Berkecz Balázs blogja

Hibák sorát követte el az ügyészég a Bayer-féle feljelentésem ügyében

2017. augusztus 10. 15:00 - BerkeczBalazs

Miközben Kerényi Imre a Nemzeti Könyvtárban tervezi megjelentetni a Fidesz udvari bolondjának, az Orbán Kegyence-díj büszke tulajdonosának kétes értékű műveit, addig Orbán és köreinek csahos védelmezője, Polt Péter ügyészsége hibák sorát követte el a Bayer-féle feljelentésem ügyében.

bayer_polt_1.pngfotó: index.hu

Mint ismeretes: tavasszal civil szervezetek vezetői és munkatársai tiltakoztak a civil törvény ellen a Parlamentben az Igazságügyi Bizottság ülésén, erre reagálva Bayer egy rádióműsorban nyilvánosan adta ki az ukázt: "ha még egyszer ezek vagy ilyennek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön. (...) Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat."

Még Orbán habzó szájú kegyence sem fenyegethet senkit veréssel, főleg nem nyilvánosan, főleg nem egy közösséget, ezért május 9-én feljelentettem a Bayer Zsolt nevű rasszista, xenofób, gyűlöletgyáros firkászt közösség elleni uszítás bűncselekmény elkövetése miatt.

A májusi feljelentésemre először július 5-én érkezett válasz az ügyészségtől, amiben egyrészt azt jelezték, hogy május 24-én a Budapesti IX. kerületi Ügyészségnek küldte meg a feljelentésem a Fővárosi Főügyészség, másrészt pedig "szíves elnézésem" kérték amiatt, hogy "adminisztrációs hiba miatt" elmaradt a tájékoztatás. (Az ügyészségi levelek ITT érhetőek el.)

Majd július 24-én érkezett a következő levél július 12-i keltezéssel, amiben arról tájékoztatnak, hogy egy azonos tartalmú feljelentést már elbíráltak május 13-án, így az enyémet már nem tudják elbírálni.

Egyrészt nem hiszem, hogy bárki velem teljesen azonos tartalmú feljelentést nyújtott volna be, de ha mégis, akkor miért nem vonták össze a két ügyet, hiszen a feljelentésem elektronikus formában, a május 13-i elbírálás előtt 4 nappal nyújtottam be. Amikor áttették az ügyet, akkor miért nem vették figyelembe, hogy már valahol elbíráltak egy hasonló tartalmú feljelentést? Miért nem kaptam értesítést időben? Miután áttették május 24-én az ügyet a Budapesti IX. kerületi Ügyészségnek, ott mi tartott július 12-ig, hogy megírják nekem azt, hogy érdemben nem vizsgálják, mert már egy azonos tartalmú feljelentést elbíráltak? Az aláírástól számítva miért 12 nap alatt jut el az ügyészségről a postára egy levél? 

Mára teljesen egyértelművé vált, hogy Polt Péter legfőbb ügyész nem a bűnt üldözi, hanem a fideszes bűnözőket védi. Amíg Polt Péter a legfőbb ügyész, addig Magyarországon nem lehet igazságszolgáltatásról beszélni. Az Együtt kormányváltás után Polt Pétert is elszámoltatja. 

................................
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr4812731650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása