Berkecz Balázs blogja

Durcás lett a Párbeszéd az MSZP-re, akik állítólag újra megújulnak

2018. június 15. 16:26 - BerkeczBalazs

Szabó Rebeka, a Párbeszéd zuglói alpolgármestere, Karácsony Gergely helyettese kifakadt a helyi MSZP-re, miközben saját maguk tapasztalataiból is jól tudhatták a szocikról, hogy milyen erkölcsi minőségre kell számítani tőlük. Mindeközben az MSZP az egyszer már leszerepelt Mesterházy Attilával és az ex-pénztáros Puch László emberével akar megújulni.

szabo_rebeka.png

Szabó Rebeka ezt írta ki pénteken a közösségi oldalára: "Az egy elég furcsa helyzet, amikor a zuglói képviselő testület mszp-s tagjai azért nem szavazzák meg testületileg az Utcáról Lakásba Egyesülettel kötendő megállapodást 1 db romos, lakhatatlan önkormányzati lakásnak az Egyesület költségén történő felújításáról, és oda zuglói, önálló életvitelre képes (!), jövedelemmel rendelkező, jelenleg hajléktalan ember költözéséről, mert a fideszes helyi képviselő azt nem támogatja. Ilyenkor érdekes módon fontosabbnak tartják a fideszes képviselő véleményét a saját (feltételezett) értékrendjüknél, illetve a rászoruló embertársaknak nyújtott segítségnél. Megjegyzem, hasonló program Kőbányán és Kispesten konfliktusmentesen működik."

Valóban felháborító ez az egész. Ismerem ezt az érvelést, hiszen az MSZP engem például azzal támadott meg, hogy ártok Szigetvárnak az ellenzéki politikai tevékenységemmel, ezért már többször felszólítottak, hogy adjam vissza a főépítészi megbízásomat.

Csak azt nem értem, hogy a szocik kádéenpéje mit értetlenkedik. Tudhatták, hogy ezek semmivel sem különbek, mint a Fidesz. Ezt akkor is tudhatták, amikor a Párbeszéd elsőként paktált le az MSZP-vel a zuglói polgármesterrel, Karácsony Gergellyel az élen. Íme néhány beszédes momentum az MSZP-Párbeszéd szövetség összegrundolása előtti közelmúltból:

Az Index 2015-ben írt arról, hogy váratlan fordulat következett be a zuglói politikában: "Karácsony Gergely PM-es polgármester egykori fideszes ellenfelét kérte fel alpolgármesternek, erről csütörtökön dönt a testület. A háttérben az áll, hogy - hiába a korábbi összefogás - egyre ellenségesebb a viszony Karácsony és a Tóth Csaba által vezetett helyi MSZP között. Mindenki a másikat hibáztatja. (...) Egy PM-es azt mondta, Rozgonyi alpolgármestersége azért fontos Karácsonynak, mert nem akarja kiszolgáltatni magát folyamatosan az MSZP-nek. Tömören így fogalmazta meg: minél jobban benne van a Fidesz a rendszerben, annál kevésbé tudják Karácsonyt zsarolni a szocialisták."

Majd a Mandiner a 444-re hivatkozva írta meg szintén még 2015-ben, hogy "Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarország párt egyetlen polgármestere alól gyakorlatilag kiszervezte a budapesti XIV. kerületet, Zuglót a helyi MSZP és a Fidesz."

A HVG szintén 2016-ban cikkezett arról, hogy a Facebookon Karácsony Gergely zuglói polgármester, aki szerint a képviselőtestület szocialista képviselői megszavaztak egy olyan fideszes határozatot, amely szerint a zuglói önkormányzat támogatja a Liget Projektet, ezt írta: "Nem találom a szavakat" (...) "Pedig a kampányban arra szövetkeztünk, hogy közösen megvédjük a Városligetet. Természetesen élve a törvényi adta lehetőséggel megvétózom a döntést. Remélem, meggondolják magukat!" 

A Népszava a 2016-os ellenzéki majális kapcsán már elég markáns válaszokat kapott a Párbeszédtől az MSZP-re vonatkozóan: "Arra a kérdésre, hogy a korábbi hírekkel szemben Karácsony Gergely miért nem szólal fel az MSZP városligeti színpadán, Tordai Bence azt felelte, az után, amit a zuglói önkormányzatban a Liget-projektről szóló szavazáson a szocialista Tóth Csaba és "tettestársai" elkövettek, nem meglepő, hogy a XIV. kerületi polgármester nem tud mit mondani az MSZP-s közönségnek. Ami Zuglóban az MSZP részéről történt, nehezen értelmezhető másként, mint az elvek elárulásaként - jelentette ki."

Várnai László, egykori LMP-s, ma már civilként zuglói önkormányzati képviselői munkát végző ellenzéki aktivista gyakran keményen odaszól az MSZP-Párbeszéd párosnak a saját kerületében, így tett 2017 májusában is, amikor a következőket fogalmazta meg a blogjában: "Miközben a 'baloldal' és Karácsony Gergely a médiában szép szavakkal áll ki a kormány által vegzált civilek mellett és a velük való együttműködés fontosságát hangsúlyozza, eközben Zuglóban ennek épp az ellenkezőjét cselekszik. Friss erőfölényükkel visszaélve három bizottságból zárták ki a civil tagot és a Környezetvédelmi Tanácsnoki pozíciót is elvették a kerület harmadik erejétől, a Civilzugló Egyesülettől. A civil kontroll  - ha ők vannak hatalmon - a baloldalnak épp úgy kínos, mint a Fidesznek."

Szintén Várnai Lászó borította ki a bilit a XIV. kerület fizetős parkolási rendszer ügyében. Az Átlátszó 2017-es cikke szerint Várnai Fidesz-MSZP-paktumot sejtetett parkolóügyben, és ahogy fogalmaztak: Úgy fest, Karácsony sincs meggyőződve, hogy minden hótisztán ment, vétózni azonban nem fog. Mint az Átlátszónak fogalmazott: „az általam ismert tények alapján nem vagyok meggyőződve arról, hogy a pályázó (mármint a legolcsóbb pályázó – szerk.) kizárása valóban indokolt. De mivel a kizárt cégnek többféle jogorvoslati lehetőség is rendelkezésre áll, a testület döntését nem kívánom megvétózni”. (Az Átlátszó idén sem maradt gyanús zuglói önkormányzati sztori nélkül: Zuglóban is fakivágással kezdődik a 600 milliós parkfelújítás, amire eredetileg csak 200 milliót szántak.) 

És akkor ide a végére idézem Pető Péter pár héttel ezelőtti írásának egy részletét a 24.hu-ról: "Amint a zoom.hu megírta, Molnár – a dokumentum alapján a politikai analfabétaként vagy cinkosként működő Karácsony Gergellyel együtt – aláírt egy egyébként betarthatatlan szerződést a Liberálisokkal. Ennek értelmében évi sok millió forintot (az MSZP-P pártra, valamint a pártalapítványra jutó költségvetési támogatásból a Párbeszéd támogatására eső tíz százalék felét) adott volna az MSZP a Fodor-féle bohóctréfapártnak azért, mert beviszi egy képviselőjét a parlamentbe. Ismétlem: az MSZP, mely azt kérte, bízzuk rá az országot, évről évre milliókat akart fizetni a Liberálisoknak azért, hogy egyiküket bevigye a parlamentbe."

A fentiekből mindenki levonhatja a fontos konzekvenciákat, viszont Párbeszédék azóta már megkapták az önálló frakciót egy beugróssal, és ahogy szokták mondani: "pénztártól való távozás után reklamációnak helye nincs".

Az MSZP-ben pedig a hétvégén végre eldönthetik, hogy a NER hirdetésekkel kitömött Népszavát tulajdonló Puch László marionettje, vagy a 2014-es választás egyik elsüllyesztője hozza-e el a legújabb megújulást nekik...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr1514050454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása