Berkecz Balázs blogja

Orbánék miatt kirúghatnak minket az EU-ból: vasárnap tüntetés!

2017. május 18. 10:11 - BerkeczBalazs

Szerdán az Európai Parlament képviselőinek 58%-a támogatta, hogy eljárás induljon Magyarország ellen, mert az Orbán-kormány kártékony működése miatt súlyosan romlott a demokrácia és jogállamiság állapota. Ennek az lehet a vége, hogy Orbánék miatt kirúghatnak minket az EU-ból, és mehetünk Putyin izzadt hónaljába. Állítsuk meg az Orbán-klánt: vasárnap tüntetések lesznek országszerte!

nem_hagyjuk_tuntetes.png

Az Európai Parlament (EP) május 17-én - Orbánék pártcsaládja által is - elfogadott állásfoglalása szerint magyar helyzet indokolttá teszi annak az eljárásnak az elindítását, amely Magyarország elleni szankciókat is eredményezhet.

Az EP állásfoglalásban ilyen súlyos megállapítások szerepelnek:

  • A képviselők szerint súlyosan romlott a demokrácia és jogállamiság állapota
  • A vitatott törvényeket fel kell függeszteni vagy vissza kell vonni
  • Szigorúan ellenőrizni kell az uniós források elköltését

Az állásfoglalásban az EP-képviselők:

  • azt kérik, hogy indítsák el a 7-es cikkelyt és utasítják az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságot, hogy készítsen plenáris szavazásra kerülő különjelentést Magyarországról
  • felszólítják a magyar kormányt, hogy helyezze hatályon kívül a menedékkérőkkel és civil szervezetekkel kapcsolatos szabályokat szigorító törvényeket és állapodjon meg az amerikai hatóságokkal a CEU ügyében, hogy az egyetem továbbra is szabadon működhessen Budapesten
  • felszólítják a Bizottságot, hogy szigorúan ellenőrizze az uniós források magyar kormány általi felhasználását.

Az Európai Parlament véleménye szerint az elmúlt néhány év magyarországi fejleményei nyomán súlyosan romlott a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok helyzete, Magyarország pedig az EU számára olyan tesztet jelent, amelynek során bizonyíthatja, hogy képes megvédeni alapvető értékeit egy tagállammal szemben. A képviselők megismétlik az EP 2016. október 25-i állásfoglalásának következtetését, miszerint szükség van az uniós alapértékek védelmét ellátó uniós mechanizmusra.

Az EU bekeményít. Jogos, érthető, de rettenetes következményekkel járhat hazánk számára. Magyarországnak vissza kell térnie a Szent István által kijelölt európai útra. Államalapítónkhoz hasonlóan nekünk is be kell keményíteni, és sűrgősen el kell zavarni a legsúlyosabb keleti diktatúrák stílusában mindent és mindenkit kifosztó, leélő, megfeléemlítő és tönkretevő Orbán-klánt, a fideszes maffiát!

Nem hallgathatunk, cselekednünk kell! A lex CEU, a civilek elleni törvény, az EU-ellenes kampány, a szabad média maradéka elleni háború, a reklámadó és számos más intézkedés által hadjáratot folytat a magyar kormány a szabadság megmaradt intézményei ellen. A jövőnk és a szabadságunk ellen. 

Egyetértünk a civil tüntetésszervezők által megfogalmazottakkal, ezért az Együtt május 21-én az alábbi vidéki helyszíneken szervez szimpátia-megmozdulásokat, politikai akciókat, tüntetéseket:

Sopron: Hűség kútja
Pécs: Jókai tér
Debrecen: Petőfi tér 
Békéscsaba: Szabadság tér 1-3 
Veszprém: Kossuth Lajos u. 19. 
Nagykáta: Európa tér
Gyöngyös: Páter Kiss Szaléz út-Szent Bertalan út sarok
Kaposvár: Európa park
Szeged: Belváros

Mi az Együttben cselekszünk a hazánkért, cselekszünk mindazokért, akik a saját erejükből nem mernek vagy nem tudnak cselekedni. Cselekszünk azért is, hogy kinyissuk Magyarországot a tisztességes élet előtt: mindenki előtt kinyitjuk a felemelkedés, az előrelépés útját. A cselekvésből változás, a változásból együttműködés és egy jobb, igazságosabb Magyarország lesz.

Csatlakozz Te is! Tegyük EGYÜTT normális hellyé Magyarországot!

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr9812513123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása