Pécs önkormányzata kisakkozta magát a Zsolnayból

2017. február 25. 11:51 - BerkeczBalazs

A birtokomba jutott hivatalos földhivatali dokumentumok alapján úgy fest, hogy a pécsi önkormányzat vezetése lényegében eljátszotta a Zsolnay MFB hitelének biztosítékaként jelzáloggal terhelt 300 milliós önkormányzati ingatlanvagyont.

zsolnay_1.png
A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. többségi tulajdonosával folytatott körmönfont, fideszes oligarchák önös érdekei érdekei által zajló harcban az arrogáns, öntelt és dilettáns városvezetés elvesztette a kontrollt, melynek eredményeként Bachar Najari jelzálogjogot szerzett fontos pécsi önkormányzati ingatlanokra vonatkozóan (így bármikor érvényesítheti a szír származású üzletember a frissen szerzett jelzálogjogát a Líceum utca 7 szám alatti ingatlanra, az Esze Tamás utca 5 szám alatti ingatlanra és a Perczel Miklós utca 2 szám alatti ingatlanra vonatkozóan valamint a Zsolnay Porcelánmanukafktúra ingatlanjaira és eszközkészletére vonatkozóan is, de ezekben cége révén már így is többségi tulajdonos). A Zsolnayra szemet vetett az Orbán-Tiborcz érdekkörhöz tartozó WHB Kft. Is, de végül az egész eltaktikázott sakkjátszma legnagyobb vesztese Pécs városa lett, amely így nem csak a vagyonát, hanem a pécsi gazdaságba befektetni szándékozók bizalmát is eljátszotta.

ingatlan_nyilvantartas_2.png

A kialakult katasztrofális helyzet fő felelőse az akciót elindító fideszes többségű önkormányzat, így a kármentés érdekében az a legkevesebb, hogy Páva Zsolt polgármesternek azonnali hatállyal le kell mondania mandátumáról.

Páva Zsolt közel nyolc éve vezeti a pécsi önkormányzatot, de ma már teljesen világos, hogy nem a pécsiek érdekeit, hanem kizárólag Orbán és a Fidesz gazdasági és pártérdekeit képviseli.

Az ügyet mi az Együttben is figyelemmel kísérjük, és magunk is mindent megteszünk azért, hogy a Zsolnay brand ne járatódhasson le, és se a város gazdasága, se a tisztességes befektetők ne kerülhessenek még nehezebb helyzetbe, mint amibe a fideszes városvezetés és a körülöttük mozgó sötét alakok sodorták őket.

Az ügyben már számos feljelentés született, de tisztában vagyunk azzal, hogy a foglyul ejtett magyar állam hatóságai az igazság felderítése helyett a Fidesz korrupt kis- és nagyurait szolgálják, miközben Orbán és strómanjai, valamint az őket kiszolgáló fideszes maffia a közös pénzünket, a közös értékeinket, és a közös jövőnket lopja el, de mi nem felejtünk: az Együtt a rendszerváltás után visszaveszi az ellopott, elherdált állami vagyont, és Orbánisztánból együtt, közösen fogunk európai Magyarországot teremteni!

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

Orbán és a kompromat-kormány, no meg a maffia párt

2017. február 18. 18:36 - BerkeczBalazs

Az orosz The Insider után az Átlátszó is két ütős cikket szánt Orbán Viktor és Pintér Sándor orosz kapcsolatainak. Aki nem biciklibelsőben élt az elmúlt 7 évben, annak lehet valami fogalma arról, hogy miért nem reagált ezekre a súlyos írásokra Orbán és Pintér, de én le is merem írni: azért nem tagadtak és pereltek, mert a kompromatos vádaknak minden jel szerint lehet alapja. 

kompromat_1.png(az eredeti kép forrása: www.facebook.com/europaiak)

Talán sokan emlékeznek a Gulyás Mártonék által működtetett slejm - a torkon ragadtpolitika című youtube-csatorna által 2016 novemberében készített és közzétett "Pintér Sándor - a Csendes Don" című videóra, amely Orbán örökös belügyminiszterének karrierjét mutatta be, ugyanis - ahogy fogalmaztak - Pintér megkerülhetetlenül fontos figurája a magyar közéletnek: nem csak az Orbán kormányokban vállalt, örökös belügyminisztersége, hanem a rendszerváltás előttre visszanyúló rendvédelmi pozíciói miatt is. És valóban.  

Nem csak Gulyásék bátor videóját érdemes megnézni, hanem érdemes elolvasni az Átlátszó "Jürgen Roth: Pintér Sándor titkaés az "Orbán Viktor, a német bombagyáros és az orosz maffiafőnök – változatok egy kompromatra" című cikkeit is.

Csak egy hazai példát citálok ide arra, hogy az Átlátszó által idézett The Insider cikk, Jürgen Roth könyv és ORF riportnak vannak itthon is publikált gyökerei, ugyanis a Vastagbőr Blog 2011-ben hozta le Sándor "Papa" István nyugalmazott rendőr alezredes tanúvallomását, ami igen izgalmas olvasmány lehet minden közügyek után érdeklődő, felelős állampolgárnak. 

Sándor István az ORFK Központi Bűnüldözési Igazgatóságának főnyomozója volt. 1989-1990-ben a rendőrség szervezett bűnözés elleni szolgálatának egyik alapítója volt, később az Országos Rendőr-főkapitányság kábítószer-felderítési osztályának csoportvezetője. 1999-ben felajánlotta segítségét az olajügyeket vizsgáló, Pallag László által vezetett parlamenti bizottságnak, de a 2000 október 28-i meghallgatása előtt egy nappal  őrizetbe vették hivatali visszaélés és vesztegetés alapos gyanújával. Ez nem jött be, mivel a bizottság 2000 november 7-én a Fővárosi Ügyészség Nyomozóhivatalának épületében meghallgatta. Íme egy részlet a Vastagbőr Blogon közzétett tanúvallomásából:

"A bombagyáros ügy, az úgynevezett Dietmar Clodo ügy felderítése is sajnos nálam indult el, inkább ne kezdtem volna el. A kezdeti szakaszt követően átvette egy másik szolgálati ág, tehát annak felderítését valójában nem én végeztem. Nem is ez a lényeg. Abban az időben megy a parlament nemzetbiztonsági bizottságának a vizsgálata, ahol a Pintér úr és Clodo úr viszonyát próbálja kideríteni a bizottság, hogy mi is volt ott kettőjük között.
Kérem, ezután megy Leonid Kolcsinszki - Clodo bűntársa - kihallgatása az ORFk vizsgálati osztályán, amikor is jelen van Bánáti ügyvéd úr, a tolmács, Szalai Tihamér és még egy-két nyomozó. Megy a kihallgatás. Egy alkalommal Kolcsinszki azt mondja, hogy ezt a részt nem szeretném jegyzőkönyvbe mondani, de közben megy a videó, merthogy kamerával veszik az egész kihallgatást. Közli ez a Kolcsinszki úr, hogy kérem szépen, én Pintér tábornoknak több megbízást hajtottam végre. Megfagy a levegő, de már azt nem fejti ki, hogy milyen megbízást. Megáll a kihallgatás, Bánáti ügyvéd úr lemond.
Ez a kihallgatási anyag, a videoanyag tudomásom szerint elkerül Túri András - akkor még - csoportvezető ügyészhez is, elkerül a rendvédelmi szervekhez is, és amikor eljön a bizottsági ülés, erről a kazettáról, ami döntő jellegű lett volna a bizottság munkájában, a bizottsági személyek tisztázásában, hallgat az ügyész úr, hallgat a rendvédelem, hallgat mindenki. Mi ez, ha nem egy bűnpártolás, vagy hivatali visszaélés? Ezt én nem tettem szóvá abban az időben, hogy uraim, álljon már meg a fáklyás menet. Sok mindent szóvá tettem, és azért van az, hogy most itt vagyok letartóztatva."

A SlejmShow-n a Pintért bemutató videó előtt mintegy két hónappal közölt "A Párt Farkasa" című epizódban azt is feldolgozták, hogy a Fidesz miként alakult át 1990 és 1998 között: a demokratikus, mozgalmi jellegü pártból hogyan lett egy központosított politikai gépezet, a liberális elveket valló politikusok hogyan fordultak a keresztény-konzervatív frázisok felé, valamint Simicska Lajos vezetésével hogyan épült ki a párt gazdasági háttérbirodalma. Azaz: Orbán Viktor a radikális ellenzéki vezérből hogyan, milyen körülmények között és kompromisszumok árán lett 1998-ra a magyar jobboldalt vezető miniszterelnök. 

Az orosz viszony szempontjából is érdekes átalakuláson ment át Orbán pártja. Bizonyára sokan emlékszünk még arra a fiatalemberre, aki 1989-ben, Nagy Imre és mártírtársai újratemetésén azt mondta, hogy "mi értetlenül állunk az előtt, hogy a forradalmat, és annak miniszterelnökét nemrég még kórusban gyalázók ma váratlanul ráébrednek, hogy ők Nagy Imre reformpolitikájának folytatói"

Majd 2006-ban azt is mondta ez az Orbán Viktor nevű fickó, hogy "Meg akartuk őrizni a hitet, hogy volt értelme küzdeni az orosz csapatok kivonásáért. Volt értelme küzdeni a szabad választásokért, volt értelme küzdeni a határon túl élő magyarokért, hogy volt értelme megőrizni az '56-os forradalom emlékét. Meg akartuk őrizni a hitet, hogy kell lennie a világban egy erkölcsi rendnek, amely végül mindent és mindenkit odahelyez, ahová való."

Aztán még 2007-ben is úgy látta a fülkeforradalmi előkészületeken dolgozó Fidesz-vezér, hogy "Kelet felől nézve mi vagyunk az utolsó olyan ország, ahol az állam lemondott a nemzetstratégiai és nemzetbiztonsági szempontból felbecsülhetetlen értékű közellátási rendszerek tulajdonáról. Tőlünk nyugatra ez nem lehetséges. Tegyük világossá: nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni!".

Ekkor még hasonlóan vélekedett a NER-haver, Bayer is: "Oroszoknak lefeküdni energiaügyben, Putyintól ájultan elalélni és félni: gyurcsányság. Utóbb Nyugaton az egészet letagadni, s azt mondani, amit a Nyugat akar hallani (mindezt persze szemrebbenés nélkül): gyurcsányság." 

Ma már Bayer és Orbán nyomán tudjuk, hogy Putyintól ájultan elalélni és félni: orbánság.

Anasztaszija Kirilenko The Insiderben megjelent írása szerint"2009-ben egyszer csak minden élesen megváltozott. Novemberben Orbán váratlanul Szent-Pétervárra érkezett az Egységes Oroszország Párt kongresszusára, ahol megismerkedett Putyinnal. Putyint és Oroszországot nem kritizálta többé, majd miután egy év múlva Magyarország miniszterelnöke lett, Putyin egyik legfontosabb európai védelmezőjeként vált ismertté. Mi történt Orbánnal ez alatt az idő alatt? Lehetséges, hogy hatással volt rá egy esemény, amelyik első látásra semmiképpen sincs kapcsolatban Magyarországgal – Moszkvában letartóztatták Szemjon Mogiljevics alvilági vezért."

Anasztaszija Kirilenko cikkében megfogalmazottak alapján "Dietmar Clodo véleménye szerint azért, hogy szabadlábra kerülhessen, Mogiljevicsnek el kellett búcsúznia vagyona egy részéről, és szolgálatokat kellett tennie a Kremlnek az Orbán Viktor elleni kompromittáló anyag rendelkezésre bocsátásával. Sajnálatomra mára Orbán Putyin parancsait végrehajtó bábbá vált - jelentette ki Clodo a The Insider-nek. Az üzletember biztos abban, hogy Mogiljevics a szabadságáért cserébe átadhatta a kompromittáló szalagokat Nyikolaj Patrusevnek, az FSZB elnökének. Egy biztos, Orbánt Mogiljevics letartóztatása után váratlanul Moszkvába hívták, és ő pontosan ekkor hajtott végre gyökeres fordulatot addigi politikájában." 

Orbán és közvetlen köre a kis fideszeseket ugyanúgy tartja sakkban, mint ahogyan a fent említett források szerint Putyin teszi ezt Orbánnal.

Orbán kompromat-rendszerében ma már senki nem tudhatja a fideszes kiskirályok közül helyben és kormányzati szinten sem, hogy ki és mikor repül. Ha nem hajol meg elég mélyen, ha nem olyan lelkes egy-egy pillantása, mint ahogyan a kedves vezető elvárja, akkor lehet, hogy holnap már nem lesz benne a pixisben. Ha pedig szembeszegül, akkor könnyen mutathatnak neki egy olyan dossziét, amelynek tartalmából egy-két hétig élne a hazai ellenzéki sajtó. 

De a fideszes piti bűnözők Orbántól való félelme nem fog érdekelni senkit akkor, amikor elérkezik a számonkérés., hiszen elsősorban ők a felelősek azért, hogy Orbán és köre ilyen társadalmi viszonyok közé taszíthattak valamennyiünket és a gyermekeink holnapját.

Amikor a fideszes maffiát említem akkor, én arról a fajta kapzsiságról és igen egyszerűen átlátható szimpla emberi és politikainak nevezett törzsi érdekek mentén működő aljasságra gondolok, ami alapján gátlástalanul írhattak át Orbánék minden jogszabályt kizárólag a saját érdekeiknek megfelelően, és így szó nélkül el lehetett lopni a nyugdíjkasszát, a magyar földet, a dohányárusítás jogát, a befizetett adóforintokat valamint az unió euró milliárdjait.

Emellé határtalan arcátlansággal és gátlástalansággal olyan média egyeduralmat és gazdasági háttérhatalmat harácsolt a fideszes maffia össze, amelyet gyengébb banánköztársaságokban csak szemlesütve merne vállalni bárki. Így egyre kevésbé hallatszik a maffiaállamot bírálók hangja, ráadásul sokan választják a hallgatást, mert féltik a megélhetésüket, hiszen Orbán és emberei lassan minden vagyont elloptak.

Szerencsére a világon sehol sem tartanak örökké az Orbán-rezsimhez hasonló monolit, kapzsi és hazug populista rendszerek, egyszer Orbán kompromat-rendszere is bukni fog és az igazságtételt senki sem kerülheti el, Orbán és a fideszes maffia egyetlen végrehajtó katonája sem.

Éppen ezért mi az Együttben úgy gondoljuk, hogy Orbán Viktor bukását követően Magyarország csak akkor léphet a békés, polgári gyarapodás útjára, ha tiszta vizet öntünk a pohárba, és megvalósítjuk az igazságtétel és demokratizálás programját. Erre tett javaslatot az Együtt, melyről a következő időszakban társadalmi vitát is kezdeményez a párt.

Az Orbán-rezsim bukását követően vissza kell venni azokat a vagyonokat, melyeket az orbáni érdekkör jogszerűtlenül vagy joggal való visszaéléssel szerzett. Az igazságtétel érinti Orbán Viktor legszűkebb érdekkörét, például Tiborcz Istvánt, Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt és Andy Vajnát, akik földekhez, kastélyokhoz, milliárdos hasznot hozó koncessziós jogokhoz, túlárazott közbeszerzéseken milliárdos haszonhoz jutottak állami segítséggel, és akik strómanként a miniszterelnök vagyonát kezelik.

Az igazságtételnek ugyanakkor ki kell terjednie a helyi korrupciós ügyekre is. Fel kell számolni az oligarcháknak kedvező törvényeket, a szerzett jogokat és a stróman-kultúrát. A korrupt módon szerzett állami földbérleteket fel kell mondani, a politikai alapon kiárusított földeket vissza kell szerezni. Jóvátételi adót kell fizettetni mindazokkal, akik az Orbán-rezsim kedvezményezettjeiként tisztességtelenül jutottak vagyonhoz, állami közbeszerzésekhez vagy uniós pályázatokhoz. Az államnak részlegesen, szimbolikusan kártalanítania kell mindazokat, akiknek magánnyugdíj-megtakarításait az Orbán-rezsim felélte, trafikjaikat, földjeiket, földbérletüket elvette, akiket kényszernyugdíjaztak, foglalkoztatási-tilalommal sújtottak, és megaláztak.


------------------------------
Megköszönjük, ha támogatod a munkánkat!
OTP Bank 11784009-20603887
IBAN: HU83117840092060388700000000
SWIFT kód: OTPVHUHB

Ha te is dolgoznál velünk Együtt, csatlakozz!
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
 

komment

Lázárék miért nem tartják be a saját kormányuk rendeletét?

2017. február 17. 12:32 - BerkeczBalazs

Lázárék miért nem tartják be a saját kormányuk rendeletét? Mi történik az uniós pályázati rendszerrel? Ezt a kérdést tette fel javaslatomra ma Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője írásbeli választ igénylő kérdésként Lázár Jánosnak, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek.

lazar_3.png(az eredeti kép forrása: index.hu)

Itt van Magyarország Alaptörvénye 7. cikk (2) bekezdése, az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 42. § (8) bekezdése és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. (II. 24.) OGY határozat 124. § (1) bekezdése alapján írásbeli választ igénylő kérdés teljes egészében, ebből minden kiderül: 

Tisztelt Miniszter Úr!

Mint arról bizonyára van tudomása Önnek: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében közel egy éve benyújtott pályázatok elbírálásáról sem adott még hírt a kormányzat, miközben ezen pályázati konstrukciók második körös kiírása is megjelent a napokban.

Mindezek alapján a következő kérdésre várom Miniszter Úr válaszát:

- Miért nem sikerült a 2014-2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI. 5.) kormányrendeletben rögzített határidőkön vagy a TOP-os felhívásokban gyakran szereplő 40 napos határidőn belül dönteni?

- Korrektnek tartja-e, hogy úgy jelennek meg második körben kiírások, hogy nem ismertek az első körös eredmények, illetve nincsenek tapasztalatok sem az első körben nyertes projektek megvalósításáról?

- A TOP-on kívül mely operatív programokban nem sikerült még betartania a kormánynak a saját kormányrendeletét?

- A fent is jelezett aggasztó folyamatokat látva teljesülni fog-e Magyarország és az Európai Unió között köttetett Partnerségi Megállapodás a 2014–2020-as fejlesztési időszakra?

Tisztelettel várom a Miniszter Úr válaszát!

 

Budapest, 2017. február 17.              

dr. Szabó Szabolcs

(független)

Együtt

Lázár Jánostól 15 napon belül választ kell kapnunk arra, hogy hogyan áll most az általuk elszabott rendszer.

Felteszem, arra nem lesz válasz, hogy mi lehet a valódi oka annak, hogy a pályázati rendszer lényegében lefagyott, de információim szerint nincs ma olyan operatív program, amelyik kapcsán ne lenne valamilyen vizsgálódás az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF), és a szabálytalanságok miatt hónapok óta elzárultak a Magyarországnak fenntartott pénzcsapok Brüsszelben.

Az Együtt közérdekű adatigényléssel kérte ki, hogy az OLAF az elmúlt két évben milyen uniós programok kapcsán történt visszaéléséről küldött vizsgálati jelentést a Miniszterelnökségnek. Most egy újabb adatigénylésben a Miniszterelnökség által felsorolt OLAF-vizsgálatokra vonatkozóan az OLAF jelentéseinek/zárójelentéseinek (nyomozati anyag összefoglalóinak) kiadását kértem Lázár minisztériumától. Ennek nem lehet jogi akadálya, hiszen a 4-es metróval kapcsolatos OLAF-zárójelentést is simán nyilvánosságra hozták, igaz ott nem látszik fideszes érintett, de ha mégsem kapjuk meg a kért az adatokat, akkor bíróságra visszük az ügyet.

Az Együtt a rendszerváltás után visszaveszi az ellopott, elherdált állami vagyont, és Orbánisztánból együtt, közösen fogunk európai Magyarországot teremteni!

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

Itt a lista arról, hogy milyen hazai ügyekben nyomozott az OLAF

2017. február 13. 13:03 - BerkeczBalazs

Az Együtt közérdekű adatigényléssel kérte ki, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) az elmúlt két évben milyen uniós programok kapcsán történt visszaéléséről küldött vizsgálati jelentést a Miniszterelnökségnek.

olaf_1.png(az eredeti kép forrása: Europai Bizottság)

Az OLAF 2015. január 1. és 2017. január 16. közötti 23 témában küldött nyomozati anyag összefoglalót, vagy jelentést a Miniszterelnökségnek. Itt a lista:

1. OLAF OF/2012/1098 2015.01.07 a Regionális Operatív Programból finanszírozott, építéssel összefüggő, összesen három projektben tapasztalt visszaélés

2. OLAF OF/2011/0945 2015.01.21 a Gazdaságfejlesztési Operatív Programból és a Közép-Magyarországi Operatív Programból finanszírozott, nyomdaipari és papíripari gépfejlesztésekkel összefüggő, összesen tizenkét projektben tapasztalt visszaélés

3. OLAF OF/2013/1125 2015.02.12 a Környezet és Energia Operatív Program egy természetvédelmi projektjében történt visszaélés

4. OLAF OF/2014/0666/B4 2015.06.05 a Környezet és Energia Operatív Program egy szennyvízkezelési projektjében történt visszaélés

5. OLAF OF/2010/0863 2015.07.02 a Regionális Operatív Programból és a Környezet és Energia Operatív Programból finanszírozott, építéssel összefüggő, összesen négy projektben tapasztalt visszaélés, valamint több projekt keretében egy közbeszerzéssel foglalkozó tanácsadó cég szerződései

6. OLAF OF/2011/1112 2015.07.02 a Közlekedésfejlesztési Operatív Programból finanszírozott, vasút és útépítéssel összefüggő, összesen három projektben tapasztalt visszaélés

7. OLAF OF/2011/0357 2015.07.02 Végrehajtási Operatív Programból finanszírozott projektben tapasztalt visszaélés

8. OLAF OF/2012/0679 2015.08.08 a Környezet és Energia Operatív Programból finanszírozott szennyvízkezelési projektben tapasztalt visszaélések

9. OLAF OF/2013/1377/B4 2015.08.24 a Környezet és Energia Operatív Programból finanszírozott hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésével összefüggő működési bevételek, és a pénzügyi számítás

10. OLAF OF/2014/1110/B4 2015.09.28 a Gazdaságfejlesztési Operatív Programból kutatás-fejlesztési programba tartozó projektben történt visszaélések

11. OLAF OF/2013/0484/134 2015.10.22 a Regionális Operatív Program egy felhívásához kapcsolódóan tapasztalt visszaélések

12. OLAF OF/2014/0418/134 2015.11.12 a Gazdaságfejlesztési Operatív Programból finanszírozott, vállalatok technológiai innovációjának fejlesztésével összefüggő projektben tapasztalt visszaélések

13. OLAF OF/2014/1138/B4 2015.12.27 a Regionális Operatív Programból megvalósított turisztikai fejlesztés kapcsán tapasztalt visszaélések

14. OLAF OF/2014/0693/84 2016,01.11 a Nemzetközi Együttműködési Programból finanszírozott, környezeti infrastruktúra fejlesztésével összefüggő projektben tapasztalt visszaélések

15. OLAF OF/2013/1140 2016.01. a Környezet és Energia Operatív Programból finanszírozott, szennyvíz-elvezetéssel és ivóvízminőség javítással összefüggő, összesen két projektben tapasztalt visszaélés

16. OLAF OF/2014/0524/B4 2016.05.06 a Regionális Operatív Programból finanszírozott, könyvelői szolgáltatással összefüggő, összesen három projektben tapasztalt visszaélés

17. OLAF OF/2014/1330/B4 2016.06.07 a Gazdaságfejlesztési Operatív Programból finanszírozott, vállalkozásfejlesztéssel összefüggő, összesen három projektben tapasztalt visszaélés

18. OLAF OF/2014/0016 2016.06.24 a Gazdaságfejlesztési Operatív Programból finanszírozott, a JEREMIE által társfinanszírozott felhívás kapcsán a pénzügyi közvetítők kiválasztása során tapasztalt visszaélések

19.OLAF OF/2014/0568/B4 2016.06.24 a Gazdaságfejlesztési Operatív Programból finanszírozott, gépbeszerzéssel összefüggő projektben tapasztalt visszaélések

20. OLAF OF/2014/1030/B4 2016.10.06 a Társadalmi Megújulás Operatív Programból finanszírozott, oktatásfejlesztéssel összefüggő kiírás keretében megvalósított két projektben tapasztalt visszaélés

21. OLAF OF/2014/0674/B4 2016.10.18 a Gazdaságfejlesztési Operatív Programból finanszírozott, kutatás és fejlesztéssel összefüggő, összesen négy projektben tapasztalt visszaélés

22. OLAF OF/2012/0118/B4 2016.12.14 egy Közlekedésfejlesztési Operatív Programból finanszírozott projektben tapasztalt, közbeszerzésekkel összefüggő visszaélések

23. OLAF OF/2015/1158 2016.12.30 a Gazdaságfejlesztési Operatív Programból finanszírozott,  kutatás-fejlesztéssel összefüggő projektben tapasztalt visszaélések

A fenti listából jól látszik, hogy 50 projektben talált visszaélést az OLAF, viszont a Miniszterelnökség listájából nem derül ki világosan, hogy pontosan mely projekteket vizsgálták, csak az egyes operatív programokra hivatkoznak, ezért újabb közérdekű adatigényléssel élünk, és ha kell, akkor bírósági úton szerezzük meg ezeket az információkat. 

Akármi is derül ki az anyagokból, abban minden fideszes kiskirály biztos lehet, hogy az igazságtételt senki sem kerülheti el, még ők sem. Az ilyen monolit, hazug és kapzsi rendszerek sehol, sem tartanak örökké, egyszer Orbán rendszere is bukni fog, és az igazságtételt senki sem kerülheti el. Mi az Együttben nem felejtjük el az Orbán-rezsim bűnöseit és bűneiket, ezért a rezsim bukása után jóvátételi adót kell fizettetni mindazokkal, akik az Orbán-rezsim kedvezményezettjeiként tisztességtelenül jutottak vagyonhoz, állami megrendelésekhez, uniós pályázati pénzekhez. 


------------------------------
Megköszönjük, ha támogatod a munkánkat!
OTP Bank 11784009-20603887
IBAN: HU83117840092060388700000000
SWIFT kód: OTPVHUHB

Ha te is dolgoznál velünk Együtt, csatlakozz!
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
 

komment

Ellenzéki harcosok klubja vidéken

2017. február 11. 08:48 - BerkeczBalazs

Folyamatos és ragadós az a blame game, hogy az ellenzék nem csinál semmit. Ez nem igaz, de lagalábbis az Együtt politikusaira biztosan nem, olyannyira, hogy az egyik neves független hetilap "A köztársaság őrzői - Vidéki ellenzéki politikusok top 8+1" című cikkében 4 Együtt-politikust meg is nevezett, akik szerintük is a legnagyobb elánnal küzdenek egy normális Magyarországért. Természetesen az Együttben nem csak négy ilyen tántoríthatatlanul kemény "köztársaság őrző" van, itt a lista az ellenzéki harcosok vidéki klubjának krémjéről.

videki_harcosok_klubja.png

Bod Tamás, az Együtt gyulai önkormányzati képviselője az elmúlt négy éveben rendesen felkavarta a szelet a Viharsarokban, ahol most különösen a Fidesz nem békés, ugyanis Bod feljelentésére Simonka György személyével összefüggésben költségvetési csalás miatt nyomoznak. Már az is felmerült, hogy SImonkát nem is indítja a Fidesz a 2018-as választásokon. Bod Tamás szerezte meg tavaly azt a levelet is és mutatta meg magyar sajtónak, amelyben 28 békés megyei település polgármestere jelezte Zalai Mihálynak, a Békés Megyei Önkormányzat elnökének, hogy tisztességtelennek tartja a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) döntési mechanizmusát, ráadásul háttéregyeztetésekről és politikai alkukon nyugvó pályázati döntésekről írnak, miközben a kiírások le sem zárultak, hivatalos pályázati bírálat még nem történhetett, sőt nem is minden esetben nyíltak meg az ominózus uniós pályázati források, vagyis nem születhettek jogszerű pályázati döntések. Az ügyben mindketten bejelentést tettünk az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF). Bod Tamás kezdeményezésére Békés megyében működő ellenzéki pártok és civil szervezetek 2016 elején flasmobbal tiltakoztak, mert a gyulai körzet  fideszes országgyűlési képviselőjének a fiát nevezték ki a NAV Békés Megyei Igazgatósága élére. 2015 decemberében Kovács Istvánnal, az Együtt mezőhegyesi politikusával közösen tüntetést szervezett egy békéscsabai földárverés helyszínén, ahol a Mezőhegyesi Ménesbirtok földjeit verték dobra. Utóbb a kormány visszavonta licit eredményélt, és egyben tartotta a nagy múltú gazdaságot. (Bod Tamás 2013-as közéleti szerepvállalása előtt 20 éven keresztül újságíró volt. A politikai életben szerzett tapasztalatairól, de főként a Fidesz karaktergyilkossági kísérleteiről két részben számolt be a Magyar Narancsban.)

bcs_bod_tamas_visszaveszik_1_04.jpg

Vannak ügyek, amelyekben nem mernek/akarnak más pártok harcolni, ilyen volt az az ügy is, amellyel Mihályi Ferencné tárnoki lakos szinte az egész ellenzéki paletta felkeresése után végül Csornai Károlyt és az Együtt érdi szervezetét kereste meg. A harcos tárnoki lakos állítása szerint településük önkormányzata olyan jól jött ki Tárnok Érddel és Diósddal közös csatornaberuházásából, hogy a nagyságrendileg 450 milliós lakossági hozzájárulást zsebrevágták. Csornai Károllyal mi is átrágtuk magunkat a vastag iratanyagon, és arra jutottunk, hogy a tárnoki önkormányzat valóban nagyon kreatívan oldotta meg a csatornafejlesztési projektet, hiszen az uniós pályázattal, a hazai társfinanszírozással és önerő támogatással, a konszolidált kötvénykibocsátással valamint a lakosságtól beszerzett hozzájárulásokkal együtt kb. 450 milliós plusszal jött ki a fejlesztésből. Az ügy még folyamatban van, azon dolgozunk, hogy a fel nem használt pénzt fizessék vissza a tárnokiaknak.

Az Együtt debreceni csapata a 2014-es önkormányzati választásokon önállóan indulva, mind a 24 önkormányzati választókerületben állított jelöltet és így sikerült bekerülnie a városi testületbe dr. Szegedi Istvánnak, aki civilben gyermekonkológus és – hematológus. István főleg országos akciók helyi rendezvényein és egészségügyi kérdésekben hallatja a hangját. Kammerer Gábor, az Együtt Országos Politikai Tanácsának alelönke és a párt debreceni szervezetének elnöke és Rutz Tamás, - aki az Együtt legaktívabb fiatal, debreceni politikusa - is mindent megtesz azért, hogy a helyi fideszes banda ügyei kiderüljenek, és a másként gondolkodó debreceni választópolgárok érdekei és képviselve legyenek. 

florida.jpgRutz Tamás és a debreceni fiatalok akcióban 

Ferjancsics László a Vácért Lokálpatrióta Egyesület és a váci Együtt önkormányzati képviselője a közérdekű adatigénylés specialistája, így az ő munkája révén derült ki például, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) két év alatt 137 millió forint értékben kötött szerződéseket a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodával, vagyis óránként 55 ezer forintért számlázott az MNB-nek az igazságügyi miniszterhez köthető ügyvédi iroda. Ferjancsics László egy másik adatkéréséből 2015 novemberében derült ki, hogy a Kovács Ákoshoz köthető Fehér Sólyom nevű céggel a Váci Dunakanyar Színház Kft. egy tízmillió forintos szerződést kötött 2015 nyarán, vagyis feltehetőleg potom 10 milláért lépett fel Orbán és Tiffán kedvenc popsztárocskája Vácott. Az általa az MNB-s alapítványoktól megszerzett adatok alapján lett világos, hogy Matolcsy György új kedvesének anyukája (cégén keresztül) közpénzen nem csak négy, hanem mind a hat jegybankos alapítványnak könyvel. A közeli hetekben sem tétlenkedett, előbb a Rogán Antal vezette minisztériumot köteleztette arra többször is a Fővárosi Törvényszéken, hogy a népszavazással kapcsolatban kötött szerződéseit és számláit adja ki, majd neki sikerült először ítéletben kényszeríttetni a Schmidt Mária féle alapítványt, hogy az 56-os emlékév költéseire vonatkozóan közérdekű adatot szolgáltasson. A múlt héten azt derítette ki, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) az elmúlt két évben 23 uniós program visszaéléséről küldött vizsgálati jelentést a Miniszterelnökségnek.

12069021_1060111414007063_6492438759925748920_o.jpg

Rozmaring Sándor, dr. Jakab Zoltán és Ferjancsics László

Hugyecz Zoltán volt az Együtt polgármester-jelöltje Kecskeméten 2014 őszén, aki sajnos alul maradt a fideszes Szemereyné Pataki Klaudiával szemben, de azóta is keményen üti a Fidesz helyi ügyeit. Ő derítette ki például, hogy a kecskeméti polgármester férjének cége, a Szempont Consulting Kft. 400 millió forint kedvezményes hitelt kapott 3 millió forintos fedezetre, de Hugyecz Zoltán, az Együtt helyi politikusa kiderítette azt is, hogy a Matolcsy-unokatestvér polgármesterférj, Szemerey Szabolcs több százmillió forintos veszteséget felhalmozó cégekkel fedezheti az állami hitelt. Hugyecz Zoltán óriásplakátokat rendelt, hogy azokon tájékoztassa a kecskemétieket az ügyről, de végül letakarták vagy ki sem ragasztották az Együtt kecskeméti óriásplakátjait a plakáthelyek tulajdonosai. 

egyutt_plakat_letakaras.jpgHugyecz Zoltán a kihelyezett majd letakart plakáttal

Kaposváron egy régóta együtt politizáló, együtt gondolkodó a közösségért tenni akaró csoportja működik az Együttnek, melynek a gerincét a 2010-ben alakult Polgári Szabadság Platform elnevezésű civil szervezet adta. A Pintér Lóránt és Kerepesi Tibor által vezetett kaposvári csapat 2015-ben aláírás gyűjtést is indított azért, hogy a 67-es főközlekedési úta Toldi iskola előtti szakaszán közlekedési lámpát telepítsenek. Közlekedési lámpa ugyan nem, de telepített trafipax létesült azon a helyen. Ennél jóval látványosabb és hatékonyabb akció volt a kaposvárra tervezett gumiégető tervének elutasítása egy összellenzéki aláírásgyűjtő akcióval.

13769495_1766875303528912_8986360800078368376_n.png

Lővei Csaba 2014 októbere óta önkormányzati képviselő Nyíregyházán, az Együtt választókerületi elnöke. 2015-ben feljelentést tett a látványosan gyenge minőségben és gyanús körülmények között elkészült Sóstó beruházás ügyében az ügyészségen, a nyomozás jelenleg is tart. „Pofátlan kivagyiság”-nak minősítette Kovács Ferenc polgármester 300 lóerős szolgálati Audijának beszezését, főleg hogy a közbeszerzés enyhén szólva is gyanús volt. A helyi "Juhász Péterként" működő képviselőt is próbálják karaktergyilkolni, de végtelenül bosszantja a városvezetést, hogy más ellenzéki politikusokkal szemben nem találnak rajta fogást. A helyi fidesz már többször szólította fel lemondásra, mondván rossz hírét kelti a városnak. A város vezetésén kívül a helyi ellenzék egy részének is kellemetlen a „nem ijedős” képviselő: tükröt tart a helyi viszonyokba csendesen belesimulóknak. Sokáig viselte el  hogy gyakran egyedül kellett fellépnie, végül 2016 nyarán csapta rá az ajtót a NER-be besimult MSZP-s képviselőkre is.

lo_vei-juha_sz_legfo_bb_u_gye_szse_g_3.jpg
Juhász Péter és Lővei Csaba a Legfőbb Ügyészség épülete előtt
Az Együtt miskolci csapata szociális érzékenységével harcol egy jobb világért, ugyanis 2014 novembere óta a hét minden csütörtöki napján hideg és meleg ételt oszt a rászorulóknak a miskolci MÁV rendelő melletti területen, és hetente átlagosan 60-80 főnek segítenek legalább heti egyszer meleg ételhez jutni. A Tóth László és Iván Tamás által vezetett csapat ruhával és különféle bútorokkal is gyakran segíti a rászorulókat, amire sajnos nagy szükség van a borsodi megyeszékhelyen és környékén. 
14225494_1258626000823377_8297659216434396096_n.jpg

Szigetvári Viktor Miskolcon 

Keszthelyen a város polgári hagyományait megcsúfoló módon uralkodik a Fidesz (a helyi MSZP asszisztálásával), a mutyik egymást érik. A főtér OLAF által is figyelemmel kísért átépítése és a közvilágítás Tiborcz-féle ledesítése mellett talán a vitorláskikötő botrányos eladása volt az, ami a leginkább a Balaton fővárosára irányította a figyelmet. A szintén az Orbán-vőhöz kötődő kikötőmutyi leleplezésében és országos visszhangot kiváltó üggyé emelésében oroszlánrésze volt Molnár Tibornak, aki jelenleg a 220 éves Georgikon megvédéséért küzd a kormányzati beszántási törekvésekkel szemben, úgy tűnik sikerrel. Most pedig egy újabb Fidesznek kényes ügyet visz Molnár Tibor, ugyanis Keszthelyen két patinás Balaton-parti szálloda, a Hullám és a Balaton kerülhet Orbán-közeli kezekbe.

Az Együtt nem csak ellenzékben politizál. Szegeden Nagy Sándor személyében alpolgármestere van a pártnak, aki a városfejlesztésért felel 2014. óta ismét, hiszen korábban, 2002. és 2010. között már részt vett a város vezetésében, ebben a feladatkörben. Az alpolgármester olyan projekteket felügyelt, mint a közel 30 milliárdos villamos és troli hálózat rekonstrukció, ahol szokatlan módon nem túlköltés volt, hanem megtakarítás, így 10 helyett 13 trolit tudott venni a város. De az elmúlt évek fejlesztései közé tartozik a szegedi belváros megújulása is, ami kiérdemelte a Magyar Urbanisztikai Társaság nívódíját. Szintén Nagy feladata a befektetői kapcsolatok menedzselése, tavaly nem is rossz eredménnyel, három cég összesen közel ezer munkahely teremtését jelentette be Szegeden, részben az informatikai, részben az üzleti szolgáltató szektorban. 

egyutt_sajttaj002kf.jpgNagy Sándor és Dombi Gábor (kép forrása: szegedma.hu)

Varga Márk, az Együtt győri önkormányzati képviselője a Krúdy középiskola gimnáziumi képzésének megmentése ügyében indított el egy komoly online tiltakozó akciót, amely végül sikerre vezetett, megmaradt a gimnáziumi képzés a középiskolában. 

 

Baranyi Krisztinát sokaknak nem kell bemutatni, és aki tudja ki ő, az azzal is képben van, hogy Baranyi Kriszta nem vidéki, viszont nagyon sok vidéki ügyet visz. Ferencvárosi önkormányzati ügyei (Illatos út rehabilitációja, játszóterek segítése, Nehru-part felújítása, kilakoltatások megakadályozása, prostitúció visszaszorítása lakóövezetből, sérült emberek átmeneti bentlakásos elhelyezése, kutyafuttatók létesítése, stb.) mellett elérte, hogy a soroksári vegyi szennyezés felszámolásáról szülessen kormánydöntés, így a munkája eredményeként 1 milliárd forint fog jutni a bajba jutott családok kártalanítására, és a szennyezés eltüntetésére. A Tisza szennyezésének ügyét is ő vitte, amely jelentős visszhangot kapott a sajtóban, ennek nyomán rendbe hozták a vásárosnaményi szennyvíztisztító telepet, illetve nagyobb jogosultságot és hozzá eszköz- és emberállományt kapott a Vízügy. 

ke_pernyo_foto_2017-02-11_0_16_14.png

És végül, de nem utolsó sorban pár szó a baranyai csapatról is. Az Együtt számos akciót hozott össze Pécsett és Szigetváron, az egyik legemlékezetesebb Orbán 2015-ös pécsi látogatására szervezett mecseki atomtemető elleni akció volt, amit Rajnai Attilával és Pritisanac Tamással közösen szerveztünk.

De Bayer Zsolt pécsi látogatását is emlékezetessé tettük. 111 lovagkereszttel kitüntetett tisztességes ember, közel 5000 petícióban tiltakozó és számos szervezet határozott felszólalása sem volt idáig elég, hogy Bayer Zsolt visszaadja a méltatlanul, haveri alapon, fideszes kegyencként kapott kitütetést. Egy díjat viszont igazán kiérdemelt: az első Orbán Kegyence-díjat, amelyet Pécsett - kisebb-nagyobb küzdelmek árán - személyesen vehetett át, nem is akármilyen "háttérzenével".

Szigetváron pedig megakadályoztuk, hogy a védett fák és cserjék mindegyikét kivágja az állami gépezet. Sőt, úgy hírlik, hogy elértük: a gyakran és megalapozottan kritizált Tiffán Zsolt országgyűlési képviselőt, Orbán kedvenc borosgazdáját nem indítja már 2018-ban a Fidesz.

termeszetkarositas.png 


------------------------------
Megköszönjük, ha támogatod a munkánkat!
OTP Bank 11784009-20603887
IBAN: HU83117840092060388700000000
SWIFT kód: OTPVHUHB

Ha te is dolgoznál velünk Együtt, csatlakozz!
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
 

komment

Orbán, Bayer és Vona történelmi felelőssége

2017. február 07. 10:39 - BerkeczBalazs

Szégyen, hogy ott tart ez az ország, hogy 72 év után újra meg lehet tenni közterületen azt, hogy valakit a származása miatt korlátozhatnak a mozgásában, ráadásul pont a Gozsdu Udvarban. Orbánnak, Vonának, Bayernek és a többi gyűlöletgyárosnak nagy szerepe van ebben, de egyszer lerendezi ezt velük a történelem.

bayer_orban_2.png(az eredeti kép forrása: index.hu)

Mint arról az index.hu is megírta: vasárnap két beszámoló is megjelent a Facebookon, amelyek szerint két fiatal lányt arra hivatkozva nem engedtek át a Gozsdu udvar Madách Imre úti szakaszán, mert cigány származásúak. Pontosabban a leírás szerint csak úgy mehettek át, ha biztonsági őr kíséri őket az említett területen. Az egyik érintett hölgy, Lázók Renáta arról írt a közösségi oldalán, hogy a szégyenletes ügy miatt az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz (EBH) fordul.

A múlt hétvége másik súlyos híre volt, hogy szinte napra pontosan egy éve került be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház szülészetére egy vajúdó nő. Ami a miskolci kórházban történt vele, arra nem csak a kislánya születése miatt fog örökké emlékezni.

Elmondása szerint szülés közben a szülésznő rászólt, hogy ha még egyszer kiabál, felpofozza és az arcába nyomja a párnát.

A szülés után a kismama bocsánatot kért, amiért kiabált vajúdás közben, erre az őt ellátó orvos közölte vele, hogy ha még egyet kiabált volna, behívja a pszichiátert, elveteti tőle a gyereket és „nem lehet gyese”, amihez még hozzátette, hogy „ti cigányok úgyis csak a pénzért szültök”.

Az érintett hölgy - érthető módon és teljesen jogosan - az EBH-hoz fordult, mert szerinte azzal, hogy szülés közben a roma származására utaló, az emberi méltóságát sértő megjegyzéseket tettek rá, a kórházban megsértették az egyenlő bánásmód követelményét és megvalósították a zaklatás tényállását. Az EBH megállapította, hogy megsértették a nő emberi méltóságát és az egyenlő bánásmód követelményét. A kórházra félmillió forint bírságot szabtak ki, a határozatot az intézménynek fel kell tennie a honlapjára.

És a sokunk által hősként tisztelt cigány származású rákkutató, Horváth József is egy szégyenletes és mélységesen felháborító történetet írt le a közösségi oldalán, mely szerint meglátogatta a karcagi kórházban beteg édesanyját:

"Az ügyeletes orvos kapásból lekezelően kezdett el velem beszélni, azt se tudta konkrétan ki édesanyám, tőlem kérdezi a szobaszámot. Folytatja tovább, hogy ő már adott felvilágosítást korábban, érjük be azzal. Mondom neki, hogy most jöttem Debrecenből, s én még semmit sem tudok, legyen szíves felvilágosítani. Azt mondta hát Debrecen nem a világ vége, bármikor be tud jönni, meg amúgy is had végezze el a dolgát, és beb@szta rám az ajtót.
Kicsit később kijön, leülünk az asztalhoz és odahozza a kórlapot, amin a test-hőmérsékletet és a tápanyag-ellátottságot jegyzik, illetve a vizitek idejét. Mondom neki, hogy szeretném látni az elvégzett vizsgálatok eredményeit, erre a kórlapot nyomja az orrom alá, és ezt mondja:
- olvassa el, ha érti! Meg amúgy is ki maga és miért kér ilyet?
A pumpa már az egekbe, de próbáltam visszafogni magam: elmondtam neki, hogy ki vagyok és mivel foglalkozom, és higgye el, hogy értem, de ezekből nem derül ki a vizsgálatok eredménye. Tovább nyomta a lekezelő dumáját, én felálltam és megmondtam, hogy hova tegye a kezelőlapot!
Felháborító, hogy ez megtörténhet!!! Emberek életének megmentésére felesküdött ember!!!"

Ide vezetett az Orbán-féle Fidesz rasszista kommunikációja, a polgári köreikből kinőtt Vona Gábor által felépített rasszista Jobbik, és az, hogy ezt a penetráns gyűlöletet még tovább legalizálják azzal, hogy egy Bayer-féle rasszista, xenofób, gyűlöletgyáros állami kitüntetést kaphat Magyarországon, pláne olyan kitüntetést, amelyet az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére adnak.

Mi az Együttben úgy gondoljuk, hogy a magyarországi cigányság problémáját Magyarország azért nem tudja kezelni, mert az elmúlt 25 évben egyetlen kormány sem indított érdemi, valós, szakmailag megalapozott, politikailag valóban eltökélt programot a cigányság felzárkóztatására. 

Az elmúlt 25 évben mindegyik kormány álszent módon csak cselekvést, szolidaritást és empátiát színlelt a magyarországi cigányság iránt, miközben saját politikai céljaikra használták fel a közösséget és az integráció ügyét saját díszcigány politikusaik támogatásával. Ennek az álszent politikának pedig az éllovasa a Fidesz gyűlöletkeltő kormánya.

Szégyen, hogy ott tart ez az ország, hogy 72 év után újra meg lehet tenni közterületen azt, hogy valakit a származása miatt korlátozhatnak a mozgásában, ráadásul pont a Gozsdu Udvarban. Orbánnak, Vonának, Bayernek és a többi gyűlöletgyárosnak nagy szerepe van ebben, de egyszer lerendezi ezt velük a történelem.

Mi az Együttben meggyőződéssel valljuk, hogy gyarapodás csak azokban az országokban lehetséges, amelyek képesek az együttélésre és az együttműködésre. Mi egy ilyen országot teremtünk a kormányváltás után!

Február 10-án ismét füttykoncertet rendezünk az újabb gyalázatos kormányzati évét értékelő Orbán Viktornak. Magyarország leghazugabb, legtolvajabb, legarrogánsabb miniszterelnökét szembesítjük az ország valós helyzetével, mindannyiunk valós elégedetlenségével.
Gyere Te is a Lánchíd utcába 15 órára, és hangos füttyszóval jelezzük EGYÜTT, hogy elegünk van a gyűlöletgyárból és a fideszes maffia kormányából!


------------------------------
Megköszönjük, ha támogatod a munkánkat!
OTP Bank 11784009-20603887
IBAN: HU83117840092060388700000000
SWIFT kód: OTPVHUHB

Ha te is dolgoznál velünk Együtt, csatlakozz!
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

 

komment

Akkor is lesz füttykoncert Orbánnak és Putyinnak

2017. február 02. 11:29 - BerkeczBalazs

Ma ismét füttykoncertet rendezünk Orbán Viktornak. Ezt pedig a magánhadserege sem akadályozhatja meg, akkor sem, ha törvénytelenül lehetetlenítik el a tüntetésünket.

Ma Juhász Péter, Pataki Márton, Szabó Szabolcs és az Együtt több aktivistájának társaságában ma reggel 10 körül megpróbáltunk bejutni az Alkotmány utcába, hogy elkezdjük a január 9-i bejelentésünknek megfelelően az Alktmány utca és Kossuth tér sarkára tervezett füttykoncerttel egybekötött tüntetésünkhöz a színpad építését.

A helyszínre kivezényelt és élőláncként felsorakoztatott több tucat rendőr - hűen az Orbánisztánban kialakult gyakorlathoz - törvénytelenül akadályozta meg, hogy bejussunk. Mivel az alaptörvényben lefektetett jogunk gyakorlását lehetetlenítették el, ezért bírósághoz fordulunk.

Fütyülni viszont akkor is fogunk a diktátori konvoj útvonalán, és este egy új helyszínen, a Markó utca és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán rendezünk tüntetést este 6:00-kor, gyere oda! Gyere te is, fütyüljük ki együtt az Orbán-Putyin-szövetséget!

(Ez a blogposzt folyamatosan frissül!)

UPDATE: Az Oktogonon rendeztünk füttykoncertet Putyinnak, és közben és kb. 300 egyenruhás és civilruhás rendőr vett körbe minket, nehogy Orbánnak szégyenkeznie kelljen miattunk a mestere előtt.

Juhász Pétert éppen akkor kezdték igazoltatni, amikor elvonult a diktátori konvoj, de ez sem akadályozta meg őt abban, hogy eközben hangosan fütyüljön. 

Rácz Krisztinát, az Együtt sajtófőnökét is előállították, kb. 20 rendőr gyűrűjében ellenőrizték az adatait. Rendőrállam 2017...

racz_kriszti.png

 UPDATE2: Nagyjából 1500 fő vett részt az Együtt füttykoncertjén a Markó utca és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán, ahol Szigetvári Viktor, Szelényi Zsuzsanna és Juhász Péter tartott beszédet. Putyin konvoja éppen a tüntetés alatt vonult el a színpadunk mögött, hangos fütyülés mellett.

futtykoncert.png
------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

ElmenTEK ti a francba!

2017. január 30. 18:01 - BerkeczBalazs

A fél belvárost le akarja záratni Orbán elfuserált magánhadseregével, nehogy magyarázkodnia kelljen mesterének, Vlagyimir Putyinnak. Minket viszont nem hat meg a nagy készülődés, akkor is füttyel fogjuk jelezni, hogy eddig és ne tovább! Hogy miért is?

orban_putyin_futtykoncert.png

Orbán Viktor maga adta meg a választ erre:

"Az államalapítás óta Magyarország nyugati ország, amely saját jószántából soha sem akar többé a Kelet része lenni. Éppen azért jöttünk ide, mert ott már nem találtuk a helyünket.

Szerencsétlen és igazságtalan nagyhatalmi paktumok szorítottak ki a nyugati világból. Egy nyugati kultúrnemzet életére rátelepedett a Kelet uralma, amely megmételyezte és tönkre tette országunkat. Nyugatos nép a keleti önkény hálójában. Ez a magyarok tragédiája, amelyet a XX. századi kommunizmus hozott a nyakunkra.

Kékcédulás választás, a szovjet felszabadítás hamis mítosza, a vas és acél országának lázas látomása, a munkásosztály hatalmáról és a Nyugat bukásáról táplált beteges propaganda.

A keleti politika nem tűri az önállóságot, nem tűri a függetlenséget, és nem tűri a szabadságot. Felszámolja az emberek független életét védő védvonalakat. Vagyontalanná tesz, elszegényít, kiszolgáltatottá vetkőztet, ha kell, megfélemlít. A hatalomtól függő élet láncába fűz." 

"A szovjetek birodalma is a múlté. Eltűnt, de nem enyészett el nyomtalanul. Helyén ma egy életerős, újratatarozott keleti hatalom emelkedik fel. Izmosodik, terjeszkedik, újraéleszti és pártfogolja egykori híveit, Ukrajnától Közép-Európán át a Balkánig. A világ lassan ráébred, hogy a történelmi kihívást nem a kommunizmus előtti veszélyes eszmék újjáéledése jelenti, mert azok gyökerei alól a történelmi változások már kimosták a talajt. A nyugati világ számára a történelmi kihívást a keleti új rend gyarapodó erői jelentik, melynek leheletét, jelenlétét, kisugárzását már a bőrünkön érezhetjük."

Mi ez ellen a káros, antidemokratikus kisugárzás ellen védekezünk, és annak a putyini mintákra épülő maffiakormánynak adunk egy hangos vészjelzést, amelyet a kétszínű, hazug, egykori önmagának is ellentmondó Orbán Viktor vezet.

A TEK fél belvárost lezáró intézkedése kapcsán pedig szintén egy orbáni idézettel válaszolnék - a politikai korrektség orbáni és bayeri mellőzésével - "aki ehhez a nevét adja, annak nem üzenek mást, csak csókolja meg a fenekem".

Nem tűrjük, hogy Orbán Viktor még jobban kiszolgáltassa Magyarországot Oroszországnak. Nem tűrjük, hogy Orbán Viktor a magyar nemzeti érdekekkel ellentétben Európával szembe vezesse hazánkat!

Gyere az Alkotmány utca-Kossuth tér sarkára február 2-án 18.00 órára!

Felszólal:
Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke
Szelényi Zsuzsanna, az Együtt országgyűlési képviselője
Juhász Péter, az Együtt alelnöke

Így készülj a tüntetésre:
1. Reggel, indulás előtt ellenőrizd, hogy nálad van-e a sípod!
2. Napközben az utcán, ablakokból kutasd Putyin és Orbán konvoját!
3. Ha bárhol meglátod a konvojt, azonnal fújd a sípot, nyomd a dudát vagy csak fütyülj!
4. Tervezd meg indulásod az Együtt tüntetésére!
5. Térj vissza a kettes ponthoz!

futtykoncert.jpg

komment

Lázár János újabb hazugsága érett be

2017. január 25. 08:20 - BerkeczBalazs

Lázár János újabb hazugsága érett be. Öt éve még arról hadovált, hogy a szerencsejáték ártalmas, és a kormány feladata, hogy megvédje a "legszegényebb, leghátrányosabb, legkiszolgáltatottabb rétegeket", most pedig a fideszes haverok játékgépekkel felszerelt kaszinót nyitnak az ország egyik legszegényebb megyeszékhelyén. 

lazar_nyerogepes.png(eredeti képek forrása: MTI) 

Az mfor.hu írta meg kedden, hogy elkelt az utolsó előtti "kiadó kaszinó" is, melyet Pécsen nyithat meg a Seszták családhoz köthető üzletember érdekeltsége. Rutintalannak épp nem nevezhető a nyertes cég, hiszen tavaly nyitotta meg Győrben a kaszinóját. 

Az mfor.hu arról is ír, hogy a nyertes Treff-Klub Kft. ügyvezetője az a kisvárdai Kruppa Zsolt András, aki az index.hu információi szerint Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel is kapcsolatba hozható. Amellett, hogy a miniszter körében mozgott, Kruppa és Seszták felesége közös céget működtetett korábban. A cég tulajdonosa pedig az a Rákosfalvy Zoltán, aki sajtóinformációk szerint több szálon is kötődik az Orbán-rezsimhez: egyrészt feltűnt a fideszes többségű győri önkormányzat ügyvédjeként és dolgozott a Fidesz-frakciónak is.

Így már érthető, hogy miért nem jelent egy ilyen koncessziónál gondot az, hogy a Treff-Klub Kft. az elmúlt években nem folytatott érdemi tevékenységet, hiszen 2013 óta egy forint árbevétele sem volt (igaz, a 2016-os eredményeket majd csak május végén ismerhetjük meg). A cégnek 2015-benazért a nulla árbevétel mellett 1,7 millió forintos veszteséget is sikerült összehozni.

A fideszes maffiának viszont nem számítanak ilyen csekélységek, a pártos beágyazottság és lojalitás sokkal fontosabb. Így válhatott a legnagyobb hazai kaszinómágnássá Andy Vajna filmügyi kormánybiztos is, aki a Las Vegas Casino Kft. nevű cégén keresztül öt helyet üzemeltet Budapesten, köszönhetően annak, hogy tavalyelőtt a gyakorlatilag megkapta ajándékba az államtól az egész fővárosi szerencsejáték-piacot. Ebből már eddig is elég jól profitált, 2014-ben is hárommilliárdot kaszált a bizniszen. Tavaly jelentősen bővítette hálózatát, ami az eredményeken is meglátszik. 

Az index.hu információi szerint Las Vegas Casino Kft. egész pontosan 6,13 milliárd forint adózott eredményt ért el, amit teljes egészében kifizetett osztalékként a tulajdonosnak. 

Viszont, ha még valaki emlékszik, akkor 2012-ben - szintén az index.hu beszámolója szerint - két dologgal indokolták Lázárék a nyerőgépes szerencsejáték betiltását:

Egyrészt szerintük társadalmilag káros hatása van a nyerőgépekenek, és Lázár szerint "súlyos nemzetbiztonsági veszély" is jelentenek az automatákat üzemeltető csoportok egyes tagjai. (Lázár nem volt hajlandó részleteket elárulni erről, csak annyit mondott, hogy a "piacon résztvevők szándékai jelentettek kockázatot".)

Lázár másik indoka az volt, hogy a kormány fontosnak tartja, hogy a szegények ne a szerencsejátékra költsék a pénzüket. Az akkor még államtitkárként ténykedő fideszes káder szerint a kormánypártok politikai meggyőződése is, hogy a szerencsejáték ártalmas. A kormány feladata, hogy megvédje a "legszegényebb, leghátrányosabb, legkiszolgáltatottabb rétegeket".

Nos, ma már világosan látszik, hogy a "súlyos nemzetbiztonsági veszély" abban állt, hogy nem a fideszes haverok viszik a nyerőgépes üzletet, és a pécsi kaszinó koncessziójával az is egyértelművé vált, hogy egyáltalán nem célja Lázáréknak, hogy megvédjék a "legszegényebb, leghátrányosabb, legkiszolgáltatottabb rétegeket", hiszen Pécs - több kormányzat elszabott tevékenységének köszönhetően - az ország egyik legcsóróbb megyeszékhelyévé küzdötte le magát, ahol a legtöbb családnak úgy hiányzik néhány tucat nyerőgép, mint üveges tótnak a hanyattesés.

Szerencsére a világon sehol sem tartanak örökké az Orbán-rezsimhez hasonló monolit, hazug populista rendszerek, Lázár gazdájának rendszere is bukni fog és az igazságtételt senki sem kerülheti el, a Fidesz kaszinómágnásai sem.

Az Együtt a kormányváltás után a szerencsejáték ügyében is józan szabályozást fog alkotni. 

---------------------

Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt! http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat. http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

Még a vadászterületeket is levadászták Lázárék

2017. január 22. 11:53 - BerkeczBalazs

Gondolom sokan emlékeznek még arra a képre, ami azt a 913 lelőtt fácánt mutatja szépen körbe rendezve, amit Lázár János és barátai ejtettek el Soponyán, vagy arra a hírre, amikor kiderült, hogy Lázár 23 millió forintért rendelt csehországi fácánvadászatot. A vadászat sosem volt olcsó dolog, de mostanság lett végképp úri passzió a vadászterületek fideszes átrajzolásával. A változások - természetesen - Lázár vadász-szenvedélyét sem csökkentették, sőt!

mumajer_lazar.png(az eredeti kép forrása: Facebook / cink.hu)

2016 januári hatállyal egy sor jogszabályváltozást gyártott le a fideszes szabályozásgyár. Olyan sokat, hogy az Országos Magyar Vadászkamara külön menüpontot szentelt a témának saját honlapján, ahol az érdeklődő vadászok megpróbálhatják lekövetni a jogszabályi változásokat.

A vadászokat érintő egyik legfontosabb változás az idén márciustól 20 évig tartó ciklusban működő vadászterületek kialakítására vonatkozó szabályozás, amely sok kisebb-nagyobb vadásztársaságot lehetetlenített el, míg a nyertesek oldalán ott áll a műmájer vadászok egyik életlen baltával faragott élő szobra, Lázár János is.

Tavaly augusztusban írta meg a delmagyar.hu, hogy Csongrád megye legnagyobb, 18 ezer hektáros vadászterületét kapta meg húsz évre a Návay Kornél Vadásztársaság, amelynek egyik tagja a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Most a HVG is megírta: "a miniszter vadásztársasága, amelyet a Csongrád megyei Földeák birtokosáról, az erdőtelepitő Návay Kornélról neveztek el, a vadászterületek tavalyi újrarajzolásának egyik legnagyobb nyertese. A vadásztársaságoknak az állami földek elárverezése után egyezkedniük kellett az új tulajdonosokkal. Csongrádban pedig éppen a Návaynak és egy másik, makói társaságnak sikerült növelnie területét, miközben a Földeáki Dózsa Vadásztársaság 4 ezer hektárt veszített. A hoppon maradt társaságnál a HVG érdeklődésére elmondták, hogy kétharmadára zsugorodott területükön nemcsak kisebb, de gyengébb is a vadállomány. Ennek az a következménye, hogy a pórul járt vadászok több tagdíjat fizetnek, netán több állatot vadásznak le pusztán a haszonszerzés érdekében. A nyertesek pedig, éppen ellenkezőleg, kisebb is gondtalanul űzhetik a vadat."

Az új szabályozás finoman szólva nem aratott osztatlan sikert az ország más területein sem, így volt ez Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is, ahol a kelet.hu-nak nyilatkozott Plavecz János megyei fővadász, aki azt mondta, hogy "A törvénymódosítás tájegységekre osztotta a megyéket. Az Országos Vadgazdálkodási Adattár kijelölése alapján megyénk három tájegységből áll, de annyira eltérő tulajdonságú és vadállományú területekről van szó, hogy mi már az elején jeleztük, hogy azt nem szabad így elfogadni."  

Ugyanebben a cikkben olvasható a Nyíregyháza környékén működő Trófea Vadásztársaság elnökének, Szilágyi Jánosnak a nyilatkozata, aki elég sarkosan fogalmazott a vadászterületek átrajzolásával kapcsolatban: "Úgy gondolom, szakmailag megalapozatlan döntést hoztak az új határokkal, kívánságlista alapján húzták meg a vonalakat. A környező vadásztársaságok 'ránk jönnek' majd a földtulajdonosok engedélyének a megszerzésével, ezt a törvény engedi, s ha nem lesz meg a 3 ezer hektár nagyságú vadászterületünk, elvesztünk. A mi sorsunkról döntöttek a fejünk felett a tudtunk nélkül. (...) Az új határ a nagy területünkből csinál két kicsit, csakhogy a törvény azt is előírja, hogy csak egy területtel rendelkezhetünk. Így tulajdonképpen 2017-től elveszítjük mindazt, amiért az elmúlt évtizedekben dolgoztunk.

A mára kivégzett Népszabadság még 2011-ben írt arról, hogy a Kaposvártól délkeletre, a Surján-völgyben lévő bő háromezer hektárért aggódók leginkább attól tartottak: az eddigi jó gazdának számító állami társaság helyét üzleti körök „zárt, exkluzív klubja” veszi át, így veszélybe kerülhet az állatállomány, és kétségessé válhat az esetleges vadkárok megtérítése. A területháború tétje ugyanis nem volt kicsi: a győztes több mint egy évtizedig hasznosíthatja a vadászati jogot a kelet-zselici, gímszarvasban gazdag vidéken. Hogy a az új szabályozás miként tett pontott a meccs végére, arról csak sejtéseim vannak, de az akkori csaták egyik szereplője egy állami tulajdonú erdészet, a SEFAG Zrt. volt, így sok kétségünk nem lehet az felől, hogy nem a fideszes vadászok igényei szerint alakult a helyzet.

Ahogyan egy másik SEFAG-érdekeltségű területen is becsapott a ménkő, az új szabályozás révén tették lehetetlenné a Somogyacsa és Környéke Nimród Vadásztársaságot is. A Népszava tavaly őszi cikke szerint a somogyacsaiak 51 százalékos többséggel elvileg jogosultak lettek volna az előhaszonbérleti jogra, de ennek ellenére a Somogy megyei Kormányhivatal ajánlása és az állami erdészet játéka révén még sem a területet évtizedek óta bérlő vadásztársaság jutott révbe. Sőt, eredeti vadászterületük a térképről is eltűnt és három új vadászterület és új társaságok jelentek meg a helyén.

A Nimród egykori vadászterületének egyik részén, Bonnyán újonnan alakult vadásztársaság gyakorolhatja a vadászati jogot. A társaságról még nem sokat tudni, de annyit elmondott a Népszavának nyilatkozó Csordás Ferenc acsai vadász, hogy "az első Orbán kormány honvédelmi minisztériumi államtitkára, Perenyei Tamás támogatja az új vadásztársaságot. Persze nem csoda a tülekedés a somogyi vadászterületekért, hiszen még a laikusok is tudják, híres nagyvadas terület, sok aranyérmes gím és dámbika, őzbak adta, ha nem is önként, a trófeáját. A Kádár-korszak fontos elvtársai is előszeretettel vadásztak Kaszó-pusztán és környékén. Az acsai vadász szerint nem sok minden változott, csak most már uraknak hívják azokat, akik durrogtatnak. 

Egy idős ember mondta nekem, úgy járunk mint Ludas Matyi. Ha jön Döbrögi és nem emeljük meg a kalapunkat, a falu főterén húznak deresre, mert errefelé már úgy élnek némelyek, mint a földesurak anno - fakadt ki Csordás Ferenc."

Mindeközben a kommunista és orbáni időkre jellemző központosítás megjelent a vadászati ügyekben is. Eddig az állam fele-fele arányban osztozott a kamarával a vadászjegyekből és a vadászati engedélyek befolyó bevételeken, de márciustól az egész összeg a kamaránál marad. 

A változások - természetesen - az orbánista elit szájaízének megfelelően alakultak. A HVG cikke szerint "a kormány közelében bőven akad, aki levadássza a trófeát - és a profitot. Hódmezővásárhely közelében, Batidán Kulik Jenő épít vadászkastélyt. Ő Lázár telekszomszédja, politikai riválisa és tanácsadója is egyben. Lázár a beruházásról azt mondta az Átlátszónak, hogy a szomszédos, mintegy 45 hektáros területen erdőgazdálkodást folytat, és az építtető tájékoztatta őt arról, hogy panziót, vendégházat és Iovastanyát épít. Az ország egyik patinás vadásztanyája, a romantikus stílusú bélmegyeri Kárász-kastély bő egy évvel ezelőtt cserélt gazdát, miután a csődbe ment Buda-Cash Bróker-ház vagyonát többen is elkezdték kimazsolázni. Így a bélmegyeri vadászkastély kacskaringós úton - a Népszabadságot bezáró Mediaworksöt megvásárló Opimus-csoporton és a Hidasháti Mezőgazdasági Zrt.-n keresztül - a Fidesz volt szekszárdi frakcióvezetőjéhez, Kerekes Csabához került. A helybéliek szerint Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester is többször megfordult benne.

A bodajki Hochburg-Lamberg-kastélyt tavaly tavasszal Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető cég vette meg, majd decemberben túladott rajta. Ám az épület így is az üzleti körön belül maradt, hiszen Tiborcz gyakran bizniszel a West Hungária Bau (WHB) cégcsoporttal és annak tulajdonosával, Paár Attilával. A WHB már a klasszicista épület felújítására készül. Az új tulajdonos tervei szerint a kastély vadászati és művészeti kiállításoknak is helyet adhat. Tiborcz másik üzleti partnere, a napokban elhunyt szaúdi milliárdos, Ghaith Pharaon pedig nemcsak kastélyokat vásárolt, hanem a La Palais de Chasse – azaz ,'vadászkastély' - nevet is levédette. A márkanevet 2024-ig csak a Pharaon-Alfa Kft. használhatja magyar szállodákra, illetve ezzel a márkanévvel csak ez a cég reklámozhatja sport- és kulturális tevékenységét idehaza és Európában."

Lázár, Semjén, Mészáros és gazdag fideszes barátaik tehát továbbra is vadászgathatnak, és költhetnek súlyos milliókat úri passziójukra, miközben nagyon sok olyan kispénzű sportvadásznak kell letennie a vadászatról, akik a vadászterületek új kijelölése miatt területüket vesztő vadásztársaságok tagjaiként február 28-án elvesztik vadászati jogosultságukat. Ráadásul eddig működő közösségek szűnnek meg, barátságok és kapcsolatok rokkantak bele a hazai vadászati jog alapjainak szétverésébe.

A világon sehol sem tartanak örökké az Orbán-rezsimhez hasonló monolit, hazug populista rendszerek, Orbán rendszere is bukni fog és az igazságtételt senki sem kerülheti el, a vadászati jogokat lenyúló döbrögiek sem.

Az Együtt a kormányváltás után a vadászat ügyében is józan szabályozást fog alkotni. 

 

 ---------------------

Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt! http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat. http://egyuttpart.hu/tamogass/

 

komment