Berkecz Balázs blogja

Az ügyészség Simicskára hivatkozva mentegeti Orbánt

2018. január 02. 19:54 - BerkeczBalazs

Az Együtt régóta mondja, amit Simicska Lajos is állít: Orbán egy maffiafőnök a fideszes maffiaállam élén, aki társaival szervezetten állam elleni, korrupciós és vagyon elleni bűncselekményeket (maffiaállam létrehozása) követett el. Emiatt feljelentést tettem december 2-án a Legfőbb Ügyészségen. Az ügyészség rekordgyorsasággal, 11 munkanap alatt tett pontot az ügyre, nyilván hatalmas alapossággal... Különösen pikáns a feljelentés elutasításának indoklása, ugyanis az ügyész Simicskára hivatkozva mentegeti Orbánt.

simicska_ugyeszseg.png

Polt Péter ügyészségével kapcsolatban nem volt semmilyen pozitív elvárásom, a feljelentést azért tettem, hogy hivatalosan is nyoma legyen a dolognak, mert szerintem minden gondolkodó magyar tudja: Orbán a maffiafőnök a fideszes maffiaállam élén.

A feljelentésem lényege ITT olvasható, míg az arra adott elutasító határozatot változatlanul közlöm, mert jól tükrözi, hogy az ügyészség miként szolgálja ki Orbán rezsimjét.

HATÁROZAT
feljelentés elutasításáról 

A Btk. 258. §-ának (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés b) pontja szerint minősülő állami szolgálat felhasználásával elkövetett hazaárulás bűntette és más bűncselekmények miatt a Berkecz Balázs által tett feljelentést a Be. 174. §-a (1) bekezdésének a) pontja alapján - mivel a cselekmény nem bűncselekmény - elutasítom. 

A határozatot Berkecz Balázsnak azzal küldöm meg, hogy ellene a Be. 195. §-ának (2) bekezdése alapján panasznak nincs helye. 

INDOKOLÁS

Berkecz Balázs a Legfőbb Ügyészséghez elektronikus formában eljuttatott beadványában feljelentést tett Simicska Lajos által az RTL Klub televízió részére adott, és 2017. november 28. napján adásba került interjújában elhangzottak miatt, mivel a riportban utalás hangzik el egy „maffiaállam" létrehozására, ami álláspontja szerint azt jelenti, hogy bizonyos személyek 2010. és 2015. évek között megállapodást kötöttek arra, hogy szervezetten állam elleni, korrupciós és vagyon elleni bűncselekményeket követnek el. Berkecz Balázs véleménye szerint Simicska Lajos konkrétan is megjelölte a hazaárulás bűntettét egy orosz gazdálkodó szervezet tekintetében. 

Berkecz Balázs szerint az állam elleni bűncselekmények egy részének a törvény az előkészületét is büntetni rendeli, ezért annak kérte gyanúja mindenképpen fennáll, ezért állam elleni, korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények gyanúja miatt nyomozás elrendelését.

A Btk. 258. §-ának (1) bekezdése szerint a hazaárulás bűntettét az a magyar állampolgár követi el, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn. A (2) bekezdés b) pontja az állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával történő elkövetést határozza meg minősített esetként, míg a (3) bekezdés a hazaárulásra irányuló előkészületet rendeli büntetni.

A feljelentő által hivatkozott riportban Simicska Lajos egyrészt előadta, hogy dr. Orbán Viktorral a rendszerváltásra, Magyarországon egy demokratikus világ létrehozására szövetkezett. azonban a miniszterelnök - véleménye szerint - despotikus diktatúrát épít ki, amit fel is vázolt a részére, melynek keretében közölte vele, hogy a Roszatom megvásárolja számára az RTL Klubot, mely esetleges gazdasági ügyletet Simicska Lajos hazaárulásnak tartott. 

Mindezek alapján megállapítható, hogy a riportalany a feljelentésben foglaltakkal ellentétben - saját állítása szerint - éppen ellenkezőleg, nem állam elleni bűncselekmény elkövetésére vállalkozott, hanem a demokratikus berendezkedés kialakulását kívánta elősegíteni, míg az egyik kereskedelmi televízió külföldi gazdasági társaság általi megvásárlását minősítette hazaárulásnak, ami a törvényi tényállásban foglalt, Magyarország függetlensége, területi épsége vagy alkotmányos rendje megsértésének megállapítására nem alkalmas. 

Megállapítható továbbá, hogy a feljelentésben pontosan nem nevesített állam elleni, korrupciós és vagyon elleni bűncselekményekre utaló konkrét tényállítást sem a feljelentés, sem pedig annak alapját adó riport nem tartalmaz, ezért nyomozás elrendelésére nincs törvényes alap, így a feljelentés elutasítása felől kellett határozni. 

Budapest, 2017. december 18. 

Dr. Andréka Zoltán s.k.
főügyészségi ügyész

Ügyeskedhet Polt Péter ügyészsége, de a kormányváltás után az Orbán-rezsim minden jogfosztottja számára igazságot teszünk, és kárpótoljuk őket. Ez érinti a kényszernyug­díj­azottakat, a nyugdíjuktól megfosztottakat, a trafikosokat, a politikai okokból tönkretett vállalkozókat, az állami koncessziós rendszerek kiépítésének kárvallottjait – összhangban a nemzetközi bírósági ítéletekkel.

Jóvátételi adót vetünk ki azon vállalkozásokra, amelyek az elnyomó Orbán-rendszerrel kollaborálva anyagi haszonélvezői voltak a rendszer közbeszerzéseinek és működésének. A jóvátételi adó bevételét kárenyhítésre és kárpótlásra fordítjuk az Orbán-rezsim kárvallottjainál.

Tételesen megvizsgálunk minden 2010 utáni állami vagyonértékesítést, és minden olyat kártalanítás nélkül visszacsinálunk, amely az elnyomó, illiberális állam kedvezményezettjeihez kapcsolható.

Az Együtt programja itt érhető el: https://program.egyuttpart.hu

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr7013543877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása