Berkecz Balázs blogja

Megüzentük: Nem leszünk orosz gyarmat!

2017. augusztus 28. 19:02 - BerkeczBalazs

Az Együtt aktivistái „Nem leszünk orosz gyarmat!" feliratú molinót feszítettek ki a Budapest Arénában, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök feltűnt a közönség soraiban.

nem_leszunk_gyarmat.png

Ezek után rendőrök és biztonsági őrök gyűrűjében kellett távoznunk. Az épületet elhagyva újra kifeszítettük a molinót, a rendőrök ekkor igazoltatni kezdtek minket.

Mindkét eseményt élőben közvetítettem, annak ellenére, hogy a biztonsági őrök többször is el akarták venni a telefonom.

 

Immár a sokadik találkozóra kerül sor Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor között, miközben a legfontosabb nyugati szövetséges állam - és kormányfők nem jönnek Magyarországra. Sőt, Orbán Viktort már meg sem hívják a magyar külpolitika számára kulcsfontosságú nemzetközi csúcstalálkozókra.

A lassan különlegesnek nevezhető magyar - orosz kapcsolatoknak is köszönhetően Magyarország elszigetelődött az Európai Unióban. Ezért is érthetetlen, hogy az a Debreceni Egyetem, amelynek a szellemi szabadság zászlaját kellene magasra emelnie díszpolgári címmel tünteti ki az autoriter politikát folytató Vlagyimir Putyint. Nem szabad elfelejteni, hogy Pahlavi iráni sahot 1978-ban az ELTE díszdoktorrá avatta.

Magyarország értékeivel és érdekeivel is ellentétes az Orbán Viktor és a Fidesz által erőltetett különleges magyar - orosz kapcsolat. Éppen ezért ma Juhász Péter, az Együtt elnöke és Hajdu Nóra, a párt alelnöke és az Együtt aktivistái több helyen tüntettek az orosz diktátor ellen.

 

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr2512786218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása