Az ügyészség Simicskára hivatkozva mentegeti Orbánt

2018. január 02. 19:54 - BerkeczBalazs

Az Együtt régóta mondja, amit Simicska Lajos is állít: Orbán egy maffiafőnök a fideszes maffiaállam élén, aki társaival szervezetten állam elleni, korrupciós és vagyon elleni bűncselekményeket (maffiaállam létrehozása) követett el. Emiatt feljelentést tettem december 2-án a Legfőbb Ügyészségen. Az ügyészség rekordgyorsasággal, 11 munkanap alatt tett pontot az ügyre, nyilván hatalmas alapossággal... Különösen pikáns a feljelentés elutasításának indoklása, ugyanis az ügyész Simicskára hivatkozva mentegeti Orbánt.

simicska_ugyeszseg.png

Polt Péter ügyészségével kapcsolatban nem volt semmilyen pozitív elvárásom, a feljelentést azért tettem, hogy hivatalosan is nyoma legyen a dolognak, mert szerintem minden gondolkodó magyar tudja: Orbán a maffiafőnök a fideszes maffiaállam élén.

A feljelentésem lényege ITT olvasható, míg az arra adott elutasító határozatot változatlanul közlöm, mert jól tükrözi, hogy az ügyészség miként szolgálja ki Orbán rezsimjét.

HATÁROZAT
feljelentés elutasításáról 

A Btk. 258. §-ának (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés b) pontja szerint minősülő állami szolgálat felhasználásával elkövetett hazaárulás bűntette és más bűncselekmények miatt a Berkecz Balázs által tett feljelentést a Be. 174. §-a (1) bekezdésének a) pontja alapján - mivel a cselekmény nem bűncselekmény - elutasítom. 

A határozatot Berkecz Balázsnak azzal küldöm meg, hogy ellene a Be. 195. §-ának (2) bekezdése alapján panasznak nincs helye. 

INDOKOLÁS

Berkecz Balázs a Legfőbb Ügyészséghez elektronikus formában eljuttatott beadványában feljelentést tett Simicska Lajos által az RTL Klub televízió részére adott, és 2017. november 28. napján adásba került interjújában elhangzottak miatt, mivel a riportban utalás hangzik el egy „maffiaállam" létrehozására, ami álláspontja szerint azt jelenti, hogy bizonyos személyek 2010. és 2015. évek között megállapodást kötöttek arra, hogy szervezetten állam elleni, korrupciós és vagyon elleni bűncselekményeket követnek el. Berkecz Balázs véleménye szerint Simicska Lajos konkrétan is megjelölte a hazaárulás bűntettét egy orosz gazdálkodó szervezet tekintetében. 

Berkecz Balázs szerint az állam elleni bűncselekmények egy részének a törvény az előkészületét is büntetni rendeli, ezért annak kérte gyanúja mindenképpen fennáll, ezért állam elleni, korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények gyanúja miatt nyomozás elrendelését.

A Btk. 258. §-ának (1) bekezdése szerint a hazaárulás bűntettét az a magyar állampolgár követi el, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn. A (2) bekezdés b) pontja az állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával történő elkövetést határozza meg minősített esetként, míg a (3) bekezdés a hazaárulásra irányuló előkészületet rendeli büntetni.

A feljelentő által hivatkozott riportban Simicska Lajos egyrészt előadta, hogy dr. Orbán Viktorral a rendszerváltásra, Magyarországon egy demokratikus világ létrehozására szövetkezett. azonban a miniszterelnök - véleménye szerint - despotikus diktatúrát épít ki, amit fel is vázolt a részére, melynek keretében közölte vele, hogy a Roszatom megvásárolja számára az RTL Klubot, mely esetleges gazdasági ügyletet Simicska Lajos hazaárulásnak tartott. 

Mindezek alapján megállapítható, hogy a riportalany a feljelentésben foglaltakkal ellentétben - saját állítása szerint - éppen ellenkezőleg, nem állam elleni bűncselekmény elkövetésére vállalkozott, hanem a demokratikus berendezkedés kialakulását kívánta elősegíteni, míg az egyik kereskedelmi televízió külföldi gazdasági társaság általi megvásárlását minősítette hazaárulásnak, ami a törvényi tényállásban foglalt, Magyarország függetlensége, területi épsége vagy alkotmányos rendje megsértésének megállapítására nem alkalmas. 

Megállapítható továbbá, hogy a feljelentésben pontosan nem nevesített állam elleni, korrupciós és vagyon elleni bűncselekményekre utaló konkrét tényállítást sem a feljelentés, sem pedig annak alapját adó riport nem tartalmaz, ezért nyomozás elrendelésére nincs törvényes alap, így a feljelentés elutasítása felől kellett határozni. 

Budapest, 2017. december 18. 

Dr. Andréka Zoltán s.k.
főügyészségi ügyész

Ügyeskedhet Polt Péter ügyészsége, de a kormányváltás után az Orbán-rezsim minden jogfosztottja számára igazságot teszünk, és kárpótoljuk őket. Ez érinti a kényszernyug­díj­azottakat, a nyugdíjuktól megfosztottakat, a trafikosokat, a politikai okokból tönkretett vállalkozókat, az állami koncessziós rendszerek kiépítésének kárvallottjait – összhangban a nemzetközi bírósági ítéletekkel.

Jóvátételi adót vetünk ki azon vállalkozásokra, amelyek az elnyomó Orbán-rendszerrel kollaborálva anyagi haszonélvezői voltak a rendszer közbeszerzéseinek és működésének. A jóvátételi adó bevételét kárenyhítésre és kárpótlásra fordítjuk az Orbán-rezsim kárvallottjainál.

Tételesen megvizsgálunk minden 2010 utáni állami vagyonértékesítést, és minden olyat kártalanítás nélkül visszacsinálunk, amely az elnyomó, illiberális állam kedvezményezettjeihez kapcsolható.

Az Együtt programja itt érhető el: https://program.egyuttpart.hu

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment

Tudnál ápolni magatehetetlen embert mosdó nélküli lakásban?

2017. december 30. 13:01 - BerkeczBalazs

A pécsi önkormányzat újra egy fürdő és WC nélküli egyszobás városszéli szociális lakásba dugná a 22 éves súlyos értelmi fogyatékos fiúkat ápoló és egészséges 17 éves lányukat nevelő Nyírő Józseféket, akik karácsony első napján egy elektromos vezeték hibája miatt kipattant lakástűz révén kerültek lehetetlen helyzetbe, mindenük porig égett.

Nyírő József keresett meg még márciusban, azóta próbálok nekik Pécsett normális önkormányzati lakáshoz jutni Kovács Ágnes pécsi önkormányzati képviselővel közösen. A család többször panaszkodott arra, hogy valakik lopják az áramot tőlük, de sajnos a hatóságok nem foglalkoztak a jelzéseikkel. Most megtörtént a baj, amihez sokaktól kaptak érdemi segítséget, de úgy tűnik, hogy az önkormányzat csak fél szívvel segít nekik, ugyanis most január 31-ig kaptak egy komfortos, vagyis fürdővel és WC-vel ellátott garzont, de azt a tájékoztatást kapták a polgármesteri hivatalban, hogy februártól egy Pécs keleti részén lévő, komfort nélküli lakásba kellene átköltözniük. (Fontos megjegyezni, hogy Nyírő József dolgozik, rendes munkája van, és mindent megtesz a családja boldogulása érdekében, míg felesége napi 24 órában ápolja értelmi fogyatékos gyermeküket.)

Minden normális ember számára felmerül a kérdés: tudna-e rendesen ápolni magatehetetlen embert mosdó nélküli lakásban? Mennyire tudná elképzelni, hogy szülőként 25 négyzetméteres egyszobás, fürdő és WC nélküli dohos lyukban ápoljon egy pelenkás felnőttet és segítsen 17 éves egészséges fiatal felnőtt életkezdésében?

Egyelőre úgy tűnik, hogy az álkereszténydemokrata, fideszes érzéketlenséggel működő pécsi önkormányzat nem gondolkozik ezen, hanem félszívvel, orrát befogva és a kérdést fintorogva eltarva oldaná meg az ügyet.

Én viszont bízom abban, hogy minden gondolkodó, humánus pécsi arra fogja ösztönözni a pécsi önkormányzatot, hogy olyan megoldást találjon, amely révén a Nyírő család helyzete hosszú távon, érdemben és megnyugtató módon javul és rendeződik.

Nyírő Józsefék minden segítséget szívesen fogadnak, és a következő mobilszámon lehet elérni, ha valakinek van lehetősége segíteni nekik: 70/6767604. Nyírő József Budapest Banknál vezetett bankszámlaszáma: 10102440-03706600-01005000

Ha a blogbejegyzést osztod meg, az is nagy segítség, hiszen a nyilvánosság az, amely ki tudja kényszeríteni azt, hogy a pécsi önkormányzat ne tudja a szőnyeg  alá söpörni Nyírőék ügyét.

komment

Karácsony első napján elégett mindenük... Segítsünk nekik!

2017. december 25. 16:09 - BerkeczBalazs

Segíts te is a pécsi Nyírő családnak, akiknek karácsony első napján leégett a lakása és elégett minden vagyonuk! 

Nyírőék a jelek szerint egy elektromos vezeték hibája miatt kipattant lakástűz révén kerültek lehetetlen helyzetbe. Március óta próbálok nekik Pécsett normális önkormányzati lakáshoz jutni, azóta többször panaszkodtak arra, hogy valakik lopják az áramot tőlük, de sajnos a hatóságok nem foglalkoztak a jelzéseikkel. Most megtörtént a baj. További részletek a videóban.

Nyírő Józsefék minden segítséget szívesen fogadnak, és a következő mobilszámon lehet elérni, ha valakinek van lehetősége segíteni nekik: 70/6767604. Nyírő József Budapest Banknál vezetett bankszámlaszáma: 10102440-03706600-01005000

Én most két barátommal közösen 30 ezer forintot tudtam gyors segítségként adni Nyírőéknek.

Nagyon remélem, hogy a teljességgel alkalmatlan pécsi városvezetés ezúttal végre erőt vesz magán, és segít a fogyatékos gyermeket nevelő Nyírő családnak tisztességes lakáshoz jutni.

komment
Címkék: lakástűz Pécs

Államtitkár a köztéri karácsonyfadíszen? Goebbels forog a sírjában...

2017. december 08. 09:58 - BerkeczBalazs

Európai ember nem hiszi el, hogy milyen személyi kultuszt épít a Fidesz Pécsett, ha nem látja. Orbánisztánban pedig ez történik. Goebbels forog a sírjában, most már nem csak a náci szinten gyűlölködő fideszes kampányok miatt.

goebbels_forog.png

Pécsett az Uránváros főterén felállítottak egy karácsonyfát, amin néhány fotós gömbdísz is helyett kapott, de nem a Mikulás vagy valami szikrázó havas táj van a képeken, hanem Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, Kiss-Tihanyvári Dóra, a pécsi Fidesz frakcióvezető-helyettese és Őry László, a csődközeli pécsi önkormányzat alpolgármestere, amint szalagot vágnak át vélhetően egy iskolában. Van bőr a képükön, ugye?

De Hoppál Péter nem csak ebben az érzékeny karácsonyi témában nem érzi úgy, hogy elegánsabban kellene mozognia, hanem más kultúrális ügyekben sem. ilyen például a Ghymes koncert ügye, amelynek plakátján és újsághirdetésein támogatóként szerepelt a magyar állam és Pécs önkormányzata is, miközben hatalmas betűkkel feliratozva ott áll, hogy Hoppál államtitkár és az EMMI kórusa is szerepel a rendezvényen. Guszta, mi?

hoppal_ghymes.jpg

De nem olyan szívbajos Páva Zsolt és Csizi Péter sem, akik Demjén Rózsi elmaradt koncertjének fővédnökeiként reklámozták magukat Hoppál társaságában multiplakátokon és újsághirdetésben fényezi magát, mint a koncert fővédnökei. 

hoppal_csizi_pava_demjen.jpg

Mindeközben Páva Zsolt azon kesereg, hogy szerinte „Elfogadhatatlan, hogy egy, az Egyesült Államokban élő nyugdíjas bácsi a milliárdjai felhasználásával közvetlenül is beavatkozik a magyar választási kampány mellett most már a pécsibe is”. 

Szerintem a fentiekből és a város szerencsétlen helyzetéből - továbbra is - két fontos következtetés vonható le: 

  1. Teljesen hülyének nézi a pécsieket a Fidesz.
  2. Már az előző pont miatt is rég elérkezett az idő arra, hogy elhúzzanak a búsba a pécsi társadalmi és gazdasági csőd felelősei: Orbán Viktor, Páva Zsolt, Csizi Péter, Hoppál Péter, Bánki Erik, Hargitai János, Kővári János, Nagy Csaba és Tiffán Zsolt, valamint a pécsi közgyűlés minden tagja. 

Senki ne dőljön be az "aki megcsinálta a bajt, tegye is helyre" dumának, hiszen ha a kedves pécsiek közül bárkinek van vagy lenne egy saját cége, amelyet csődbe visz az általa megbízott ügyvezető, akkor hagyná-e hogy tovább herdálja a vagyont, vagy egy feljelentés mellett kitenné a szűrét, és keresne egy olyan új cégvezetőt, aki képes rendbe tenni a bajba sodort vállalkozást? Pécs egy hasonlóan elrontott "ügyvezetés" eredményeként vergődik és veszíti el minden vagyonát. Ne hagyjuk! Mondjon le azonnal Páva Zsolt és az egész pécsi közgyűlés, mondjon le Hoppál Péter és Csizi Péter is, hiszen ők is egyetemlegesen felelősek azért, hogy Pécs ma a legrosszabb gazdasági és társadalmi helyzetben lévő megyei jogú város. 

Az Együtt a kormányváltás után helyreállítja és átláthatóvá teszi a hazai önkormányzatiságot!

 

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

 

komment

Megvédtük a Miniszterelnökség fűrészétől a fákat, az NFM pedig díjazta ezt

2017. december 05. 18:11 - BerkeczBalazs

Tavaly a Miniszterelnökség irányításában lévő Forster Központ a Nemzeti Várprogram keretében a helyi természetvédelmi oltalom alatt álló szigetvári várpark több tucat fáját és bokrát akarta kivágatni, ami csak részben sikerült, ugyanis a részben általam szervezett civil tiltakozás révén sikerült megmenteni a növényeket. Most a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség díjazta a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny keretében Szigetvárt "a várudvaron álló, többszáz éves fák megóvásáért".

megvedtuk.png

Ime az egyik videó az előzményekről:

Az ügyben feljelentést is tettem természetkárosítás miatt, de végül sikerült a média nyomása alá került Forster Központot rávenni arra, hogy a cserjék egy részét a város más területén telepítsék le, míg a várban még állva maradt fák közel felét megmenteni.

December 5-én - legnagyobb meglepetésemre - levél érkezett Szigetvár önkorányzatához, amelyben egy oklevél volt, amelynek tanúsága szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség díjazta a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny keretében Szigetvárt "a várudvaron álló, többszáz éves fák megóvásáért". Vagyis amíg a kormány egyik háttérintézményétől megvédtük a fákat, addig a kormány másik háttérintézménye kitűntetett minket azért, hogy megvédtük a fákat... Jaj, de szép ez, ugye?

img_1074.jpg 

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

 

komment

Rendkívüli segéllyel jár a prémium a fideszes városvezetőknek?

2017. december 04. 16:06 - BerkeczBalazs

Harkány város önkormányzata igen szürreálisan áll ahhoz a kérdéshez, hogy milyen munkáért milyen fizettség, és esetleg milyen prémium jár. Miközben rendkívüli támogatást, pénzügyi segélyt várnak az államtól, addig féléves prémcsit szavaztak meg a fideszes polgármesternek és szerény negyedévest plusz bért a hitlerező alpoginak.

baksai_index.png(fotó: youtube/belföldihírek/index.hu)

Idén szeptemberben még arról döntött a rozémanós Tiffán Zsolt utolsó bástyájaként elhíresült harkányi fideszes önkormányzat, hogy 20-25 millió forintot kérnek a Belügyminisztériumtól rendkívüli önkormányzati támogatás címén.

rot_kerveny.png

Majd november végén zárt ajtók mögött szavazta meg a "Döntés az Önkormányzat érdekében végzett munka értékeléséről és elismeréséről" szóló előterjesztést a harkányi fideszes többségű testület, amely ekként Baksai Endre Tamás polgármesternek 6 havi tiszteletdíjnak megfelelő plusz pénzt, kb. 3,3 millió forintot, míg a hitlerező, rogáni bizniszekben utazó Remmert Ferencnek 3 havi tiszteletdíjnak megfelelő prémiumot, cirka 1,2 millió forintot szavaztak meg az anyagi gondokkal küzdő város vezetői.

Ez több, mint pofátlanság. Meddig tűrik a harkányiak, hogy ilyen semmirekellő, pénzéhes trógerek vezessék a várost?

Az már csak hab a tortán, hogy a Fidesz 2013-ban pártszinten írta elő, hogy mértékletességet várnak a párthoz tartozó városvezetőktől, többekkel vissza is fizettették a jutalmakat. 

Harkány helyett az államnak eddig négy milliárd forint önkormányzati adósságot kellett átvállalnia, kíváncsi vagyok, hogy a pécsi fideszes városvezetéshez hasonlóan dilettáns, pénzkezeléshez nem értő harkányi vezetés mennyi mínuszt hozott eddig össze. Remélem egyszer ez is kiderül.

Az Együtt a kormányváltás után helyreállítja és átláthatóvá teszi a hazai önkormányzatiságot!

 

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment

Feljelentettem az orbáni maffiaállam létrehozóit!

2017. december 02. 14:06 - BerkeczBalazs

Az Együtt régóta mondja, amit Simicska Lajos is állít: Orbán egy maffiafőnök a fideszes maffiaállam élén, aki társaival szervezetten állam elleni, korrupciós és vagyon elleni bűncselekményeket (maffiaállam létrehozása) követett el. Feljelentést tettem szombaton a Legfőbb Ügyészségen! (FRISSÍTVE)

ke_pernyo_foto_2017-12-03_8_42_18.png

Az RTL Klub 2017. november 28. napján 18 órakor sugárzott Híradójában Simicska Lajos vállalkozóval közölt interjút (az interjút teljes terjedelmében 2017. december 1-én tették közzé). A riportban arra történt utalás, hogy bizonyos személyek 1990 és 2015 közötti tartamban megállapodást kötöttek, hogy szervezetten állam elleni, korrupciós és vagyon elleni bűncselekményeket (maffiaállam létrehozása) követnek el. Az interjúból az is megállapítható, hogy a megállapodásban részt vevők közül egy személy később önként elállt a bűncselekmény illetve bűncselekmények elkövetésétől.

A maffia, mint szervezett bűnözői csoport, alapvetően az alá-fölérendeltségre alapul, célja a gazdasági és politikai hatalom befolyás alatt tartása, titkos érdekcsoportok bűncselekmények elkövetésére történő organizációja. A maffia elsősorban családi, rokoni, bizalmi alapokon szervezett bűnöző csoport, amely saját bűnöző céljaiért vagy anyagi ellenszolgáltatás fejében mások érdekeiért bűn- és terrorcselekményeket hajt végre.

A szervezett bűnözés körébe tartozó egyes bűncselekmények, elsősorban az állam elleni bűncselekmények egy részének az előkészületét is büntetni rendeli a törvényhozó, így ebben a körben a gyanú mindenképpen fennáll.

A nyilvánosságra került súlyos bűncselekmények gyanújára tekintettel, feljelentést tettem ismeretlen tettesek ellen bűnszövetségben vagy bűnszervezet tagjaként elkövetett állam elleni, korrupciós illetve vagyon elleni bűncselekmények miatt és azt kértem a nyomozó hatóságtól, hogy nyomozást rendeljék el és folytassák le.

Simicska konkrétan megjelöli a Btk. 258. §-ba ütköző hazaárulás törvényi tényállását egy külföldi (orosz) gazdálkodó szervezet kapcsán, így a feljelentésemben erre is kitértem.

A Legfőbb Ügyészségnél indítványoztam azt is, hogy az ügyben nyilatkozó Simicska Lajost és a nyilatkozatban megjelölt Orbán Viktor hallgassák meg az eljárás során.

A kormányváltás után az Orbán-rezsim minden jogfosztottja számára igazságot teszünk, és kárpótoljuk őket. Ez érinti a kényszernyug­díj­azottakat, a nyugdíjuktól megfosztottakat, a trafikosokat, a politikai okokból tönkretett vállalkozókat, az állami koncessziós rendszerek kiépítésének kárvallottjait – összhangban a nemzetközi bírósági ítéletekkel.

Jóvátételi adót vetünk ki azon vállalkozásokra, amelyek az elnyomó Orbán-rendszerrel kollaborálva anyagi haszonélvezői voltak a rendszer közbeszerzéseinek és működésének. A jóvátételi adó bevételét kárenyhítésre és kárpótlásra fordítjuk az Orbán-rezsim kárvallottjainál.

Tételesen megvizsgálunk minden 2010 utáni állami vagyonértékesítést, és minden olyat kártalanítás nélkül visszacsinálunk, amely az elnyomó, illiberális állam kedvezményezettjeihez kapcsolható.

Az Együtt programja itt érhető el: https://program.egyuttpart.hu

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment

Orbán ma is gyűjti a receptet a kínai vakablakos, ruszki pottyantóssal felszerelt diktatúrához

2017. november 28. 16:48 - BerkeczBalazs

A Fidesz-kormány olyan diktatúrák nyomdokain jár, mint a Putyin-rezsim és Erdogan elnyomó Törökországa, vagy a kommunista Kína, amelynek miniszterelnöke talán éppen arról ad tanácsokat Orbánéknak, hogy miként kell méginkább minden másként gondolkodó egyént és közösséget végleg ellehetetleníteni.
orban_kina.png
(kép forrása: pekingikacsa.blog.hu)

Kínában sajnos számos példát találni arra, hogy miként tapos el a rezsim mindent, ami nem tetszik neki. Az egyik ilyen egy a Fálun Gong (másnéven: Fálun Dáfá) meditációs gyakorlatot végző spirituális csoportok üldözése.
 
Legutóbb két év börtönre ítéltek egy ismert emberi jogi ügyvédet Kínában többek között azért, mert az ősi Fálun Gong meditációs iskola követőit védte.
 
Szégyen, hogy hazánk vezetői szemet hunynak a kínai rezsim bűnei felett, de ennél is sokkal rosszabb a helyzet: a Fidesz-kormány ugyanazon az úton indult el a teljes közigazgatás, az ügyészség, és idővel a bíróság letérdelésével, mint azok a diktatúrák, amelyek paranoiás és korrupt vezetői miatt egyre gyakrabban kell lezárni fél Budapesten.
 
Ennek egyik fontos jele, hogy Orbán emberei egyre többet és egyre komolyabb hangon beszélnek arról, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie az Emberi Jogok Európai Egyezményéből. Ha ez megtörténne, akkor a Fidesz ezzel az intézkedéssel tenné teljessé az általa a 7 éve rozsdás vasbetonnal alapozott alaptörvényre velejéig korrupt fideszes káderekkel felhúzott kínai vakablakos, penészes falú, ruszki pottyantóssal felszerelt diktatúrát.

A kínaipiacos Pintér rendőrsége már egy tibeti zászlót békésen lengető tüntetőt sem tűr meg közterületen...

... ahogy már fúre fújni is tilos.

De ez így nem mehet tovább!

A kormányváltás után a liberális demokrácia helyreállítása érdekében megteremtjük a Negyedik Magyar Köztársaságot.

A magyar alkotmányos demokrácia 1989-90-es örökségéből megtartjuk és megerősítjük az alkotmányos szerkezetre és a végrehajtó hatalom kialakítására vonatkozó szabályokat, újra megerősítjük az intézményi fékeket és egyensúlyokat.

Az új alkotmány kidolgozása során társadalmi vitára bocsátunk olyan alkotmányos, liberális demokrata alapértékeket és elveket, amelyeket úgy kívánunk az alkotmány részévé tenni - német mintára -, hogy azok megváltoztathatatlannak legyenek nyilvánítva.

Hatályon kívül helyezzük a vallásszabadságot sértő, nemzetközi vállalásainkkal ellentétes egyházügyi szabályozást. 

A magyar kül- és Európa-politikában alapvető stílusváltásra van szükség, hazánknak haladéktalanul vissza kell nyernie teljes cselekvő- és kommunikációképességét.

Magyarországnak az átalakuló Európában a legszorosabban együttműködő országok csoportjában van a helye. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy részesei legyünk az új uniós együttműködési formáknak.

Hazánk biztonságának megerősítése érdekében tisztázni kell és új alapokra kell helyezni az Oroszországhoz és a jelenlegi orosz vezetéshez való politikai, gazdasági viszonyunkat. A jelenlegi kiszolgáltatottságot csökkenteni kell, a magyar nemzeti érdekek érvényesítésének feltételeit meg kell erősíteni.

Az Együtt programja itt érhető el: https://program.egyuttpart.hu

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment

Tesz-e jogi lépéseket a kormányt cáfoló Soros ellen Orbán?

2017. november 25. 19:44 - BerkeczBalazs

A minap végre megszólalt a hazánkban lassan antikrisztusi pozíciót betöltő Soros György, aki szerint Orbán egy maffiaállamot vezet. Soros egy videóüzenetben arra is kitért, hogy a nemzeti konzultáció a szándékos kiforgatása az ő nyilvánosan megjelent véleményeinek, és "tragédia Magyarországnak, hogy a jelenlegi kormánya a valóság kiforgatásával és a lakosság félrevezetésével próbálja magát hatalmon tartani". Tesz-e jogi lépéseket a maffiavezérként aposztrofált Orbán? És ha nem tesz, akkor mit ismer el ezzel? Én mindenesetre feljelentem a maffiavezért. 

orban_soros.png(az eredeti kép forrása: Pelsőczy Csaba / Miniszterelnökség)

Cáfolta Soros György a kormány nemzeti konzultációs kérdőívének tartalmát – derül ki a milliárdos alapítványa, az Open Society Foundations Indexnek küldött közleményéből. A közlemény Soros álláspontjának tekinthető, ahol leszögezik, hogy „Magyarország egészségügyi és oktatási rendszere aggasztó állapotban van és a korrupció mindent áthat, a jelenlegi kormány külső ellenséget kreál, hogy ezekről a problémákról elvonja állampolgárai figyelmét”.

Azt is megfogalmazták a közleményben, hogy a kormány Soros Györgyöt választotta ki arra a célra, hogy valakit démonizáljon, és nagyszabású Soros-ellenes médiaháborút indított, amelynek költsége több tízmillió euróra rúg az adófizetők pénzéből, felszítja az iszlámellenes hangulatot, és olyan antiszemita szófordulatokat használ, amelyek az 1930-as éveket idézik.

Az egyértelmű cáfolat szerint „a nemzeti konzultációs kérdőív állításai csúsztatásokat és nyilvánvaló hazugságokat tartalmaznak, amelyek célja, hogy szándékosan félrevezessék a magyarokat Soros György bevándorlókra és menekültekre vonatkozó álláspontjáról. A magyar kormány képviselői szintén tévesen állítják, hogy Soros György irányítja az Európai Unió döntéshozatali folyamatát. Valójában a migrációs válság kezelésére vonatkozó döntéseket az EU tagállamai, intézményei hozzák, ezeknek részese a magyar kormány is.”

Több milliárd adóforintot költött el Orbán és kormánya a magyar emberek keservesen megkeresett pénzéből hazugságra, uszításra, melyeket elég egyértelműen cáfol az a Soros György, akit lassan az antikrisztussal egyenrangú gonoszként fest le a fideszes propaganda. Ha Orbán kicsit is gerinces lenne, és nem lenne igaz a vele szemben felhozott maffiavád és a cáfolat a nyilvánvalóan uszító célzattal kreált hazug fideszes propagandáról, akkor az egykori felcsúti KISZ-titkár minimum feljelentené Soros Györgyöt becsületsértésért.

Viszont, amennyiben ez a feljelentés nem történik meg napokon belül, úgy ezzel azt kell nyugtáznunk, hogy Orbán a saját hallgatásával elismerte, hogy hazudtak a sorosozós kampányban és nem lát kivetni valót abban, hogy Soros György maffiaállamnak tekinti a fideszes rezsimet.

Az Együtt egyetért Soros Györggyel: Orbán egy maffiafőnök a fideszes maffiaállam élén, aki göbbels-i eszközökkel folytat uszító, antiszemita ízű, hazug kampányt pártérdekben közpénzből. És feljelentést is teszek közösség elleni uszítás és hivatali visszaélés miatt.

A kormányváltás után az Orbán-rezsim minden jogfosztottja számára igazságot teszünk, és kárpótoljuk őket. Ez érinti a kényszernyug­díj­azottakat, a nyugdíjuktól megfosztottakat, a trafikosokat, a politikai okokból tönkretett vállalkozókat, az állami koncessziós rendszerek kiépítésének kárvallottjait – összhangban a nemzetközi bírósági ítéletekkel. 

Jóvátételi adót vetünk ki azon vállalkozásokra, amelyek az elnyomó Orbán-rendszerrel kollaborálva anyagi haszonélvezői voltak a rendszer közbeszerzéseinek és működésének. A jóvátételi adó bevételét kárenyhítésre és kárpótlásra fordítjuk az Orbán-rezsim kárvallottjainál.

Tételesen megvizsgálunk minden 2010 utáni állami vagyonértékesítést, és minden olyat kártalanítás nélkül visszacsinálunk, amely az elnyomó, illiberális állam kedvezményezettjeihez kapcsolható.

Visszavesszük a tisztességtelen módon értékesített, állami hitellel finanszírozott, korábban állami tulajdonú földeket.

Az Alaptörvény alapján semmisnek tekintünk minden olyan, 2011 után kötött szerződést, amely offshore-tulajdonú, résztulajdonú társasággal köttetett és állami, önkormányzati vagyoneladásról, vállalkozásról, megbízásról szólt.

Az Együtt programja itt érhető el: https://program.egyuttpart.hu

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment

Varga Miklós esete a Fidesszel, a kétfarkúakkal és a pszichológusokkal

2017. november 15. 00:32 - BerkeczBalazs

Megvan még Varga Miklós és az Európa című sláger? És az, hogy Varga a Fidesz 2010-es kampánynyitóján a megzenésített Nemzeti dallal fejezte ki szeretetét Orbán Viktor felé, majd egy évvel később kapott is egy szép lovagkeresztet? Most viszont Varga művész úr engem is megtisztelt néhány emlékezetes Facebook-kommenttel.

varga_miklos.png

Pénteken posztoltam egy videót a Facebookon arról, hogy Tóth Barnabás, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kaposvári elnöke akciózott Kerepesi Tibor, az Együtt képviselő-jelöltjének rendezvénye után Kaposváron, a Cseri parkban, miközben arrogáns, alezredesi szinten igazoltató rendőrök jelentek meg, hogy "általános igazoltatás alá vonják" a kétfarkú aktivistáját.

Erre a bejegyzésemre reagált Varga Miklós is a következő kommentel: "A választások közeledtével úgy látom lesz dolga a pszichológusoknak is..."

Mivel nem voltam abban biztos, hogy Varga szerint kinek kellene pszichológus, ezért megkérdeztem tőle: "Tisztelt Művész Úr! Kivel lesz dolga a választások közeledtével a pszichológusoknak?"

Jött is a válasz: "Aki megnézi ezt a videót, annak elég egyértelmű. Ez lenne a politika?"

ke_pernyo_foto_2017-11-15_0_04_51.png

Gondoltam tovább szondázom a Művész Urat, hogy megértsem mit is gondol a politikáról: "Pintér Sándort kellene megkérdeznie, hogy normális-e az, hogy egy politikai akciónál 6 rendőr kell igazoltasson egy békés aktivistát azzal a hazugsággal, hogy általános igazoltatásról van szó, nem politikai célú rendvédelmi vegzálásról. Sajnos az látszik, hogy a Fidesznél ez a politika, ez az igen egyszerűen átlátható, szimpla emberi és politikainak nevezett törzsi érdekek mentén működő aljas Orbán-rendszer. Néhány fideszes rendezvényen Ön is szerepelt már. Önnek még mindig tetszik ez a rendszer?"

Erre jött a fideszes trollokat megszégyenítő pontosságú sablon: "Valahogyan nekem elegánsabbnak tűnik ez a rendőri “vegzálás” egy magánterületen, mint a 2006-os októberi a budapesti utcákon. Vagy az Önnek jobban tetszett? Akkor nem voltak kérdései a regnáló belügyminiszterhez? A békés aktivistára pedig tényleg ráfér egy pszichológiai vizsgálat. Kérdésére válaszolva igen, sokkal jobban tetszik ez a rendszer, mint a kétfarkúak által kínált alternatíva."

ke_pernyo_foto_2017-11-15_0_05_40.png

Bevallom, erre már tényleg nem tudtam nem válaszolni: "Mindig elcsodálkozom, amikor ilyen habonyárpádi/hoppálpéteri/bayerzsolti egyszerűséggel gondolkoznak sokak által nagyra tartott emberek. Megnyugtatom, nekem az sem tetszett, ami a 2006-os októberi a budapesti utcákon történt. Mi az Együttben azon dolgozunk, hogy végre európai élet legyen Magyarországon. Azért dolgozunk, hogy ne az a vén, keresztesháborús, náci/kommunista tömeggyilkosos európai élet legyen itthon, hanem boldog, nyitott és gazdag európai élet teremtődjön Magyarországon. A pszichológusokra pedig a tikkelő bonsai-cézárnak, és a remegő szájú, mindenkit idegesen igazoltató csendőröknek van szüksége, valamint azoknak, akik boldogok attól, amit a Fidesz művel ebben az országban. Ha érdekli, hogy mit kínál az Együtt, akkor itt olvashat utána: https://program.egyuttpart.hu" (Erre eddig még nem jött válasz, ha jön, akkor frissítem.)

ke_pernyo_foto_2017-11-15_0_06_21.png

Viszont ezek után megnéztem Varga Miklós közösségi oldalát is, mert kíváncsi voltam, hogy ott mit oszt a művész úr. A nálam elejtett kommentekből kiindulva talán nem meglepő, hogy az utolsó nyilvános bejegyzésében Putyin fotója alatt a következő üzenet áll: "A mai Oroszország jogelődje volt talán az egyetlen állam, amely nem írta alá a trianoni békeszerződést 1920-ban. A németek négy órával a végső szentesítés előtt aláírásukat adták a szerződéshez, az oroszok soha." Hát, ilyen ez a Varga-féle vén Európa a heroizált Putyinnal és a piedesztálra emelt Szovjetunióval... (Gondolom manapság ciki olyat megosztani fideszes körökben, hogy a mai Oroszország jogelődje mit művelt 1956 októberében, de majd a pszichológusok talán segítenek ezt is helyretenni a kormányváltás után.)

ke_pernyo_foto_2017-11-14_23_40_31.png

UPDATE: Varga Miklós válaszolt. Rezsiszilárdi alaposságról állított ki bizonyítványt a lovagkeresztes művész úr.

Varga Miklós: "Anélkül, hogy minősítenék bárkit is, ne haragudjon, engem nem győzött meg egy olyan párt, amelyiknek egy “bohócforradalmár” az elnöke. Ennél azért többre van szükség egy kormányváltáshoz! Az egyszerű gondolkodásról pedig azért nem nyitnék vitát, mert furcsa eredményre jutnánk. Ha egy párt programja abban merül ki hogy “orbántakarodj” ezzel nem jutunk sehova. És ez nem Fidesz szimpátia kérdése!"

És a kicsit lemondó válaszom: "Sajnálattal látom, hogy rezsiszilárdi alapossággal sikerült az Együtt elnökét és programját megvizsgálnia. Juhász Pétert, az Együtt elnökét nevezték már sok mindennek, de a “bohócforradalmár” nekem is új, és ha a pártunk 491 pontból álló programja (fentebb be is linkeltem, hogy ne kelljen keresse) - amelynek 5 kulcsígérete között szerepel az igazságos családtámogatást, a tandíjmentes felsőoktatás, az egészségügyi kiadások növelése, és az euró bevezetése - abban merül ki Ön szerint, hogy “orbántakarodj”, akkor abból az következik, hogy tényleg nem érdemes vitatkoznunk egymással, mert valóban furcsa eredményre jutnánk..."

ke_pernyo_foto_2017-11-15_7_47_23.png

UPDATE2: Varga Miklós tovább kommentel... Ha nincs program az a baj, van program, akkor meg az. Hozzáállását egy klasszikus Hofi-idézettel tudnám leírni: "Ha sapka van rajta, azért, ha meg nincs rajta, akkor azért!"

ke_pernyo_foto_2017-11-15_13_08_46.jpg

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment