Berkecz Balázs blogja

Csődközelben Pécs városa

2017. május 24. 14:09 - BerkeczBalazs

Pécs hatalmas bajban van: csődközelben van a város és szégyenszemre nem a magyar, hanem a holland hatóságok jelzése alapján rendeltek el nyomozást egy irdatlan mennyiségű közpénz elsíbolásával járó pécsi buszbeszerzés miatt. Lemond Páva Zsolt?

pava_lemond.png(fotó: MTI / Sóki Tamás)

Példátlan, de úgy fest, hogy Pécs nem tudja a zárszámadását május 31-ig elfogadni, és ezzel gyakorlatilag beáll a csőd. A Szabad Pécs úgy tudja, hogy a zárszámadást valójában azért tolja maga előtt a baranyai megyeszékhely, mert óriási a hiány, amit nem sikerült időben és kellő mértékben befoltozni, ugyanis az információk szerint a pécsi önkormányzati cégek összes 1 éven túli adóssága és likvid folyószámlahitele elérheti a 11 milliárd forintot. Márpedig ez rém ciki azt köveően néhány évvel, hogy az állam átvállalta az önkormányzatok adósságát, ráadásul Pécs második volt országosan a 45 milliárd forintos adósságával.

Emlékezetes, hogy tavaly év végén is felmerült már, hogy Pécs a csőd szélére kerülhet, ugyanis 1,48 milliárd helyett mindössze 86 milliót kapott a kormánypárti város a kormánytól rendkívüli támogatásként.

Ehhez jött még hozzá az a hír, amit szintén a Szabad Pécs írt meg: a pécsi képviselő-testület jóváhagyásával végrehajtott, Hollandiából, 3,5 milliárdos, 15 éves futamidejű hitelből beszerzett használt buszflotta megvásárlása akár 700 millió forinttal is kevesebbe kerülhetett volna a pécsi adófizetőknek a gyanú szerint, ugyanis egy közvetítő cég közbeiktatásával szerezték be végül a buszokat. Állítólag nem kizárt, hogy nagyjából éppen ez az összeg kötött ki egy pécsi kötődésű, Hollandiában élő magánszemély bankszámláján, és ez kelthette fel a holland hatóságok figyelmét, ami alapján a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés büntette miatt.

Mindebből jól látszik, hogy Páva Zsolt, Csizi Péter, Hoppál Péter és a többi fideszes képviselő alkalmatlan arra, hogy Pécs városát képviselje. Mindeközben pécsi fideszes körökben már többen Páva Zsolt lemondásáról beszélnek. 
Számomra nem kérdés, hogy Páva Zsoltnak távoznia kell a város éléről. 

Az Együtt ismételten felszólítja Páva Zsoltot, hogy távozzon végre a közéletből és vigye magával a többi fideszes képviselőt is, akik egyetemlegesen felelősek azért, hogy Pécs a magyarországi nagyvárosok rangsorában sereghajtó.

Az Együtt a kormányváltás után helyreállítja a hazai önkormányzatiságot!

 

------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/ 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr9912537279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása