Berkecz Balázs blogja

Elrendelték a nyomozást a Fidesz gyanús baranyai ajánlásgyűjtése kapcsán

2018. március 20. 11:30 - BerkeczBalazs

Február közepén a pecsistop.hu írta meg, hogy egy képernyőfotót fogott el egy olvasójuk, amely tanúsága szerint pénzért vadássza a Fidesz Baranyában a jelöltet támogató aláírásokat, de úgy, hogy azt az aktivistáknak a bevándorlók elleni hozzájárulásként kellene kommunikálni. Nagy bajban lehet a Fidesz, ha tényleg így gyűjtött ajánlásokat, ugyanis az ügyben a Baranya Megyei Főügyészség elrendelte a nyomozást.

elrendeltek_a_nyomozast_1.png
2018 február 19-én személyesen akartam meggyőződni arról, hogy a Pécsi Stop által is közzétett, de a Facebookon is tűzvészként terjedő üzenetnek mennyi lehet a valóságtartalma, ezért reggel negyed kilenc körül elmentem a szigetvári Kiskakas Étteremhez, amely hivatalosan kilenckor nyit, de ennek ellenére már ekkor tele volt a saját parkolója és a környéke is autókkal. (Az étterem amúgy annak a Madaras családnak az érdekeltségében van, akik a Fidesz elkötelezett támogatói Szigetváron, és a család egyik tagja, Madaras Zoltán kormánypártiként képviselője is annak a Baranya Megyei Önkományzatnak, amelyet a fideszes jelöltként induló Nagy Csaba vezet.) 

Sokan mozogtak az étterem udvarán és körülötte is: többek között a helyszínre érkezett Nagy Csaba fideszes képviselő-jelölt munkatársa, Junácski András fideszes önkormányzati képviselő, de ott volt még az SZRNÖ elnöke, ifj. Zöld István és Horváth József fideszes önkormányzati képviselő is, valamint egy fideszes nyakpántos, a jelek szerint adminisztrációt végző, általam ismeretlen fiatalember szintén ácsorgott az étterem mellett, aki a jelek szerint feljegyezte az érkezőket egy mappába. A Szabad Pécs nevű internetes újság úgy tudja, hogy az ügynek lehet a szigetvári mellett sellyei és okorági szála is. 

A jelek szerint a pecsistop.hu cikkében megosztot képernyőfotón szereplő üzenet állításainak egy részéről bebizonyosodott, hogy igaz: vagyis valóban a Kiskakas Étteremben gyűltek össze a Fidesz aktivistái, hogy ajánlást gyűjtsenek Nagy Csaba képviselő-jelöltnek. Amennyiben az üzenet állításainak további része is igaz - vagyis, hogy a Fidesz képviselőjére az aktivisták úgy gyűjtöttek ajánlást, hogy azt úgy kellett lekommunikálniuk, hogy a bevándorlók elleni hozzájárulást írja alá a választó -, akkor a fent ismertetett tények alapján úgy vélem, hogy felmerül annak a gyanúja, hogy választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény történt. Ezért tettem feljelentést még február 21-én a Legfőbb Ügyészségen, ugyanis Btk. 350. §  a) pontja szerint, aki a választási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozó választás során a jelölési eljárás szabályait megszegve erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel vagy anyagi juttatással szerez ajánlást, az bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Feljelentésemre nyomozást indított az ügyészség, kíváncsian várom a bűncselekmény-gyanús ügy fejleményeit.

Az Együttnek van programja arra, hogy újra normális hellyé tegye Magyarországot, és benne Pécset, Szigetvárt és Baranyát is!

————————

Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/ 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr8113753652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása