek!

Nem lehet ma egyszerű az életetek, ha bekapcsoljátok a hazai tévéket, vagy hallgatjátok a rádiót, vagy olvassátok a nyomtatott sajtót, vagy egyszerűen csak körülnéztek a közéletben, hiszen egyik oldalon megerősítést találtok, amikor azt harsogja a habonyi gépezet, hogy minden arannyá válik, amihez a nyúltok, de ha nem éltek biciklibelsőben, akkor tudhatjátok, hogy a magyar társadalom tisztában van azzal, hogy Orbánisztánban nem minden arany, ami fénylik. Mindenki tudja, hogy titeket csak a saját zsebetek és a hatalom érdekel, de ha tanultatok egy kis történelmet is a suliban, akkor legalább gyaníthatjátok, hogy egyszer vége lesz ennek a rezsimnek is.

Drága fideszesek, értem én, hogy úgy érzitek, bármit megtehettek, mert a rendőrség, az ügyészség és a bíróság a zsebetekben van (utóbbit most akarjátok egy közigazgatási bírósággal még mélyebbre süllyeszteni), és emiatt azt gondoljátok, hogy soha semmilyen baj nem érhet benneteket.

Emellé határtalan arcátlansággal és gátlástalansággal olyan média egyeduralmat és gazdasági háttérhatalmat harácsoltatok össze, amelyet gyengébb banánköztársaságokban csak szemlesütve merne vállalni bárki. Így egyre kevésbé hallatszik a titeket bírálók hangja, ráadásul sokan választják a hallgatást, mert féltik a megélhetésüket, hiszen lassan minden vagyont elloptatok.

De közületek sokan mindezzel naponta hivalkodnak is, ami véleményem szerint - még egy gyerek számára is nyilvánvaló módon -  minősíti azt az emberi, erkölcsi és politikai posványt, amelyből Orbánék rendszert kívánnak csinálni.  

Természetesen nem áll szándékomban meggyőzni benneteket semmiről. Miért tenném? Ti megélhetésből, kényelemből, megalkuvásból és ki tudja milyen önhitt önigazolással a neveteket adtátok valamihez, ami egyébiránt pontosan az aminek látszik. 

Gondolom, nehéz lehet nem a saját szervezeti világlátásotokból kiindulni, ezért nehéz nektek azt is elképzelni, hogy egyszer eltakarodik ez az Orbán-rezsim is. A világon sehol sem tartanak örökké az ilyen monolit, hazug populista rendszerek; én úgy hallom, hogy a Fidesz soraiban is sokan unják már ezt a Stadionszocializmust. Jellemző, hogy sokan csak azért kezdtek el sajátjaikra a hátuk mögött vicsorogni, mert most már nem a helyiek lophatnak, hanem közvetlenül Orbán strómanjai viszik el a zsíros melót minden szinten.

Tudom, hogy Orbán és közvetlen köre a kis fideszeseket is sakkban tartja, ma már senki nem tudhatja helyben és egy kormányzati szinten sem, hogy mikor repül. Ha nem hajol meg elég mélyen, ha nem olyan lelkes egy-egy pillantása, mint ahogyan a kedves vezető elvárja, akkor lehet, hogy holnap már nem lesz benne a pixisben. Ha pedig szembeszegül, akkor könnyen mutathatnak neki egy olyan dossziét, amelynek tartalmából egy-két hétig élne a hazai ellenzéki sajtó.

De Orbántól való félelmetek nem fog érdekelni senkit akkor, amikor elérkezik a jelenleg még késő, de egyszer biztosan elérkező számonkérés. Hiszen elsősorban ti vagytok a felelősek azért, hogy Orbán és köre ilyen társadalmi viszonyok közé taszíthattak valamennyiünket és a gyermekeink holnapját.

Tudjátok, én arról a fajta kapzsiságról és igen egyszerűen átlátható szimpla emberi és politikainak nevezett törzsi érdekek mentén működő aljasságról beszélek, ami alapján gátlástalanul írhattok át minden jogszabályt kizárólag a saját érdekeiteknek megfelelően, és így szó nélkül el lehet lopni a nyugdíjkasszát, a magyar földet, a dohányárusítás jogát, a befizetett adóforintokat valamint az unió euró milliárdjait… És ehhez az olyanok, mint ti, még tapsolni is tudnak.

Sajnos ehhez asszisztálnak olyan ál-ellenzékiek is, akiket letelepedési kötvény-biznisszel, állami földekkel vagy egy kis odalökött konccal meg lehet venni, vagy azok a káros ellenzékiek, akik sötét múltjuk miatt zsarolhatóak. Mert a csaló az csaló, akármilyen a színe! Most is ezt gondolom, és holnap is ezt fogom gondolni.

Persze tudom, hogy nehéz az olyan emberekkel szót váltani erről, akikről miniszterelnökünk sommásan azt mondta a közelmúltban, hogy „a magyar embereket nem a tények érdeklik…”

De nézzük a tényeket. Magyarország négyhetede ma az Európai Unió húsz legszegényebb térségéihez tartozik. Szerintetek mit fognak gondolni a még itthon maradt magyar emberek akkor, amikor rájönnek, hogy saját vajnai és rogáni luxusotokra költöttétek a nyugdíjpénzüket, amikor rájönnek, hogy a Putyinhoz húzó Magyarországon körökkel lesz rosszabb az élet, mint az általatok lenézett Szlovákiában, Romániában vagy Bulgáriában?

Szerintetek mennyire fognak nektek megkegyelmezni a teljesen elszegényített és megalázott a tömegek, miután ebben a gyűlölettel teleplakátolt országban folyamatosan goebbelsi aljassággal hergelitek őket, és Bayer kitüntetésével teszitek teljesen elfogadhatóvá az erőszakot?

Mi az Együttben elítéljük az erőszakot, de soha nem fogjuk elfelejteni a bűneiteket, és megőrizzük a bizonyítékokat mindaddig, amíg egy független ügyészség és bíróság végig nem tudja venni a mocskos ügyeiteket.

szamonkeres.png(kép forrása: index.hu)

---------------------

A Bayer kitüntetésének visszavonását követelő petíciót itt tudod aláírni:
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.
komment

Szégyen: kegyeleti ünnepségeken is kampányolnak Orbán miniszterei

2016. szeptember 08. 12:42 - BerkeczBalazs

Szeptember 5 és 11 között zajlik Szigetváron a Zrínyi Napok elnevezésű, tradícionális kegyeleti ünnepségekkel és különböző kulturális eseményekkel tarkított rendezvénysorozat. Idén van Zrínyi és Szulejmán halálának 450 éves évfordulója, aminek okán 2016-ot Zrínyi Emlékévvé nyilvánította a kormány. A jelenleg is pusztító népszavazási gyűlöletkampány költségének csekély töredékét költi el az Orbán-kormány a városban, de legalább a szerény költségvetésű rendezvények felelőse az a Hóvári János lett, aki tavaly a miniszterelnök születésnapján misét celebráltatott a kedves vezetőért. Áder János, Trócsányi László, Balog Zoltán és Simicskó István is a városban járt. Nem tanulságok nélküli a szereplésük.

szegyen.pngBalog Zoltán és Hóvári János Szigetváron

Trócsányi László igazságügyi miniszter egy Zrínyi emlékérem és két bélyegblokk kiadása kapcsán tartott eseményen elmondott beszédben sem állta meg, hogy a hülye, aljas, és hazug népszavazási kampányuk mellett agitáljon, mondván: "Ma Európa, pontosabban az Európai Unió komoly kihívások előtt áll. Sokan magát a kihívás tényét is kétségbe vonják, mintha  nem tudnák, hogy a sakktáblának melyik oldalán ülnének. Keresztényként kötelességünk a rosszra nemet mondani. Magyarország nemet mond az Európa határán pusztító konfliktusokra. Erőnkhöz mérten támogatjuk a rendezést és az arra rászoruló embereket. Határozottan nemet mondunk a milliós tömegeket kizsákmányoló embercempészetre és a hozzájuk kapcsolódó szervezett bűnözésre. Nemet mondunk a terrorizmusra. Ami egykor Drinápoly, Mohács vagy Szigetvár volt, az most sok esetben sajnos Brüsszel, Párizs vagy Nizza terrortámadása. Nemet mondunk a nők elleni erőszakra, az emberi méltóság és szabadság korlátozására. Nem rejtjük véka alá azt sem, hogy a hibás, a választók megkérdezése nélkül hozott döntésekre is nemet mondunk. Az unión belül számos kérdésben zajlik vita, Magyarország is résztvevője ezeknek. A vita önmagában nem rossz, hiszen a jó vita az ésszerű megoldás megtalálását célozza. Hazánk ma is Európa sorsának részese, ezért teljes jogú tagjaként kívánunk részt venni a kontinens jövőjéről szóló vitában. Nem fegyverrel, hanem szavazatunkkal mondunk véleményt a már meghozott döntésekről. A lényeg, hogy mondhassunk igent, vagy nemet. A mismásolás vagy menekülés, miként Zrínyinek sem, nekünk sem megoldás. Aki pedig akár az önrendelkezés, akár a választás jogát elvitatja a magyar nemzet tagjaitól, az ne legyen kétségünk a sakktábla másik oldalán ül." 

Vagyis Trócsányi szerint mindenki ellenség, aki szerint aljas és embertelen hülyeség a Fidesz állami bőrbe bújtatott népszavazási kampánya.

Balog Zoltán egy kiállításmegnyitón szintén szót ejtett a belső ellenségről, amikor az találta azt mondani, hogy "Elődeinkhez hasonlóan tehát ellen kell állni minden erőszakos hódításnak. Mindegy, hogy mely világbirodalom zászlaja alatt, mely ideológia nevében, milyen érdekek érdekében jön. Ellen kell állni európai kultúránkat, európai életmódunkat, európai keresztény hitünket alakítani vágyó nyomásnak, érkezzen északról, keletről, nyugatról vagy délről, és - tegyük hozzá egy keserű zárójelbe - vagy éppen belülről."

Majd egy másik kiállítás megnyitóján a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot létrehozni szándékozó miniszter eldicsekedett azzal a zavarbaejtő ténnyel is, hogy a miniszteri dolgozószobájának falán egyetlen kép van, az "Avakum Protopopa" című alkotás, amely azt ábrázolja, amikor a hitújítók egy a hitéhez ragaszkodó ortodox papnak kitépik a nyelvét.

A véletlenül Simicska Istvánként bemutatott Simicskó István szerint a mai fiatalok az "Erőt, egészséget!" köszöntés helyett már csak térerőt és egészséget kívánnak, miközben a globalizáció miatt a civilázciók összekeverése zajlik, aminek a veszélyeit sokan nem mérik fel. Szerinte éppen ezért egy erős magyar államra van szükség, amely hadseregével is védelmezi az értékeinket, hagyományainkat és a határainkat. 

Simicskó István szerint a kormány tiszteletben tart minden nemzetet, valamennyi kultúrát, valamennyi civilizációt, valamennyi vallást, és természetesen azt szeretnénk, ha minket is tiszteletben tartanának. "Együttműködés pártján állunk, de nem hisszük azt, hogy az államoknak  el kell tűnni, nem hisszük azt, hogy a kultúráknak, a civilizációknak össze kell keveredni. Tömeges semmiképpen sem. Az emberiség története a civilizációk története, Christopher Dawson úgy fogalmaz, hogy „a nagy vallások talapzatok, amelyeken a nagy civilizációk nyugszanak”. Civilizáció az emberek, népek legmagasabb szintű kulturális csoportosulása, egyfajta kulturális otthonosság érzése, a mi életérzésünk, hogy mi ebben a civilizációban tudjuk a játékszabályokat, van egy értékrendünk, van egy gondolkodásmódunk, együttélési szabályokat alakítottunk ki, és van egy világlátásunk. A származás, vérség, a nelyv, az életmód, a vallás ezek mind-mind összekötő elemek egy-egy civilizációban. Azt láttuk a történelem folyamán, hogy egyébként sok esetben az etnikai-, nyelvi rokonságot a vallási különbözőségek háborúkká alakították. Sok rémtettet láthattunk a történelem folyamán. Rokon népek is képesek voltak a vallási különbözőségek okán háborúkba menni, nem is olyan régen. Ezért alapvető, hogy egy civilizáció csak akkor erős, és akkor marad stabil, ha a vallási talapzata erős marad és stabil marad. Ha ezt elfelejtjük, akkor bajba kerülünk. Az Európai Uniónak és valamennyi nemzetének szerintem erős hitre van szüksége és nem hiszékenységre. Az erős hit megtart, ad egy testtartást, lelki értelemben is, viszont nyilván tiszteletet ébreszt és tiszteletet ad másoknak is. Nem kényszerít másokat semmire."

Elég zavaros Simicskó érvelése, mert aki ismeri a magyarok történelmét, az tudhatja, hogy egyrészt tiszta magyarság ma nem létezik, a honfoglaló magyarok számos néppel keveredtek az elmúlt évszázadokban, hogy ne menjünk messzire, elég a magukat nagymagyarként beállító Fidesz-frakció tagjainak családneveit átfutni, és máris láthatjuk, hogy egy mennyire változatos a nevek csengése Simicskóétól, Manningeren és Tiffánon át Völnerig. De maradjunk csak Zrínyinél, mert ha csak őt nézzük, akkor neki is kettős identitása volt, hiszen horvát és magyar felmenőkkel rendelkezett

Vallásról pedig a Fidesz-KDNP - amelyik gyűlölettel plakátolta tele az országot; az a banda, amelyik kitüntette Bayer Zsolt rasszista gyűlöletgyárost - ne tartson nekem oktatást a kereszténységről. A Fidesz-KDNP annak ellenére hazudja magát kereszténynek, hogy a keresztény világ legnagyobb vallási vezetője, Ferenc pápa többek között azt mondta, hogy "az irgalmas szív képes megosztani a kenyeret az éhezővel, és nyitott arra is, hogy befogadja a menekülteket és a bevándorlókat" és a katolikus egyházfő azt is kifejtette: az irgalmas szívnek “bátorsága van, hogy lemondjon a kényelemről (…), képes másokkal találkozni, mindenkit átölelni.” Képes továbbá “a gyengédségre és az együttérzésre, megosztja kenyerét az éhezővel, nyitott arra, hogy befogadja a menekülteket és a migránsokat”.

Mi az Együttben továbbra is legegyszerűbb megoldást, a távolmaradást kérjük mindenkitől. Mert Orbán Viktor és elvtársai hazug kérdése nem érdemel választ. 

A Fidesz nem a menekültválságot akarja enyhíteni, nem egy jobban működő Európai Uniót akar, nem biztonságot akar, hanem milliárdokért hazudnak nekünk a saját pénzünkből Európáról, hazudnak a menekültválságról, és hazudnak hazánk kötelességeiről is, hogy közben tudjanak lopni, és ne figyeljünk az oktatás, az egészségügy és a munkaerőpiac válságára.

Amúgy a rasszista tahó Bayert kitüntető Áder volt az egyetlen a fideszes brancsból, aki most nem tolta a népszavazásos gyűlöletkampányt, viszont ő képes volt úgy beszélni Zrínyi hősiességéről, hogy eközben egyszer sem ejtette ki a török szót. Remélem most Erdoğan büszke rá, főleg, hogy Veysi Kajnak török miniszterelnök-helyettes szerint nem is voltak ők hódítók és elnyomók, egyszerűen csak megérkeztek ide. A Le Monde már amúgy is arról ír, hogy hogyan barátkozik Magyarország a törökökkel.

Természetesen nem mehettem el a köztársasági elnök mellett sem úgy, hogy legalább a vele együtt érkező főigazgatóját nem kérdezem meg arról, hogy várhatok-e választ a múlt héten Ádernek címzett nyílt levelemre, de a Köztársasági Elnöki Hivatal főigazgatója megnyugtatott: készül a válasz Bayer méltatlan kitüntetése kapcsán.

 

---------------------

A Bayer kitüntetésének visszavonását követelő petíciót itt tudod aláírni:
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.
komment

Tudja anno ki nem szavazott hazánk uniós csatlakozása mellett?

2016. szeptember 05. 08:15 - BerkeczBalazs

A mai történések fényében még fontosabbá vált egy 12 éves hír: két fideszes távolmaradt, amikor elsöprő többséggel szavazta meg a parlament az EU-csatlakozásról szóló törvényt, valamint a szintén a csatlakozás apropóján beterjesztett négypárti politikai nyilatkozatot 2004 április 26-án. 

A két hiányzó fideszes nem holmi vidéki tagocskák voltak, akik egy kezdődő szénanátha vagy elhúzódó útfelújítás miatt késték le a történelmi fontosságú szavazást, hanem a Fidesz örökös elnöke, Orbán Viktor és akkori frakcióvezetője Áder János.

Nem találná ki, de Orbánnak halaszthatatlan dolga politikai fórumozhatnéka akadt Kaposváron, míg a négypárti politikai nyilatkozatot maga is jegyző Áder azért nem tudott ott lenni a szavazáson, mert a szocik beváltatlan választási ígéreteiről tartott lakossági fórumot a borsodi Edelényben.

orban_ader_bojkott.png

A parlamenti frakciókban már akkor is fegyelmezetten ment a munka, ezért egy ilyen fontos szavazásról csak akkor hiányozhatott a párt elnöke és a frakció vezetője, ha ezt így akarták. Vagyis Orbán (aki strómanjain keresztül milliárdokat keresett az utóbb is sokat szidott unión) és Áder (akinek ezt követően volt képe jó pénzért európai parlamenti képviselőnek is kimenni Brüsszelbe) már 2004-ben arra gondolhatott, hogy jól jöhet az még egyszer, ha ők nem szavazzák meg az uniós csatlakozást.

És tessék, itt vagyunk 2016 őszén ebben a gyűlölettel szétplakátolt országban, amikor a két unióra nemszavazó fideszes egyike Magyarország miniszterelnöke, míg a másik a már nem létező köztársaság elnöke, miközben a pártközpontjukból vezérelt goebbels-i propaganda azt próbálja egyre sikeresebben elhitetni egy diktaturizálódó ország elgyötört népével, hogy minden baj forrása az Európai Unió.

Ne dőljön be senki Orbánnak és a fideszes propagandának, mert ők csak azért hergelnek az EU ellen, mert ők egy olyan világban hisznek, ahol nem pofázik bele senki, sem Brüsszel, sem az ellenzék, sem a civilek, sem a választók abba, hogy ők mit lopnak el. 

Orbán - Áder által támogatott - hazug a referendumának egyetlen célja az Európai Unió meggyengítése és Magyarország Európából való kivezetése, ezzel pedig a putyini politikának való kiszolgáltatottság növelése.

Mert az az Orbán, aki 2007. november 17-én még azt mondta a Magyar Hírlapnak, hogy "Nyugaton van keresnivalónk, Keleten semmi keresnivalónk nincs", aki a 2007. december 2-án azt nyilatkozta a Lánchíd Rádióban, hogy "Mi nem hidat képezünk Kelet és Nyugat között, hanem a Nyugat rendíthetetlen része vagyunk", az az Orbán ma már vitathatatlanul Putyin ügynökeként viselkedik, aki elárulja a hazáját azzal, hogy milliárdokért vásárolt gyűlöletkeltő hirdetésekben embereket uszít emberek ellen, hogy hazánkat kiszolgáltatja egy olyan hatalomnak, ahonnan egykori nyilatkozatai szerint is komoly veszélyeket látott, hiszen akkoriban Orbán így nyilatkozott Magyar Demokratának adott interjújában:

"Magyarországot az a veszély fenyegeti, hogy visszasorolják az orosz érdekszférába. Most ez nem katonai megszállást, hanem gazdasági érdekszférába sorolást jelenthet. A kormány ezt a veszélyt vagy nem érzékeli, vagy nem aggasztja, sőt mintha elő is segítené ezt a veszedelmes folyamatot. Az elkövetkező években az energiafüggőség kulcskérdéssé válik, és olyan hol nyílt, hol titkos megállapodások köttetnek, amelyek Magyarországot Oroszország előretolt gazdasági bástyájává tehetik. Tegyük világossá: nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni"

Tudta, hogy ez a veszély Orbán és Áder hatalomra kerülésével vált igazán élessé?

Ne hagyjuk megunkat! Bojkottáljuk a Fidesz néphülyítő és gyűlöletkeltő népszavazását!

(az eredeti GIF forrása: http://giphy.com/gifs/xx-artstudiovictorvidigal-l0HlwW4KcC7gzwXh6?status=200)

---------------------

A Bayer kitüntetésének visszavonását követelő petíciót itt tudod aláírni:
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.
komment

Hülye kérdésre ez a válasz!

2016. szeptember 02. 08:29 - BerkeczBalazs

Mit lehet mondani ebben a gyűlölettel szétplakátolt országban az október 2-i népszavazáson feltett hazug, aljas, hülye kérdésre? 

img_1940_1.JPG

És hogy miért ez a határozott beintés a válasz? Mert hülye kérdésre nincs jó válasz.

Mert a népszavazáson feltett hülye kérdésre adott hülye válaszok sem köteleznek senkit semmire, de semmit nem is old meg, csak goebbels-i és bayeri módon felelőtlenül hergel velük az orbáni gyűlöletgyár.

Mert a hazug és aljas propagandával ellentétben mi is egy biztonságos Európában hiszünk, de azt is hisszük, hogy Magyarországnak és az Európai Uniónak szolidárisnak is kell lennie. Sőt, az Együtt "Több emberség, nagyobb biztonság" címmel négy pilléren nyugvó javaslatcsomagot is kidolgozott a menekültválság kezelésére.

Mert Orbán és a Fidesz ezzel az idióta népszavazással is arra játszik, hogy előbb-utóbb kivezesse Magyarországot az Európai Unióból. Orbánnak, Lázárnak, Rogánnak és a többi fideszes újgazdag tolvajnak az EU csak arra kellett, hogy az uniós polgárok adójából származó milliárdokat a saját érdekükben és a saját köreikben tudják elpakolni, csak az volt fontos nekik, hogy saját hatalmukat és az őket gondolkodás nélkül kiszolgáló sleppet tudják a sokat szidott brüsszeli pénzből megerősíteni, és a többi nem számít.

Mert Orbántól és az ő fideszes kápóitól valójában távol áll minden emberség, őket nem érdeklik sem a magyarok, sem a menekültek, sem a határokon inneniek, sem a határokon túliak.

Mert Orbánt és a többi fideszes maffiózót csak a pénz és a hatalom érdekli. Ha a magyarok félnek valamitől (bankok, a bevándorlók, Brüsszel, Soros György, gyíkemberek, stb.), akkor könnyen irányíthatóak lesznek és nem kérdezik meg (olyan gyakran), hogy MIBŰ gazdagodik ilyen rettenetesen pofátlanul itt minden Orbán-közeli stróman.

Mert ennek a permanens és jól működő össznépi paráztatásnak az egyik eszköze az Európa-ellenes kvótareferendum is, ugyanis a referendum egyetlen célja az Európai Unió meggyengítése és Magyarország Európából való kivezetése, ezzel pedig a putyini politikának való kiszolgáltatottság növelése.

Mert Orbán, Lázár, Rogán és a többi fideszes azért hergel és paráztat a britek tanulságos népszavazása után is az EU ellen, mert ők egy olyan világban hisznek, ahol nem pofázik bele senki, sem Brüsszel, sem az ellenzék, sem a civilek, sem a választók abba, hogy ők mit lopnak el. Brüsszel csak egy felesleges plusz kontroll, amit ki akarnak iktatni, a többit meg majd diktatórikusan elintézik itthon.

Az Együtt hisz abban, hogy az Európai Unió az európai értékek képviselője és őrzője. Szerintünk egy olyan Európai Unióért kell dolgozni, melyben minden nap azt érzik az európai polgárok, hogy valami jónak a tagjai. 

A kampányt három párt szervezi, az Együtt, a Moma és a PM.
Ha támogatod, a Moma erre a célra elkülönített számlásjára utalj, ide:

Raiffeisen Bank
12010240-01403631-00300003

Előre is köszönjük!

 

---------------------

A Bayer kitüntetésének visszavonását követelő petíciót itt tudod aláírni:
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.
komment

Alkotmányos szempontból aggályos Bayer kitüntetése - nyílt levél Áder Jánosnak

2016. augusztus 29. 14:06 - BerkeczBalazs

Mára  elérte a százat azon tiszteletre méltó személyek száma, akik Bayer Zsolt méltatlanul kapott Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetése miatt visszaadták a sajátjukat. Áder János köztársasági elnök viszont még mindig nem szólalt meg érdemben, nem kért bocsánatot és nem intézkedett Bayer káros állami kitüntetése ügyében, amely kitüntetés alkotmányos szempontból is erősen aggályos. Nyílt levelet írtam Ádernek, amire - nem túlzás ezt állítani - egy ország várja a választ. ader_nyilt_level.pngŐ fejezi ki a nemzet egységét? (kép forrása: index.hu)

Íme a nyílt levél:

Tisztelt Áder János Köztársasági Elnök Úr!

Bizonyára értesült arról, hogy mára elérte a százat azon tiszteletre méltó személyek száma, akik Bayer Zsolt méltatlanul kapott Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetése miatt visszaadták a sajátjukat.

Bizonyára értesült már a kollégáitól és a sajtóból arról is, hogy a múlt héten az Ön hivatalában jártam, ahol az Ön nevében átvették tőlem azt a petíciót, amelyet a mai napig közel 4500 magyar állampolgár írt alá, és amelyben már egy kisvárosnyian kérjük, hogy vonja vissza Bayer Zsolt lovagkeresztjét.

Értem én a közleményét, miszerint nem lát jogi lehetőséget arra, hogy ezt a kitüntetést visszavonja, de szeretném tudatosítani Önben azt, hogy továbbra is komoly felelőssége van Önnek abban, hogy egy ilyen alpári stílusú, gyűlöletkeltő és kirekesztő írása miatt még a fideszes hátterű médiatanács által is elmarasztalt rasszista, xenofób, gyűlöletgyáros állami kitüntetést kaphatott Magyarországon.

Tisztelt Köztársasági Elnök Úr, tisztelettel szeretném az alábbiakra emlékeztetni:

Magyarország Alaptörvénye szerint Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.

Magyarország Alaptörvénye többek között az alábbiakat deklarálja a Nemzeti Hitvallásban:

Ígérjük, hogy megőrizzük az elmúlt évszázad viharaiban részekre szakadt nemzetünk szellemi és lelki egységét. Kinyilvánítjuk, hogy a velünk élő nemzetiségek a magyar politikai közösség részei és államalkotó tényezők.

Valljuk, hogy az emberi lét alapja az emberi méltóság.

Valljuk, hogy az egyéni szabadság csak másokkal együttműködve bontakozhat ki.

Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet, összetartozásunk alapvető értékei a hűség, a hit és a szeretet.

Valljuk, hogy a közösség erejének és minden ember becsületének alapja a munka, az emberi szellem teljesítménye.

Valljuk az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét.

Valljuk, hogy a polgárnak és az államnak közös célja a jó élet, a biztonság, a rend, az igazság, a szabadság kiteljesítése.

Valljuk, hogy népuralom csak ott van, ahol az állam szolgálja polgárait, ügyeiket méltányosan, visszaélés és részrehajlás nélkül intézi.

Magyarország Alaptörvénye többek között az alábbiakat is deklarálja:

AZ EMBER sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani. Védelmük az állam elsőrendű kötelezettsége.

A véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat mások emberi méltóságának a megsértésére.

A véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának a megsértésére.

Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.

Feltételezem, hogy Magyarország államfője, a már nem létező köztársaság elnöke jól ismeri Magyarország Alaptörvényét.

Ha így van, akkor tisztelettel kérdezem, hogy mikor ad nyilvános és érthető választ arra, hogy egy - az embereket méltóságában megsértő, Magyarország Alaptörvényével nem összeegyeztethető tevékenységet folytató - Bayer-féle rasszista, xenofób, gyűlöletgyáros miként kaphatott állami kitüntetést  Magyarországon?

Miként kaphatott a nemzeti médiatanács által gyűlöletkeltő és kirekesztő írása miatt elmarasztalt személy olyan kitüntetést Magyarországon, amelyet az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére adnak?

Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!

Mit szándékozik tenni azután, hogy ez az ügy nyilvánvalóan nem söpörhető már a Sándor-palota egyetlen szőnyege alá sem?

Egyszerű magyar állampolgárként csak annyit üzennék a Magyar Állam első emberének, hogy egy tisztességes országban az államfő első dolga egy ilyen súlyú botrány után a bocsánatkérés lenne, a második pedig a kitüntetés visszavonása, vagy – amennyiben ez nem lehetséges, akkor – a kitüntetés visszakérésének gesztusa. De egy tisztességes ország tisztességes államfője egy ilyen fiaskó után a lemondásán is elgondolkozna.

Tisztelt Köztársasági Elnök Úr, egy ország várja a válaszát!


Szigetvár, 2016. augusztus 29.


Tisztelettel,

Berkecz Balázs 
az Együtt elnökségének tagja

 

---------------------
A Bayer kitüntetésének visszavonását követelő petíciót itt tudod aláírni:
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.

 

komment