Így gyarapodik egy "ügyes" fideszes?!

2016. október 25. 09:09 - BerkeczBalazs

A dél-baranyai Harkány egy remek hely lehetne, ha nem tennék tönkre a rogáni sikereket elirigyelő fideszes kispályások. Az egyik alpolgármester Hitler-viccel égette le magát, a másik alpolgármester egy korábbi, eltitkolt büntetőügyébe bukott bele, pár hete a gyűlöletnépszavazás kapcsán történtek náluk fucsaságok, most pedig azt állítják az egyik harkányi Facebook-oldalon, hogy a hitlerező alpolgármester vette meg a néhány hete áron alul, 42 százalékkal olcsóbban elpasszolt önkormányzati ingatlant. Így gyarapodik egy "ügyes" fideszes?!

ugyes_fideszes_1.png(kép forrása: facebook.com/index.hu)

Közösen Összefogva Harkányért nevű Facebook-oldal a következő sztorit tette fel a legnépszerűbb közösségi oldalra és juttatta el ezzel egyidőben hozzám is az állításukat igazoló tulajdoni lap másolatát, melyen széljegyen szerepel Remmert Ferenc harkányi fideszes alpolgármester és felesége tulajdonjog bejegyzés iránti kérelme, továbbá elküldtek két önkormányzati határozatot: az egyik 2013 októberében kelt, amely szerint akkor még 18 milliót ért a Remmert Ferenc családi házának közvetlen szomszédságában álló önkormányzati tulajdonú családiház, valamint egy 2016 májusi önkormányzati határozatot, amely szerint a CSOK és egyéb kormányzati hókuszpókuszok, és Harkány fürdőváros állítólagos fejlődése ellenére a harkányi önkormányzata szerint már csak 10,4 milliót ér.

A harkányi Táncsics utca 30. szám alatt található ingatlan egy szövevényes, helyi adótartozás okán létrejött ingatlancsomag cseréje révén jutott a Mentőhajó Alapítványhoz idén július végén (sikerült egy fonyódi önkormányzati üdülőt is elkótyavetyélni ebben a bizniszben), de alig 2 hónapot volt a keszüi székhelyű alapítvány tulajdonában, mert a már október elején széljegyre került Remmert alpolgármester és felesége tulajdonjog bejegyzés iránti kérelme.

Mondhatnám pestiesen szólva, hogy ügyes, de az a gyanúm, hogy nem véletlenek sorozata vezetett odáig, hogy egy önkormányzati ingatlan annak elpasszolása előtt lesz 42 százalékkal olcsóbb, majd egy vargabetűvel néhány hónap alatt az adott önkormányzat alpolgármesterének tulajdonában köt ki.

Nem bízom az Orbán-rezsim hatóságaiban, viszont egy harkányi polgár arról tájékoztatott, hogy ma megteszi a ismeretlen tettes ellen feljelentését az ügyben, de magam is jogi lépéseket tervezek. Baksai Tamás harkányi polgármesternek és alpolgármesterének, Remmert Ferencnek pedig azt javaslom, hogy gyorsan fontolják meg lemondásukat.

Az Együtt kormányváltás után minden pénzt vissza fog venni a magyar adófizetőket megkárosító bűnözőktől. A fideszeseknek és aktív kiszolgálóiknak pedig felelniük kell majd azért, hogy éveken keresztül szervezetten rabolták ki az országot és lopták el a magyar polgárok pénzét.

Végezetül idézem a hírforrást, a Közösen Összefogva Harkányért nevű Facebook-oldal tárgyi bejegyzését:

"Ez se kávéházi történet"

GRATULÁLUNK! 7,6 millió forinttal meglopták Harkány Városát.

Baksai alpolgármestere Remmert úr mostanság, egy igen-igen szerencsés ember. Miért is?

A rendelkezésre álló dokumentumok szerint Remmert úr, a családi rezidenciája melletti, Táncsics u. 30 szám alatti ingatlant, régóta szerette volna megszerezni. De eddig két baki volt a történetben:

• A 156/2013. (X.31.) sz. Önk. határozatában Harkány Város Képviselő-testülete úgy döntött, hogy a harkányi 378 hrsz-ú, Harkány, Táncsics M. u. 30. szám alatti ingatlan induló vételárát, a hivatalos értékbecslés alapján 18 000 000,- Ft összegben határozta meg. Ezt az összeget Remmert sokallta.

• Remmert, a kötelezően előírt 22 havi köztartozás mentességi igazolásából csak 2 hónapnyit tudott igazolni. Tehát vélelmezhető az anyagi gond fennállása Remmertnél.

De hát vannak csodák:

• 2016. május 26.-án a Baksai Testület elé, Dr. Markovics Boglárka előterjesztésében újra odakerül az ingatlan. Jegyző Asszony egy frissített, ingatlanforgalmi értékbecslő által tett nyilatkozatra építve, a nettó forgalmi érték meghatározását 10.400.000.- Ft induló licitárral javasolta a képviselőtestületnek, és javasolta, hogy jelölje ki az ingatlant értékesítésre. (150/2016. (V.26.) sz. Önkormányzati határozat)

• Értékesítés helyett teljesen véletlenül, ez az ingatlan is belekerült abba a „Baksai-Remmert nevével fémjelzett csere-bizniszes csomagba”, melyről hónapok óta beszél a város, és nem csak a város. (161/2016. (VI.23.) sz. Önkormányzati határozat)

• A Táncsics utca 30-as szám alatt lévő ingatlan cseréjét a Földhivatal, 35944/2/2016.07.28 határozati számon és érkezési idővel, bejegyezte. Csere után az új tulajdonos a Mentőhajó Alapítvány

• A Mentőhajó Alapítvány alig több mint két hónapig tartotta magánál a 7,6 MFt-tal, 10 400 000,- Ft-ra leárazott ingatlant. Fogta és eladta.

• A Földhivatal az ingatlan tulajdoni lapjára széljegyet helyezett el 37679/2016 2016.10.05 határozati számon és érkezési idővel. A széljegy tulajdonjog bejegyzési kérelmet tartalmaz, melyet Remmert Ferenc és R. Ferencné nyújtott be.

• REMMERT-é a Testület által nemrégiben leárazott és elcserélt ingatlan.

GRATULÁLUNK! 7,6 millió forinttal meglopták Harkány Városát.

 

-----------------------------------

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.

http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!

http://egyuttpart.hu/tamogass/

 

 

komment

Megüzentük Orbánnak!

2016. október 24. 07:34 - BerkeczBalazs

Minden fenyegetőzés és kordonozás ellenére több ezren üzentük meg füttyszóval Orbánnak, hogy elegünk van belőle és a bandájából. Még most is cseng a fülem, de folytatjuk!

Ugyan a köztévé mindent elkövetett annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb szivárogjon be a közvetítésükbe a több ezer síp, és skandáló torok hangjából, de a helyszínen kifejezetten fülsüketítően hangzott a füttykoncert, amelyet "Orbán takarodj"", "Börtönbe!" és "Maffia" skandálás tett még markánsabbá. A helyszíni videóközvetítésemből jól érzékelhető, hogy milyen volt a hangulat a Kossuth téren, nekem még most is cseng a fülem.

Azonban Orbán és bandája mindent megtett azért, hogy minél több embert elriasszanak a tüntetéstől: Németh Szilárd például garázdaságra való felbujtás bűncselekményével riogatta az embereket, ami olyan szintű hazug aljasság, hogy anno még egy '56-os ÁVO-s is megirigyelhette volna ezt a teljesítményt. 

A Kossuth tér dupla kordonnal való elzárása viszont arra utal, hogy Orbánnak rendesen tele lehetett a gatyája már a füttykoncert hírétől is, ahogyan a rasszista tróger haverja, Bayer is elbújt Pécsett a barátságosan zenélő tüntetők elől, úgy próbált Orbán is mindenkit kizárni az államinak meghirdetett rendezvényről.

Juhász Péter például hiába rendelkezett olyan karszalaggal, amivel a bejuthatott volna a kordonokkal és biztonsági őrök ezrével védett Kossuth tér közelébe, mert már az Országház előtti tér északi szélén egyértelművé tették, hogy ő persona non grata az állami ünnepségen. Az általam rögzített videón látható és hallható az egész abszurdisztáni jelenet.

Juhász Péter nem, de az Együtt elnökségének minden más tagja bejutott a Kossuth térre - cselesen egy másik bejáraton, egy nagyobb csoport közepén.

img_2464.JPG

A viszontagságok ellenére biztosan sikerült maradandó emlékeket hagynunk a beszéde közben zavartan tikkelő Orbán Viktorban, aki ahogyan tavalyi pécsi megzavarása idején sem bírta ki, hogy ne szóljon be, most a fütyülő és skandáló tömeget nemes egyszerűséggel lekommunistázta, illetve az ördöghöz hasonlította, pedig a körülöttem álló tiltakozók többsége gyerek volt a rendszerváltás idején, miközben Orbán a Kommunista Ifjúsági Szövetség tagjaként ábrándozott arról, hogy kitörjönaz őt rendszeresen megverő apja, és a felcsúti lét valóságának szorításából. A fütyülő tömeg ördöghöz való hasonlításának megfejtését pedig meghagynám egy pszichiáternek.

Akármilyen lelkiállapotban is van Orbán, az a rossz hírem van számára, hogy folytatjuk: legközelebbi nyilvános szereplésén is jól láthatóan és hallhatóan ott leszünk, mert minden egyes füttyszó szög a politikai koporsójába, miközben zene a mi füleinknek!

folytatjuk.png

UPDATE: itt a 168 Óra vágatlan videója, ami egyértelműen cáfolja a jobboldali szennylapok hazugságait a Himnusz állítólagos kifütyüléséről. 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

Ráhangoló soundtrack tüntetésekhez és ellenzéki akciókhoz

2016. október 21. 19:34 - BerkeczBalazs

Közeleg október 23, és ezen a napon számos kormányellenes demonstrációt tartanak országszerte. Nem árt ezekre lelkileg is ráhangolódni, ehhez állítottam össze egy kis szubjektív soundtracket, hátha többen kedvet kapnak az ellenzéki megmozdulásokhoz.

Itt a tracklist:

The Beatles: Revolution 

"You ask me for a contribution,
Well, you know,
We're doing what we can"

The Rolling Stones: Street Fightin' Man
"Hey! Said my name is called disturbance, 
I'll shout and scream, I'll kill the king, I'll rail at all his servants"

Muse: Uprising

"Rise up and take the power back, it's time that,
The fat cats had a heart attack, you know that,
Their time is coming to an end,
We have to unify and watch our flag ascend"
 

Rage Against the Machine: Killing in the Name

"And now you do what they told ya, now you're under control (...)
Fuck you, I won't do what you tell me"

Rage Against the Machine: Renegades of Funk (Afrika Bambaataa & SoulSonic Force cover)

"No matter how hard you try,
you can't stop us now,
We're the renegades of this time and age,
This is the time and age of renegades"

Bob Marley: Get Up, Stand Up

"You can fool some people sometimes,
But you can't fool all the people all the time
So now we see the light (What you gonna do?),
We gonna stand up for our rights! (Yeah, yeah, yeah!)"

Manu Chao: Clandestino

"Mi vida va prohibida,
Dice la autoridad"

MC5: Kick Out the Jams

"Let me be who I am, And let me kick out the jams"

The Clash - Live at Rock Against Racism

"And everybody's doing
Just what they're told to
And nobody wants
To go to jail"

Szörényi-Bródy: István, a király

"Nem kérdem én, azt hogy mért vagy te árva,
Tudom a sors mostoha volt.
Csak annyit kérdezek a válaszra várva:
Rabok legyünk vagy szabadok?"

Európa Kiadó: Európa Kiadó

"A hírnök jön és integet,
hírek már rég nincsenek,
rég nem háború rég nem béke,
felizzik a vágy villamosszéke"

Puszi Együttes: Mit Loptál Ma Kolbász Viktor?

"Mit loptál ma Kolbász Viktor?
Mikor mész már börtönbe?
Ne félj, azt a tíz-húsz évet
a haverokkal töltöd le."

Pálfi-Preiszner-Tóth-Karsay-Máthé-Jónás: Nem tetszik a rendszer

"Az tetszik, ha mindenki azt csinálja, ami a dolga
Az tetszik, ha a felelősséget senki sem a másikra tolja
Az tetszik, ha a politika nem hibáztat a hibáiért
Az tetszik, ha megoldja, hogy dolgozhassak a kenyeremért
Az tetszik, ha van remény, van szándék és cselekmény
Az tetszik, ha tüntetésre nincs szükség, mert nincs miért
Az tetszik, ha élvezem veletek együtt az életem
Az tetszik, ha elmúlik belőlünk a félelem

Nem tetszik, nem tetszik, nem tetszik rendszer
Nem tetszik, nem tetszik, nem tetszik ez az egész"

Mi az Együttben nagyon szeretjük a zenét, ezért eldöntöttük, hogy mostantól rendszeres koncertekkel készülünk Orbán Viktornak is: füttykoncertet adunk neki minden alkalommal, amikor nyilvánosan szerepel.

Mivel nem hajlandó újságírók kérdéseire válaszolni immáron 10 éve, mivel nem hallgat meg senkit, akinek panasza van, mivel soha nem találkozik a néppel, csak a sajátjaival, mivel nem képes a valósággal szembenézni soha, ezért ez az egy útja van, hogy szembesítsük a valósággal, mert elegünk van belőle és bandjából.

Fütyüld ki te is Orbánt, akárhol látod! Minden egyes füttyszó szög a politikai koporsójába, miközben zene a mi füleinknek.

Az első találkozó október 23-án délután 3 órakor lesz a Kossuth téren! Gyere el te is, hogy hatalmas, de békés füttykoncert fogadja 1956 szellemében, mert - ahogy Juhász Péter, az Együtt alelnöke is megfogalmazta - Orbán nem hallgat a népre, és jelezni kell neki: a haza nem az övé, hanem mindenkié.

Az Együtt maga konferenciával és koszorúzással is áldozik a hősök emlékének, legyenek bár egyszerű pesti srácok vagy mártír miniszterelnökök, mert 1956 emléke mindenkié, liberálisé es konzervatívé, jobb és baloldalié.

Add tovább a hírt, hogy rengetegen legyünk, Orbán most majd úgy ugrálhat, ahogy mi fütyülünk!

soundtrack.png(az eredeti kép forrása: The Fiscal Times)

-----------------------------------

Bővebb információ az október 23-i eseményről:
https://www.facebook.com/events/1228152880580505
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

Vádat emeltek egy fideszes ex-polgármester ellen

2016. október 19. 09:02 - BerkeczBalazs

Hivatali vesztegetéssel és hűtlen kezeléssel vádolja a Mohácsi Járási Ügyészség Kolovics Jánost, szigetvár fideszes ex-polgármesterét, míg a szocialisták által 2010-ben polgármesterjelöltként indított volt képviselőt hivatali vesztegetés elfogadásával és hűtlen kezeléssel vádolják. Kolovics János feleségének fiát (aki egy önkormányzati cégnek volt vezetője a fideszes városvezetés idején) szintén hivatali vesztegetéssel és hűtlen kezeléssel vádolta meg az ügyészség. Az ügyben az engem is sorai közt tudó Szigetvári Emberekért Egyesület vezetői tettek feljelentést ismeretelen tettes ellen még 2014 őszén.

kolovics_es_kover.png(az eredeti kép forrása: Kálmándy Ferenc / index.hu)

Kolovics tankönyvbe illően produkálta a fideszes polgármesteritisz minden tünetét:

  • A gyanú szerint az MSZP-től a DK-hoz csatlakozott volt önkormányzati képviselő megvásárolt szavazatával nyerte el nevelt fia a helyi vízműből kiváló, a gyógyfürdőt és tanuszodát működtető cég ügyvezetését. 
  • Segélyezéssel egybekötött, azzal „megtámogatott” kampányt folytatott az általa 2014-ben vezetett szigetvári Fidesz. 
  • Kolovics és emberei közmunkásokat vezényeltek ki tüntetni Bajnai Gordon ellen.
  • Zrínyi Miklós egyetlen hazai egész alakos szobrát a szigetvári városgondnokság raktárába száműzte, feltehetőleg azért, mert a szobrot még népszerű elődje, a néhai Paizs József polgármestersége idején állították.
  • Kolovics elnyert állami földeket is, de nem csak ő nyert, hanem egykori jegyzője, Horváth Krisztián érdekeltségében levő cég, a PIN-HOR-PIG Kft. is.

Kolovics és a Fidesz így bukott a hatalmas kormányzati erőfitoktatás ellenére a 2014-es önkormányzati választásokon, ugyanis 8 egyéni választókerületből 7-et a Szigetvári Emberekért Egyesület jelöltjei nyertek Szigetváron, míg a Fidesz egy egyéni választókerületet és egy listás helyet tudott szerezni a szigetvári képviselő-testületben.

Nem bízom az Orbán-rezsim hatóságaiban, de kíváncsian várom, hogy miként zárul a Fidesz ex-polgármesterének és az MSZP-DK páros ex-képviselőjének közös büntetőügye.

Az Együtt kormányváltás után minden pénzt vissza fog venni a magyar adófizetőket megkárosító bűnözőktől. A fideszeseknek és aktív kiszolgálóiknak pedig felelniük kell majd azért, hogy éveken keresztül szervezetten rabolták ki az országot és lopták el a magyar polgárok pénzét.

Végezetül álljon itt a Baranya Megyei Főügyészség sajtóközleménye:

"HIVATALI VESZTEGETÉS MIATT VÁDEMELÉS SZIGETVÁR VOLT POLGÁRMESTERÉVEL SZEMBEN 

A Mohácsi Járási Ügyészség a többi között hivatali vesztegetés miatt emelt vádat Szigetvár volt polgármesterével, egyik önkormányzati képviselőjével, valamint egy önkormányzati cég volt vezetőjével szemben.

A 2010-2014. évek közötti önkormányzati ciklusban III.r. vádlott Szigetvár polgármestere, míg az I.r. vádlott önkormányzati képviselő volt.

A 2010. évi önkormányzati választásokat követően az önkormányzat többségi tulajdonában álló vízközmű szolgáltatást biztosító kft. ügyvezetője a polgármester nevelt fia a II.r. vádlott, míg a polgármester a felügyelőbizottság elnöke lett.

A jogszabályváltozások miatt a város vízközmű-szolgáltató kft-je más szolgáltató cégekbe olvadt, azonban a képviselő-testület úgy döntött, hogy a város számára különös jelentőséggel bíró vagyon – a szigetvári gyógyfürdő és tanuszoda, a gyógyfürdőhöz kapcsolódó hotel – a város tulajdonában maradjanak. Ennek működtetésére egy új gazdasági társaságot kívántak létrehozni.

A polgármester azt akarta, hogy az újonnan megalapítandó gazdasági társaság ügyvezetője is a nevelt fia legyen. Ezt a képviselő-testület egy része nem támogatta. A polgármester a minősített többségű döntéshozatalt igénylő javaslat esetében így nem számolhatott a határozat meghozatalához szükséges támogató szavazattal. A polgármester több képviselőt is megkeresett, hogy támogassák a döntést, de ők a kérést visszautasították.

Az elsőrendű vádlott ebben az időszakban önkormányzati képviselő volt, azonban szorult anyagi helyzete miatt külföldön dolgozott. A polgármester minderről tudott, ezért megkereste, hogy a döntő szavazáson jelenjen meg. A polgármester önkormányzati gépkocsit biztosított a képviselő hazajöveteléhez, illetve a visszautazáshoz, mert anyagi helyzete a szavazáson részvételt egyébként nem tette lehetővé.

A 2013. októberében tartott képviselő testületi ülésen döntött a testület az új gazdasági társaság megalapításáról, illetve a polgármester nevelt fiának ügyvezetővé választásáról.

A szavazás során a minősített többséget I.r. vádlott szavazata biztosította.

A szavazás kompenzálásaként a polgármester 2014. januárjában utasította nevelt fiát, mint az önkormányzati cég vezetőjét, hogy a képviselő cégével vállalkozási szerződést kössön. A szerződés alapján 3.810.000,- Ft. összegű számlát állított ki a cég, úgy hogy a képviselő I.r. vádlott cége semmilyen munkát nem végzett, ennek ellenére a cégvezető teljesítés igazolást állított ki, amely alapján a vállalkozói díjat kifizették.

A Mohácsi Járási Ügyészség a volt polgármestert és az önkormányzati cég volt vezetőjét hivatali vesztegetéssel és hűtlen kezeléssel, míg a volt képviselőt hivatali vesztegetés elfogadásával és hűtlen kezeléssel vádolja.

Pécs, 2016. október 18. napján

Dr. Varga- Koritár György

főügyész"

 

komment

Szétlopják az országot?! Nem hagyhatjuk!

2016. október 17. 15:48 - BerkeczBalazs

Szerintem a Nemzeti Fejlesztési Programiroda 420 milliárd forintos gigatenderével egy olyan struktúrát hozott létre a Fidesz-kormány, amivel Orbán Viktor strómanjai tovább gyarapíthatják a miniszterelnök hatalmas vagyonát. Az Együtt kormányváltás után minden pénzt vissza fog venni ezektől a magyar adófizetőket megkárosító cégektől.

olaf_gigatender.png(az eredeti kép forrása: index.hu)

A Nemzeti Fejlesztési Programiroda március közepén írt ki hat regionális, egyenként 70 milliárd forint keretösszegű tendert a szennyvízelvezetési és – tisztítási, hulladékgazdálkodási, és ivóvízminőség-javító beruházások kivitelezésére. Most megszülettek az első eredmények a 420 milliárd forintos gigatenderen. A felcsúti polgármester cégén kívül megbízást kapott az EuroAszfalt Kft., Swietelsky, a Penta, a Hódút, a Magyar Vakond és az A-Híd is.

Az Együtt szerint a Fidesz-kormány ezzel a gigatenderrel egy olyan struktúrát csinált, amivel újra csak Magyarország leggazdagabb emberének, Orbán Viktornak a strómanjai Mészáros Lőrinc és Szíjj László járnak jól. Ezzel újra a miniszterelnök strómanjai kerülnek helyzetbe, hogy aztán azok adófizetői pénzekből az ő vagyonát gyarapíthassák.

Az Együtt politikusai számos feljelentést tettek korrupciós ügyekben, de sajnos a hazai ügyészség és nyomozó hatóságok jellemzően nem indítanak vizsgálatot, eljárást egyetlen Fideszhez köthető ügyben sem. A foglyul ejtett magyar állam hatóságai az igazság felderítése helyett pedig a Fidesz korrupt kisurait szolgálják, ezért ma ismét az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordultam a 420 milliárd forintos lopás ügyében.

Az Együtt kormányváltás után minden pénzt vissza fog venni ezektől a magyar adófizetőket megkárosító cégektől. A fideszeseknek és oligarcháiknak pedig felelniük kell majd azért, hogy éveken keresztül szervezetten rabolták ki az országot és lopták el a magyar polgárok pénzét.

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

Lopják a szabadságunk! Repüljenek!

2016. október 16. 17:39 - BerkeczBalazs

Hatalmas tömeg jött össze egy viszonylag rövid határidőn belül meghirdetett ellenzéki tüntetésre vasárnap délután a Szabad sajtó úton. Sőt, Juhász Péterék meghirdették a következő ellenzéki akciót is!

Egy ellenzéki számára szívet melengető volt, egy fideszes szemével feltehetőleg borzasztó lehetett látni: közel 15 ezer ember jött össze, hogy meghallgassa Hadházy Ákos (LMP), Jávor Benedek (PM), Hargitai Miklós (Népszabadság) és Juhász Péter (Együtt) felszólalását.

A beszédeket az alábbi videón mindenki megnézhet/meghallgathatja:

Juhász Péter beszéde végén meg is hirdette a következő nagy ellenzéki eseményt: mindenki személyesen hangos kifütyüléssel jelezze október 23-án délelőtt a Kossuth téren beszédet mondó, a Magyarországot Moszkva seggében elképzelő Orbán Viktornak, hogy nem hagyhatjuk ezt a történelmi bűnt elkövetni. Nem hagyjuk, hogy Orbán eladja az országot Putyinnak!

Nem hagyjuk! Én ott leszek!

tuntetes.png

Ha Neked sem tetszik a rendszer, akkor itt egy kis ráhangoló zene az október 23-i tüntetésre:

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

A fideszes droidok országgyűlése

2016. október 12. 08:11 - BerkeczBalazs

Még mindig tart az értelmiségi lamentálás, ha valaki felveti, hogy Magyarországon diktatúra van-e. Szerintem nem kérdés, de a hazugságon kapott Rogán luxus helikopterezése utáni fideszes képviselői megszólalások minősítik leginkább azt az emberi, erkölcsi és politikai posványt, amelyből Orbánék rendszert csináltak.  

Nézze meg mindenki ezeket a megszólalásokat és a hozzájuk társuló nonverbális kommunikációt, mert mindent elmondanak Orbán rendszeréről és annak erkölcstelenségéről.

A korábban luxusbaloldalazó fideszesek szerint egy luxusfideszes rongyrázása magánügy. Kósa Lajosnak 2014-ben belefért, hogy Dubajból Új-Zélandra repüljön egy Rolling Stones koncertre a titkárnőjével és Halász János kollégájával, Kósa ennek megfelelően megengedő Rogánnal, mert szerinte a magánszféra attól magánszféra, mert magánszféra. Halász pedig válaszra sem méltatta az őt kérdező újságírót.

Czunyiné Bertalan Judit, a pedagógusok néhai réme, már egy kicsit óvatosabb volt, ő azzal próbált elszaladni a kérdés elől, hogy nem szokott híreket kommentálni, az a sajtó dolga, majd egy újabb újságírói próbálkozást azzal zárt le, hogy nem gondol erről semmit.

A békési fideszes kiskirály Simonka György szerint pedig nem őt kellene megkérdezni, hogy mit gondol elvtársa életviteléről, hanem az érintettet, Rogánt. Nyitrai Zsolt hasonló tereléstechnikát választott. Turi-Kovács Béla szintén, és azt is elárulta, hogy ő nem helikopter-szakértő.

Az örökké gondterhelten lekezelő Harrach Péter szerint pedig nem is komoly kérdés Rogán helikopterezését firtatni. 

A Rogánnal nem túl jó viszonyt ápoló Lázár János fegyverhordozója, Csepreghy Nándor beszélt egyedül őszintén az Orbán-rezsim lényegéről: szerinte az ügyről és annak lehetséges következményeiről a miniszterelnököt, vagyis Orbán Viktort kell megkérdezni.

Nyílt titok, hogy Orbán sakkban tartja a saját embereit is, ma már senki nem tudhatja helyben és egy kormányzati szinten sem, hogy mikor repül. Ha nem hajol meg elég mélyen, ha nem olyan lelkes egy-egy pillantása, mint ahogyan a kedves vezető elvárja, akkor lehet, hogy holnap már nem lesz benne a pixisben. Ha pedig szembeszegül, akkor könnyen mutathatnak neki egy olyan dossziét, amelynek tartalmából egy-két hétig élne a hazai ellenzéki sajtó.

Viszont a rezsim nem működne a még nem teljesen befejezett diktatúra tégláit jelentő fideszesek nélkül, ezért Orbántól való félelmük nem fog érdekelni senkit akkor, amikor elérkezik a jelenleg még késő, de egyszer biztosan elérkező számonkérés. Hiszen elsősorban a fideszes képviselők, polgármesterek és önkormányzati képviselők a felelősek azért, hogy Orbán és köre ilyen társadalmi viszonyok közé taszíthattak valamennyiünket és tehették tönkre a gyermekeink holnapját is.

Igen, most is arról a fajta kapzsiságról és igen egyszerűen átlátható szimpla emberi és politikainak nevezett törzsi érdekek mentén működő aljasságról írok, ami alapján gátlástalanul írhatnak át a fideszes képviselők minden jogszabályt kizárólag a saját érdekeiknek megfelelően, és így szó nélkül el lehet lopni a nyugdíjkasszát, a magyar földet, a dohányárusítás jogát, a befizetett adóforintokat valamint az unió euró milliárdjait… És ehhez a Rogán ügyében is sunnyogó képviselők, még tapsolni is tudnak.

Mi azonban nem felejtünk, az Együtt a rendszerváltás után visszaveszi az ellopott, elherdált állami vagyont és Orbánisztánból együtt, közösen fogunk európai Magyarországot teremteni!

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

 

komment

A Népszabadsággal nem ér véget a nép szabadságának elzárása

2016. október 09. 11:15 - BerkeczBalazs

Sajnos alapos a feltételezés, hogy a Népszabadság szerkesztőségének bezárásával nem ér véget a nép szabadságának elzárása, hiszen a Mediaworks révén habonyizálódni fognak fix és relatíve széles vidéki közönséget elérő Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Heves, Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Fejér, Vas, Veszprém és Zala megyei napilapok, valamint országos sportlapok és magazinok is. Petőfi Sándor szavaival élve „van olyan együgyű, ki azt képzelje, hogy szabad sajtó nélkül lehet bármely nemzetnek szabadsága?”

stroman_lorinc.png

Mint ismeretes: szeptember 30-án a Mediaworks Hungary Zrt. felvásárolta a Pannon Lapok Társaságát, a hvg.hu és a 444.hu pedig arról ír, hogy az Opimus Press nevű cégnél több mint 6 milliárd forintot tettek félre arra, hogy a szuperszónikus sebességgel megtollasodott felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó cég megvásárolja a Mediaworksöt. Ezzel az Orbán-Mészáros duó újabb határozott lépést tehet a hazai média fideszesítése irányában.

Jól mutatja Orbán és a Fidesz viszonyát az a három hete lejátszódott pozsonyi jelenet, amikor az M1 riporterével történt rövid interjú után a miniszterelnök úgy minősítette az állami média munkatársát, hogy az egy "balfasz".

Majd Havasi Bertalan, Orbán sajtósa nyugtatta főnökét, hogy a témában a közrádiónak és egyéb orgánumoknak adott interjúk visszhangjai rendben vannak, ami "dicséret. Ez barátainktól is dicséret, meg az ellenségeinktől is.".

Orbánék ellenségként kezelik az ellenfeleiket. És az Origo.hu és a Népszabadság sorsát elnézve a kritikus hangoknak teret adó, kényes ügyeket feltáró média is ellenfél, ugyanúgy mint egy Putyin-féle, vagy Erdoğan-féle diktatúrában, ahol egyik napról a másikra lehet pénzzel és / vagy hatalom erejével elhallgattatni ezeket a sajtóorgánumokat.

Ne legyen senkinek kétsége: Orbán egy diktátor, aki mindenáron leszámol bármivel és bárkivel, ami és aki az útjában áll, aki más véleményt képvisel, mint ő. Ha nem megy hatalmi szóval, akkor strómanjain keresztül, közpénzekből összelopott vagyonokból némítja el a kritikus hangokat. 

A sajtószabadság iránti elkötelezettség, az elhivatott újságírás, az igazság felderítése minden diktátor útjában áll, Orbán is ezért szüntette meg strómanján keresztül a Népszabadságot.

A Népszabadság országos pálya volt, de a helyi ügyek legfontosabb szócsövei az olyan megyei napilapok, mint a Dunántúli Napló, a Petőfi Népe vagy a Heves Megyei Hírlap, akik többnyire óvatos hangnemben, de mégis gyakran foglalkoztak fideszesek kényes helyi ügyeivel. A Népszabadság sorsát nézve nem lehet illúziónk: ez után a Mediaworks-PLT csoport tulajdonában lévő lapokban egyetlen valódi kormánykritika sem fog megjelenni, viszont Orbán harcairól, Rogán Cilike tündibündiségeiről vagy a felcsúti sportsikerekről majd sokat olvashatnak azok, akik még hajlandóak lesznek ezekre pénzt és időt pazarolni.

Mi az Együttben egyetértünk Petőfivel: szabad sajtó nélkül nem lehet egy nemzetnek sem szabadsága! 

Az elmúlt években az Orbán-rezsim csigolyánként törte el demokráciánk gerincét és kifordította önmagából Magyarországot. Hazánk, amely – új demokráciánk minden gyerekbetegsége ellenére is – két évtizeden át jogállam volt, ahol a törvény a polgárt védte a hatalom önkényétől, mára demokratikus fékeitől és ellensúlyaitól megfosztott ország lett, ahol a törvény a hatalmat védi a saját polgáraitól.

Ezért a kormányváltást követően olyan politikai intézményrendszert építünk fel, amely a hatalom önkényét fékezi, ellensúlyozza, annak korlátokat szab. Helyreállítjuk az alapvető jogok védelmét, a magántulajdon szentségét. Biztosítjuk az érintettek közügyekbe való beleszólását, a nyilvánosság és a szabad sajtó kontrollját a politika felett.

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

 

komment

Az EU állítja meg a fideszes pénztalicskát?

2016. október 06. 09:58 - BerkeczBalazs

Vizsgálódik az EU, és a lopós fideszesek miatt bukhatjuk az uniós milliárdokat, amelyek nélkül nincs ma Magyarországon fejlesztés. Mindeközben hónapok óta csúsznak a pályázati elbírálások, feltehetőleg nincs pénz a rendszerben. Nagy a baj!

penztalicska.png(képek forrása: keripeardon.wordpress.com és index.hu)

Ahogy arra a portfolio.hu szerda reggeli cikke is felhívta a figyelmet: gond van a Brüsszelből érkező pénzekkel. A portál értesülései szerint több területen is jelentős problémákat lát az Európai Bizottság a magyarországi EU-támogatási rendszerben, amelyekről rövidesen elkészül egy jelentés, és ha ez súlyos megállapításokat tartalmaz, akkor az összes uniós támogatás kifizetését automatikusan felfüggeszti Magyarország felé.

Az egyeztetés hónapok óta zajlik, a Népszabadság információi szerint legutóbb szeptember 19-én találkoztak a felek, de az álláspontok nem közeledtek, és a brüsszeli kifogások súlyosak, a pályázati rendszer alapjait érintik (vagyis gyökeres átalakítást tennének szükségessé). A napilap úgy értesült, hogy a támogatásokért felelős Regionális Főigazgatóság a közelmúltban udvarias, de határozott hangú levélben tudatta Lázárral, hogy a kormánynak engednie kell: az a pénzosztási szisztéma, amely a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felszámolása után a miniszterelnökség fennhatósága alatt a tárcáknál kiépült, ugyanúgy nem felel meg a vonatkozó uniós előírásoknak, mint a kérdéskört szabályozó, idén elfogadott magyar törvény és kormányrendelet.

Információim szerint nincs ma olyan operatív program, amelyik kapcsán ne lenne valamilyen vizsgálódás az Európai Csalás Elleni Hivatalnál, és a szabálytalanságok miatt hónapok óta elzárultak a pénzcsapok Brüsszelben. Feltehetőleg ez lehet az oka annak is, hogy márciusban benyújtott pályázatokat sem sikerült még elbírálnia az intézményrendszernek, miközben hazánk azt vállalta, hogy ütemes lesz az uniós pénzek felhasználása. 

Lázárék is megszólaltak az ügyben: szerdán egy sajtóközleményt adtak ki, amelyben nem tagadják, hogy vizsgálódik az EU. Többek között azt írták, hogy:

"A portfolio által említett három besorolási fokozattal ellentétben 4 létezik az uniós gyakorlatban: legjobb az 1-es, - amelyet szinte képtelenség kapni -, Magyarország általában 2-est szokott kapni, ami azt jelenti, hogy a rendszer működik, csupán kisebb javításokra van szükség A harmadik fokozat a rendszer súlyos hiányosságokkal való működését, a 4-es pedig a működésképtelenséget jelenti. A kategóriába sorolás és ezzel együtt a jelentéstétel minden esetben az audit lezárása után történik meg. Ennek első eleme az angol nyelvű jelentés-tervezet, ez után egy hivatalos, az érintett tagállam hivatalos nyelvére fordított jelentés érkezik, majd az érintett állam észrevételeket tehet a tervezett megállapításokra vonatkozóan, amelyet figyelembe véve készül el a végső jelentés. 
A számok alapján mi úgy látjuk, ez most sem lesz másképp, és Magyarország nem ront eddigi besorolásán, ismét a kettes kategóriába kerül. (...) Az Irányító Hatóságok vezetőinek függetlenségét az EU azzal a kérdéssel vizsgálja: vajon az adott IH vezetőt az operatív program végrehajtása során bármely külső szereplő vagy szervezet befolyásolhatja-e."

Vagyis abban nem reménykedik a Miniszterelnökség, hogy el tudják sunnyogni a bajokat, értik, hogy jó besorolást nem kaphat az ország, csak azt remélik, hogy egy ejnye-bejnye jön az EU-ból, miközben azt hazudják, hogy Orbánisztánban függetlenek lehetnek a Lázár-féle Miniszterelnökségen dolgozó Irányító Hatóságok vezetői, akik feladata az operatív programok milliárdjait felügyelni. Elhiszi ezt ma még valaki?

Csak egy példa a rendszer korrupt működésére:

Mint ismert, 2016. március 19-én tettem bejelentést az OLAF-nál egy gigatender miatt, mert a gyanú szerint a kormány arra készül, hogy egyszerre 420 milliárd forintnyi munkát juttat közpénzből fideszes oligarcháknak. Emlékezetes, márciusban a HVG írt arról, hogy a Nemzeti Fejlesztési Programiroda követelményeinek szinte csak a Duna Aszfalt Kft., a Mészáros és Mészáros Kft. és a Békés Drén Kft. képes majd megfelelni.

Áprilisban az Átlátszó számolt be arról, hogy több Fidesz-közeli cég, többek között egy Mészáros Lőrinccel és Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal összefüggésbe hozható, OLAF-vizsgálatban is érintett vállalkozás segít majd lebonyolítani csalás-gyanús, 420 milliárd forint összértékű közbeszerzéseket a Nemzeti Fejlesztési Programiroda megbízásából, 5 milliárd forint uniós pénzért. 

Április 14-én ismét az OLAF-hoz fordultam, mert az Átlátszó alapos cikkét olvasva az a gyanúm támadt, hogy Orbán és Tiborcz haverjai tömött zsebekkel fognak segíteni 420 milliárddal telepakolni újabb fideszközeli zsebeket. Az ötmilliárdos tenderen ugyanis öt ajánlattevő nyert, akiken keresztül eljuthatunk a gönyűi kikötőtől Felcsútig, a Design Terminaltól Garancsi Istvánig, áttételesen pedig természetesen Tiborcz István felé tartanak a szálak. 

A Világgazdaság értesülése szerint az Európai Bizottság már áprilisban kérte ennek a 420 milliárdos közbeszerzésnek a leállítását, de ennek ellenére Orbánék nem álltak le, augusztusban - a gyanúmat megerősítve - már arról számolt be a Világgazdaság, hogy Mészáros Lőrinc cége, illetve a Duna Aszfalthoz köthető vállalkozások is a finisébe jutottak az összesen 420 milliárd forintos viziközműtendernek.

Számos feljelentést tettünk korrupciós ügyekben, de sajnos a hazai ügyészség és nyomozó hatóságok jellemzően nem indítanak vizsgálatot, eljárást egyetlen Fideszhez köthető ügyben sem. A foglyul ejtett magyar állam hatóságai az igazság felderítése helyett pedig a Fidesz korrupt kisurait szolgálják, de mi figyelünk, és - ahogy eddig is, úgy ez után is - külföldön keresünk majd jogorvoslatot, legalább az uniós milliárdok ellopása ellen.

Mi nem felejtünk, az Együtt a rendszerváltás után visszaveszi az ellopott, elherdált állami vagyont és Orbánisztánból együtt, közösen fogunk európai Magyarországot teremteni!

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

A bukás után: Orbán kirúgja Habonyt?

2016. október 02. 20:12 - BerkeczBalazs

Orbán Viktor tíz napja még azt nyilatkozta, hogy a százszázalékos részvétellel lenne elégedett, de a gyűlölet népszavazása érvénytelen lett, a habonyi gyűlöletgyár kudarcot vallott, és a kormány menekültpolitikája megbukott. Mi következik ebből?

orban_habony_bukas.png(az eredeti kép forrása: Facebook / Orbán Viktor)

Sajnos hosszú ideg fog még méregként hatni a társadalomra az a töménytelen gyűlölet, amit Orbán és Habony révén a Fidesz és aljas kormánya másfél éve ont magából, de ez a goebbelsi politika vasárnap nem kapott bizalmat a választók többségétől.

Büszke vagyok arra, hogy rengetegen hallgattak az Együtt és a többi ellenzéki párt bojkottkampányára, hiszen a magyar választók többsége azt üzente október 2-án Orbán Viktornak és a Fidesznek, hogy nem hajlandóak hülyeségre szavazni. 

Az ország többsége azt is üzente Orbánnak, Rogánnak, Lázárnak és a helyi fideszes kiskirályoknak, hogy itt az ideje, hogy az elterelések és a lopások helyett végre az igazi problémákkal foglalkozzanak: a működésképtelen kórházakkal, az ellehetetlenített iskolákkal és pedagógusokkal, a növekvő szegénységgel, a soha nem látott méreteket öltő korrupcióval, és a politikusok által elkövetett bűncselekményekkel.

Orbán szeretné ezt megúszni, de szeptember 22-én még úgy fogalmazott, hogy a százszázalékos részvétellel lenne elégedett, azóta a közvéleménykutatásokat látva, azt kezdte el hangoztatni, hogy politikai értelemben nincs a népszavazáson való részvételnek jelentősége. Most a fideszes megszólalók újabb hülyeségeket hordanak össze, miközben Orbán Viktor a bukott, kudarcos népszavazás után is közjogi következményekről beszél, ami teljességgel elfogadhatatlan, hiszen az ország többsége tartózkodott a gyűlölet népszavazásán, ami elutasítást jelent a politika nyelvén.

Legyen világos: Orbán nem kapott felhatalmazást, támogatást, bizalmat ahhoz, hogy a kormány, illetve a fideszes többségű országgyűlés bármiféle közjogi lépést tegyen.

Viszont Orbán és a Fidesz 15 milliárd forintot dobott ki az ablakon a semmiért, a semmire. Ezzel a 15 milliárd forinttal is el kell számolniuk. Ahogyan el kell számolniuk az ellopott százmilliárdokkal is.

Ez a népszavazás egy bizalmi szavazás volt a kormánnyal szemben. És a kormány nem kapott bizalmat.

Orbán Viktornak egy független bíróságon kell felelnie az elmúlt években elkövetett súlyos társadalmi és gazdasági bűnei miatt, de tudjuk, hogy nem fog addig lemondani, amíg el nem zavarjuk. Kirúgja Habonyt, helyretesz néhány gyengébben teljesítő vidéki kiskirályt, de őt magát és rezsimjét nekünk kell eltávolítani, és egy újabb rendszerváltást véghezvinni.

Az illiberális rezsim által lerakott alapzatra nem építhető szabad köztársaság. A ma uralkodó rendszer jogfosztással épült ki, ezért a választópolgároktól a régi rezsimmel mindenben szakító kormányváltásra és szakértő kormányzásra kell mandátumot kérnünk. Így a győzelem maga számolja fel a rezsim alkotmányos kereteit, az elnyomó tisztségviselőket megfosztja hivataluktól, és lehetőséget teremt egy új köztársaság alkotmányának konszenzusos megalkotására.

A győzelem feltétele, hogy a választópolgárok beleszólhassanak a miniszterelnök-jelölt és a képviselő-jelöltek kiválasztásába. Előválasztás kell, mert lehetővé teszi, hogy a legrátermettebbeket tiszta versenyben válasszák ki a polgárok. Nem zárt ajtók mögött, politikai alkuk eredményeként kell egy-egy jelöltet megnevezni. Csak az lehet jelölt, aki valóban győzni és változatni akar 2018-ban, és aki semmilyen különalkut nem köt a rezsimmel.

Mi az Együttben közös ellenzéki fellépést sürgetünk a szabad és tisztességes választási rendszerért. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a parlamenti ellenzék egységes fellépése révén az Országgyűlés mihamarabb változtasson a tisztességtelen és aránytalan választási szabályokon. Saját javaslatunkat már nyilvánosságra hoztuk a választási rendszer demokratikussá tételéről, és nyitottak vagyunk mások javaslatainak megvitatására is.

A demokratizálásnak elengedhetetlen része kell legyen a jogfosztottak igazságtétele és kárenyhítése, az ellopott közvagyon visszaszerzése, és a felelősök elszámoltatása.

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment