A DK és a Jobbik nem akar beszélgetni a visszalépésekről a pécsi-komlói körzetben

2018. március 24. 19:01 - BerkeczBalazs

Azt reméltem, hogy Pécsett minden ellenzéki jelölt közös célja az, hogy ne Hoppál Péter és ne a Fidesz nyerje a Baranya 2-es körzetben a választást, ráadásul ez könnyedén elérhető lenne, ha egy jelölt áll vele szemben. Ezért hívtam el egy beszélgetésre a pécsi ellenzéki képviselő-jelölteket: Hohn Krisztinát (LMP), Gyimesi Gábort (Jobbik), Körömi Attilát (Momentum) és Nagy Ferencet (DK). Sajnos az a helyzet, hogy nem jön össze a találkozó, alapvetően a Jobbik és a DK jelöltjének elzárkózása miatt. Lelkük rajta.

egyeztetes_ende.png
Pénteken jött ki a Közös Ország Mozgalom nem reprezentatív kutatása, amely alapján a hibahatárokat is figyelembevéve egyértelműen kijelenthető, hogy bármelyikünk le tudja győzni Hoppált, ha egyedül áll vele szemben. A számok ugyanis hibahatáron belül, egy nem reprezentatív kutatásban, egy jelölt esetén átszavazási hajlandóságot figyelembe véve szignifikánsan nem térnek el (Hohn Krisztina 46%, Nagy Ferenc 44%, Gyimesi Gábor és jómagam is 42%-on állunk, míg Körömi Attila 36%-on). Viszont Hódmezővásáhely példáján és a 2014-es helyi választókerületi adatok alapján arra lehet következtetni, hogy egy jelölttel simán verhető lenne a Fidesz helyben.

Pénteki meghívómban jeleztem a jelölt-társaimnak, hogy a mi felelősségünk, hogy előállítsuk ezt a helyzetet!

Ehhez képest a következő történt:

  • Március 23-án, péntek reggel 8:18-kor írtam levelet a jelölttársaknak.
  • 11:33-kor felhívott Gyimesi Gábor, a Jobbik jelöltje, hogy szívesen részt venne egy ilyen beszélgetésen, sőt, még a saját pártirodájukat is felajánlotta.
  • 22:33-kor érkezett egy e-mail Gyimesi Gábortól, aki indoklás nélkül jelezte, hogy az egyeztetésben mégsem kíván részt venni.
  • Március 24-én, szombaton 9:19 írt egy e-mailt Körömi Attila, amiben jelezte, hogy szívesen jön, de számára minden nap csak 21 óra után lehet alkalmas, mert kampányol. 
  • 10:11-kor hívtam Hohn Krisztinát (LMP) és Nagy Ferencet (DK), de csak utóbbival sikerült beszélnem, aki estére ígért visszajelzést, de már ekkor jelezte, hogy nem fog visszalépni, bármi is történjen, de én elmondtam, hogy nem az ő visszalépéséről, hanem bármelyikünk visszalépéséről beszéljünk, mert nagyjából egyenlőek az esélyek. Az LMP jelöltje SMS-ben ígért visszahívást.
  • 16:38-kor visszahívott Hohn Krisztina, akit tájékoztattam a helyzetről és jelezte, hogy a Jobbik távolmaradása ellenére is beszélgetne, de közgyűlési határozatuk van, ami alapján nem léphet vissza. Annyiban maradtunk, hogy megvárja a DK-s jelölt válaszát, és ha ő is nyitott a beszélgetésre, akkor keresünk helyszínt és időpontot.
  • 17:01-kor visszahívott Nagy Ferenc is, aki jelezte, hogy szerinte nincs értelme egymással beszélgetnünk, mert központi megyegyezésre van szükség. Tájékoztattam, hogy egyénileg lehet csak visszalépni, a központ erre senkit nem utasíthat, de ez nem változtatta meg az álláspontját.
  • Ezzel a hírrel felhívtam Hohn Krisztinát, aki korábbi jelzésének megfelelően már értelmetlennek tartotta a beszélgetést.
  • Körömi Attilával, a Momentum jelöltjével ennek ellenére leülünk valamikor, de leginkább csak azért, hogy jobban megismerjük egymás álláspontját.

Az, hogy még beszélni sem hajlandók egymással a visszalépésekről egyes ellenzéki szereplők, hogy nem képesek semmilyen, a választók felé tett gesztusra az egyes pártok, sok mindent elmond. Pláne annak tudatában, hogy a telefonos beszélgetésekben egyetértett velem mindenki abban, ha itt történne előrelépés, annak üzenetértéke és érdemi hatása lenne az egész országra. De nincs. Mindenkienk elmondtam azt is, hogy nem azért hívtam őket, hogy a javamra lépjenek vissza, mert a közvéleménykutatási adatokat elnézve az is megoldás, ha sorsot húzunk és úgy döntjük el ki marad állva jelöltként.

Szégyen, hogy miközben a magyar emberek milliói követelik, hogy legyen már végre együttműködés és egyetlen jelölt ott, ahol lehet, az ellenzéki pártok még mindig egymás kirekesztéssel, a másikra mutogatással, ürügyekkel vannak elfoglalva.

Ezzel a magatartással mindazok a pártok, amelyek csak tettetik az együttműködést, Hódmezővásárhely reményét falják fel. Azt a reményt, azt a példát, hogy igenis le lehet váltani a Fideszt.

Ha kompromisszumképtelen az LMP, a Jobbik és a Momentum, ha a DK vagy bármely másik párt csak a másik kiszorítására játszik, akkor Orbán Viktor kormánya újra lesz választva.

Kompromisszumokra van szükség. Nem elég kompromisszumkésznek látszani, kompromisszumkésznek is kell lenni.

Az Együtt elkötelezett az ellenzéki együttműködés iránt: mi voltunk az első párt, amelyik önként, egyoldalúan elkezdte visszaléptetni jelöltjeit országszerte mind az MSZP, mind a DK, mind az LMP, mind függetlenek javára. Mert mi hisszük, hogy nem színlelni kell az együttműködést, hanem cselekedni kell érte. Ezért léptünk vissza például Mellár Tamás javára is a Baranya 1-es körzetben, mert ott ő a legesélyesebb.

Juhász Péter ma visszalépett a Budapest 1-es választókerületben, hogy példát mutasson, de az Együtt részéről nem lesz több visszalépés addig, amíg nem követik más pártok jelöltjei is a példáját.

A Baranya 2-es körzetben pedig azt javaslom minden választónak, hogy arra voksoljon, aki nem a pártját, hanem a választókat tervezi képviselni. Aki eddig is érdemben vitt ügyeket, aki tett azért, hogy jobb legyen a hazai közélet, hogy megoldódjanak társadalmi problémák. Szavazzanak arra, aki nemcsak beszél Orbán leváltásáról, de hajlandó tenni, áldozni is ezért.

 

komment

Jogerősen kétszázezres fájdalomdíjat kell fizetnie az ex-zsolnaysoknak, de ígéretéhez híven segít-e a pécsi önkormányzat?

2018. március 23. 16:35 - BerkeczBalazs

Pécsett 117 volt Zsolnay-dolgozót kötelezett jogerősen arra a bíróság, hogy fejenként átlagosan 200 ezer forint kártérítést kell fizetnie. Hol van most Páva Zsolt, aki az írta két éve a Ledinába átpaterolt ex-zsolnaysoknak, hogy biztosak lehetnek abban, hogy a város mellettük áll?

pavas.png

Tavaly április végén állapította meg a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, hogy jogellenesen mondott fel a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. csaknem százhúsz egykori dolgozója 2016-ban. A mára jogerőssé vált bírósági ítélet szerint több mint 23 millió forintot kell fizetnie a Ledina Kerámiához átigazolt 117 volt dolgozónak a Zsolnay-gyár tulajdonosai felé. Ez az ítélet lett most jogerős másodfokon.

A Szabó Iván és Páva Zsolt duó által megvezetett egykori Zsolnay-dolgozók a napokban kaptak egy felszólítást a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt cégvezetőjének az aláírásával, amelyben jelzik nekik, hogy véfgrehajtási eljárást kezdeményeznek ellenük, amennyiben nem fizetnek időben. Ha végrehajtásra kerül sor, akkor másfél kétszeresébe is kerülhet ez a pórul járt ex-zsolnaysoknak.

A Szabad Pécs a napokban úgy értesült Zentai Istvántól, a Ledina Kerámiát vezető ügyvezetőtől, hogy a céget tulajdonló angliai székhelyű China Rose cégcsoport kifizeti a “ledinásokra” rótt, Zsolnaynak fizetendő 23 milliós büntetést, de egykori zsolnays dolgozóktól úgy tudom, hogy ez csak a még a Ledinánál munkaviszonnyal rendelkezőkre érvényes, aki mostanság talán hatvanan lehetnek csak.

Mindeközben már kereken egy éve, 2017 március 1 óta van NAV végrehajtás érvényben az ellen-Zsolnayként létrehozott Ledina Épületkerámia Kft. ellen, amiről az Átlátszónak így nyilatkozott Szabó Iván, Pécs város ügyvédje: "a közgyűlés hozott egy ilyen határozatot, hogy létrehozza a Ledina Kerámia Kft.-t annak érdekében, hogy a Zsolnay-kultuszt meg az embereket átmentse".

Gondolkodó emberben okkal merül fel a kérdés, hogy az egy éve NAV végrehajtás alatt álló Ledina Kerámia Kft miből fizeti ki a dolgozóira kirótt büntetést, ha az adótartozását sem tudja rendezni több mint egy éve?

Nem ismertek a cég 2017-es pénzügyi adatai, de 2016-ban mindössze 28 ezer forint árbevételt sikerült összehozniuk, amiből egyáltalán nem látszik, hogy miből tudnak bért fizetni, és ha folytatódik az a negatív spirál, amiben a Ledina van, akkor a Zsolnay-gyárból átvett dolgozók közel 200 millióra rúgó végkielégítését miből tudnák rendezni.

Ezen a ponton érdemes feleleveníteni Páva Zsolt 2016 június 7-én kelt levelét, amiben azt írta a Zsolnayból átveréssel kivezetett dolgozóknak, hogy a dolgozók biztosak lehetnek abban, hogy a város mellettük áll. De hol van most Páva Zsolt és a pécsi önkormányzat, amikor ekkora bajban van 117 ex-zsolnays és az ő családjaik? Hol van a fideszes dilettáns városvezetés és Szabó Iván ügyvéd most, amikor helyt kellene állni szerencsétlen, pórul járt, általuk megvezetett volt Zsolnay-dolgozók helyett?

pavalevelezsolnaydolgozoknak-e1483707944921.jpg

Arra bíztatok minden volt Zsolnay-dolgozót, hogy együtt, lehetőleg mindnyájan kopogjanak be a sajtó szeme láttára Páva Zsolthoz, és követeljék, hogy rendezze a számlát!

Remélem nem az lesz a válasz Páva Zsolttól, mint amit Deli Eszter kolléganője mondott Pécs gyalázatos társadalmigazdasági helyzete kapcsán csütörtökön, vagyis hogy "nem ezért vagyok itt".

Végül ne felejtsük el azt - amiről 2017 februárjában számoltam be -, hogy a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. többségi tulajdonosával folytatott körmönfont, fideszes oligarchák önös érdekei érdekei által zajló harcban az arrogáns, öntelt és dilettáns városvezetés elvesztette a kontrollt, melynek eredményeként Bachar Najari jelzálogjogot szerzett fontos pécsi önkormányzati ingatlanokra vonatkozóan. A Zsolnayra szemet vetett az Orbán-Tiborcz érdekkörhöz tartozó WHB Kft. is, így Paár Attila cége közel 200 milliót kaszált a bulin, de végül az egész eltaktikázott sakkjátszma legnagyobb vesztese Pécs városa lett, amely így nem csak a vagyonát, hanem a pécsi gazdaságba befektetni szándékozók bizalmát is eljátszotta.

Az Együttnek van programja arra, hogy újra normális hellyé tegye Magyarországot, és benne Pécset és Baranyát is!

————————

Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/ 

komment

Beszélgetésre hívtam a pécsi ellenzéki képviselő-jelölteket

2018. március 23. 08:29 - BerkeczBalazs

Remélem, hogy a Baranya 2-es körzetben minden ellenzéki képviselő-jelölt közös célja az, hogy ne Hoppál Péter, és ne a Fidesz nyerje a Baranya 2-es körzetben a választást, és a Közös Ország Mozgalom nem reprezentatív kutatása szerint - a hibahatárokat is figyelembevéve - egyértelműen kijelenthető, hogy bármelyikünk le tudja győzni Hoppált, ha egyedül áll vele szemben. Beszélgetésre hívtam a pécsi ellenzéki képviselő-jelölteket: Hohn Krisztinát (LMP), Gyimesi Gábort (Jobbik), Körömi Attilát (Momentum) és Nagy Ferencet (DK).

beszelgetesre_hivtam.png

Íme a levél:

Tisztelt Jelölt-társak!

Remélem mindannyiunk közös célja az, hogy ne Hoppál Péter és ne a Fidesz nyerje a Baranya 2-es körzetben a választást, és ez bizony könnyedén elérhető, ha egy jelölt áll vele szemben.

Ma jött ki a Közös Ország Mozgalom nem reprezentatív kutatása, amely alapján a hibahatárokat is figyelembevéve egyértelműen kijelenthető, hogy bármelyikünk le tudja győzni Hoppált, ha egyedül áll vele szemben. 

A mi felelősségünk, hogy előállítsuk ezt a helyzetet!

A választók nem egymás kirekesztését, vitákat és ürügyeket várnak az ellenzéktől, hanem megoldásokat. 

Szégyen, hogy miközben a magyar emberek milliói követelik, hogy legyen már végre együttműködés és egyetlen jelölt ott, ahol lehet, az ellenzéki pártok még mindig egymás kirekesztéssel, a másikra mutogatással, ürügyekkel vannak elfoglalva.

Ezzel a magatartással mindazok a pártok, amelyek csak tettetik az együttműködést, Hódmezővásárhely reményét falják fel. Azt a reményt, azt a példát, hogy igenis le lehet váltani a Fideszt.

Ha kompromisszumképtelen az LMP, a Jobbik és a Momentum, ha a DK vagy bármely másik párt csak a másik kiszorítására játszik, akkor Orbán Viktor kormánya újra lesz választva.

Kompromisszumokra van szükség. Nem elég kompromisszumkésznek látszani, kompromisszumkésznek is kell lenni.

Az Együtt elkötelezett az ellenzéki együttműködés iránt.

Mi voltunk az első párt, amelyik önként, egyoldalúan elkezdte visszaléptetni jelöltjeit országszerte mind az MSZP, mind a DK, mind az LMP, mind függetlenek javára. Mert mi hisszük, hogy nem színlelni kell az együttműködést, hanem cselekedni kell érte. Ezért léptünk vissza például Mellár Tamás javára is a Baranya 1-es körzetben, mert ott ő a legesélyesebb.

Javaslom, hogy mielőbb üljünk le egymással beszélni. Kérem jelezzetek vissza, hogy nyitottak vagytok-e, az időpontra és a helyszínre ez után teszek javaslatot.


Tisztelettel,
Berkecz Balázs
az Együtt képviselő-jelöltje
egyutt_2018_fb_1200x630_berkecz_vita.jpg
komment

Kósa Lajos az autóját lezúzva menekült előlünk Pécsett

2018. március 20. 17:01 - BerkeczBalazs

Kósa Lajos titokban Pécsre látogatott, majd a Városháza kapujában meglátta Babos Attila és Kovács István független újságírókat, valamint az Együtt velem érkezett aktivistáit, ezért nem akart kiszállni a szolgálati autójából, ami így először nekiment a városháza kapujának, utána pedig elhajtott. Pedig csak azt akartuk megtudni, hogy mivel segít a nemzeti együttműködés brókere Pécsnek. Ja, és hogy hol az 1300 milliárd.

kosa_pecs.png

Itt a videóm az esetről:

És a kocsizúzós rész COUB-ban kiemelve:

Az eset már a helyi népművészeket is megihlette (az eredeti videó forrása: szabadpecs.hu):

És itt a nagy hír, amit a független sajtóval nem, csak a Fidesz által ellopott pénzen tartott lakájmédiával akartak megosztani: Kósa Lajos szerint a következő 30-50 évben Pécset a Kárpát-medence délnyugati részének urbanizációs központjává kell fejleszteni. Vagyis ha a Fidesz marad április 8 után, akkor a mai húszéves pécsiek 50 vagy 70 évesek lesznek, mielőtt Pécs urbanizációs központ lesz, jelentsen is ez a bullshitnek hangzó urbanizációs központ bármit. Nagyon kellett ezért autót törve menekülni a brókerként is felsült kupaklajoséknak...

Az Együttnek van programja arra, hogy újra normális, gazdaságilag és társadalmilag is prosperáló hellyé tegye Magyarországot, és benne Pécset és Baranyát is!

————————

Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/ 

komment

Elrendelték a nyomozást a Fidesz gyanús baranyai ajánlásgyűjtése kapcsán

2018. március 20. 11:30 - BerkeczBalazs

Február közepén a pecsistop.hu írta meg, hogy egy képernyőfotót fogott el egy olvasójuk, amely tanúsága szerint pénzért vadássza a Fidesz Baranyában a jelöltet támogató aláírásokat, de úgy, hogy azt az aktivistáknak a bevándorlók elleni hozzájárulásként kellene kommunikálni. Nagy bajban lehet a Fidesz, ha tényleg így gyűjtött ajánlásokat, ugyanis az ügyben a Baranya Megyei Főügyészség elrendelte a nyomozást.

elrendeltek_a_nyomozast_1.png
2018 február 19-én személyesen akartam meggyőződni arról, hogy a Pécsi Stop által is közzétett, de a Facebookon is tűzvészként terjedő üzenetnek mennyi lehet a valóságtartalma, ezért reggel negyed kilenc körül elmentem a szigetvári Kiskakas Étteremhez, amely hivatalosan kilenckor nyit, de ennek ellenére már ekkor tele volt a saját parkolója és a környéke is autókkal. (Az étterem amúgy annak a Madaras családnak az érdekeltségében van, akik a Fidesz elkötelezett támogatói Szigetváron, és a család egyik tagja, Madaras Zoltán kormánypártiként képviselője is annak a Baranya Megyei Önkományzatnak, amelyet a fideszes jelöltként induló Nagy Csaba vezet.) 

Sokan mozogtak az étterem udvarán és körülötte is: többek között a helyszínre érkezett Nagy Csaba fideszes képviselő-jelölt munkatársa, Junácski András fideszes önkormányzati képviselő, de ott volt még az SZRNÖ elnöke, ifj. Zöld István és Horváth József fideszes önkormányzati képviselő is, valamint egy fideszes nyakpántos, a jelek szerint adminisztrációt végző, általam ismeretlen fiatalember szintén ácsorgott az étterem mellett, aki a jelek szerint feljegyezte az érkezőket egy mappába. A Szabad Pécs nevű internetes újság úgy tudja, hogy az ügynek lehet a szigetvári mellett sellyei és okorági szála is. 

A jelek szerint a pecsistop.hu cikkében megosztot képernyőfotón szereplő üzenet állításainak egy részéről bebizonyosodott, hogy igaz: vagyis valóban a Kiskakas Étteremben gyűltek össze a Fidesz aktivistái, hogy ajánlást gyűjtsenek Nagy Csaba képviselő-jelöltnek. Amennyiben az üzenet állításainak további része is igaz - vagyis, hogy a Fidesz képviselőjére az aktivisták úgy gyűjtöttek ajánlást, hogy azt úgy kellett lekommunikálniuk, hogy a bevándorlók elleni hozzájárulást írja alá a választó -, akkor a fent ismertetett tények alapján úgy vélem, hogy felmerül annak a gyanúja, hogy választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény történt. Ezért tettem feljelentést még február 21-én a Legfőbb Ügyészségen, ugyanis Btk. 350. §  a) pontja szerint, aki a választási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozó választás során a jelölési eljárás szabályait megszegve erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel vagy anyagi juttatással szerez ajánlást, az bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Feljelentésemre nyomozást indított az ügyészség, kíváncsian várom a bűncselekmény-gyanús ügy fejleményeit.

Az Együttnek van programja arra, hogy újra normális hellyé tegye Magyarországot, és benne Pécset, Szigetvárt és Baranyát is!

————————

Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/ 

komment

A pécsi közgyűlésen a kellemetlen kérdésekre kivezettetés a válasz

2018. március 14. 10:21 - BerkeczBalazs

Hatalmas a baj, ma olyan költségvetést fogad el Pécs fideszes többségű közgyűlése, ami lényegében megfojtja a várost, elúszhat 2,5 milliárd forint bruttó értékre becsült 27 db önkormányzati ingatlan is. Páva Zsolttól a kellemetlen kérdésekre kivezettetés a válasz. Viszont a március 19-i héten Pécsre érkezik a pénzügyi kérdések mágusa, Kósa Lajos.

pecs_kozgyules_kosa.png

Ma tárgyalja a Pécs városát csődközelbe vivő, Páva Zsolt vezette fideszes többségű közgyűlés az önkormányzat 2018 évi költségvetési rendeletét, de a sokmilliárd forintos költségvetési hiány okainak vizsgálatával megbízott, Hoppál Péter vezette tényfeltáró bizottság nem tett le még semmit az asztalra. Fel tudják egyáltalán mérni a dilettáns fideszes képviselők és az általuk megbízott bizottság, hogy milyen hatalmas kárt okoztak Pécsett? Erről kérdeztem Páva Zsoltot négy napja egy nyílt levélben, mivel nem jött válasz, ezért személyesen is megkérdeztem a pécsi közgyűlés ülésén. Választ nem kaptam, viszont a közterületfelügyelők kivezettettek az ülésről, és egészen a Városháza kijáratáig kísértek.

Részletek az alábbi videóban:

Hűtlen kezelés, hanyag kezelés, hivatali visszaélés és egy csomó más bűncselekmény valósulhatott meg Pécsett, amikor a pécsi önkormányzat nem uniós pénzből, hanem hitelből korszerűsítette a közvilágítást. A munkát a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a volt cégének, az Eliosnak adták. Az első kör 850 millió forintjába fájt a pécsi adófizetőknek. Ismeretlen tettes ellen tettem feljelentést, mivel az elkövetők pusztán Orbán strómanjának cégét kívánták helyzetbe hozni, így megteremtették a politikailag irányított közbeszerzés kereteit, amelynél nem a város gazdasági érdekeinek a képvislete, hanem bizonyos politikai szereplők és azok strómanjainak anyagi haszonszerzése volt a cél. Ez maga a korrupció. 

Bűncselekmény-gyanús az önkormányzat tömegközlekedési cégének, a Tüke Busz Zrt.-nek a járműcsereprogramja is, amely minden jel szerint az egyik legnagyobb korrupciós ügy Baranyában, amelyben ráadásul eredetileg egy holland város, Breda ügyészsége kezdett el nyomozni a Szabad Pécs értesülése szerint. A hazai szabad újságírás egyik utolsó hazai végvárában úgy tudják, hogy az ügyben baranyai közszereplők is érintettek lehetnek. A hollandok jogsegélykérelme miatt a Polt Péter vezette magyar ügyészség is elrendelte, vagy kénytelen volt elrendelni a nyomozást. A magyar hatóságok 2016 novembere óta nyomoznak, de egyelőre még egyetlen gyanúsítottja sincs az ügynek.

A pécsi problémahalmazt jelentő jéghegy csúcsán látszik még egy ügy: még 2017 februárjában számoltam be arról, hogy a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. többségi tulajdonosával folytatott körmönfont, fideszes oligarchák önös érdekei érdekei által zajló harcban az arrogáns, öntelt és dilettáns városvezetés elvesztette a kontrollt, melynek eredményeként Bachar Najari jelzálogjogot szerzett fontos pécsi önkormányzati ingatlanokra vonatkozóan. A Zsolnayra szemet vetett az Orbán-Tiborcz érdekkörhöz tartozó WHB Kft. Is, de végül az egész eltaktikázott sakkjátszma legnagyobb vesztese Pécs városa lett, amely így nem csak a vagyonát, hanem a pécsi gazdaságba befektetni szándékozók bizalmát is eljátszotta.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. március 5-i közgyűlésén a korábbi gyakorlattól eltérően már nem Szabó Iván képviselte a pécsi önkormányzatot, és az a hír járja, hogy Páva Zsolt kiadta az útját Szabó Ivánnak. Ha ennek az oka az, hogy a pécsi Fidesz végre belátta, hogy milyen kárt okoztak Szabó Iván közreműködésével a vízműfoglalással és a Zsolnay körüli kavarással, akkor itt az ideje, hogy Páva Zsolt, Hoppál Péter és Csizi Péter és a többi fideszes is eltakarodjon a város éléről, ugyanis egyetemlegesen felelősek azért, hogy Pécs ma a legrosszabb gazdasági és társadalmi helyzetben lévő megyei jogú város. 

Utóbbi ügyben is levélben fordultam Páva Zsolt polgármesterhez azért, hogy választ kapjak a fenti, Szabó Iván távozásával kapcsolatos kérdésre. Eddi erre a kérdésemre sem kaptam választ, ezért arra bíztatom a pécsieket, hogy ők is kérdezzék meg tőle.

Bónusz hír, hogy a március 19-i héten Pécsre érkezik a pénzügyi kérdések mágusa, Kósa Lajos.

Pécs bajainak a megoldásához a legfontosabb lépés a kormányváltás, mert a pécsi bajokat alapvetően a mindent ellopó kapzsi, fideszes maffia okozta, ezért április 8-án mind a két pécsi választókerületben mindenki szavazzon a legesélyesebb ellenzéki képviselőjelöltre!

Az Együttnek van programja arra, hogy újra normális hellyé tegye Magyarországot, és benne Pécset és Baranyát is!

————————

Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/ 

komment

Kósa Lajos pont a bróker-botrány környékén intézkedett a rábízott pénzzel?

2018. március 13. 10:56 - BerkeczBalazs

Ez lehet a Fidesz egyik legnagyobb botránya: a Magyar Nemzet birtokába került hiteles közjegyzői okirat szerint négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró felett rendelkezhetett Kósa Lajos. Sok fontos kérdés merül fel az üggyel kapcsolatosan.

ko_sa.png(fotó forrása: index.hu)

Azt írta ma a Magyar Nemzet, hogy Négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró felett rendelkezhetett Kósa Lajos a lap birtokába került hiteles közjegyzői okirat szerint. A Tóth Ádám közjegyzői irodájában készült dokumentumból kiderül, a fideszes politikus – korábban frakcióvezető, jelenleg a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter – 2013. január 28-án kötött szerződést a megbízójával, amelynek részleteit közjegyzői okiratba is foglalták.

A több mint ezerháromszázmilliárd forintnyi összeget az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-nél helyezték el – áll az okiratban, amely szerint a megbízó felruházza Kósa Lajost, hogy a „megbízó helyett és annak képviseletében a jelzett összegből magyar államkötvényeket vásároljon”, és azokat a „megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze”. Az Orbán-kormány minisztere eszerint pénzt vehetett fel a számláról, átutalásokat végezhetett és teljes körű számlaügyintézést bonyolíthatott le, egyedül a számla megszüntetésére nem kapott jogosultságot. A 2015. február 2-án kelt, többször módosított okiratban az áll: az értékpapír-vásárlást szakaszosan és folyamatosan kell „eszközölni”, és annak 2015. április 30-ig meg kell kezdődnie. A dokumentumban a felek a „megbízás tartalmát nem kívánták pontosabban meghatározni”.

Mint emlékezetes, a 2015-ös magyarországi brókerbotrány 2015. február 23-án indult a Buda-Cash Brókerház Zrt.-vel, majd március 6-án folytatódott a Hungária Értékpapír Zrt.-vel, amelynek szintén részlegesen felfüggesztették működését feltárt szabálytalanságok miatt. Március 10-én a Quaestor Csoporthoz tartozó QUAESTOR Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyének részleges felfüggesztésére került sor. Különösen izgalmas, hogy a Kósa Lajost megbízó okirat módosításainak egy része pont erre az időszara esett. 

Kié lehet ez a temérdek pénz? Csak nem a Fidesz lopott vagyona?

Az Együtt 2017-ben összeszámolta, hogy 2010 óta Orbán Viktor és legszűkebb érdekköre, országszerte a helyi fideszes kiskirályok mennyi közpénzt, közbeszerzést szereztek meg. Az ellopott közvagyon értéke, ami Orbán Viktorhoz és köréhez került, még a legszerényebb számítások szerint is meghaladja a 12 ezer milliárd forintot. Ez a szám még nem is tartalmazza a korrupt földárveréseken megszerzett állami földek értékét, valamint a trafik-mutyiban ellopott pénzeket.

Lehetséges, hogy 2013-ban a Fidesz az akkoriban Simicskánál már jóval megbízhatóbb kádernek számító Kósára bízta az addig ellopott ezerháromszázmilliárd forintnyi összeget, amit 2015-ben menteni próbáltak a brókerbotrányban bedőlő pénzintézetekből?

Mint azt anno az Index is megírta: a Fidesz vezetése napokkal a Hungária Értékpapír Zrt. bedőlése és a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődjének bejelentése előtt már tudhatott arról, hogy a két cégnél súlyos gondok vannak, és mindkettő hasonló sorsra juthat, mint a Buda-Cash. Ez az információ akár segíthette is a kormányoldali politikusokhoz közelálló cégeket, hogy időben kimentsék a két brókercégnél elhelyezett pénzeiket. Orbán Viktor akkoriban úgy nyilatkozott, hogy ő maga rendelte el kormányülésen a Buda-Cash bedőlése után, hogy minden minisztérium vegye ki a pénzét, ha brókercégnél tartja. Valamiért Kósa megbízása is akkoriban változott...

Ahogy ma Juhász Péter is fogalmazott: éppen itt az ideje, hogy Kósa Lajos álljon nyilvánosság elé, és adjon magyarázatot az enyhén szólva gyanús ügyleteire. Ne kerteljen, ne beszéljen a tőle megszokott rébuszokban, adjon világos, egyenes magyarázatot a nyilvánosságra került okiratban foglaltakra!

Amennyiben nincs magyarázat, csak egy egyszerű álhírezés részéről, akkor azt gondolhatjuk, hogy Kósa Lajos nemcsak strómanokat használ, de ő maga is az. 

 

Az Együttnek van programja arra, hogy újra normális hellyé tegye Magyarországot, és benne Pécset és Baranyát is!

————————

Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/ 

komment

Fel tudják egyáltalán mérni a fideszesek, hogy mekkora kárt okoztak Pécsett? - Nyílt levél Páva Zsoltnak

2018. március 10. 10:11 - BerkeczBalazs

Napokon belül tárgyalja a Pécs városát csődközelbe vivő, Páva Zsolt vezette fideszes többségű közgyűlés az önkormányzat 2018 évi költségvetési rendeletét, de a sokmilliárd forintos költségvetési hiány okainak vizsgálatával megbízott, Hoppál Péter vezette tényfeltáró bizottság nem tett le még semmit az asztalra. Fel tudják egyáltalán mérni a dilettáns fideszes képviselők és az általuk megbízott bizottság, hogy milyen hatalmas kárt okoztak Pécsett? Erről is kérdeztem Páva Zsoltot ma egy nyílt levélben.

nyilt_level_pava.png(fotó forrása: index.hu) 

Íme a nyílt levél:

dr. Páva Zsolt részére
Pécs Megyei Jogú Város
Polgármesteri Hivatal
7621 Pécs, Széchenyi tér 1.

 

Tisztelt Polgármester Úr!

Pécsiként hosszú ideje várom, hogy közzétegyék a város gazdasági problémáinak okainak vizsgálatával megbízott, Hoppál Péter által vezetett eseti bizottság jelentését. Az eltelt közel 6 hónap alatt bőven lett volna lehetőség értékelni a város és cégeinek eladósodottságát, a jelentős költségvetési hiány okait és fel lehetett volna tárni a felelősöket is. Sajnos erre a mai napig nem került sor, amiből arra következtetek, hogy talán a bizottsági elnöke és tagjai nem tudnak megbirkózni a feladattal. 

Különösen sajnálatos, hogy a város 2018 évi költségvetési rendelete - melyet március 14-én tárgyal a közgyűlés - úgy került benyújtásra, hogy ehhez nem ismertek a tényfeltáró bizottság által feltárt költségvetési problémák. Fel tudják egyáltalán mérni, hogy Önök milyen hatalmas kárt okoztak Pécsett?

Legyen szíves tájékoztatni arról is, hogy például Schneider János személyére – mint bizottsági tagra – ki tett javaslatot. Milyen képesítéssel rendelkezik Schneider úr, ami alkalmassá teszi, hogy a szakkérdésekben vizsgálódó bizottság tagja legyen? Van e összeférhetetlenség Schneider úr bizottsági tagsága és a városhoz köthető cégeknél betöltött tisztsége között?

A megbízásuk előtt vizsgálták-e a tényfeltáró bizottsági tagok fedhetetlenségét? Tudják-e, hogy folyik-e bármelyikük – vagy érdekeltségükben álló cégek – vonatkozásában bármilyen eljárás (pl: adóigazgatási, büntető, stb.), ami akár a bizottság munkáját is veszélyeztetheti?

Kérem adjon arról is tájékoztatást, hogy kik tagjai még a mai napon a bizottságnak, mert információim szerint van, aki visszaadta azóta a megbízatását.

Kérem adjon arról is tájékoztatást, hogy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018. évi költségvetési rendeletének elfogadásához készült előterjesztés 05-5-251-2hm számon jelzett mellékletében felsorolt és közel 2,5 milliárd forint bruttó értékre becsült 27 db önkormányzati ingatlannak mi lesz a sorsa? Valóban ezeket is elherdálja Pécs fideszes többségű közgyűlése, hogy ebből fedezze az Önök dilettáns költségvetési politikája által okozott károkat?

Végül kérem válaszoljon arra is, hogy a pécsi önkormányzat eladósodásában komoly szerepet játszó közvilágítási rendszer korszerűsítési projekt adatait - mely projekt közbeszerzési feltételeinek valamiért csak az ELIOS Innovatív Energetikai Zrt. tudott eleget tenni - mikor szíveskednek nyilvánosságra hozni?

Várom őszinte és gyors válaszát.

Végezetül tájékoztatom, hogy a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 171. § (1) bekezdése alapján a pécsi közvilágítási projekt ügyében 2018 március 7-én feljelentést tettem a Legfőbb Ügyészségen ismeretlen tettes vagy tettesek ellen a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény a Btk. 373. §. szerinti csalás, illetve a Btk. 376. §-ába ütköző hűtlen kezelés, a Btk. 377. §. szerinti hanyag kezelés valamint a Btk. 305. §. szerinti hivatali visszaélés bűncselekménye megvalósulása gyanúja miatt.

Tisztelettel,
Berkecz Balázs
az Együtt pécsi országgyűlési képviselő-jelöltje

Az Együttnek van programja arra, hogy újra normális hellyé tegye Magyarországot, és benne Pécset és Baranyát is!

————————

Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/ 

komment

Feljelentést tettem a pécsi ELIOS-projekt ügyében

2018. március 08. 10:00 - BerkeczBalazs

Álláspontom szerint - és a rendelkezésre álló nyilvános információk alapján - Pécs Megyei Jogú Város közvilágítási rendszer korszerűsítése kapcsán a baranyai megyeszékhelyen is az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által több hazai közvilágítás-korszerűsítés esetén kifogásolt jogsértésekhez hasonlóak történhettek meg, amelyek kapcsán már a Pest Megyei Főügyészség is nyomozást rendelt el, amelynek teljesítésével a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát bízta meg. Pécsett eddig nem nyomoztak, most feljelentést tettem.

stroman_vejko.png(kép forrása:  MTI Fotó/Koszticsák Szilárd)

Már a pécsi önkormányzat által kiírt közbeszerzési felhívásból kiderült, hogy nem lehetett nagy verseny, hiszen a sikeres pályázatnak volt egy kemény feltétele: az a cég indulhatott sikerrel a tenderen, amelynek az előző három évben a LED-es közvilágítás kiépítéséből származó árbevétele elérte a nettó 500 millió forintot. Ennek a kritériumnak csak az ELIOS Innovatív Energetikai Zrt. tudott eleget tenni, többek között a hódmezővásárhelyi, a szekszárdi és a kecskeméti beruházás miatt, amit fel tudott mutatni referenciaként.

A nagy összegű referencia a 2014 során kiírt nyílt közvilágítási közbeszerzéseknél alap volt: Vácon 350, Szekszárdon 390, Zalaegerszegen 500 millió forintot kértek. Többek között a szekszárdi beruházás kapcsán az OLAF-nak is szemet szúrt, hogy mennyire szűkítették ezzel a jelentkezők körét.

Egy ilyen volumenű fejlesztés és a hozzá kapcsolódó vaskos hitel felvételekor egy jogállamban gondolhatnánk, hogy készült valamilyen megalapozó szakmai vizsgálat, hiszen ha valamire a becslések szerint 1,5-2 milliárd forintot terveznek elkölteni, akkor csak nem vágnak bele csak úgy uk-muk-fuk.

Feltételezhetnénk, hogy ha valahol, akkor a közvilágítási korszerűsítés tervének elfogadása előtt legalább Pécs akkoriban frissen elfogadott településfejlesztési koncepciójában írtak erről. És tényleg, mégpedig a fényszennyezés mérséklése elnevezésű operatív részcél megfogalmazásánál: „Az éjszakai fény a városlakók számára alvás-problémákat, neurohormonális-problémákat és más betegségeket is okozhat. Az éjszakai városképet is kedvezőtlenül befolyásolhatja. Olyan közvilágítási rendszert kell kidolgozni és megvalósítani, amely csak valóban indokolt mértékben és optimális technológiával világítja meg a közterületeket. Ez egyben jelentős energia‐megtakarítást is jelent.” 

Ezt a városfejlesztési koncepciót a pécsi közgyűlés a koncepciót 2014 május 22-én fogadta el. Ennek ellenére úgy fest, hogy Páva Zsolt és a pécsi közgyűlés nem veszi túlságosan komolyan magát és a saját döntéseit, mert alig 4 hét múlva, 2014 június 19-én egy olyan döntést hoztak közvilágítás-fejlesztési témában, ahol egy szó sem esik a fényszennyezés ártalmairól és eme káros sugárzás megfékezése érdekében elhatározott koncepcionális ügyek gyakorlatba történő átviteléről sem. A Páva Zsolt polgármester által jegyzett előterjesztés lényegében a következőkkel indokol: a LED-technológia túljutott a kezdeti nehézségeken és takarékos. Ennyi. És ennek megfelelően - immár következetesen - nem jelentek meg a fényszennyezés csökkentésének szempontjai a közbeszerzési kiírásban sem.

Ne legyen senki naiv. A játék nem is arról szólt, hogy kipróbált, megbízható, tartós és - no pláne - fényszennyezésmentes megoldást találjanak a pécsi közvilágítás korszerűsítésekor. Az elkövetők pusztán Orbán strómanjának cégét kívánták helyzetbe hozni, így megteremtették a politikailag irányított közbeszerzés kereteit, amelynél nem a város gazdasági érdekeinek a képvislete, hanem bizonyos politikai szereplők és azok strómanjainak anyagi haszonszerzése volt a cél. Ez maga a korrupció.

A fentiek miatt a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 171. § (1) bekezdése alapján 2018 március 7-én feljelentést tettem a Legfőbb Ügyészségen ismeretlen tettes vagy tettesek ellen a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény a Btk. 373. §. szerinti csalás, illetve a Btk. 376. §-ába ütköző hűtlen kezelés, a Btk. 377. §. szerinti hanyag kezelés valamint a Btk. 305. §. szerinti hivatali visszaélés bűncselekménye megvalósulása gyanúja miatt.

Az Együttnek van programja arra, hogy újra normális hellyé tegye Magyarországot, és benne Pécset és Baranyát is!

————————

Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/ 

komment

Kirúgta végre a pécsi önkormányzat a vízmű- és a Zsolnay-foglalós ügyvédet?

2018. március 02. 08:01 - BerkeczBalazs

Nagyot bukott Pécs városa a fideszes pancserek által indított vízműfoglalásban és Zsolnay-háborúban is. Utóbbi ügyben károsult egy sereg porcelános munkás. Az a hír járja, hogy a fideszes többségű önkormányzat a napokban megvált Szabó Ivántól. Belátta Pécs bukott vezetése, hogy mekkora bajt okozott a vízmű és a Zsolnay körül?

szabo_ivan.png(fotó: MTI / index.hu)

Szabó Iván a pécsi vízműfoglalással vált ismertté. A pécsi vízdíjakat elnézve ma már világosan látszik, hogy csak blöff volt Pécs fideszes városvezetése részéről a csökkenő díjakról papolni, hiszen még a GVH szerint is tisztességtelen és kizsákmányoló jellegű a Tettye Zrt. díjszabása. Arról már nem is beszélve, hogy az egész akció uszkve 3 milliárd forintjába fájt a magyar adófizetőknek, vagyis nekünk.

A következő nagy port kiváltó ügy a Zsolnay-gyár einstandolási kísérlete volt, amelyet a vízműnél történtekhez hasonlóan Szabó Iván és Páva Zsolt duója vezényelt le.

Még 2017 februárjában számoltam be arról, hogy a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. többségi tulajdonosával folytatott körmönfont, fideszes oligarchák önös érdekei érdekei által zajló harcban az arrogáns, öntelt és dilettáns városvezetés elvesztette a kontrollt, melynek eredményeként Bachar Najari jelzálogjogot szerzett fontos pécsi önkormányzati ingatlanokra vonatkozóan. A Zsolnayra szemet vetett az Orbán-Tiborcz érdekkörhöz tartozó WHB Kft. Is, de végül az egész eltaktikázott sakkjátszma legnagyobb vesztese Pécs városa lett, amely így nem csak a vagyonát, hanem a pécsi gazdaságba befektetni szándékozók bizalmát is eljátszotta.

Mindeközben már kereken egy éve, 2017 március 1 óta van NAV végrehajtás érvényben az ellen-Zsolnayként létrehozott Ledina Épületkerámia Kft. ellen, amiről az Átlátszónak így nyilatkozott Szabó Iván, Pécs város ügyvédje: "a közgyűlés hozott egy ilyen határozatot, hogy létrehozza a Ledina Kerámia Kft.-t annak érdekében, hogy a Zsolnay-kultuszt meg az embereket átmentse".

Tavaly április végén jött a következő pofon: a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság szerint jogellenesen mondott fel a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. csaknem százhúsz egykori dolgozója 2016-ban. A mára jogerőssé vált bírósági ítélet szerint több mint 23 millió forintot kell fizetnie a Ledina Kerámiához átigazolt 115 volt dolgozónak a Zsolnay-gyár tulajdonosai felé

A Szabad Pécs a napokban úgy értesült Zentai Istvántól, a Ledina Kerámiát vezető ügyvezetőtől, hogy a céget tulajdonló angliai székhelyű China Rose cégcsoport kifizeti a “ledinásokra” rótt, Zsolnaynak fizetendő 23 milliós büntetést. 

Gondolkodó emberben okkal merül fel a kérdés, hogy az egy éve NAV végrehajtás alatt álló Ledina Kerámia Kft miből fizeti ki a dolgozóira kirótt büntetést, ha az adótartozását sem tudja rendezni több mint egy éve?

Nem ismertek a cég 2017-es pénzügyi adatai, de 2016-ban mindössze 28 ezer forint árbevételt sikerült összehozniuk, amiből egyáltalán nem látszik, hogy miből tudnak bért fizetni, és ha folytatódik az a negatív spirál, amiben a Ledina van, akkor a Zsolnay-gyárból átvett dolgozók közel 200 millióra rúgó végkielégítését miből tudnák rendezni.

Dicstelen és vérlázító az, ahogyan Páva Zsolt polgármester és Szabó Iván ügyvéd mesterkedése révén kiforgatta saját magát Pécs városa a Zsolnay-vagyonból és ahogyan 120 egykori Zsolnay-dolgozót berántottak az egzisztenciális slamasztikába.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. március 5-i közgyűlésén a korábbi gyakorlattól eltérően már nem Szabó Iván fogja képviselni a pécsi önkormányzatot, és az a hír járja, hogy Páva Zsolt kiadta az útját Szabó Ivánnak. Ha ennek az oka az, hogy a pécsi Fidesz végre belátta, hogy milyen kárt okoztak Szabó Iván közreműködésével a vízműfoglalással és a Zsolnay körüli kavarással, akkor itt az ideje, hogy Páva Zsolt, Hoppál Péter és Csizi Péter és a többi fideszes is eltakarodjon a város éléről, ugyanis egyetemlegesen felelősek azért, hogy Pécs ma a legrosszabb gazdasági és társadalmi helyzetben lévő megyei jogú város. 

Mindenesetre ma levélben fordulok Páva Zsolt polgármesterhez azért, hogy választ kapjak a fenti, Szabó Iván távozásával kapcsolatos kérdésre.

Az Együttnek van programja arra, hogy újra normális hellyé tegye Magyarországot, és benne Pécset és Baranyát is!

————————

Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/ 

komment