Újra kifütyüljük a Putyin-csicska Orbánt, ezúttal Mohácson!

2017. április 23. 17:29 - BerkeczBalazs

Orbán Viktor nem vezetője Magyarországnak, hanem egy egyszerű diktátor, ezért az Együtt minden nyilvános szereplésén kifütyüli őt. Habár volt a rendőrségnek egy gyenge próbálkozása, mára eldőlt: április 25-én délelőtt lehet legközelebb kifütyülni a Putyin-csicskát Mohácson. 

putyin_csicska.png

(az eredeti kép forrása: Koszticsák Szilárd / MTI)

Április 20-án 14:36-kor jelentettem be a mohácsi rendőrkapitányságon, hogy az Együtt a mohácsi Pick Márk úton tervez félpályás útlezárás és füttykoncert formájában tiltakozni április 25-én, kedden délelőtt az elnyomó rezsim ellen, Orbán Viktor és kormányának politikája ellen.

Mivel Orbán Viktor nem vezetője Magyarországnak, hanem egy egyszerű diktátor, ezért az Együtt minden nyilvános szereplésén kifütyüli őt. A párt ezúttal a mohácsi Pick Márk úton tervez félpályás útlezárással egybekötött füttykoncerttel tiltakozni április 25-én kedden délelőtt az elnyomó rezsim ellen, Orbán Viktor és kormányának politikája ellen. 

Orbán Viktor évek óta nem adott interjút független újságírónak, nem áll szóba azokkal az emberekkel, akiknek panaszuk van, nem áll ki politikai vitára, ha teheti, kerüli a független újságírókat, de még a magyar állampolgárokat is. Orbán csak a sajátjaival találkozik, ezért az Együtt minden nyilvános szereplésén kifütyüli a miniszterelnököt. Ez az egy módunk van arra, hogy szembesítsük a valósággal, az emberek véleményével: elegünk van belőle és bandájából.

A mohácsi rendőrség munkatársa április 21-én, pénteken hívott az ügyben telefonon, és először a rendkívül gyér forgalmú Pick Márkról elnevezett ipari út helyett az 56-os főútra javasolta átszerveztetni velem a tüntetést, mivel szerintük magánút a Pick Márk út. Erre reagálva írásban jeleztem, hogy a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény (Gytv.) 15. § szerint közterület: amindenki számára korlátozás nélkül igénybevehető terület, út, utca, tér, továbbá azt is jeleztem, hogy a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 47. bek. 8. pontja szerint a közforgalom elől elzárt magánút csak a sorompóval, kapuval vagy más fizikai eszközzel lezárt, vagy „Mindkét irányból behajtani tilos” jelzőtáblával és a „magánút” feliratot tartalmazó kiegészítő táblával jelzett út, amely az ingatlan-nyilvántartásban magánútként van bejegyezve, vagyis a Pick Márk út általunk jelzett szakasza nem felel meg a magánút feltételeinek, így nem lehet közforgalom elől elzárt út, így a tüntetés sem tiltható meg. A mohácsi rendőrség kéviselője ezt követően azt ígérte, hogy másfél órán belül visszajelez, de ez nem történt meg a mai napon sem.

rendőrségnek a vonatkozó jogszabályok szerint 48 órán belül kell megvizsgálnia a bejelentést, és ezután határozatát 24 órán belül írásban kellett volna közölnie velem, vagyis a rendőrségnek legkésőbb április 23, vasárnap 14:36-ig kellett volna választ adnia. Mivel nem tiltották meg a rendezvényt, így érvényes bejelentésünk van: ezért április 25-én kedden 8:30–12:30 között félpályás útlezárással "tisztelgünk" Európa legkifütyültebb politikusa előtt az elnyomó rezsim ellen, Orbán Viktor és kormányának politikája ellen, ami mellé Putyin csicskája kap egy tisztességes füttykoncertet is.

Ha Orbán Viktor nem akar Budapesttől, Tbiliszin át Mohácsig minden nyilvános szereplése alkalomával füttykoncertet hallgatni, akkor tartson végre nyílt közmeghallgatást, ahol valós emberek valós kérdéseire válaszol. Amíg ezt nem teszi meg, kénytelenek vagyunk sípszóba sűríteni az üzenetünket, így fogunk tenni minden alkalommal, mikor nyilvánosan szerepel. 

Fütyüld ki te is! Minden egyes füttyszó szög a politikai koporsójába, miközben zene a mi füleinknek.

Gyere el te is, hogy hatalmas füttykoncert fogadja! Hívd el az ismerőseidet is!

Add tovább, hogy rengetegen legyünk. Most majd úgy ugrálhat, ahogy mi fütyülünk.

Orbán két éve Pécsett már kapott egy kóstolót abból, hogy mire számíthat akkor, ha Együtt várjuk, most megtapasztalhatja újra, hogy milyen az, ha nem csak fizetett tapsolók smúzolnak körülötte.

UPDATE: ITT A VIDEÓ A MAI MOHÁCSI HELYSZÍNI BEJÁRÁSRÓL

................................
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.
komment

Orbán vágóhídra megy, segítünk, hogy betaláljon!

2017. április 20. 17:50 - BerkeczBalazs

Orbán Viktor vidékre merészkedik, nem is akárhova, vágóhídra megy. Mi is segítünk, hogy Orbán odataláljon, ezért félpályás útlezárással "tisztelgünk" Európa legkifütyültebb politikusa előtt. Kíváncsi vagyok, hogy betiltják-e a tüntetést vagy Bayer Zsolthoz hasonlóan egy hátsó bejáraton próbál majd elbújni a felcsúti disznótorok királya.

orban_vagohid.png(az eredeti kép forrása: blikk.hu)

Ma hivatalosan is bejelentettem a Mohácsi Rendőrkapitányság vezetőjének, hogy az Együtt a mohácsi Pick Márk úton tervez félpályás útlezárás formájában tiltakozni április 25-én kedden délelőtt az elnyomó rezsim ellen, Orbán Viktor és kormányának politikája ellen. Kíváncsi vagyok, hogy betiltják-e a tüntetést vagy Bayer Zsolthoz hasonlóan egy hátsó bejáraton próbál majd elbújni a felcsúti disznótorok királya. 

Orbán egyébként a hivatalos program szerint 10:15 és 10:25 között mond beszédet a 2,7 milliárd forintos állami támogatással létesített üzemben. 

Az állami támogatással épült gigaberuházás azonban van akinek rendesen betett. Mint arról a Magyar narancs is részletesen beszámolt még 2013-ban: az 1992-ben alapított mohácsi húsfeldolgozó, a Pikker Kft. párhuzamosan a megavágóhíd fejlesztésének bejelentésével és a beruházás előkészítésével máris elvesztette az egyik legnagyobb üzleti partnerét, és 2013 végén már csődeljárást kért maga ellen. Pedig a Pikker az elmúlt évtizedek egyik mohácsi sikertörténete volt. Ennyit az orbáni gazdasápolitikáról.

De ez a tüntetés most nem a vágóhídról szól.

Orbán nem hajlandó újságírók kérdéseire válaszolni immáron 10 éve, mivel nem hallgat meg senkit, akinek panasza van, mivel soha nem találkozik a néppel, csak a sajátjaival, mivel nem képes a valósággal szembenézni soha, ezért minden alkalommal amikor Orbán nyilvánosan szerepel, kifütyüljük. Ez az egy útja van, hogy szembesítsük a valósággal.

Elegünk van belőle és bandjából.

Fütyüld ki te is! Minden egyes füttyszó szög a politikai koporsójába, miközben zene a mi füleinknek.

Gyere el te is, hogy hatalmas füttykoncert fogadja! Hívd el az ismerőseidet is!

Add tovább, hogy rengetegen legyünk. Most majd úgy ugrálhat, ahogy mi fütyülünk.

mohacs.png

................................
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.
komment

Már nem csak Bayernek, Orbánnak is viszket

2017. április 16. 10:55 - BerkeczBalazs

Orbán kegyence, legelvetemültebb gondolatainak szócsöve, Bayer elvtárs néhány napja fenyegette meg a kormány ellen tüntető fiatalokat, de most maga a maffiafőnök is megszólalt a nettó fideszes propagandát közvetítő közrádióban: "sokaknak viszket a tenyere". Nemár, Vitya... tényleg?!

orbannak_viszket.png

Az ember még azt is hihetné, hogy Orbán kezdi megérteni, hogy nagyon elszabták a dolgokat, és ezért mennek heti három-négy alkalommal tízezrek utcára tüntetni az általa épített rezsim ellen, de nem. Orbán nem a tüntetők tenyerére gondolt, hanem annak a "békés és derék keresztény embereknek" hazudott klánnak a viszkető tenyerére, akik a fideszesített választási rendszer révén hatalomra jutottak.

Orbán nem érti, hogy mi történik az utcákon, ehelyett ez az elvetemült kleptokrata erőszakkal fenyegetőzik. Az ő esetében sajnos ez a reakció normális, hiszen régen lepörgött nála az a mentális mutáció, ami elvetemült hatalommániás diktátorrá tesz valakit.

Orbán fél, ahogyan kis kegyence, udvari bolondja, Bayer Zsolt is fél. És van okuk rá, mert több ezer 18-25 éves fiatal arccal találkozni ezeken a tüntetéseken, akiknek nagyon elege van abból a kilátástalanságból, amit a putyini Orbánisztán jelképez. 

Ezek a fiatalok viszont nem félnek, mert nincs más esélyük ebben az országban normális világot teremteni, mint Orbánt és klánját elzavarni. És ezeknek a fiataloknak a nagyszülei sem félnek már, mert azt látják, hogy gyerekeinek és unokáiknak nem lesz esélye egy 2018 utáni machinált választás után már egy normális országra.

Én sem félek. Nem félek a gyáva pöcsként viselkedő Bayertől, az olajos Pintér rendőrségétől, Lázár besúgóitól és Rogán sefteseitől sem. Nincs félnivalóm. Ahogyan az Együtt más politikusainak sincs.

Mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az Orbán-klán eltakarodjon a hatalomból, és annak érdekében, hogy Magyarország újra szabad, boldog és prosperáló ország lehessen!

Mi az Együttben egyetértünk Gulyás Márton felvetésével is, miszerint új, arányos választási rendszert kell kialakítani. Az Együtt erre tett javaslatot már 2016-ban:

Az Együtt egy összetartó, sokszínű országot szeretne hazánkból, Magyarországból teremteni. Ennek ma sok akadálya van. A politikai rendszeren belül kitüntetett ebben a felelőssége az előző és a mai választási rendszernek. Ezért kell változtatni. 

Az Együtt szerint egy arányos és nyitott választási rendszer hozzájárul egy jobb Magyarország megteremtéséhez. Ahol a politika nem egymás megsemmisítő kiszorításáról, a fekete-fehér választások leegyszerűsítő világáról szól, hanem sokféleségünk kompromisszumokon alapuló egyeztetéséről. Az együttműködés kultúrájáról.

2002 óta egy olyan országban élünk, ahol a politikai törésvonalak megerősödtek, és élhetetlenné vált a hazánk. A politikai elitcsoportok önmérsékletében nem bízhattunk annyira eddig sem és ezután sem, hogy a konfliktusok csillapodását remélhetnénk.

Az Együtt javaslata egy arányos és nyitott választási rendszerre ebben segít: egy jogintézménnyel kényszeríti ki a kompromisszumkötések kényszerének megjelenését és megerősítését a demokratikus politikai verseny keretei között. Az Együtt választási rendszere az egypólusú kormányzóképesség minden áron való kikényszerítése helyett egy kompromisszumos politikai rendszert képzel el. Ez nem szünteti meg a politikai identitásokat, nem mossa el az értékrendi különbségeket. De az öldöklő felülkerekedés helyett a kompromisszumkényszert állítja a politika középpontjába. Szükség volna már erre.

A kérdés ma az, hogy a sokak által vágyott demokratikus berendezkedést jelentő választási rendszert békésen, vagy kemény pofonokkal tudjuk-e megvalósítani. 

 

................................
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.

 

komment

A gyáva Bayer ne fenyegessen senkit!

2017. április 11. 19:45 - BerkeczBalazs

Bayer Zsolt szerint hamarosan megtapasztaljuk, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni, mert hogy ő és a haverjai is nagyon dühösek már. Orbán bohócának fenyegetését azért nem értem, mert valójában Bayer egy gyáva pöcs. Jó példa volt erre a múlt őszi pécsi fóruma is, ahová a hátsó bejáraton szaladt be néhány békés, zenélő, kántáló tüntető elől. Ennyit Orbán udvari bolondjáról...

bayer_pocs.png(az eredeti kép forrása: mandiner.hu)

Ezt írta a roppant drága fideszes firkász a blogján, hogy "leszögezhetjük, hogy (...) záros határidőn belül utcára fogunk mi is vonulni, mindannak védelmében, ami nekünk fontos és szent. És dühösek leszünk. Úgyhogy egy darabig még őrjönghettek az utcákon, megpróbálhatjátok feldúlni a Parlamentet, a minisztériumokat, a Fidesz székházat, a köztársasági elnöki hivatalt, neki mehettek a rendőröknek, megtámadhatjátok az újságírókat – még egy darabig. Aztán majd nem. Aztán majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni. Mondom: már mi is nagyon dühösek vagyunk. Világos?"

Vagyis Orbán Viktor és Semjén Zsolt el- és kitartottja fenyegeti azokat a felelős polgárokat, akiknek herótja van attól, hogy Orbán és maffiája határtalan arcátlansággal és gátlástalansággal lopja szét az országot, tesz tönkre mindent, miközben a haverokkal olyan média egyeduralmat és gazdasági háttérhatalmat harácsoltak össze, amelyet gyengébb banánköztársaságokban is csak szemlesütve merne vállalni bárki. 

Ha valakinek ma félnivalója van, akkor azok pont az ilyen bayerfélék, akik napról napra építik és védik ezt a fajta igen egyszerűen átlátható szimpla emberi és politikainak nevezett törzsi érdekek mentén működő kapzsiságot és aljasságot, amely az Orbán-rezsim révén behálózta a mindennapjainkat. 

Az ilyen bayerfélék viszont Orbánék elzavarása után zokogva és remegve fognak sorban állni az új és független ügyészség folyosóján, hogy vádalku reményében tegyenek vallomást arról, hogy ki kit kent meg és mit lopott el.

Íme egy kis előzetes: nézze meg mindenki, ahogyan kushad a máskor nagypofájú műmájer fideszes megmondóember akkor, amikor Pécsett egy 20-25 fős főként civilek által szervezett flashmob várta a kvótafórumra őt és közönségét egy hangos, de vidám performansszal. Mi lesz akkor, ha ez a sok jogosan dühös polgár nem csak békésen zajong? Hova fog akkor futni Bayer Zsolt?

Mi az Együttben nem félünk senkitől és semmitől, éppen ezért vissza kívánjuk állítani a kormányzati hatalom alkotmányos korlátait, a fékek és ellensúlyok rendszerét. A központosított döntéshozatallal szemben megerősítjük az önkormányzatokat, és több teret adunk a civil önszerveződésnek. Az egypárti alaptörvény helyett közmegegyezésen alapuló, népszavazással megerősített alkotmányt szeretnénk. Csökkentenünk kell az egyre növekvő vagyoni és jövedelmi egyenlőtlenségeket, fel kell számolnunk a nyomort. Az adórendszer, az egészségügy, az oktatás és a nyugdíjrendszer átalakításával is azt a célt kell szolgálnunk, hogy mindenkinek egyenlő esélye legyen a tanulásra, a munkára és az egészségének minél további megőrzésére.

Mi az Együttben hisszük, hogy a politika világos beszéd és felelős cselekvés, nem populista népámítás. Közös ügyeink rendbetételét nem várhatjuk másoktól, állampolgárként személyesen kell tennünk érte! 

Szerdán én is és az Együtt többi vezetője és tagja is ott leszünk Hősök Vétója címen a Civilizáció csoport által meghirdetett tüntetésen 17:30-kor a Hősök terén. Minden felelős polgárnak ott a helye!

................................
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.

 

komment

Áder egy káder, aki méltatlanná vált hivatalára

2017. április 10. 20:13 - BerkeczBalazs

Áder János a lex CEU aláírásával ma bebizonyította, hogy nem képes arra, hogy fontos alkotmányossági kérdésekben ne a Fidesz álláspontját érvényesítse. Áder Jánost nem érdekli az, amit az Alaptörvény és a demokrácia elvei előírnak. Az Együtt mostantól nem tekinti legitim köztársasági elnöknek Áder Jánost, az ehhez való kiállásra hívja fel a többi ellenzéki pártot is.

ader_kader.png(az eredeti kép forrása: index.hu)

Az Együtt április 4-én internetes petíciót indított azért, hogy Áder János köztársasági elnök ne írja alá a Közép-európai Egyetemet (CEU) ellehetetlenítő törvénymódosítást és ne rendelje el annak kihirdetését, mivel Orbánék putyini törvénymódosítása ellentétes az Alaptörvénnyel. A petícióhoz csatlakozó több ezer aláíró, és a tízezreket megmozgató tüntetések ellenére Áder János mégis aláírta Orbánék szégyentelen és felháborító, alaptörvényellenes törvényét.

Áder János köztársasági elnöknek az Alaptörvény szerint a nemzet egységét kellene kifejeznie, aki őrködik az államszervezet demokratikus működése felett, de nyilvánvalóan nem ezt teszi. A köztársasági elnök hallgatásával asszisztált ahhoz, hogy elvtársai Orbánisztánná változtassák Magyarországot. Áder haverjához, Orbán Viktorhoz hasonlóan magasról tesz a demokráciára. Az Együtt szerint Áder János nem államfő, hanem egy káder, aki azt teszi, amit a fideszes pártközpontból Orbán üzen neki.

Az Együtt álláspontja szerint Áder mostani lépése már nem maradhat következmények nélkül, számunkra a jelenlegi köztársasági elnök méltatlanná vált hivatalára, így nem tekinti többé legitim államfőnek. Ennek következtében az Együtt a jövőben semmilyen ügyben nem fordul Áder Jánoshoz. Az Együtt felszólítja az összes ellenzéki pártot, hogy csatlakozzon Áder bojkottjához! Pártunk kiemelt jelentőségűnek tartja, hogy semmilyen ügyben ne forduljon senki a köztársasági elnökhöz, hiszen méltatlanná vált hivatalára. 

UPDATE: SPONTÁN TÜNTETÉS KEZDŐDÖTT A SÁNDOR-PALOTÁNÁL

UPDATE2: Akcióban az Együtt a jövőgyilkos Fidesz székháznál! 

komment

Vigyázat, hazugság!

2017. április 09. 07:44 - BerkeczBalazs

A Fidesz telepakolta az országot hazug óriásplakátokkal és álközérdekű levelekkel. Vigyázat, hazugság! Európa mi vagyunk! 

Szent István óta Európába tartunk, most végre ott vagyunk. Nem az elképzelt világok legjobbika a mostani Európai Unió, de a létező struktúrák egyik legélhetőbb, legsikeresebb változata. Úgy tűnik hogy Orbán mégis elhagyná ezt a közösséget Putyinért, de ha csak ő és maffiózói akarnának ott smúzolni, az nem lenne annyira izgalmas, de ezek a fideszes trógerek egész hazánkat akarják Moszkva elszabott, leharcolt nyugati fióktelepévé tenni. (Milyen érdekes, hogy a kormány hivatalos nemzeti konzultációs weboldalának forgalmát mérő és a látogatókról mindenféle statisztikai adatot gyűjtő eszközt egy kód tanúsága szerint egy orosz cégtől szerezte be a kormány.)

Hogy miért nyallint be az oroszoknak a ruszkik haza ethoszával népszerűvé vált Orbán és az ő Fidesze? Mert nekik csak a hatalom és a pénz számít. Nézzük csak meg - ahogyan a SlejmShownál is fogalmzatak -, hogy a Fidesz miként alakult át 1990 és 1998 között: a demokratikus, mozgalmi jellegü pártból miként lett egy központosított politikai gépezet, a liberális elveket valló politikusok hogyan fordultak a keresztény-konzervatív frázisok felé, valamint Simicska Lajos vezetésével hogyan épült ki a párt gazdasági háttérbirodalma. Azaz: Orbán Viktor a radikális ellenzéki vezérből hogyan, milyen körülmények között és kompromisszumok árán lett 1998-ra a magyar jobboldalt vezető miniszterelnök, majd 2017-re - strómanjain keresztül - az ország leggazdagabb embere.

Ha sikerült ezt átgondolni, akkor Hofi Géza szavaival fogalamzva megállapíthatjuk, hogy ezekhez képest a ház nélküli csiga gerincoszlop... 

Ennek a Nyugat-ellenes, putyinista, illiberális politikát jelenti a Lex CEU és a civilek vegzálását jelentő újabb törvénytervezet is. Ez a fideszes politika csak Putyin és Orbán érdekét szolgálja, amely csak lecsúszásba, szegénységbe és elnyomásba taszítja Magyarországot! Ezt bizonyítja a Freedom House legfrissebb jelentése is, amely szerint ismét romlott Magyarországon a demokrácia minősége, valamint a média függetlensége és a civil társadalom állapota is.

Mi az Együttben továbbra is kimondjuk az igazságot, és küzdünk az igazságtalanságok ellen. Nem hagyhatjuk, hogy a Fideszesek az elévülési időre hivatkozva megússzák, hogy éveken keresztül meglopták a magyar embereket!

Kidolgozott javaslatunk van arra, hogyan számoltatjuk el a fideszes oligarchákat, Orbán Viktort és legszűkebb érdekkörét, amiért szervezetten rabolták ki hazánkat.

Kormányváltás után visszavesszük a törvénytelenül, illetve joggal való visszaéléssel szerzett vagyonokat, jóvátételi adót fizettetünk az oligarchákkal és kárenyhítést juttatunk a rezsim áldozatainak.

Mindenki írja alá az internetes petíciót, amit azért indítottunk, hogy Áder János köztársasági elnök ne írja alá a CEU-t ellehetetlenítő törvénymódosítást és ne rendelje el annak kihirdetését.

vigyazat_hazugsag.png 

UPDATE: Egészen felháborító, hogy a milliárdokból folytatott hazug, nemzeti konzultációnak csúfolt kampánynak még a logója sem eredeti, ugyanis azt a jelek szerint az AdBlock nevű alkalmazástól lopták. Orbán Viktor és kormánya Magyarország szégyene. Lopnak ezek mindent, ez már kleptománia... 

kleptomania.png

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/ 

 

komment

Udvari beszállítók közbeszereztetésénél az se baj, ha a legdrágább nyer?

2017. április 06. 18:48 - BerkeczBalazs

Pécsett két hatalmas kosárlabda műhely is épül, mindkettőben kapott munkát ugyan az az udvari beszállító, és a legfrissebb munkánál ráadásul a legdrágább nyert. És ez a nyertes építette Bánkiék lovardáját is. Van még kérdés? Nekem van.

udvari_beszallitok.png(kép forrása: MTI)

Alig két hete jelent meg a hír, hogy a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiát a ZÁÉV építi nettó 2,1 milliárd forintért. Most a Szabad Pécshez és hozzám is az a hiteles információ jutott el, hogy a PVSK Verseny utcai sportpályáján tervezett multifunkcionális csarnokot is részben a ZÁÉV építi, de ezúttal a fővállalkozó az a B Build & Trade Kft. lesz, aki a legdrágább ajánlatot adta a közbeszerzésen, így a beruházás két ütemét összesen nettó 861 millióért, a másik érvényes ajánlatnál 63 millióval drágábban építheti meg. 

Izgalmas, hogy az egyik ajánlatot amiatt zárták ki, mert a kiíró véleménye szerint aránytalanul alacsony árat adott meg, ugyanis 19,5%-al olcsóbban is bevállalta volna a két beruházási ütemet, mint a ZÁÉV.

Talán nem meglepő, hogy a nyertes B Build & Trade Kft. nyerte el a Bánki Erikhez köthető Mohácsi Lovas Klub pályaépítésének, fedeles lovarda és istálló korszerűsítésének kivitelezési munkáit is.

Azt hiszem okkal merül fel két kérdés:

  • Nem hiányzik-e majd a PVSK költségvetéséből az a 63-167 millió forint, amivel kevesebbért is megépíthették volna a tervezett multifunkcionális kosárlabda csarnokot, amelyet Pécs M.J.V. Önkormányzata is 100 millió forint közpénzzel támogat?
  • Szükség van-e, illetve fenntartható-e két ilyen komoly kosárlabda-létesítmény az egyre gyengébb társadalmi és gazdasági helyzetben lévő Pécsett?

A kérdésekre a pécsi választók biztosan tudják a választ.

Az Együtt szerint ezeket a súlyos pénzeket a haveri cégek által túlárazott luxusberuházások helyett az oktatásra és az egészségügyre kell költeni.

Az Együtt a rendszerváltás után visszaveszi az ellopott, elherdált állami vagyont, és Orbánisztánból együtt, közösen fogunk európai Magyarországot teremteni!

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

Petíciót indítottunk: Áder János ne írja alá a lex CEU-t!

2017. április 04. 13:54 - BerkeczBalazs

Internetes petíciót indítottunk azért, hogy Áder János köztársasági elnök ne írja alá a Közép-európai Egyetemet (CEU) ellehetetlenítő törvénymódosítást és ne rendelje el annak kihirdetését, mivel Orbánék putyini törvénymódosítása ellentétes az Alaptörvénnyel.

peticio_lex_ceu.png(kép forrása: index.hu)

A fideszes többségű országgyűlés újabb határt lépett át a putyini állam felé vezető dicstelen úton, amikor a CEU ellehetetlenítését jelentő módosításokat szavazott meg a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvényhez.

Elfogadhatatlan és kifejezetten káros ez a magyar felsőoktatást támadó, a CEU-t ellehetetlenítő törvénymódosítás. Az pedig különösképp felháborító, hogy gyorsított eljárásban, érdemi vita nélkül döntött erről a demokráciákban vállalhatatlan törvénymódosításról a fideszes többségű országgyűlés.

Magyarország Alaptörvénye biztosítja a tudományos kutatás és művészeti alkotás szabadságát, továbbá - a lehető legmagasabb szintű tudás megszerzése érdekében - a tanulás, valamint törvényben meghatározott keretek között a tanítás szabadságát. A CEU-t ért támadás ezen rendelkezéssel megy szembe, így a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosításáról szóló T/14686. irományszámú törvényjavaslat ellentétes az Alaptörvény szellemiségével és szembemegy minden európai demokratikus értékkel is.

Magam és jelen petíció aláírói kérjük, hogy Áder János kozársasági elnök a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCI2V. törvény módosításáról szóló T/14686. irományszámú törvényjavaslatot ne írja alá, és ne rendelje el annak kihirdetését, hanem Magyarország Alaptörvénye 6. cikkében foglalt jogkörei alapján a törvényt megfontolásra küldje vissza az Országgyűlésnek.

A petíció itt érhető el: https://www.peticiok.com/ader_ne_irja_ala_a_lex_ceu-t

A petíciót április 5-én, szerdán 12:30-kor személyesen fogom eljuttatni Áder Jánosnak, gyere Te is, ha nem csak az aláírásoddal nyomatékosítanád a véleményed!

Itt a petíció szövege magyarul és angolul:

Tisztelt Áder János köztársasági elnök úr!

A fideszes többségű országgyűlés újabb határt lépett át a putyini állam felé vezető dicstelen úton, amikor a Közép-európai Egyetem (CEU) ellehetetlenítését jelentő módosításokat szavazott meg a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvényhez.

Elfogadhatatlan és kifejezetten káros ez a magyar felsőoktatást támadó, a CEU-t ellehetetlenítő törvénymódosítás. Az pedig különösképp felháborító, hogy gyorsított eljárásban, érdemi vita nélkül döntött erről a demokráciákban vállalhatatlan törvénymódosításról a fideszes többségű országgyűlés.

Magyarország Alaptörvénye biztosítja a tudományos kutatás és művészeti alkotás szabadságát, továbbá - a lehető legmagasabb szintű tudás megszerzése érdekében - a tanulás, valamint törvényben meghatározott keretek között a tanítás szabadságát. A CEU-t ért támadás ezen rendelkezéssel megy szembe, így a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosításáról szóló T/14686. irományszámú törvényjavaslat ellentétes az Alaptörvény szellemiségével és szembemegy minden európai demokratikus értékkel is.

Magam és jelen petíció aláírói kérjük, hogy Köztársasági Elnök Úr a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCI2V. törvény módosításáról szóló T/14686. irományszámú törvényjavaslatot ne írja alá, és ne rendelje el annak kihirdetését, hanem Magyarország Alaptörvénye 6. cikkében foglalt jogkörei alapján a törvényt megfontolásra küldje vissza az Országgyűlésnek.


Tisztelettel,

Berkecz Balázs
és jelen petíció aláírói

..............

Dear Mr Áder János, President of the Hungarian Republic


The majority Fidesz faction of Parliament crossed a new border on the inglorious path to the Putin-like government by voting for modifications of the Act of 2011/CCIV which makes the operation of the Central European University (CEU) impossible.

These modifications are unacceptable, and manifestly harmful, and the fact that these were passed through under the accelerated procedure, that is, without a meaningful debate, is particularly scandalous considering the antidemocratic nature of these changes.

The Basic Law of Hungary provides the freedom of research and artistic creativity, and that of learning for reaching the highest possible level of education, and that of teaching within the given frameworks of laws. The attack on CEU goes against these articles of the Basic Law, thus the T/14686 Modification to the Act on National Higher Education of 2011/CCIV contradicts the spirit of the Basic Law, and the shared values of the European Union on democracy.

I, and those who signed this petition, ask you, the President of the Hungarian Republic, not to sign the T/14686 Modification of the National Higher Education Act of 2011/CCIV, not to confirm the announcement of the Act as a law of the country, but under Article 6 of the Basic Law of Hungary send it back to Parliament for reconsideration.


Sincerely,

Balázs Berkecz,
and the signers of this petition

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

Siker: a kormány belátta, hogy hibázott, ezért korrigált

2017. április 01. 12:51 - BerkeczBalazs

Elértük, hogy jelentősen visszavegyen az 500 milliárdos gigaközbeszerzésből a kormány, de ez nem elég, a Fidesz-kormány azonnal vonja vissza a most 200 milliárdos tendert is!

siker300milliard.png
(az eredeti képek forrása: index.hu / origo.hu)

Mint ismert, február 27-én jelent meg a Közbeszerzési Hatóság hivatalos lapjában egy felhívás, amely kereken 500 milliárd forintos keretközbeszerzés keretében várt ajánlatokat a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet hatáskörébe utalt építési beruházások megvalósítására vonatkozóan. Mivel túl nagy keretösszegről szól a közbeszerzés, ráadásul a pénzügyi fedezete sincs meg a gigatendernek, ezért minden előzmény szerint valószínűsíthető volt, hogy fideszes haverokra van szabva a kiírás, ezért az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordultam.

Az OLAF-bejelentéskor hívtam fel arra is a figyelmet, hogy az Orbán-kormány rendszerint nem tartja be a jogszabályokat, ugyanis az általa létrehozott Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet (NFSI) közbeszerzési kiírásában az Európai Unió és Magyarország 2014–2020-as fejlesztési időszakra kötött Partnerségi Megállapodásában szereplő "KEHOP 5. Energiahatékonyság növelése, megújuló energiaforrások alkalmazása” című prioritáshoz rendeltösszes finanszírozás 995 millió euró, amely mai árfolyamon számolva 306 milliárd forint, és így mindössze 61,2%-át fedezte a kiírt 500 milliárdos keretnek. Vagyis a közbeszerzés nem felelt meg a hatályos Partnerségi Megállapodásban foglaltaknak, valamint a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendeletnek sem, hiszen nincs meg a pénzügyi fedezete az 500 milliárd forint keretre közbeszereztetés alatt álló projekteknek. Ráadásul a hatályos Partnerségi Megállapodásban szereplő 306 milliárdos összegű energetikaikorszerűsítéses keretben benne van még 90 milliárd lakossági felújításra elkülönített keret is, amire szintén nem jogosult az NFSI leszerződni, és így már csak maximum 216 milliárd állhat az NFSI-hez rendelt projektek fedezetként rendelkezésre, szemben az 500 milliárdos közbeszerzési kiírással. Azt is követeltem, hogy belső vizsgálat induljon arra, hogy kiderüljön kik a felelősei az érvénytelen közbeszerzés kiírásának, majd el kell őket számoltatni.

A jelek szerint most az Orbán-kormány is belátta, hogy szabálytalan közbeszerzést írtak ki, ezért az NFSI megbízásából eljáró PROVITAL  Fejlesztési Tanácsadó Zrt. ma délelőtt hivatalos levélben értesítette a tender iránt érdeklődő gazdasági szereplőket arról, hogy módosítják a kiírást (ITT letölthető a dokumentum).

ke_pernyo_foto_2017-04-01_12_45_07.png
Szerintem azonban a keretközbeszerzés intézménye nem alkalmas arra, hogy átlátható módon, a helyi fejlesztéseket érdemben elősegítő módon valósuljanak meg ezek az intézményi energetikai fejlesztések, ezért továbbra is követeli, hogy azonnal vonják vissza a még mindig képtelenül magas összegű gigatendert, és hozzák nyilvánosságra zajlik vagy zajlott-e belső vizsgálat az elszabott közbeszerzés ügyében, és ha volt vizsgálat, akkor történt-e felelősségre vonás.

Nem hagyhatjuk, hogy ilyen igen egyszerűen átlátható szimpla emberi és politikainak nevezett törzsi érdekek mentén működő aljas rendszerben dőljön el újabb ötszázmilliárdnyi közpénz sorsa, akkor egy későbbi uniós ellenőrzésnél még csúnyább vége lehet ezeknek az ügyeknek, és végképp elbukhatja hazánk ezt a temérdek uniós pénzt, ezért ma bejelentést teszünk az OLAF-hoz.

Az Együtt a rendszerváltás után visszaveszi az ellopott, elherdált állami vagyont, és Orbánisztánból együtt, közösen fogunk európai Magyarországot teremteni!

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/


komment

Jön a kútadó?

2017. március 31. 15:43 - BerkeczBalazs

A tavaly bevezetett súlyos bírságot belengető vízgazdálkodási törvénymódosítás nem váltotta be a reményeket, és nem indult el a kutak legalizációja. Most kvázi fizetős amnesztiával szeretné a kormány legalizálni az illegálisan kialakított kutakat és más vizes létesítményeket. Jön a kútadó?

jon_a_kutado.png(a kép forrása: kamaraonline.hu)

2016 májusában gondolt egy nagyot a Fidesz, és úgy döntött, hogy rábírja az illegális kutakkal rendelkező polgárokat és cégeket arra, hogy legalizálják a kútjaikat, különben bírságolnak. A bírság az engedély nélkül létrehozott építmény értékének 80%-áig, engedély nélküli vízimunka vagy vízhasználat esetén 1 000 000 forintig terjedhet. Természetes személyre a kiszabott bírság összege nem haladhatja meg a 300 000 forintot.

Feltehetőleg nem indulhatott be a nagy kútlegalizációs hullám, mert a Belügyminisztérium az egyes vízgazdálkodási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról készített előterjesztést, amely már elérhető a Kormány honlapján, és Pogácsás Tibor államtitkár már a parlamentben is taglalta az ügyet, és elmondta, hogy fennmaradási engedélyezés esetén a terveik szerint bírság kiszabása nélkül, 3000 forintos eljárási díj befizetésével lehet majd legalizálni az engedély nélküli kutakat. Ez a jelentős könnyítés több forrás szerint arra utal, hogy a kutak feltérképezését és legalizálását nem pusztán környezet- és vízvédelmi szempontok vezérlik, hanem elképzelhető az is, hogy a vízkészletjárulék fizetési kötelezettséget kiterjesztik az évi 500 m3-nél kevesebb felhasznált vízmennyiség után is.

A legalizáció kérdésénél az alapvető gond egyébként az lehet, hogy az ingatlantulajdonosok többségének - feltéve, hogy nem maguk ásatták ki a telkükön lévő kutat - fogalmuk sincs arról, hogy van-e engedély a kútjukra. Egy vízügyi szakember ismerősöm szerint a háztáji kutak 90%-a lehet engedély nélküli, ami jelentős szám.

Mi az Együttben úgy gondoljuk, hogy a vizek védelme kiemelt fontosságú feladat, de az államnak az is feladata, hogy érdemben segítse ezen cél megvalósulását, ezért mi azt gondoljuk, hogy egy mindenki számára online hozzáférhető, könnyen átlátható és kereshető nyilvántartást kell közzétenni, amelyből mindenki számára kiderülhet, hogy saját telkén vagy más helyen az országban van-e legális kút, és ha valamilyen visszaélést tapasztal, akkor ezen felületen keresztül ezt is le tudja ellenőrizni, így az illetékes hatóságoknak megalapozottan lehet felelős polgárként bejelentést tenni.

Másrészt a 3000 forintos eljárási díjat nem tartjuk indokoltnak az átmeneti időszakban (2018. december 31-ig), hiszen a fennmaradási engedélyeztetéssel így is lesz költsége a kutak tulajdonosainak. Ne ez a költség akadályozza meg azt a folyamatot, amely révén átlátható és világos lesz a hazai kutak rendszere.

Meggyőződésünk, hogy Magyarország csak akkor lehet sikeres, ha a társadalmi, a gazdasági és a környezeti szempontok összehangolásával fenntartható fejlődési modellt tud megvalósítani. Ha megóvja és a jövő nemzedékek számára tovább örökíti természeti kincseinket, nemzetközi összefogás keretében és idehaza a saját ha- táskörében egyaránt hatékonyan fellép a klímaváltozás hatásainak mérséklése érdekében, kiemelten támogatja a helyi közösségeket erősítő és a természeti folyamatokkal összhangban működő agrárrendszereket, valamint biztosítja mindannyiunk számára a környezeti biztonság feltételeit a tiszta levegőtől és vizektől az egészséges élelmiszerekig. Már egy kormányzati ciklus alatt is fontos lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy Magyarország ne tegye tönkre a ma élők környezetét, és ne eméssze fel a jövő generációk életfeltételeit.

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/ 

komment