Berkecz Balázs blogja

Megbukott a vadászház-üzlet, Izsák polgármestere azonnal mondjon le!

2017. június 20. 14:11 - BerkeczBalazs

Feljelentésemre ma is nyomoznak az izsáki vadászházzal kapcsolatos visszaélések ügyében, de a Miniszterelnökség már kimondta, hogy csalás történt. Mondok József, Izsák fideszes polgármestere azonnal mondjon le! 

vadaszhaz_uzlet.png(Fotó: MTI / Komka Péter)

A 444.hu írt január végén arról, hogy Mondok József, Izsák fideszes polgármestere abban a vadászházban lakik, amelyet 2014-ben a településvezető egyik cége, a Mondok Kft. 35 milliós EU-s forrást elnyerve épített. Mondok, izsáki polgármesterként még tagja is volt a helyi pályázati tervezést irányító egyesület bírálóbizottságának. A vadászpanziót ezután nyilvántartásba vették az izsáki önkormányzat honlapján szálláshelyként, de hirdetni ezen kívül nem hirdették sehol. Ennek pedig egyszerű oka van: a polgármester a helyiek szerint beköltözött – írta akkor a lap. Egy január közepi felvételen maga vallja be ezt.

Még februárban tettem feljelentést ismeretlen tettes ellen költségvetési csalás büntette miatt, ugyanis a törvény szerint költségvetési csalást követ el az, aki költségvetésből származó pénzeszközöket a jóváhagyott céltól eltérően használ fel, és ezzel egy vagy több költségvetésnek vagyoni hátrányt okoz. Az ügyben ma is folyik a nyomozás.

Mindeközben a Miniszterelnökség vizsgálata is megállapította, hogy a fideszes izsáki polgármesterék a szálláshelyet szabálytalanul, magáncélra használják, az ingatlant túlnyomóan Mondok József és ismeretségi köre veszi igénybe, ezért a Magyar Államkincstár a támogatási jogosultság megszüntetésével egyidejűleg a kifizetett támogatás visszafizetésére kötelezte a Mondok Kft.-t.

Izsákon pár éve két rendőr agyonvert egy embert, akit egy stílfűrész lopásával gyanúsítottak. Az országban ma sokan ülnek börtönben ezzel együtt azért, mert a -20 fokos hidegben nem akarnak megfagyni, és ezért fát lopnak tüzelni.

Ehhez képest a vadászházzal történt esetben több tízmillió forintos uniós támogatást úgy ítéltek meg egy cégnek, hogy annak tulajdonosa, aki egyben a helyi polgármester is, benne volt a bírálóbizottságban, és a támogatást még a Miniszterelnökség szerint is céltól eltérően használták fel.

Ennek tükrében kíváncsian várom a poltpéteri ügyészség munkájának eredményét, és a Fidesz döntését a leleplezett, csaló politikusuk kapcsán. De Mondok József, Izsák polgármestere ne várja ezt meg, azonnal mondjon le a polgármesteri mandátumáról és minden egyéb közfunkciójáról!

Az Orbán-rezsim bukását követően vissza kell venni azokat a vagyonokat, melyeket az orbáni érdekkör jogszerűtlenül vagy joggal való visszaéléssel szerzett.

Az Együtt szerint Orbán Viktor bukását követően Magyarország csak akkor léphet a békés, polgári gyarapodás útjára, ha tiszta vizet öntünk a pohárba, és megvalósítjuk az igazságtétel és demokratizálás programját. Erre tett javaslatot már 2016-ban az Együtt.

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr6712608745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása